Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sport

846 pregleda · 33 odgovora · otvorena 09.03.2010. u 23:46

E ovako prvo da se pozdravim

Zanima me dali ste vi momci ikad ista trenirali neki sport nevazno koji ... Kada bi vam se zelje ispunjavale koji bi sport izabrali da ste u njemu najbolji i
zasto taj sport ? Nabrojte sportove koje ste trenirali, trenirate kada ste poceli taj sport koliko ste ga dugo trenirali ak ste imali kakih rezultata napisite

Al idite ovim redosljedom :

1) Dali ste ikad trenirali koji sport ?
2) Treniratel sada taj sport ili drugi ?
3) Dali ste trenirali razne vrste sportova ?
4) Ak ste imali kakih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd? napisite vase dozivljaje
5) Kada bi vam se ispunila zelja u kojem bi sportu najvise zeljeli da uspjednete i zasto ?

Nemorate vi pisati 1) pa odg na pitanje ... Neg u textu probajte se drzati ovakog redosljeda

Evo ja cu vam napisati kako bi to trebalo izgledati i svoju biografiju

Znaci rodjen sam 92 ... Bio sam uvjek mali vragolan i uvjek sam zelio samo trcati,udarati se bio sam veoma vragolast :$
U 7 god sam poceo trenirati karate to je bilo samo da vidim kako je al ovaj sport sam okoncao jer sam se povredio veoma ruzno . Pao sam na ruku i slomio je
na 2 dijela i onda sam dugo bio u gipsu i vise mi se nije treniralo. Pa sam poceo trenirati fudbal u tome se nisam nasao neznam sto al veoma malo sam trenirao
U 5 razredu sam poceo trenirati kosarku i to mi je bila velika ljubav i dan danas Kosarku sam trenirao oko 4 god do 1 raz srednje i tada nisam znao uskladiti
vrijeme jer sam bio ak cemo iskreno "No lifer" i samo sam igrao kantera .I prestanem to trenirati i dosao sam taman u selekciju KK Bosne i bilo mi je pravo krivo
Al stacu tada . Nisam trenirao nista citavu god nikaku aktivnost nisam imao i vidio sam da sam se poceo kriviti i poceo sam aktivno trenirati u teretani...
Imate rezultate u galeriji Sada sam poceo kombinovati teretanu i brazilsku jujitsu to sam tek poceo al sam vidio da mi se veoma svidja i imam planova
u buducnosti kada zavrsim skolu tada cu imati veliko znanje brazilske jujitse i onda cu poceti trenirati MMA . I ak mi se to svidi nastavit cu to

Moj san kakav bi sportas bio je da budem fudbaler zasto ? Zato sto je to jedan od najpoplurnijih sportova i najisplatnijih i u tom sportu imas gotovo najvecu
karijeru

Nemojte mi pisati jest ja sam trenirao bocanje i ozljedio ruku i nisam vise nista i da vam to bude post zelio bi da napisite malo opsirinije bas me intersuje
kaki su sa sportom gamers.ba momci

Ak niko nije nista trenirao nek prodje temu ...
Vako , Denis Latifovic 16 godina

Cijeli zivot mi se vrti oko FUDBALA.
Treniram ga nekih 7-7,5 godina ,
promijenio sam par klubova
tj : Bosna (bio kapiten ) , zeljo te sada nk biser (no vracam se u zelju na kraju sezone )
Danas sam trebo na ljekarski al sisaj ga , povreda koljena 2 mjeseca sa terena , Treniro sam kosarku jedno vrijeme u rinu al vidjeo sam to je prelabav sport za mene :$ ,

eto tolko od mene :$ DxD
Oduvijek sam volio fudbal, a prvi moj kontakt sa treniranjem je bio u pjetlićima N.K Čelika. Na prvom treningu nas bilo 50, i trener na podijelio u dvije ekipe od po 25 igrača i tako igrali, i to na nekakvoj šljaci, da te Bog sačuva. Par treninga nakon toga smo istrčli i na Bilino Polje. Još uvijek se sjećam tog trenutka, kao da sam na Stamford Bridge izašao. Brzo me prošla ta želja za treniranjem, vjerovatno zbog toga što mi je stadion bio daleko od kuće.

U petom razredu osnovne sam se vratio u Vitez, i tu ubrzo počeo sa treniranjem u pionirima F.K Viteza. Pokazao sam se veoma dobro, je ubrzo postao standardan član prve postave, a dugo vremena i kapiten ekipe. Igrao sam na poziciji halfa, i mogu reći da sam bio nezamjenjiv. Sjećam se da nismo imali izgubljene utakmice, sve dok nam u goste nije došao Novi Pazar i pregazio nas sa 5:0. Na toj utakmici je bio prisutan nekakav strah i trema u svim našim igračima, što je rezultiralo lošom igrom.

Tu sam trenirao neke 3 godine, dok nije došlo vrijeme na sistematski pregled, gdje mi je otkrivena neka srčana anomalija, koja nije opasna ali ipak smeta pri bavljenju sportom. Od tada ne treniram ništa, nažalost.
Trenirao sam fudbal i dalje ga treniram nekih 7 godina.Promjenio sam 3 kluba,poceo sam u Zvornickoj Drini pa kada sam se preselio u Bijeljinu poceo sam u Radniku,no tu mi se uslovi bas i ne svidjaju pa sam posle jednog duzeg perioda presao u FK Proleter Dvorovi koji je takodje u okruzenju Bijeljine,igramo Prvu Ligu RS,trenutno smo 7 ali je tek pocetak drugog dela polusezone.Dakle nista osim fudbala nisam trenirao.

Naravno najveca zelja da uspijem je fudbal,razlog i nije potrebno pisati,jasno je kakav zivot fudbaleri imaju :)
Treniram kosarku , krenuo sam sa jedno 7-8 godina , trenirao do 9e-10e , pa prestao . Prije jedno 2 godine sam poceo ponovo , najvise da bi se malo izvukao od kuce , i odvojio od compa
Nisam nista drugo trenirao , kosarku najvise volim , a mislim da mi ide malo bolje od ostalih sportova
Dozivljaja sa putovanja , turnira ima puno , da ne pricam sad jedan po jedan , ali putujem bas puno , sto sigurno ne bi imao priliku da ne treniram . Putovao sam u Srbiju dosta puta , u Hrvatsku takodje , Sloveniju , Italiju , Cesku , Austriju , svake godine na kampove i sl. Nista ljepse
Sport u kojem bi najvise zelio da uspijem ? Pa kosarka naravno , a ako mislis na mastanja i sl. mislim da je svako od nas k'o mali zelio da bude poznati fudbaler , pa tako i ja
Eh da i ja napisem moj "sportsku" karijeru, od šaha preko fudbala do odbojke koja je najbolji moguci sport !

Da, dobro ste culi, sah. Eto prilike svima da me zajebajete ukoliko mislite da je to krajnje gay stvar, ali ja sam sah trenirao 7 godina. Tacnije od prvog razreda osnovne do pocetka osmog razreda. Dok sam trenirao sah, proputovao sam cibatu Bosnu, putovao sam u Italiju i Madđarsku na evropska prvenstva, bio sam u svakom mogucem gradu u BiH i sto je najbitnije dobija sam za svoje godine puno para. Opcina Ilidza je podrzavala nas jer smo bili izuzetno jaki i perspektivni ali gasenjem gluba odustajem od saha jer mi je bilo predaleko da idem u grad svaki dan !

Posle toga treniram fudbal u Famosu, pocinjem kao golman i u prvoj utakmici protiv Sarajeva primam 8 golova i prebace me da igram Igrao mozda 2 godine i odjebo !

Odbojku trenirao 2.5 godine u O.K. Novo Sarajevo, iskreno najljepsi sport, nisam planirao da napustim odbojku ali sam bio primoran nakon sto sam slomio kost stopala...

Kad bi me neko pitao najradije bi bio odbojkas mada tu nema nekih aman zaman para ali...

Krenimo od pocetka:fudbal,kosarka,karate,ples,pa opet kosarka ali puno ozbiljnije i sada vaterpolo.

Trenutno vaterpolo i planiram tu ostati.

Preferiram timske sportove i toga sam se uvijek drzao.

4) Ak ste imali kakih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd? napisite vase dozivljaje

Eto procitajte

Ima jos mnogo toga,ali nekako mi se samo spominje sad o vaterpolo tako da...

5) Kada bi vam se ispunila zelja u kojem bi sportu najvise zeljeli da uspjednete i zasto ?

Definitivno u vaterpolo.To je sada ono za sta ja zivim i bez cega bih tesko izdrzao.Jednostavno volim taj sport i stvarno bih volio da napravim nesto,pa makar i u granicama nase BiH.
'94 Godiste,trenirao sam prije,treniram i sada... obozavam sport...

Prije sam trenirao fudbal,ples... onda sam prestao pa poceo da treniram odbojku,treniram ju i danas...ucestvovao sam na mnogo turnira,sto sa skolom,sto sa klubom...

Sa skolom sam osvojio srebrnu medalju (7.razred) dosli do regionalnog,tad sam skoro poceo trenirat, zatim 8 razred zlato na opstinskom i 2. na regionalnom... a prosla godima mi je bila najuspesnija,jer smo osvojili srebrnu medalju na republickom takmicenju...

Sada sa klubom igramo pionirsku ligu,prvi smo na tabeli... a preko vikenda smo igrali na zavrsnici finalnog turnira RS u Bijeljini,uzeli bronzu...

Treniram i dzudo,iz rekreacije,cisto da znam po koji potez i da se znam odbraniti...

Najvise bih zelio da usijem u odbojci,jer je zaista volim,predivan je sport...

Ima toga jos da se prica,ali ovo je dovoljno

Bez sporta se ne moze!!!
Prvi sport koji sam trenirao je kosarka. Tamo negdje u II-III razredu osnovne skole. Ali nisam dugo trenirao, nisam se bas nasao u tom sportu ( iako se moze reci da sam pwnao ) . Nakon toga sam trenirao i Atletiku, pa Tenis oko 3-4 mjeseca. Tu sam jos vise pwnao, ali jbg taj sport je dosta skup, samo reket kosta pola necije plate, tako da sam morao odustati, iako sam strasno volio tenis )

Ali nema veze to. Posto je moj otac cijeli svoj zivot u odbojci, i kao manji sam stalno isao s njim na utakmice, treninge i to, zavolio sam sport strasno. Medjutim nije bilo treninga za mlađe kategorije, sve dok ja nisam dosao u 5. razred. Tada sam poceo trenirati odbojku i treniram je i dan danas ( sa svojim padawanom, rodjakom DeGrawom ). Treniram u MOK Brcko Jedinstvo, koje se inace takmici u Premijer Ligi BiH, i sada smo usli u playoff i polufinale kupa. Sjecam se svoje prve medalje, a to je bila jos u pionirima, kada smo postali prvaci Tuzlanskog kantona , osjecaj neopisiv. Jos to vece dosli na tekmu prvog tima, i sisla nasa ekipa na parket, i oni nas predstavljaju. Amazing . Jos jedno vece ostvarenje u ekipi pionira je i Prvaci Federacije BiH, i na kraju 4. u BiH . Realno tu smo bili najjaci, ali takav je splet okolnosti bio, necu sada o tome. Ove godine smo u kadetskoj konkurenciji ispali na najsugaviji nacin od nekog sela kod Odzaka - Balegovac. Jednostavno nismo navikli na takvu odbojku. Inace je Brcko poznato da ima najskolovanije igrace sto se odbojke tice, i njihova igra nam nije pasala. Igrali smo i juniorsko prvenstvo ove godine, prosli smo na zavrsnicu Federalnog, pa aBd i na zavrsnicu BiH.

Ostat ce mi u pamcenju i prosla godina, jer smo s kadetskom ekipom isli na prvomajski turnir u Beograd, gdje smo od oko 25 ekipa osvoji 6. mjesto. Samo malo nas je od polufinala dijelilo . Ali tu su bile ekipe kao sto su : Reprezentacija Beograda, Mladost Zagreb, Vojvodina NS, Maribor, Novi Pazar, tako da je i ovo veliki uspjeh.

Sada treniram s prvim timom, dakle seniorima. Jos nisam u pocetnih 12, mada nekad i udjem, zavisi od igraca. Ipak nije ni mala stvar kad sam s 15 godina usao u prvi tim. DeGraw rodjak moj, nek vam i on isprica ako hoce. On je standardan u prvih 12, jeste bolji, ali meni je drago, i ja se i dalje trudim.

I eto tako, ako me ne zajebe skola i fakultet, ako budem mogao uskladiti obaveze, volio bih da se nastavim baviti odbojkom. Vec je teze u gimnaziji sad, ali vidjecemo kasnije.

Stay safe.
Davno nekad, ono fkt davno, kao i svaki klinac iz ulice, igralo se fudbala pred zgradom, ganjalo se do besvjesti, uglavnom, kao i sva ostala djeca, subotom i nedeljom se gledao premijeršip, uglavnom, sjecam se da mi je stari, u julu, inace rodendan mi u julu, ono vruce drama, mi pred zgradom, stari dolazi s posla, i ja ono normalno trcim prema njemu, da ga zagrlim, pozelio ga, on meni daje poklon, ono kao i svaki klinac, presretan, rascempam' sve ono, kad ono fudbalka, neka, zvoni znaci, ja onako presretan, ne spustajuci na pod loptu, nedo bog da se isprlja, odnesem u kucu, kad u kuci, na stolu, zuti dres brazila, na ledjima napisano Ronaldo 9, drama, za loptu zaboravio, obuko' dres, gledam se u ogledalu, zajebo i ronalda i brazil i sve redom, odma uzimam loptu, oblacim kopacke, i dole na livadu, fuce', uglavnom, kad sam dosao kuci, stari rece, da za par dana idemo na trening, da se upisem, jao, ne znam jesam li spavao tih dana, jedva sam cekao, i tako upisem se na Fudbal.
Fudbal sam trenirao, par godina, i nekako mi dosadi, odem na odmor, malo duzi odmor, vratim se, kad livada prazna, inace se na raspustu pucalo fudbala, meni neobicno nesto, niko ne galami, ne bogara', nema djece, niceg, skontam ja nesto ne stima, otrcim do iza zgrade, nigdje nikog, odem na poligon tamo, kad svi tamo, nekakvi dresovi, lejkers, šekil furke, ajde ono, ja nesposoban u ruke, polako s njima, pucat kosarke, i tako nakon puno puno basketa, odlucim se upisat na korsarku, i trenirao je do prije godinu dana. Bas sutra imamo opcinsko takmicenje, kosarka, valja zablistat. Sto se tih nekih finih uspomena tice, ima ih mnogo, ne sjecam se bas pretjerano, nekih iz fudbala, mislim ono random sve, kosarka, znaci puno finih turnira, tu i tamo neka medalja, mnogo dobre raje, dosta se proputovalo, uglavnom kad sve to uzmem u obzir, vrijedilo je. Sto se uspijeha tice, ne bi volio da budem neki uber poznati fudbaler/kosarkas/rukometas nebitno, ima previse zanimanja, u kojima bi se volio dokazat, al ne bi mi smetalo, da zaigram za Manchester, ma kakvi zaigram, da odem na Old Trafford, upoznam ekipu, upravu, poslije tog u pub neki, olesit se ko stoka, pa na utakmicu, liga, nebitno koja utakmica, samo da se deranjam ko stoka i gledam najljepsi nogomet, koji igra junajted. Naravno, kad sam vec kod zelja, pfino bi bilo otic na finale lige prvaka, gledat junajted, kako osvaja i poslije tog iz sveg glasa pjevat :
Champions! Champions! Champions!

Championes, championes,

Are we, are we, are we

@
odo spavat, valja bit odmoran za sutra.

Treniro fudbal, 1.god u Bubamari, 3.god FK Sarajevo. Nije bilo nikakvih uspjeha al ipak fino iskustvo i imo sam priliku da se upoznam sa radom H. Musemicem u FKS koji je jedno vrijeme zamjenio mog trenera. Lik je nenormalan, samo se dere i pjeni na usta, slomio nas kondicionim treninzima lopta nista. Poslje toga upisujem kosarku i treniram skoro 1.godinu sveukupno KK Bosna i KK Rin. Moj najveci sportski uspjeh je 2.mjesto u lakoj atletici od 7.-ih razreda u osnovnoj dok sam zivio u Austriji. Ne treniram nista nit planiram a da postanem golman mi je neispunjeni san.

Drogom protiv sporta, mislim obrnuto =p
odbojku , kosarku , rukomet , fudbal i onda se poceo bavit borilackim vjestinama( jiu jitsa, BJJ) ostao sam na borilackim vjestinama , bavim se kickboxom skoro 2 god manje malo. bio sam na takmicenju iz jiu jitse u zvorniku, bio 3th. planiram se baviti kikboksom bar amaterski ako ne i više. et
Trenir'o karate kad sam bio mali, jer sam im'o najviše kila u 2. osnovne i tuk'o dijecu, pa me ćaća upis'o na karate da se iživljavam. Prest'o sam trenirat' jer sam pljun'o trenera. Onda sam trenir'o streljaštvo, rek'o ako dođe do kakvog rata opet, da što prije primjenim naš stari sistem ratovanja, poznatiji kao ubij komšiju. Kad sam vidio da nema ništa od toga, na 2. takmičenju po redu sam gađ'o metu lika u liniji do mene i skont'o me nekakav sudija i izbace me. Onda sam trenir'o košarku par godina, al' nema od tog 'ljeba, a nit' sam ja neka atleta. Manite se sporta, kradite od koga god stignete. Ne šalim se, niti se pravim glup / smiješan. Ozbiljno vam govorim.

Yeah, kosarku. Trenirao sam od 3. (osnovne) do 5., al' je to bio onaj "trening" u skoli.. nista specijalno. Posto sam vidio da mi se svidja to presao sam u Bosnu pa sam trenirao do 1. srednje.

Ne treniram nista.

Ne. Volim prakticirati samo cet'ri sporta: skijanje, kosarka, fudbal, odbojka. Naravno, tu je i rukomet al' nemas ga s kim igrat'. Uglavnom, skijanje nisam trenirao - rodjak me naucio i sad odlicno skijam Fudbal sam od malih godina igrao u basti i kako sam rastao stalno sam igrao sa starijim od mene i naucio sam da ga igram kako Bog zapovijeda Odbojka - naucio u skoli. Ono sto hocu da kazem je da ja nista nisam trenirao, a opet sam odlican u tom sportu. Inace sam kao mali stalno trcao, uopste nisam bio miran, pa i dan danas je tako

4) Ak ste imali kakih finih iskustava turnira,takmicenja itd itd?
napisite vase dozivljaje

Nazalost, nisam. Prestao sam trenirati kosarku taman kad su krenila neka veca takmicenja tako da.. Al' opet, draze mi je od 9 ujutro do 9 navecer, u ljeto, pucati sa drugovima lopte nego sat i po' trckarat'

Hmm.. vjerovatno u fudbalu, jer strasno volim taj sport i uzivam u njemu. Al' kakva nam je Savez (i drzava), ne pada mi na pamet da se upustam u te vode. Ucit' cu, zavrsit' skolu, zaposlit' se i osnovat' porodicu
hmm ,
Imao sam 7-8 god i trenirao karate,onda mi je bas dosadilo pa sam se odlucio s drugom kosarku,to je bilo u 9 god.
I eto do dan danas treniram kosarku u pionirima Slobode
Da,kosarku
Da.
Imao sam sa turnira u KK Jedinstvu ali to je zamagljeno
U kosarci,jer me ide
Zope noob

Poceo sam ko klinac trenirat nogomet, kao i velika vecina klinaca oko mene, bio sam ono solidan, ali sam nakon nekog vremena jednostavno prestao, nisam imao volje za dosadne treninge (bas su bili dosadni ) . . pa sam treniranje nogometa zavrsio kao klinac . .
Nakon toga ista situacija kao s tobom, poceo trenirati karate, cisto da vidim o cem se radi, imao sam mozda 7-8 godina, trenirao 2 mjeseca, trenere ocito nije bilo briga, pa tako, nije ni mene i odusto . .
Do 12-13 god nisam nista "sluzbeno" trenirao, ali sam se aktivno bavio nogometom / kosarkom. Tada uz nagovor prijatelja upisem rukomet. Sve je bilo divno krasno na pocetku, ljudi su mislili da to treniram odavno, koliko sma bio dobar. Razlog za to je vjerovatno taj sto sam bio najbrzi, najjaci tamo xd pa sam lako starije prelazio . .
A sta se desilo nakon obecavajuce karijere u rukometu? Ja dobijem strasnu upalu koljena koja mi sjebe sve unutra, idem u Zagreb na lijecenje, i ustanove da imam kronicnu bolest zglobova ( artritis ). Naravno, bio sam sjeban, nema trcanja, nema skakanja, nema trzaja/udaraca . .
Ali evo, nakon par godina samo mogao sve vise i vise toga radit, poceo sam nogometa/kosarke, i nije mi pretjerano smetalo. Napokon kad sam izgledao jako dobro sto se zdravstvenog stanja tice, upisem prosle godine Taekwondo, u najboljem TKD klubu na ovim prostorima (CROstar). Nadam se da mi nece nista bit, i evo do sada nemam problema, bilo je upala, sve sam ih prelezao i nastavio uredno nakon toga . .
Iako sam tek zuti pojas, preko vikenda idem na trening sa najjacim likom u drzavi xD, moj jajan s crnim pojasom . .

Nadam se da cu i ja nastavit do crnog, trebace mi mozda jos 3 godine . . Ide sad nizi i visi zeleni, pa plavi, pa crveni pa napokon crni . .
Imam 3 polaganja godisnje . . 1,5 pojasa svake godine, xD

Za zelje, pa zelje su nesto drugo, zelja mi je kombinirat taekwondo/wingchun/jiujitsu/aikido
Dakle,
TKD - noge
wing chun - ruke/koordinacija/noge
jiujitsu - allaround konstitucija i snalazenje
aikido - zanimljivi potezi za stand up bacanje

uh ah - rekreativno igram tenisa, i jos par sportoga kad god ufatim vremena, tenis mi je jako zanimljiv za igranje . .

A uz sve to, svaki dan moj osobni bodyweight program
bai bai . .
Prvo svaka cast na ovoj temi. Veliki +

- Prvi sport kojim sam se bavio je bio kosarka, to je negde bilo u III razredu osnovne skole . Ali dijete ko dijete, taj sport mi se nesto nije kasnije svidio pa sam se odlucio upisati u bolji sport [ bar ja tako mislim ] i kren'o da treniram fudbal. Kao mali sam se sa ocem i prijateljima iza zgrade igrao lopte tj. ja fino rukavice, golmansku opremu neku koju sam tad' imao i branio, tako smo vani bili od 4 pa do 8 navecher. Posto je moj otac prije bio golman mnogo godina, pokazivao mi slike njegovih utakmica, opremu mi staru pokazao, meni se to svidjelo i ja odlucih da nastavim njegovim stopama. Volio sam stvarno fudbal, sjecam se svog prvog treninga u sali "Gazzaz". Tad sam bas imao tremu. Dosao trener i rekao ovom drugom golmanu kako cu ja njega izbacit' iz prve postave, sto kasnije i to ispostavilo. Ali tad smo svi bili mali, sta smo imali 7, 8 godina . U IV, V razredu sam poceo braniti za svoju skolu, tako da je bio to vel'ki uspijeh za mene, braniti za skolu. Postizali smo neke bash uspijehe. U svojoj 14 godini, poceo sam braniti za Zelju tj. biti u prvih 11 [tako se kaze]. Prva utakmica bila protiv Slavije, kad smo odigrali 1 : 1. Momak mi zavukao pod precku gol, ali bilo je i odbrana.
Bilo je uspona i padova u mojoj sadasnjoj karijeri, tek imam 15 godina, ima jos uspona, padova predamnom.

Isli smo svuda, Luxemburg, Srbija, Zagreb, cijelu BiH obisli i tako.

Klub nisam nikad mijenjao, u Zeljeznicaru sam od pocetka svoje karijere, htio sam preci u neki drugi klub, ali ipak srce je kod Zelje :$

- Sjecam se svake utakmice .. Najvise cu se sjecat' kad smo protiv Sarajeva igrali, vodimo 3 : 2 sve do kraja, branio perfektno ha, hu i na kraju primim gol tj. kiksam . Nesto meni poceli neki igraci da "seru" uleti trener, nema dernjave na golmana, on vas je spasio i to. Ali tu utakmicu nismo izgubili jer smo imali bolju gol razliku i vise bodova za prolazak na Zavrsnicu.

- Isto cega cu se sjecati, kad smo igrali protiv Novog Grada, primim ja gol i kako sam se nekak' iznervirao opsujem Boga, ali nazalost' cuo me direktor Omladinskog Pogogona, dodje on meni i kaze suspendovan si 2 utakmice. I sad prozove mene trener da budem na klupi, ne mogu branit' prvu jer sam suspendovan, budem na klupi jednu utakmicu, odigramo 1 : 1 jer je nas golman skoro iz mrtvog ugla primio, bio mal golam. Sljedecu utakmicu, Ozegovic brani, nisi suspendovan Et', isti sam Buffon, i on psuje.

I tako su dani i dani prolazili treninga, utakmica i utakmica

- Nogomet treniram vec 6 i nest' godina, sve te godine sam golman, jos neke 2, 3 godine i u prvi tim, ABD

- Ovo sam ukratko rekao, ali sport je najjaca stvar . Nije vazno kojim se sportom bavis, vazno je da treniras samo. On te i spasava ovog kompjutera, ovog no lajfanja i to. Sport jeste najzdravija stvar, ali moras i bit' uporan da bi uspio u tome. Nije samo tu npr bit golman i samo stati na gol i cekat' loptu, i kao golman moras imati jaku kondiciju, zivce i ostalo.

Amir 94' godiste
Kao mali trenirao sam nogomet , iskreno sam volio taj sport mada mi se u familiji niko nije bavio tim sportom . Moja familija se bavila rukometom, stari , dajda , amidja ma gotovo svi .
Trenirao sam nogomet , 2-3 godine , bilo mi je lijepo , odes na trenign izletas se , i onda ponovo na igraliste lopete ... itd . ..
Kada sam narast0' tamo oko 6-7 razreda , bio sam prilicno dobar fudbaler , i kosarku sam jako dorbo igrao , naucivsi na ulici , nikad nisam trenirao ofo ono ..
I odlucim se u 7- razredu da treniram rukomet , haj ofo ono , rukomet u mom' gradu je bio najravijeniji sport , mnogi moji drugovi su trenirali pa sam i ja
Rukomet treniram i sad i veoma sam zadovoljan snjim
Mada opet volim otic' na dragocjeno igraliste koje me je odgojilo valjda , igrati nogometa , kosarke itd

1)Da,kosarku.
2)I danas dan treniram kosarku,poceo prije 6-7 godina i jos nisam prestao
3)Jedno vrijeme sam trenirao stolni-tenis al mi nie bilo nesto zanimljivo pa sam presao na kosarku,i danas dan se kajem zbog toga.Kao sto svi znate konkurencija u kosarci je bas al bas prevelika znaci sanse da se uspijete su 1/10000-(10000 je broj djece/momaka koji treniraju),dok je u stolnom tenisu druga stvar,tu konkurencija i nije prevelika znaci lakse je tu uspijeti.Imam rodjaka ko je prvak BiH i koji je proputovao svijet sa stk Bosna znaci bas svaku zemlju obisao,uvijek sam zelio to sto i on al eto odoh na drugi put.
4)Hmm...pa imao sam dosta njih.Nabojrat cu 2 mada ih ima vise:
1.Prvi odlazak u Spaniju
Kada su nam saopstili da idemo u Spaniju i da cemo igrat protiv nekih evropskih klubova pali smo na guzicu .Nazalost imali smo anketu da li ici avionom ili autobusom,zbog financijskih problema odluceno je da idemo autobusom.I tako smo putovali 2 dana i 1 noc ja msm al sa prekidima.Zaustavili smo se u Sloveniji i odigrali utakmicu sa Union Olimpija-om,i onda smo malo obisli Ljubljanu i nastavili nas put prema Spaniji.Napokon smo dosli u hotel,raspremanje,tusiranje,fazoni ha hu.Nikad necu zaboravit engleskinje i probleme koje smo imali zbog njih .Sutradan smo imali neki obilazak po Lloret-u,a dan poslije toga u Barceloni gdje smo cak i odigrali utakmicu sa Barcelonom sto nam je bila velika cast
Za 2 iduca dana odigrali smo jos poritv nekog lokalnog kluba i Girone mada su u planu bile jos neke utakmice al eto boze moj sta je tu je.Povratak iz Spanije,neki jedva cekaju neki ne jbg.U povratku smo jos odigrali utakmicu sa Armani Jeans i uputili se doma
2.)Odlazak u Tursku
Ovaj put samo je nas nekolicina odlazila tacnije 15 igraca i 2 trenera-destinacija Istanbul.Prije toga sam bio u Turskoj s roditeljima al nie to isto kao kad si sa rajom .Obisli smo neka historijska mjesta koja nisam stigao obici sa svojim roditeljima.A onda naravno idu utakmice koje se nama cak nisu ni igrale jer smo htjeli obilaziti grad.I jos jedan razlog jer je posao direktor kluba koji je ujedno i trener i ujedno najgori trener.razlog tome je sto spusta moral na utakmicama tako da niko ne voli kada on vodi utakmicu.Dobili smo pozivnice da idemo na utakmicu Turskog prvenstva Efes Pilsen-Antalya koja je na nase iznenadjenje zavrsena poslije produzetaka pobjedom Efesa.Njihova igra i njihovi potezi su bili melem za nase oci.
1. utakmica protiv Fenerbache koji su bili viceprvaci Turske-utakmicu izgubili zbog iscrpljenosti i glupog trenera .Sutradan smo igrali sa Turskim prvacima Besiktas od kojih smo izgubili samo 1 razlike-to nam je diglo moral drama pa smo poslije toga dobili 2 utakmice protiv nekih lokalnih klubova koji nisu sire poznati.A onda spektakl,zadnji dan svi su jedva cekali ici kuci jer smo bili iscrpljeni dramaticno al naseg trenera nije bilo briga za to i zadnji dan nekoliko sati prije leta je zakazao utakmicu protiv Efes-a.Mi nismo mogli jadni trcat te smo izgubili 30ak razlike.S nekim osobama koje sam upoznao ostao sam u kontaktu sto mi je jako drago jer planiram opet posjetiti Istanbul i naci se s tim osobama.
5)Pa naravno zelja bi mi bila da uspijem u spomenutom sportu no vec sam rekao da je to jako tesko,no ja necu nikad odustati,nastavit cu trenirati pa sta Bog da.Vise se posvecujem skoli nego kosarci jer mi je na 1. mjestu da fino zavrsim gimnaziju(1. raz zavrsavam) i poslije toga fakultet i to je to.Poslije zaposlim se,ozenim i zivim sretno do kraja zivota
bb

Rodjen sam 04.10.1994. i od moje 5 godine sam poceo trenirati karate... To mi je bilo onako furka ko dijete i prestao sam i ponovo sam upisao sa svojih 7 godina ... Od svoje sedme godine bavim se karateom sve do dana danas ...

Kad vec gore postavljas pitanja u vezi imate li kakvih iskustava sa takmicenja ... Moj odgovor je "NARAVNO" obisao sam citavu JUGOSLAVIJU i vishe zemalja evrope ...

Od Srbije pa do Sweeden ... Kada bi poceo pricati o takmicenjima nikada nebi, ali moze se pomenuti moj najbolji uspjeh :)

To je bilo u Splitu 2k7 godine kada sam od 14 drzava osvojio 1. mjesto [U BORBAMA] ... LUDO I NEZABORAVNO ... Iako mnogi misle da je karate kretenski sport, cisto se varaju, jer je karate veoma dobar sport, iako nema kontakta u glavu, stvara se brzina koju koristimo kao sto na treningu tako i na ulici u samoodbrani. Imam oko 31-32 medalje od cega je 11 zlatnih i 3 pehara... U ovom sportu nadaam se da ce BOG DATI ZDRAVLJA :) ostati cu citav zivot... Sada u decembru polazem za crni pojas :] hehehe ... et tako ti je moj sport :]... A I SPORT JE ONO STO JE VEOMA BITNO U ZIVOTU... JER NEGOVORE DJABE [SPORTOM PROTIV DROGE] ... KO GOD DA TRENIRA OD VAS NESTO I DA JE USPJESAN SRETNO MU U DALJEM TRENIRANJU :)

I NARAVNO SADA 20TOG IMAM DRZAVNO PRVENSTVO... NADAM SE DOBRIM REZULTATIMA :)

<3

Rodjen kao vrlo mlad prije 18 godina, u svom zivotu dosao u dosta iskusenja, pa tako i dosta sportova promjenio, prvo poceo trenirat Judo doslo ovo ono u nasu skolu ha hu i hajd ja se upisem tamo vamo treniro jedno 2 mj ubijao ih nogama i onda mi dojadilo,nakon toga kao svaki djecak sa nekih 10 godina zelim trenirati fudbal i krenem u zelji trenirao nekih 7mj povrijedim koljeno trener ni da me nazove da pita kako sam :P ( bio superstar :D ) i odlucim da prestanem trenirat nakon toga podjem na skolu plesa haha :P gay is okey :$ nista i to slabo 1-2mj i batalio, razdoblje izmedju sam proveo igrajuci se kao sva djeca dok nisam dosao u 5. razred i dodje nam novi nastavnik sporta i predlozi nam da pocnemo trenirati ksoarku ( nekolicini nas ) nikad prije nisam ni gledao kosarku a kamoli nesta drugi i hajde pocnem ja trenirat vidim drama mi ide :p i sve do dana danas treniram neki 6-7godina i eto prije 3mj povrijedim koljeno i haj odmorim 2mj vratim se i evo prosle subote nova povreda istog koljena ali sada ce samo sedmica pauze biti :)
naravno u tih 6-7 godina je bilo premisljanja da prestanem trenirati da pocnem trenirati fudbal, rukomet i bio sam tome najblizi da pocnem rukomet trenirati jer je slican sport al onda razmislim ma j**o to ubiju te bezveze ni faula ne dobijes reko vrati se ti kosarci ko joj j**e mater :D hah.. i et tako :P
izmjenjao dosta klubova [KK Bosna[3 godine],KK Olimpik[ 1 godina],KK Impuls[1 godina] , KK Real Way[pola godine] ,KK Igman[1 godina], KK Sema(turski koledz, pola godine]

:)

Zelja mi je da se rijesim konacno povreda da bih mogao napredovati jer mislim da imam jos napretka :P ko zna :P
iako sam nizak tj igram pleja.MOLIMM BOGAA DA SE NE POVREDJUJEEEM :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.