Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Dragon Ball (animirana serija)

577 pregleda · 46 odgovora · otvorena 03.04.2010. u 00:06

Dragon Ball je japanska animirana (anime) serija sa kraja osamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Dragon Ball je adaptacija istoimenog manga stripa čiji je autor Akira Toriyama. Serija se sastoji od 153 epizode u trajanju od dvadeset i četiri minute, koje su se emitirale u Japanu od 26. februara 1986. do 12. aprila 1989. godine. Za razliku od Japana u SAD-u originali Dragon Ball serijal nije doživio veliku glednost ali je zato njegov nasljednik Dragon Ball Z postao vrlo popularan na mreži Cartoon Network. U Hrvatskoj je Dragon Ball animiranu seriju prikazivala Nova TV.

Radnja serije smještena je u imaginaran svijet i prati avanture glavnog lika Gokua i njegovih prijatelja. Radnja je uglavnom bazirana na potrazi za Zmajevim Kuglama (Dragon Balls). Postoji sedam Zmajevih Kugli, kada ih se skupi svih sedam na istom mjestu, pojavljuje se zmaj koji ispunjava jednu želju. Nakon ispunjenja želje zmaj nestaje i kugle bivaju razbacane po planetu. Prvih 365 dana od pojavljivanja zmaja kugle su obično kamenje, nakon čega se ponovno pretvore u Zmajeve Kugle.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Odobrenje za podizanje Teme sam dobio od NERE_F , cisto informativno , gledam vec par sati razne serijale na youtube-u pa sam dobio inspiraciju da Vam saopsim ono najosnovnije o Dragon Ball-u !

Vase misljenje o animiranoj seriji(Dragon Ball) ?

----------------------------------------------------------------------------------------------

U narednih nekoliko dana , postavu temu u vezi DBZ , tu su se tek desavala prava uzbudjenja i borbe , <3 !
Gledao prije , bilo mi je onak' ; zanimljivo .

Mislim da je to jedan od boljih anime-a.
Piccolo mi je naj iz DB-a, a iz DBZ princ Vegeta i legendarni Brolly. I Tenshinhan je jak. Jedini anime koji gotivim, pregledo sam DB i DBZ na RTL2 davne 2001/02, DBGT malo preko neta al mi se nije svidio, kupovo sam redovno stripove i odgledo par DB filmova sa Brolly-em i Cooler-om, crto gledajuci stripove. Furo sam "petardu" friz ko Vegeta tada. Uglavnom oldsql anime, ima i dobrog humora japanskog, radnja jaka, mogu ga uvijek odgledat a narocito fajtanje Goku-a i Vegete (ko Sarajevo-Zeljo poredim rivalitet =D) koje je trajalo po 5 epizoda. Vegeta jaci za klasu !

Saiya-Jin powa !
Sjećam se da sam to stalno na OBN-u gledao u osnovnoj i početkom srednje škole... Baš dođe do najzanimljivijih epizoda kad hop- Krenu debili sve iz početka (Valjda nisu imali više epizoda kupljenih). Ja opet pregledam sve i nadam se da će nastaviti ono što prošli put nisu kad hop- Opet sve iz početka. I tada sam rekao zbogom Dragon Ball... Al, sve u svemu, prejak crtani.
ka-me-ha-me-haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

uvijek sam zelio to da uradim XD
- Ako su ti to najpoznatiji likovi u Dragon Ball zet, ja sam ...
- Sve u svemu najdraži lik mi je Vegeta.
- Al što se tiče crtanog,jedan mi je od najdražih crtanih.
- Zašto ?
- Zato što se stalno bore,ofo ono potezi,ka me ha me ha xD.
- Fusion i ona shit,jednostavno je najbolje napravljen crtani .
- Hmmm, DBZ, najjaci anime crtani koji sam ikad pogledao.

- Kao mali sam jedva cekao na OBN u 6 sati da pogledam novu epizodu. Najvise mi se svidjaju prve epizode, tj Dragon Ball serije.

- Epizode koje sam snimio na video kasetu i koje stalno pustam su kada su se goku, pikolo, krilin, gohan i kompanija borili protiv sajonaca Vegete, Nape i ostalih, i epizode kada Goku ide kod onog lika na planetu kako bi trenirao, vratio i porazio sajonce.

- Takodjer jedan dio serije mi se svidja, kada mali Goku pobije citavu Armiju crvenih traka i njegova borba sa Tao Pai Paiem, kako bi vratio dusu oca malog indijanca

- Od napada sam najvise volio : TRIPLE KAIOKEN ATTACK
- Na PS2 bezbroj puta prekucao DBZ BUDAKAI TENKAI

- Takodjer imam i DBZ karti sa dosta boraca i njihove sposobnosti, editujem post kad stignem

P.S. Od DBZu mogu diskutovati uvijek, i na PCu imam 3 GB epizoda DBZa

~ Moje misljenje o animeu.

♥♥♥
reLo je napisao/la:
Sjećam se da sam to stalno na OBN-u gledao u osnovnoj i početkom srednje škole... Baš dođe do najzanimljivijih epizoda kad hop- Krenu debili sve iz početka (Valjda nisu imali više epizoda kupljenih). Ja opet pregledam sve i nadam se da će nastaviti ono što prošli put nisu kad hop- Opet sve iz početka. I tada sam rekao zbogom Dragon Ball... Al, sve u svemu, prejak crtani.
Da toga se sjecam , samo znam i to kada je na TV dosao novi serijal DRAGON BALL Z , borbe Goku-a i Vegete su trajale po sedmicu-dvije i bio je svako jutro oko 9-10h na OBN-u , nisam propustao epizode !!

Ma serijali su bili ROX kao i sam CRTANi .. <3
Chemi je napisao/la:
Da toga se sjecam , samo znam i to kada je na TV dosao novi serijal DRAGON BALL Z , borbe Goku-a i Vegete su trajale po sedmicu-dvije i bio je svako jutro oko 9-10h na OBN-u , nisam propustao epizode !!

Ma serijali su bili ROX kao i sam CRTANi .. <3
Na OBN tv-u su možda bile samo 20 epizoda,i onda samo ponavaljali tih 20 epizoda.Ja sam to gledao preko satelitske(njemački jezik).
Znam njemački i sve i jednu sam epizodu pregledao..
Najjači lik je Gogeta (GOku / Vegeta - / Fusion).
Jao kad se sjetim na OBN i bio je jos na jednom njemackom kanalu .. Najaci anime crtani .. Samo to sam gledao i tom&jarry :]

Gogu ftw :]
Ma kakav :)
Ijako imam 20 god. sada gledam taj anime prejk je
stigao sam negde do 243 epizode " neki wizard priziva mocnog Bu-a kako vec da unisti univerzum i Zemlju , u borbu sa njim se upustaju Vegeta , Goku , Pikolo bla bla ." anime mi je prejak:*:*9-)9-)9-)

Bulma ♥ zakon
Definitivno jedan od najboljih anime-a koji sam gledao, i jedan od najboljih svih vremena! Legendaran serijal koji je obilježio moje djetinstvo, a vjerujem i djetinjstva mnoge druge djece. Davno, dok se na TV-u prikazivao još obični Dragon Ball (kada je Goku bio mali), jedva bi dočekao 7 sati i njegovo prikazivanje. Svaka epizoda je bila priča za sebe, svaku tu epizodu sam gledao sa uzbuđenjem, koje je svaki put bilo sve veće i veće. Još jedno remek djelo ludih japanaca. <3
Oj kako sam volio taj crtani, jedva cekao 16h ( ako se dobro sjecam tad se je emitriao ). Gledao sam prvi dio ovaj sa zmajevim kuglama na OBN i onda pocne Dragonball Z ali samo nekoliko epizoda i prekine ga na onome kada se trebaju boriti Vegeta i Goku, bu gore na nakvom planetu. I tako više puta ga prekine... Definitivno najjaci crtani svih vremena, furao sam se na Gokua ili Pikola ili onog malog od Gokua. Ebo te odem na livadu s prijateljom i izvodimo poteze ( al kamenje bacamo ) vices po cijeli dan KA-ME-HAA-ME-HAAAA ili ono TROSTRUKI LEPTONKSI UDARAC... Sjecam da su se i slicice dobro prodavale, ne uzmem sendvic da bi kupio slicice. Pa igrasp cile-pole na velkom odmoru, a sve uz furku na DRAGONBALL...

hvala chemi posjeti me na stara dobra vremena ( ako ima gramtickih greški oprosti )
warloook je napisao/la:
- Ako su ti to najpoznatiji likovi u Dragon Ball zet, ja sam ...
- Sve u svemu najdraži lik mi je Vegeta.
- Al što se tiče crtanog,jedan mi je od najdražih crtanih.
- Zašto ?
- Zato što se stalno bore,ofo ono potezi,ka me ha me ha xD.
- Fusion i ona shit,jednostavno je najbolje napravljen crtani .
Vidi se da nisi dobro razmotrio tj. mozda nisi ni procitao temu do kraja ?!

Kazes "Ako su ti ovo najpoznatiji likovi , ja sam .. ?"

Ova tema je vezana za Dragon Ball(DB) , a ne za Dragon Ball Z(DBZ).

Likovi iz DB :

Goku
Bulma
Master Roshi
Turtle
Oolong
Yamcha
Puar
Chi Chi
Ox King
Krillin
Launch
Master Korin
Tien Shinhan
Choutz .

-------------------------------------------------------------------------------------

Vegeta,Brolly,Trunks,Gohan,Goku , su iz DBZ , ovi gore su svi iz DB

Chemi je napisao/la:
Vidi se da nisi dobro razmotrio tj. mozda nisi ni procitao temu do kraja ?!

Kazes "Ako su ti ovo najpoznatiji likovi , ja sam .. ?"

Ova tema je vezana za Dragon Ball(DB) , a ne za Dragon Ball Z(DBZ).

Likovi iz DB :

Goku
Bulma
Master Roshi
Turtle
Oolong
Yamcha
Puar
Chi Chi
Ox King
Krillin
Launch
Master Korin
Tien Shinhan
Choutz .

-------------------------------------------------------------------------------------

Vegeta,Brolly,Trunks,Gohan,Goku , su iz DBZ , ovi gore su svi iz DB

Pročitao sam temu.
Al ja mislim da je Vegeta bio u DG ..
Jer je on u onoj kugli sa goku'em došao na planetu .
warloook je napisao/la:
Pročitao sam temu.
Ne sjecam se svega ;)

Ali ne mozes onako da tvrdis , ne bi' postavljao temu , da ne znam o cemu se radi ..

Uzivaj !
fin animej, gledao sam prije, dok sam u osnovnu isao, bili 2/3/4 razred ne sjecam se bas najbolje, bio aktuelan dbz, bio onaj step baj step program rada, u papama ono, ja imao nekakve nindza pape, vazda skako' i pokusavao nabit nekog nogom, poslije tog napravit kuglu zivota i poderat ih sve, to bi bio WIN!
ono sa skakanjem i uderanjem mi je donekle i islo, al nikako da onu kuglu bacim, mater joj!
warloook je napisao/la:
Pročitao sam temu.
Samo je Goku kao beba doletio na Zemlju i tad je poceo DB, a u pocetku DBZ Goku i Piccolo se prvo bore protiv Gokuovog rodjaka Raditza pa onda sljece Vegeta i ona mrcina celava, pa se fajtaju Goku v. Vegeta i to im je bio najjaci duel, bar za mene =D Jos uvjek se sjecam iako sam gledo prije nekih 8 godina =D
codex je napisao/la:
Samo je Goku kao beba doletio na Zemlju i tad je poceo DB, a u pocetku DBZ Goku i Piccolo se prvo bore protiv Gokuovog rodjaka Raditza pa onda sljece Vegeta i ona mrcina celava, pa se fajtaju Goku v. Vegeta i to im je bio najjaci duel, bar za mene =D Jos uvjek se sjecam iako sam gledo prije nekih 8 godina =D
Ja sam bogme mislio da je s Vegetom u onoj kugli doletio na zemlju.
Al eto nije,nesjecam se. I ja gledao taj crtani prije nekoliko godina : |

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.