Pozdrav, evo jos jedan novi tutorial od mene
Ovaj put vam objasnjavam kako raditi pickupove...
Vrlo je slicna mehanicka metoda kao kod 3D Texta sto sam objavnjavao u proslom tutorialu.
Prosli tutorial
Pickupova ima vise vrsta i razlikuju se po izgledu. Evo primjer jednog pickupa:

Kao i kod 3D textova tako i kod pickupova koristimo jednu naredbu, isti princim drugi kod. Kodove od pickupovo stavljamo ispod "OnGameModeinit"
AddStaticPickup(model, type, Float:X, Float:Y, Float:Z, virtualworld = 0);
Objasnjenje:
model- Model je cesto stavlja 2, tako da i vi tako stavite
type[/B]- To je ID od pickupa, jer ih ima vise vrsta kao sto sam pomenuo. ID pickupa sa gornje slike je [B]1239 , a ostale mozete pogledati ovde-Wiki Dot- Pickup ID
Float X,Float Y, Float Z - Koordinate gdje ce se nalaziti vas 3DText, (Kucate /Save ingame, odete u root folder san andresa, zatim otvorite file savepositions.txt i nadzete te brojeve )
virtual world = 0- Virtual word je uvjek 0 , jedino ako ste u nekom interijeru(objektu) tada ga mjenjate, a kada ste vani 0 je.
Primjer pickup koda:
AddStaticPickup(2, 1239, 2229.1299,-1722.1300,13.5625, 0);
Pozdrav svima , nadam se da ce posluzit scripterima !
Slijedeca tema
Ovaj put vam objasnjavam kako raditi pickupove...Vrlo je slicna mehanicka metoda kao kod 3D Texta sto sam objavnjavao u proslom tutorialu.
Prosli tutorial
Pickupova ima vise vrsta i razlikuju se po izgledu. Evo primjer jednog pickupa:

Kao i kod 3D textova tako i kod pickupova koristimo jednu naredbu, isti princim drugi kod. Kodove od pickupovo stavljamo ispod "OnGameModeinit"
AddStaticPickup(model, type, Float:X, Float:Y, Float:Z, virtualworld = 0);
Objasnjenje:
model- Model je cesto stavlja 2, tako da i vi tako stavite
type[/B]- To je ID od pickupa, jer ih ima vise vrsta kao sto sam pomenuo. ID pickupa sa gornje slike je [B]1239 , a ostale mozete pogledati ovde-Wiki Dot- Pickup ID
Float X,Float Y, Float Z - Koordinate gdje ce se nalaziti vas 3DText, (Kucate /Save ingame, odete u root folder san andresa, zatim otvorite file savepositions.txt i nadzete te brojeve )
virtual world = 0- Virtual word je uvjek 0 , jedino ako ste u nekom interijeru(objektu) tada ga mjenjate, a kada ste vani 0 je.
Primjer pickup koda:
AddStaticPickup(2, 1239, 2229.1299,-1722.1300,13.5625, 0);
Pozdrav svima , nadam se da ce posluzit scripterima !
Slijedeca tema
nadam se da ce biti jos dobrih Tutoriala