Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zuckerberg zna da li vam je veza u krizi

316 pregleda · 20 odgovora · otvorena 23.05.2010. u 21:40

Usred nekoliko nesuglasica zbog ugrožavanja privatnosti, Facebookov Mark Zuckerberg je privatno rekao da ima dovoljno podataka o korisnicima da može reći da li će im veza puknuti.

U novoj knjizi Davida Kirkpatricka „The Facebook Effect“ se potvrđuje da su obrasci ponašanja u vezama nešto s čime se Zuckenberg često igrao. Kirkpatrick piše da je Zuckenberg provodio razne eksperimente kako su inžinjeri počeli razvijati sve više alata za mrežu.

Zaključio je da ispitivanjem prijateljskih veza i komunikacijskih obrazaca može sa 33% tačnošću odrediti s kim će korisnik biti u vezi sa sedam dana. Da bi to otkrio, pregledao je profile, prijatelje prijatelja, ko je friško izašao iz veze, da li korisnik komunicira sa nekom drugom ženskom osobom osim svoje djevojke i da li je tagovan na većem broju fotografija sa istom osobom.

Kako Facebook ima dosta podataka o vašem ponašanju na sajtu i ima uvid u vaše komunikacijske obrasce, može pretpostaviti razvoj vaše veze. Drugim riječima, aktivno prati vaše ponašanje na sajtu da bi znao šta da reklamira na vašem profilu. Možda ćete uskoro početi dobijati obavještenja da vam je veza postala klimava.

Izvor : fudzilla.com

Vaše mišljenje ?
ma danas kakva je tehnologija , mogu sve ja sam deactivate fb acc dosadi i to
Da ga hoce vec jednom ukinuti hebo ga facebook
je napisao/la:
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAH, pa možda ce i znati xD a evo ja cu ti prognozirati imat ces 3 djece, zvati ce se FLY, Rino ( jale ) i KLIK
Našli spammat. :/

Pitao sam vas za mišljenje, ne da spamate -.-
Eldar001 je napisao/la:
Da ga hoce vec jednom ukinuti hebo ga facebook
Ako ukinu facebook, 50% omladine ce ostat bez 'zivota'.

Hvala bogu pa sam se opametio davno.
AlienzZ je napisao/la:
Ako ukinu facebook, 50% omladine ce ostat bez 'zivota'.

Hvala bogu pa sam se opametio davno.
Brate moj i više od 50%

Ovo sve no lajferi.

Ovi Facebook no lajferi postali gori od naših Gamers.ba no lajfera Al fkt..
_bela_ je napisao/la:
Brate moj i više od 50%

Ovo sve no lajferi.

Ovi Facebook no lajferi postali gori od naših Gamers.ba no lajfera Al fkt..
Pa jest jbt, ja imam par drugarica, udju na fejs i po 2-3h samo traze nake grupe dodaju. Status mijenjaju svakih 20min, odo jest, odo se tushirat, odo srat, odo spavat. Ne znam stvarno..
Tehnologija je cudo , a mozda je i ovo cista glupost . ne vjerujem a i tak igram samo pokera preko fb nista me ostalo ne zanima
AlienzZ je napisao/la:
Pa jest jbt, ja imam par drugarica, udju na fejs i po 2-3h samo traze nake grupe dodaju. Status mijenjaju svakih 20min, odo jest, odo se tushirat, odo srat, odo spavat. Ne znam stvarno..
Jest bgm :/ Želosno.

I ja isto ba. Ono što mi gledamo na gamersu koliko ćemo imat postova napisanih, one gledaju koliko će imat grupa na profilu etc. :/

Meni vala Facebook niđe veze, koristim ga samo zato što se preko njega nekako bolje mogu dopp, lakše mi otvorim g.ba i fb pa se lakše dopp preko browsera. A nekad i chat zasere.

Ma vala da ga fkt oće ukinut' bilo bi bolje.

Jedina pametna grupa na FB:

Izbrišimo FACEBOOK i vratimo se na ulice (U smislu igranja - fuca, klikeri, ovo ono )

_bela_ je napisao/la:
Jest bgm :/ Želosno.

I ja isto ba. Ono što mi gledamo na gamersu koliko ćemo imat postova napisanih, one gledaju koliko će imat grupa na profilu etc. :/

Meni vala Facebook niđe veze, koristim ga samo zato što se preko njega nekako bolje mogu dopp, lakše mi otvorim g.ba i fb pa se lakše dopp preko browsera. A nekad i chat zasere.

Ma vala da ga fkt oće ukinut' bilo bi bolje.

Jedina pametna grupa na FB:

Izbrišimo FACEBOOK i vratimo se na ulice (U smislu igranja - fuca, klikeri, ovo ono )

Brate nemam ja nista protiv fejsa, nash samo koliko sam pi**i zbario preko fejsa. Al' treba bolan imat granicu. Oni fakticki zive na fejsu, citav zivot se svodi na fejs. Nema smisla
AlienzZ je napisao/la:
Brate nemam ja nista protiv fejsa, nash samo koliko sam pi**i zbario preko fejsa. Al' treba bolan imat granicu. Oni fakticki zive na fejsu, citav zivot se svodi na fejs. Nema smisla
Hahaha

I to što kažeš bgm.

Ima cura izađeš sa njom priča ti o Face-u bgm.

Ova ono onaj ono, ona dodala ovaku sliku, ona dodala onaku, onaj mi stavio lajk, ma idi te se u 3 pm i vi i lajkovi i slike

Znam iz ličnog iskustva -.-
kage993 je napisao/la:
ma danas kakva je tehnologija , mogu sve ja sam deactivate fb acc dosadi i to
+1

i ja sam ga prije 2 dana deaktivirao

bjez ba jebote facebook
KajotY je napisao/la:
+1

i ja sam ga prije 2 dana deaktivirao

bjez ba jebote facebook
Meni valja, ko što Dino kaže, samo zbog treba !

Al evo vidim da su i na g.ba počele dolazit neke slatke cure :$

Pa možda uskoro i ja izbrišem acc
Bullshit, u principu bi to moglo ali ne vjerujem da sad broj posjeta na profilu odredjuje da li se ti dobro slazes sa partnerom.Po meni to apsolutno nista ne znaci.
_bela_ je napisao/la:
Meni valja, ko što Dino kaže, samo zbog treba !

Al evo vidim da su i na g.ba počele dolazit neke slatke cure :$

Pa možda uskoro i ja izbrišem acc
mah ne spominji mi trebe, danas me je odbila jedna

:,(
KajotY je napisao/la:
mah ne spominji mi trebe, danas me je odbila jedna

:,(
Jel ti Zuckerberg rekao da će tako bit ?
AlienzZ je napisao/la:
Pitanje: Da li je istina da se facebook gasi 31.5.2010?

Odgovori:

_bela_ je napisao/la:
Jel ti Zuckerberg rekao da će tako bit ?
Not funny
Der neko da mi kaže kako se deaktivira profil ?

Kad mi je mala deaktivirala da ga i ja deaktiviram
ukidaju ovaj fb fala bogu ! ! ! ! 1 sacu imat skim izac

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.