Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sport

846 pregleda · 33 odgovora · otvorena 09.03.2010. u 23:46

E ovako prvo da se pozdravim

Zanima me dali ste vi momci ikad ista trenirali neki sport nevazno koji ... Kada bi vam se zelje ispunjavale koji bi sport izabrali da ste u njemu najbolji i
zasto taj sport ? Nabrojte sportove koje ste trenirali, trenirate kada ste poceli taj sport koliko ste ga dugo trenirali ak ste imali kakih rezultata napisite

Al idite ovim redosljedom :

1) Dali ste ikad trenirali koji sport ?
2) Treniratel sada taj sport ili drugi ?
3) Dali ste trenirali razne vrste sportova ?
4) Ak ste imali kakih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd? napisite vase dozivljaje
5) Kada bi vam se ispunila zelja u kojem bi sportu najvise zeljeli da uspjednete i zasto ?

Nemorate vi pisati 1) pa odg na pitanje ... Neg u textu probajte se drzati ovakog redosljeda

Evo ja cu vam napisati kako bi to trebalo izgledati i svoju biografiju

Znaci rodjen sam 92 ... Bio sam uvjek mali vragolan i uvjek sam zelio samo trcati,udarati se bio sam veoma vragolast :$
U 7 god sam poceo trenirati karate to je bilo samo da vidim kako je al ovaj sport sam okoncao jer sam se povredio veoma ruzno . Pao sam na ruku i slomio je
na 2 dijela i onda sam dugo bio u gipsu i vise mi se nije treniralo. Pa sam poceo trenirati fudbal u tome se nisam nasao neznam sto al veoma malo sam trenirao
U 5 razredu sam poceo trenirati kosarku i to mi je bila velika ljubav i dan danas Kosarku sam trenirao oko 4 god do 1 raz srednje i tada nisam znao uskladiti
vrijeme jer sam bio ak cemo iskreno "No lifer" i samo sam igrao kantera .I prestanem to trenirati i dosao sam taman u selekciju KK Bosne i bilo mi je pravo krivo
Al stacu tada . Nisam trenirao nista citavu god nikaku aktivnost nisam imao i vidio sam da sam se poceo kriviti i poceo sam aktivno trenirati u teretani...
Imate rezultate u galeriji Sada sam poceo kombinovati teretanu i brazilsku jujitsu to sam tek poceo al sam vidio da mi se veoma svidja i imam planova
u buducnosti kada zavrsim skolu tada cu imati veliko znanje brazilske jujitse i onda cu poceti trenirati MMA . I ak mi se to svidi nastavit cu to

Moj san kakav bi sportas bio je da budem fudbaler zasto ? Zato sto je to jedan od najpoplurnijih sportova i najisplatnijih i u tom sportu imas gotovo najvecu
karijeru

Nemojte mi pisati jest ja sam trenirao bocanje i ozljedio ruku i nisam vise nista i da vam to bude post zelio bi da napisite malo opsirinije bas me intersuje
kaki su sa sportom gamers.ba momci

Ak niko nije nista trenirao nek prodje temu ...
Moja sportska karijera je pocela veoma rano, mozda prvi razred osnovne kada pocinjem krenirati karate.. Ne znam koliko sam tacno gurao to, ali se sjecam da me nije nesto previshe zanimalo.. Jedan dozivljaj koji ce vam biti smijesan.. Dosao na ja drugi trening i sada treba napraviti spagu na zagrijavanju.. Naravno nisam mogao, a tadasnji trener Sipa (Zijad Sipovic) dodje do mene i onako dok sam bio u pokusaju pravljenja spage pritisne me rukama iz sve snage.. Pocjepao mi prepone j**o djete malo, ali sam od tada radio bez ikakvih problema spage Dok sam trenirao karate, bio sam u najboljoj fizickoj spremi.. Stotine i stotine sklekova i trbusnjaka sam radio bez vecih problema..

Medjutim, kako me karate nije zanimao, pocinjem trenirati kosarku, tada moj najdrazi sport.. U pocetku ono kao dijete ucim neke osnove, i vremenom napredujem.. Trenirao sam u RIN actionu, klub koji je vodio Rusmir Halilovic, mozda i najveci kosarkaski strucnjak na ovim prostorima.. Napravio Drazena, Kukoca, Divca, Stojakovica i jos brojne dok su bili u mladjim danima.. Pod njegovim vodstvom pocinejmo ozbiljnije trenira, izdvaja se kao selekcija u koju upadam i pocinji masovni treninzi.. Svaki dan osim subote smo trenirali.. Dolaze i prve utakmice, turniri.. Osvajamo sve sto se moglo osvojiti: Kantonalnu ligu, Drzavno prvenstvo gdje smo Slobodu Ditu naguzili bruku razlike, onda osvajamo Balkan ligu koja je bila mozda jaca i od Drzavnog prvenstva jer su ucestvovale ekipe iz RS-a.. Uglavnom obisao sam citavu Bosnu, 5x bio u Italiji, onda vishe puta u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji.. Bila su to vremena i predivna iskustva.. Osvajali smo i internacionalne turnire, ma harali bukvalno.. Kako sam stario neke druge me stvari pocinju zanimati, tipa alkohol, drustvo, izlasci.. U to neko vrijeme povrijedim je***o koljeno i to je kraj moje kosarkaske karijere..

Nakon kosarke, posto sam bio mrsav a visok, dolazi vrijeme za moju ljubav TERETANU.. Iako sam imao nekog iskustva iz kosarke sa tim vjezbama, tek pocinjem da uvidjam sta se sve moze uraditi sa svojim tijelom.. Proteini, kreatini, karine maline, jednostavno mi je postala strast teretana.. Dok sam isao u srednju, isao sam konstantno i napredak se vidio.. Po zavrsetku srednje, fax, vece obaveze sve slabije imam vremena i pocinjem neredovno ici u gym

Trenutno ne treniram nista, ali imam plan da se vratim opet teretani.. Moram dodati da sam jos trenirao ples u plesnom klubu Romantik HAHAAHAHAH.. I nedavno sam se okusao u vaterpolu, nisam bio los, ali je sport prenaporan da bih se odrekao faxa, alkohola i ostalih sranja, tako da sam ga napustio..

I znate ono: U ZDRAVOM TIJELU, ZDRAV DUH.. Tako da me ne cudi sto sve vishe i vishe omladine ima neke bolesne misli i nacin razmisljanja, jer jedini sport kojim se bave je e-sport..
Da fudbal
Ne sjebao nogu bash ono skroz :S nakon 8 godina treniranja morao sam prestati :S
da fudbal,rukomet itd
4) Ak ste imali kakih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd? napisite vase dozivljaje
aBd isao svugdje osvajali turnira drama, provodili se nema sta nismo radili
5) Kada bi vam se ispunila zelja u kojem bi sportu najvise zeljeli da uspjednete i zasto ?
Nece mi se ispuniti, al' eto, volio bih igrati fudbal i to u timu Barcalona <3
Zdravo ! 17 god

Kao i svako djete, imao sam snove ( imam ih i sad ) da cu postati neki veliki, slavni fudbaler.. Počeo trenirat fudbal s 5, 6 godina još dok sam živio u Travniku, i onda se preselim u Vakuf gdje sam nastavio trenirat. Uslovi u Slogi su bili veoma loši, niti smo imali ligu, nit dobre treninge, niti stadion ( grbav ) . Trenirao 5 godina, ukupno odigrao 20-ak utakmica, igrao veznjaka da 2, 3 gola . Jednom smo nastupili na nekakvom turniru, mislim u sklopu Ajvatovice, igrali protiv Sarajeva izgubili 13 : 0 , pobjedili Travnik, izgubili od Kaćuna . Sve u svemu igrao sam sve 3 utakmice na desnom beku, solidno odigrao. Prvi turnir nismo mogli ni ocekivat ništa bolje... Nakon tog turnira klub se raspao tako da je i moj san o fudbaleru pao u vodu. Poslije Fudbala prelazim na Tennis, trenirao 'po godine' dopizdilo, bolje reci slomio ruku, 2 mjeseca pauze, ohladio mi... Nea nikakvih rezultata u Tennisu, kao i svaki sport u GV tako i tennis nema uslova samo ljeti možeš igrati, neamo dvorane...

Sada treniram košarku s dosta uspjeha, igram na pozici 'trojke' bek šuter . Imam visinu, malo skill i to je dobitna kombinacija za košarku... Igrali smo završnicu na kojoj smo zauzeli 4 poziciju. Igram za juniore ali treniram i sa prvim timom. Jedino što me koci tj da se posvetim skorz košarci je škola, ne mogu uskladiti učenje i trening nikako... Jedino što valja je to da su utakmice subotom.

Još mali i gledat cete Fosilka u NBA

Samo trenirajte, trudite se i 99% je šansi da cete uspjeti... Cao

Da, treniro sam fudbal /nogomet/ ;

2) Trenirate li sada taj sport ili drugi ?

Prestao sam trenirati iz razloga koji su bili privatne prirode, a sada se kanim ponovo upisati, cito radi rekreacije.

Pa ne, nisam nista osim fudbala trenirao.

4) Ako ste imali kakvih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd? napisite vase dozivljaje

Nisam bio ni na jednom znacajnom turniru, ali sam igrao neke vazne utakmice na manjim turnirima i to sa mnogo uspjeha, mogu reci.

To bi bio nogomet. Imam jaku zelju i sposobnost za to. Volim sport, da ne kazem obozavam Druzim se sa prijateljima i rekreiram, da odrzim sopstvenu kondiciju i radim na fitnes spremi.

1_ Da trenirao sam dosta sportova...
2_ Ne prestao sam zbog povrede
3_Odbojka , rukomet , fudbal i plivanje
4_ Skolska , Regionalna , itd.
Odbojku sam krenuo trenirati u svome 4 na 5 razred sa starijim momcima koji su vec zavrsavali osnovnu.. U 5 raz. usporedno sa Odbojkom upisujem i plivanje u toj godini najvise napredujem ali skola statira. Plivanje prestajem jer sam se dovoljno razvio
" Greska mladosti" , u 9 om razredu pocinjem rukomet i bio sam uspesan u njemu trebali smo ici na regi ali sam uspeo da povredim nogu na Skolskom iz Odbojke noga mi propala kroz parket :P "PRELJEPO"
5_Najvise volim Odbojku ijako bi voleo uspeti u Rukometu ili Plivanju
Ehm , trenir'o karate , sad na pauzi. Treniram nogomet .

Osvojeno prvenstvo Hrvatske , BiH , "almatinska liga" i jos dosta toga , upoznao dosta prijatelja , jos saam u kontaktu s njima , treniram nekih cca 8 godina .

Nogomet , treniram 4.5-5 godina , igram lijevog beka .

Trenutno igram rukomet za skolu ...
Da , trenirao sam par sportova ( fudbal , odbojka , kosarka , karate) a najbolje mi je ishao fudbal . talentovan sam :)
Sada ne treniram nishta , razlog toga svega je shto znam da je to sve bzwz .
3)Da li ste trenirali razne vrste sportova ?
Da trenirao sam : fudbal , kosarku , rukomet ...
Sjecam se jednog turnira koji je bio u hadzicima , moj klub je prijavio dvije ekipe , u jednoj ekipi ovi najjaci a u dr isto jaci al ne kao ovi ...I mi , i ta druga ekipa smo dosli do finala , Ovi kao sto su najjaci kontali su da ce da nas dobiju , al mi im uvalimo 4 komada "HAHAHHA" malo su plakali al shta ces ... :P:P
U fudbalu bi najvise zelio da uspijem , zato sto volim taj sport , i mnogi kazu da sam "talenat" za to ......
see ya
Rodjena sam jedne divne ljetne veceri davne 1988. godine. Posto sam uvijek bila kao djecak, razigrana, vragolasta, divlja , uvijek se voljela igrat sa auticima, tata mi je kupio formulu na akumulator. Znam da sam bila toliko zaljubljena u tu formulu, vozikala se cijele dane po dvoristu, cim sam se probudila jos u pidjami, izletila bi van iz kuce i isla i sjedala u formulu. Onda je odlucio na drugi korak.. Sa mojih 6 godina odveo me u Zagreb u jedan Karting centar da probam voziti karting. Bila sam presretna jer vozim "pravu formulu".
Od onda me vodio cesto u Karting centar da se vozim. Posto je moj tata nekad radio u Njemackoj, imao je tamo dosta poznanstva i odlucio mi je nabavio moj vlastiti karting. Sjecam se tog dana jos i danas. Ispred kuce dosao je ogroman kombi i tata me pozvao da sidjem u kuhinju. Rekao je da ima iznenadjenje za mene. Kad smo dosli van, iz kombija su izvadili predivan crveni mini karting. Tata mi je objasnio da sam dobila ovaj "autic" i da bi pocela trenirati za jednan njemacki kating centar. Trenirala bi u Zagrebu, a na trke bi isli u Njemacku. Rekao da sjednem u njega, a ja sam se privila uz mamu i pocela plakat. Neznam stvarno sta mi je bilo u tom trenutku. Nakon vise od sat vremena nagovaranja, nisam popustila. I dalje sam plakala. Onda je mama odlucila da to ipak nije dobra ideja i vratili su karting.
Sad mi je totalno zao, bas sam neki dan pricala s tatom dali bi mi opet mogao nabaviti taj karting da bi sad pocela trenirat, al je rekao da sam ja svoju priliku prokockala i da sam vec prestara da bi pocela trenirati. Ah, sta je tu je.. Bila sam dijete..

Kad sam krenula u prvi razred, tata i ja smo isli u Austriju u Katschberg na skijanje. Tada sam prvi puta stala na skije. Pokazao mi je kako se skija i nakon samo 2 dana, prijavio me na neko natjecanje u skijanju. Prvo mi nisu dali jer nisam nikad trenirala skijanje i nemogu se tek-tako natjecat. Al je tata preko veze uspio da me ugura. I na iznenadjenje svih, osvojila sam 1. mjesto. Dobila pehar i diplomu (trenutno nemam slike ovdje, sve mi je u Varazdinu, al slijedeci put kad odem kuci okacit cu slike na post ) Pitali su me dali sam zainteresirana da bi se pocela bavit skijanje, al tati je rekao da ne jer nemozemo svaki tjedan ici u Katschberg. I tako je i to propalo..

2003. godine, kad sam krenula u srednju skolu, prijateljica i ja smo odlucile da probamo kuglati. I onda sam pocela trenirat kuglanje. Nakon vise od 2 godine treniranja, primili su me u 1. ekipu Kuglackog kluba "Varteks". Redovito smo imali utakmice i isli na natjecanja.

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE 2006.

PRVENSTVO HRVATSKE-PAROVI 2006.

EKIPNO PRVENTSTVO HRVATSKE 2008.

Jest da smo kao ekipa jako lose bile, al ja sam uvijek bila najbolja u ekipi.. Kasnije su me zvali da igram za reprezentaciju Hrvatske. Igrali smo neku Euroligu i osvojili 3. mjesto.

U medjuvremenu sam pocela trenirat i savatebox u Savate klubu "Omega", trenirala sam godinu dana i odustala. Shvatila sam da sam u kuglanju vec dosta rezultata postigla i odlucila se totalno posvetit kuglanju. Kuglanje sam trenirala sve do kraja 2008. godine, znaci 6 godina. Al kako sam pocela igrat Counter-Strike, bilo mi je mrsko odlazit na treninge i smanjila sa treninzima. I tako i odustala. Sad je skoro proslo godina i pol od mog prekida. Iskreno zao mi je jer sam prestala, al sam nedavno kad sam bila u Varazdinu, pricala sa svojoj trenericom da bi se vratila trenirat. Rekla je da ce se raspitat dali u Zetri jos uvijek ima kuglacki klub i da ce me "preporucit" da pocnem ovdje u Sarajevu trenirat. Nadam se da ce biti nesto od toga i da se malo maknem od ovog Counter-Strike-a i vratim kuglanju.

Sa 13 godina poceo sam trenirati u kk Bosna , onda sam presao na fudbal trenirao sam 2 godine neznam ni ja vjerujte mi kako se zove vise taj fudbalski klub a ' neznam i postoji li vishe :D , ugl . bio je na otoci , i dvije godine pune sam trenirao ... a sada za sada nista , najjvjerovatnije sada na ljeto cu poceti ici u teretanu :D , da budem ko zoope :D :$ .
nera_f je napisao/la:
Eh da i ja napisem moj "sportsku" karijeru, od šaha preko fudbala do odbojke koja je najbolji moguci sport !

Da, dobro ste culi, sah. Eto prilike svima da me zajebajete ukoliko mislite da je to krajnje gay stvar, ali ja sam sah trenirao 7 godina. Tacnije od prvog razreda osnovne do pocetka osmog razreda. Dok sam trenirao sah, proputovao sam cibatu Bosnu, putovao sam u Italiju i Madđarsku na evropska prvenstva, bio sam u svakom mogucem gradu u BiH i sto je najbitnije dobija sam za svoje godine puno para. Opcina Ilidza je podrzavala nas jer smo bili izuzetno jaki i perspektivni ali gasenjem gluba odustajem od saha jer mi je bilo predaleko da idem u grad svaki dan !

Posle toga treniram fudbal u Famosu, pocinjem kao golman i u prvoj utakmici protiv Sarajeva primam 8 golova i prebace me da igram Igrao mozda 2 godine i odjebo !

Odbojku trenirao 2.5 godine u O.K. Novo Sarajevo, iskreno najljepsi sport, nisam planirao da napustim odbojku ali sam bio primoran nakon sto sam slomio kost stopala...

Kad bi me neko pitao najradije bi bio odbojkas mada tu nema nekih aman zaman para ali...
Gaaaaay. Šalim se i moja rodica je trenirala šah dok je bila mala i kaže da joj je to bilo najbolje razdoblje života.Putovala,imala dobru plaću...Besplatno odsjedala u hotelima uz mora itd. Znam da je bila prvakinja.

Da fudbal od 7 me godine ukupno 11 godina bez prestanka

Netreniram jer sam dosao do seniorskih godina, idem u inostranstvo da nastavim

Nikada, samo fudbal

Obisao pola evrope, od turnira u francuskoj, spaniji, njemackoj, swedskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Madjarskoj, imao srece da igram protiv Crvene Zvezde i reprezentacije Crne gore

U francuskoj igrao protiv Njemacke, Norveske, Egipta i Brazila od kojeg smo ispali u polufinalu, davno bio mali 3 ci razred, to mi je bilo prvo putovanje i prve igre na travi nikada zaboravit imam josh mali pokal

(SC CARQUEIRANNE 200) internacionalni turnir francuske, bredstavljao BiH naravno

Turnir u Rijeci ispali nezz od koga sve sam pozaboravljao ugl u Finalu izgubili 2 : 1, u sjecanju mi je ostalo jer sam ubacen da igram spica jer sam brz bio i trebao nam je preokret ali nisam imao srece

Turnir u Crnoj Gori dobili u Finalu Crvenu Zvezdu Juniorski pogon 3 : 1 ubjedljivo i osvojili prvo mjesto

Naravno ako nisam napomenuo tim je Bubamara, naravno stara bubamara ne ova sada

Naravno u fudbalu jer mi je jedina ljubav
1) Dali ste ikad trenirali koji sport ? Treniro rukomet prekino radi skolovanje nazalost :/
2) Trenutno gojenje u toku :D lezanje i ti folovi :) Atrofija blago receno :D
3) Rukomet, Nogomet
4) A ono standard, druzenja, nerviranje, slavlja poslije pobjede, tuga poslije poraza... Sve u svemu ima dobrih sjecanja na te divne dane :)
5) Hmm pa normala da je fudbal.. STo? Para bruka i svega ostalog :D et toliko
Bravo za temu . Da malo odmorimo misli od racunara igrica ...

Rodjen sam 28.10.1991 . 98 godine pocinjem sa treniranjem fudbala u Bubamari. Odlicno mi islo ali sam imao zahebanog trenera, a ja kao djete nisam mogao da trpim njegou viku tako da sam na neki nacin zbog njega prestao trenirati fudbal.

Poslije toga, igram samo street football sa haverima iz zgrade.

Dobijam delozaciju i preselim se u Bare, malo ispod stadiona Kosevo. Mnogi su mislili da cu nastaviti trenirati fudbal ali sva moja raja koju sam stekao nakon par mjeseci trenirala rukomet tako da sam i ja odlucio da krenem istim stopama :D

Nakon 1-2 godine sam shvatio da je rukomet previse grub sport i da tu ja nemam sta traziti. Prestajem i sa tim.

Zima ( ne znam tacno koje godine ) iz cista mira porastem do 1.88 . Cini mi se da sam bio 8 razred ;) Moj ocuh me nagovara da pocnem sa treniranjem kosarke tako da sam to i uradio. Odlicno islo, bio najveci ubjedljivo igrao Centra(5.) 9-) Odlazli smo na razne turnire ( Svedska, Austrija ,Hrvatska, Srbija, van Sarajeva turnire )

U prvom-drugom razredu sam furao ono : ,,Kad porastem bicu Kevin Garnett,, :D U trecem mi pocinje dosadjivati kosarka. Poceo abnormalno da rastem - zabrinem se kako cu naci krevet koji odgovara mojim proporcijama :o I tene sam jako tesko nalazio posto nosim 47 broj haha. U cetvrtom razredu potpuno prestajem sa aktivnim bavljenjem kosarkom, jer sam shvatio da u Bosni nazalost nema hljeba od sporta.Trebao sam igrati za prvi tim playoffa ali mi termini treninga nisu odgovarali (10h na Ilidzi, meni na suprotnom dijelu grada) Pokusao sam da treniram iz rekreacije ,, Prebacujem se u KK Vogosca, ali sam tako konacno zapecatio sudbinu sto se tice mene i kosarke. Nisam mogao da se uklopim - lige su navaljivale , ja novi, zapostavljen . KONACNO KAZEM NE KOSARCI

Svi su mi govorili ,, Budalo sta prestajes, dobar si, imas visinu sve,, a ja ih nisam slusao. Sto jest jest , visina za 17godisnjaka od 2.02 nije lose. Sada odigram pokoji ternim sa haverima u fisu fudbala, kosarke u Bosnjackoj ili II gimnaziji i to je sve ..

Eto tako ja odmori misli od compa i vrati se u divno djetinjstvo
;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.