Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Internet - Droga, ovisnost

481 pregled · 24 odgovora · otvorena 14.04.2010. u 19:22

Prije svega molim bez spamma!

Beč: Kćerka ubila majku nožem jer joj je zabranila korištenje interneta

Četrnaestogodišnjakinja je priznala da je izbola nožem do smrti svoju majku u Beču nakon što joj je zabranila da koristi internet, potvrdila je policija u srijedu.

Ona je izjavila da se duže vrijeme nije slagala sa svojom 37-godišnjom majkom.

Tinejdžerka je stigla kući u utorak navečer i ravno s vrata sjela za kompjuter kako bi surfala po internetu, saopćio je policijski portparol, prenosi dpa.

Ubrzo nakon toga kćerka se s majkom posvađala jer joj je majka zabranila da koristi kompjuter.

Nakon svađe, djevojčica je ušla u kuhinju, uzela nož i izbola majku nekoliko puta.

- Šta mislite o ovakvim luđacima? Nadam se da niste ovako nisko pali pa da vlastitu mater izbodete nožem radi interneta :S Zamislite se bez interneta jedan mjesec? Dali bi vas 30% moglo izdržat? Sigurno veliki uticaj imaju globalne mreže (facebook...) na psihu djece koja odma po dolasku kući sjedaju za računalo i ni 5 ni 6 odma na facebook.
Brate, sve manje vremena provodim za računarom. Valjda kako starim, nije mi više zanimljivo toliko. I što budem, preletim facebook, malo ovdje budem, preslušam koju pjesmu, sa curom chatam i to je to. Ostalo sam vani sa njom il u školi

Za ove morone mislim, da Bog sve zna, kaznit će ih !
Ma jarane moj, to je psiha ba, sta se tu ima pricati :/
Nije kriv internet, nego je kriv odgoj djece... Djetetu se od malih nogu omogući sve, od interneta, preko mobitela, do raznih drugih povlastica... I onda dijete dođe u poziciju da ne moze kontrolisati svoje požude i postane ovisno o tim stvarčicama... Kada roditelji pokušaju da isprave taj loš odgoj, dese se ovakve stvari.
Izbo bih i ja kad bi mi zabranili net.

Ali ruku na majku - NIKAD !

AL u ku**u, cuj da izbodem nekog zbog neta
Ja bez neta mjesec dana iskreno ne bi mogao, jedva izdrzim i onih 10 dana pri kraju mjeseca kad ostanem bez limita, a to sto je izbola majku nozem, stvarno ne mogu da vjerujem koliko moras da budes umobolan da takvo nesto uradis, ali internet nema veze s tim, el ol el!
Ja sam bio mjesec dana bez neta vise puta, kad bi dobio losu ocjenu u skolu stara bi pokidala sve kablove i odnjela na posao xD

a malo je reci da je ova tenedjerica poremecena jer zbog neta će sada zavrsiti u zatvoru te nece imati normalan zivot....

PJM

Mozes li mi samo dati link od te vijesti posto nemogu ja nikako da nadjem ?
"Zamislite se bez interneta jedan mjesec? Dali bi vas 30% moglo izdržat?"

e svasta pa ne daje ti taj isti internet hljeb i zrak ebo te on cuj bili mogo izdrzat :S
Evo sjedem nekih sat vremena za PC na dan , i jedva .. toliko mi je dosadno postalo ne znam

Dok se prije godinu , znalo i pocijeli dan sjedit , al sada je to isfuralo ,udjem samo pogledam fb ,gba msn itd
zato ja drzim katanu pokraj racunara, boli me ku**c, nije bitno jel mati/otac/rodjak/komsija, sve mi diraj, net ne!

NOT!

ma bolesna j**o te, imala neke seme na fejsu vjerovatno, ko bi izdrzao mjesec dana.
Meni kad nestane net ja se iznerviram 5-10 minuta galamim i onda normala sjedem crtam upalim national ku**c i gledam
Ne pati kod nas niko toliko za netom.A i ovi nas roditelji ne bi nikada nista zabranili, bar meni nisu
HAHA ! Ludi Austrijanci XD

I nije smijesno , al et , psihopati...

Inace,4-3 provodim na kompu , gba fb msn itd... I stavim bota da botuje u Jade Dinasty i to je to ^^

Bez interneta 1 mjesec ? Izdrzo i mogu izdrzat i vise ^__^
Ma to je retardirano da to nije normalno djece mi ...
Mislim, proderat se na majku zbog neta je previše, a tek je izbosti ?!
Koji mentalitet moraš imati za to sranje.
Dobro reče ovaj gore, nije to do interneta nego do odgoja djece. Kod nas se to rijetko dešava jer su naši roditelji (većinom) mega tolerantni kod ovakvih sranja :)
AdiBa je napisao/la:
"Zamislite se bez interneta jedan mjesec? Dali bi vas 30% moglo izdržat?"

e svasta pa ne daje ti taj isti internet hljeb i zrak ebo te on cuj bili mogo izdrzat :S
Pa vidiš šta su ova djeca u stanju učinit. Možda bi ti mogao izdržat, al neko ko je ovisan o netu ko provodi preko 5 sati šta misliš da odjednom nema neta kakve bi on stvari u stanju bio uraditi ??

Ja bi sigurno mogao. Ne provodim na netu više od 2 sata. I kad sam tek došao studirat u Mostar izdržao sam bez problema dva mjeseca i mogu ti sigurno reči da sam se bolje osjećao 10 puta nego sad i ja i cimeri. Bolje smo se družili, pričali svako veće i ranije bi išli na spavanje. A dok smo uveli net dvojica se odma odvojila nema ih nikad, po čitav dan u sobi. Jedan kantera igra a drugi na fb.
Iskreno da kažem internet mi je dosadio, uđem jedino da pročitam poneku vijest, nekad opalim kantera 1h i to je to...
Majka je kriva.
prije sam bio online 24/7 brate do neta mi bilo stalo i opet to nebi uradio nikad sad mi dosadno na kompu budem 2h max
shoT je napisao/la:
Pa vidiš šta su ova djeca u stanju učinit. Možda bi ti mogao izdržat, al neko ko je ovisan o netu ko provodi preko 5 sati šta misliš da odjednom nema neta kakve bi on stvari u stanju bio uraditi ??

Ja bi sigurno mogao. Ne provodim na netu više od 2 sata. I kad sam tek došao studirat u Mostar izdržao sam bez problema dva mjeseca i mogu ti sigurno reči da sam se bolje osjećao 10 puta nego sad i ja i cimeri. Bolje smo se družili, pričali svako veće i ranije bi išli na spavanje. A dok smo uveli net dvojica se odma odvojila nema ih nikad, po čitav dan u sobi. Jedan kantera igra a drugi na fb.
Iskreno da kažem internet mi je dosadio, uđem jedino da pročitam poneku vijest, nekad opalim kantera 1h i to je to...
Ma j3bes ti 5 sati , reci samo WOWas bez wowa 1 mjesec ? Lol , taj bi izbo familiju ne mater ...
Ja kad nisam imo' neta 2 mjeseca, tolko sam bio nadrkan, uvijek bio nervozan..
Strashno koja zaraza :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.