Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gaming videoteke

109 pregleda · 5 odgovora · otvorena 21.03.2010. u 11:55

Cini mi se da su price o Gaming Videotekama zamrle jer se ne sjecam da je bilo tematika o ovome. Konzole PlayStation 1 nesto kasnije i Nintendo 64 bile su u sklopu videoteka, uglavnom na dva TV-a. To je bio prvi oblik lokalnog Gaminga ludila, a nesto kasnije ce se otvarati Net i Gaming klubovi. Cijene su pocetku bile izuzetno skupe, 1 sat je kostao 5 km pa je za to poslije-ratno doba bilo luksuz.

Videoteka Pinky na Grbavici dok sam tu zivio je bila prvo iskustvo sa tim globalnim gaming ludilom koju je zapoceo PlayStation. Svi iz ulice smo sanjali da ga imamo, ali je cijena bila preko 600 km. Tad je bilo aktuelno sakupljanje slicica Batman Forever ili France '98, ali dolaskom konzola u videoteke to se zapostavlja i svaki fening se stedi da bi odigrali plejke. Prije dolaska bile su aktuelne Sega Mega konzole, ali sve to pada u vodu kad je Sony izbacio PS. Prve igre kojem sam igro su bile NFS Porsche Unleashed, Tekken na koji smo se furali u ulici i marsali =D, FIFA, Syphoon Filter, Tony Hawk itd. Cim dobijem dzeparac od nekog odma trci u Pinky, dok je uvijek bilo djece ispred ulaza pa pitaju 'Haj posudi marku ocat' ili ako neko igra uvjek se pitalo za 1on1. Jadni oni radnice sto su radile kad je svako vecer bila gomilu djece pa marsane, ovi stariji mangupi su nekoliko puta i pljackali videoteku.

Koja je prva videoteka u kojoj ste igrali, prve igre ? Neke anegdote i dodatne price ?
Iskreno, nisam nikada visio po videoteci, nego sam imao sreću da mi jaran ima PlayStation, te smo se tako svi skupljali kod njega i igrali. Sjećam se da je bio aktuelan "Japanski" fudbal (Mislim da je to Winin Eleven), obavezno Tekken, pa onda neke druge igre. Sve u svemu, to je bilo zlatno doba mog djetinjstva, kada se sve sabere i oduzme. Kasnije sam uzeo i PlayStation 2, čim je izašao, ali to nije bilo to jer nije bilo raje da se okupi pa da čeka svoj red.
Kao i ovaj momak gore, imao sam sreću da mi drug ima plejku (i to najbolji 9-)). Noć nije mogla proći bez partije Winning Elevena (valjda se tako kaže :$), dan bez Tekkena itd. ...
Međutim to je brzo zaboravljeno izlaskom HL-a tako da nikada nisam bio neki konzolaš ^^ (znam poigrati ponekad sa rajom ali nikada nisam posebno volio konzole, sem xboxa :) )
Ipak srećnici su oni koji su mogli u to vrijeme zabavu tražiti na ovakav način, što ove "novije" generacije nikako ne mogu razumijeti ... Tako da se smatram pravim sretnikom ^^

Sjećam se jedne noći kada nas se okupilo 10ak kod jarana (starci mu negdje bili otišli) i upalili smo malo tekena da šutamo.
I došao ja na red protiv jednog lika kojeg niko nije mogao pobijediti (uzimao je onog lika sa jakom šakom čini mi se), i ja ga nekako pobijedim. I on meni da pruži ruku, ja njemu kad poče me tuć xD I tako počela bitka, negdje oko 1h, kad dolazi policija kaže šta je ovo ovdje. Svi mi pomrli, na svakom modrice ko jabuke, a policajci umriješe od smijeha. To mi je jedna od najdražih uspomena ^^
Moj je jaran takodje ima playstation,al provodio sam malo i po videotekama. Po čitav dan i noc,smo igrali tekken-a,Dragoon ball zet,soocer menegera itd.Igramo nogometa,ili recimo neke druge igre (bitke) u pare.Pa se svadjamo,fol nema isto raditi u igri.
Pa mu krivo što si mu uzeo pare,što si ga pobijedio,što si bolji.
Mi smo imali veoma mnogo zabave što se tiče igranja na playstation 1/2.

Prije nego sto sam kupio com i ps2, bio sam po cijeli dan u videotekama. Znao sam sa jaranom igrat po 10 sati. Dok ne prekucamo neku igru npr. Mortal Kombat. Najvise smo igrali pes 6,7,8,9,10, cod 1,2 saypoon filter i td. A prije sam imao super nitendo pa su svi dolazili da igramo, al to je bio davno. :)
ja sam ukro ps1 s pijace ROFL!
to je bilo 98 do 2005 sam igro psx-a,djetinstva se ne sječam,sječam se samo igrica,imo sam i n64 tako da sam se ubio 7 godina igro sam preko 700 igara ima i nakih japanskih i nea kakih nea eno pun ormar igrica nikad ni jednu nisam bacio
psx mi čudom i danas dan radi
2005 sam dobio ps2 i danas ga igram znači 5 godina se ubijam dvojkom imam nakih hrpu igara
što se tiče tih klubova nisam nikad igro kolko se sječam

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.