Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ADSL tuzbe

687 pregleda · 43 odgovora · otvorena 12.04.2010. u 14:19

Pozdrav,

zanima me da li je iko ovdje imao iskustva u vezi ovoga?

Otvaram temu jer sam danas dobio poziv po treci put. Dva puta sam dobijao poziv. Oba puta lijepo dao izjavu, jos uvijek cekam odgovore.

Dakle:
1) da li je neko na kraju platio i sl.?
2) ako je neko bio pozvan i odazvao se, kako se ponašao? Sta ste rekli?

Svaka informacija je korisna. Hvala vam.
Lijep pozdrav
zavisi jesi li kurate srece, u TZ je SIPA razvijena pa je pohvatala skoro sve, i carderi su bili najebali jedno vrijeme (alen i ekipa - zna korel mozda o kome govorim). ako ti je vec dosao sudski poziv, nemas se sta sad sjebavati kako sta, govoto je, safatali se, pravi se lud, govori nemam pojma o cemu se radi, a ako vec budu htjeli da ti racunar gledaju, zarazi se sa jedno milion virusa i neka ti to bude izgovor.
Ovako ja cu ti reci :]

Ako je deadly hacker ja sam Gamers.ba Hljeb

Ako ta osoba kojoj si "hackao" acc ( cisto sumnjam da si ti hackovo sigurno ti je neko dao acc od te osobe) nazove sluzbu za korisnike 1444 i kaze da je neko ulazio nacice te preko tvoje ISP adrese koja se ne mijenja. Fino otidji i plati
spY su došle tužbe ( 5 puta ) i na kraju sve je platio ( otac platio ) ukupno bilo 2320 KM ( platio oko 1700 ostatak halali jer je ocvikao nekoliko ljudi ) i dobio je zabranu korištenja usluga ADSL 5 godina... pa se vi zaebaite sa acc
korel je napisao/la:
nisu sve 8-)
+1

Neke nisu nikad uhvatili..
Ja sam koristio ajdine i neki ljudi koje ti poznaješ, ali baš ono pri kraju kad nama nestane limita..
To je neki 100 , 200 mb tako da se ne isplati njima dolazit nama.
Uhvatili su malog koji je za mjesec 80 giga nabio.
Svaki dan 10gb skido igrice , serije pa nije normalan.
Mi smo to koristili na fer osnovi, al' ima svakakvih debila.
I drugo je kad ja dobijem acc od frenda, a drugo je kad uđeš , provališ u bazu pa ukradeš accove budi siguran da će tog uhvatiti.
Amir je napisao/la:
+1

Neke nisu nikad uhvatili..
Ja sam koristio ajdine i neki ljudi koje ti poznaješ, ali baš ono pri kraju kad nama nestane limita..
To je neki 100 , 200 mb tako da se ne isplati njima dolazit nama.
Uhvatili su malog koji je za mjesec 80 giga nabio.
Svaki dan 10gb skido igrice , serije pa nije normalan.
Mi smo to koristili na fer osnovi, al' ima svakakvih debila.
I drugo je kad ja dobijem acc od frenda, a drugo je kad uđeš , provališ u bazu pa ukradeš accove budi siguran da će tog uhvatiti.
Ima vremena
Medixon je napisao/la:
Ima vremena
Ja ti kažem buraz Pošti niko ne ostaje dužan jer to je državno i ljudi sve riješavaju sa policijom sudski.
Al' ko god je imao acc od ovih što sam ih poznavao nikad nije bio krkan pa nabijao maximalno nego samo ono malo kad mu nestane njegovog limita.
Jer svi znaju da ostaje mac adresa od modema koliko je ko potrošio.
Još ako si maloljetan roditelji odgovaraju.
Al' bilo je djece iz Tuzle uhvaćeni su skidali DVD igre po 4gb, a hvala bogu ti paketi ADSL 15G su brzi može skinuti 10gigabajta na dan.
Tako ne treba biti krkan ono što dobiješ koristi oprezno.
Al' najviše će najebat onaj ko je ukrao acc, samo ove firme od kojih su accounti ukradeni su retardirani čim vidiš veliki promet se troši odma suspend acc ili promijeni pw.
Williams kladionica imala račun od 80 hiljada maraka.
ADSL 15G to su i oni krivi po meni, a izgleda neki uzeo od trebe koja je radila u kladionici.
Zbog nabijenih 4km ja treci put idem :S koji retardluk
Amir je napisao/la:
Ja ti kažem buraz Pošti niko ne ostaje dužan jer to je državno i ljudi sve riješavaju sa policijom sudski.
Al' ko god je imao acc od ovih što sam ih poznavao nikad nije bio krkan pa nabijao maximalno nego samo ono malo kad mu nestane njegovog limita.
Jer svi znaju da ostaje mac adresa od modema koliko je ko potrošio.
Još ako si maloljetan roditelji odgovaraju.
Al' bilo je djece iz Tuzle uhvaćeni su skidali DVD igre po 4gb, a hvala bogu ti paketi ADSL 15G su brzi može skinuti 10gigabajta na dan.
Tako ne treba biti krkan ono što dobiješ koristi oprezno.
Al' najviše će najebat onaj ko je ukrao acc, samo ove firme od kojih su accounti ukradeni su retardirani čim vidiš veliki promet se troši odma suspend acc ili promijeni pw.
Williams kladionica imala račun od 80 hiljada maraka.
ADSL 15G to su i oni krivi po meni, a izgleda neki uzeo od trebe koja je radila u kladionici.
btw. to su ti oni hackercici sto misle da su oni zajebani jer sa tudjeg acca skidaju dnevno 20gb i pricaju po skoli kako moze skidati koliko hoce i sl. :) I na kraju kad babo salgiju ufati huhu.. btw i ja sam ono normala sta se imam kurcit. Ali sad i kad bi me uhvatili i morao platit ne bi morao vise od 200-300km. A ovi sto su kidali ko ludi, oni ce zaglibiti :)

A to za kladionicu i ostalo, ne radi se to ja msm da udje bihnetu u bazu nije bihnet mala firma ba. Nego stealerima se ljudima kralo ;) davali se programcici i te zajebancije i kralo.. barem ja predpostavljam :D
nuX je napisao/la:
Zbog nabijenih 4km ja treci put idem :S koji retardluk
E kume, slicno mi se dogodilo. Naime, jednom sam covjeku potrosio

9KF !!111111?

Kad ides treci put? To ti nedavno stigao poziv ?
fobia je napisao/la:
E kume, slicno mi se dogodilo. Naime, jednom sam covjeku potrosio

9KF !!111111???????

Kad ides treci put? To ti nedavno stigao poziv ?
u subotu treci put isao :D samo izjave dajem, kofol jaran mi dao a nisam znao da je tudji haha :D
nuX je napisao/la:
u subotu treci put isao samo izjave dajem, kofol jaran mi dao a nisam znao da je tudji haha
Hahaha, lud si kralju tako i treba kad nisi lik krkan.
Da si ti potrošio jedno 100gb pa hajd, al' zovu radi gluposti, pa nek fataju ove što troše retardirano previše.
nuX je napisao/la:
u subotu treci put isao samo izjave dajem, kofol jaran mi dao a nisam znao da je tudji haha

Meni je zeznuto sto sam maloljetan, pa starog ganjaju. Daju vrijeme koje njemu ne odgovara npr. tad radi i to.

A vidis koliko tih prijava imamo, pa pocet cemo ih skupljati kao slicice. Jos nam samo albumi fale..
Kad odesh izjavu davati samo kazesh da si nashao na nekom forumu na netu username i password i da je pisalo da je besplatno , prolazi 100 % :))

Ja sam vech 2 puta bio , jednom zbog 20 KM , drugi put zbog 3 KM ^^
sh0ck je napisao/la:
Kad odesh izjavu davati samo kazesh da si nashao na nekom forumu na netu username i password i da je pisalo da je besplatno , prolazi 100 % )

Ja sam vech 2 puta bio , jednom zbog 20 KM , drugi put zbog 3 KM ^^
Mislis da su to glupi ljudi ?

Pitat' ce s kojeg foruma , pregledat' ce bazu , sve ce pretrage uraditi , tak' da ...

apoo je napisao/la:
Mislis da su to glupi ljudi ?

Pitat' ce s kojeg foruma , pregledat' ce bazu , sve ce pretrage uraditi , tak' da ...

:)
To da rade zbog nekih 20 KM ? nigga please :D

konkretno , ja sam isho zbog nekog accounta koji sam koristio u januaru 2009. godine .. Kako da se sjetim na kojem sam ga forumu dobio ? :)
sh0ck je napisao/la:
To da rade zbog nekih 20 KM ? nigga please

konkretno , ja sam isho zbog nekog accounta koji sam koristio u januaru 2009. godine .. Kako da se sjetim na kojem sam ga forumu dobio ?
Zbog 20 ne , al' skontaj kol'ko ljudi su tuzili radi min. 600-700 pa i vise KM ?

Ma daj, WTF !?

Sta je ovo, svi isli na ispitivanja zbog dvije il' tri marke

Pa ovo je smijesno. Krivi smo, i iz ugla pravde trebali bi odgovarati, iako smo bili prinudjeni zbog monopolizma koji vlada u nasoj drzavi - opet smo krivi. Ja sam prvi spreman snositi tu materijalnu stetu od dvije marke, al' fazon je sto sam evo maloprije trazio po gamers.ba i nasao sam temu u kojem je jedan momak napisao da je kazna 500KM + potroseno. Jos je******a po sudovima i ostalo. Da oni kazu fino: "Haj', plati brate, ono sto si potrosio!" ja bih im lijepo donio pare u ruke. Al mi 'smrtnici' mozemo samo da se bunimo, a da nas niko ne cuje - to je birokratija.

Zaista ono sto je nevjerovatno je to da one 'krupne ribe' nista ne dobijaju? Sta je sa onima koji su koristili na stotine maraka? Zasto njima policija ne kuca na vrata?
samo polahko svi ce doci na red. nek vam bude skola za ubuduce, bolje ti je da si sjebo te 2-3 marke na svom accountu..
Ja mislim da ces morat svaki fening platiti. Ipak je to drzavno.
Jednog dana ce te nazvat i reci:"Na taj i taj racun prebaci #!$ KM"

Al' ne sikiraj se, onaj gore sto je naveo 4 godine nije istina.
Nema tu da zastari. Oni ti mogu doci nakon 10 godina i trazit te pare.

-Tako da tebra, pocni skupljat pare da im isplatis :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.