Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Diskusija.....???

333 pregleda · 24 odgovora · otvorena 18.02.2010. u 21:46

zzzz svima zanima me vase misljenje mislio sam poslje srednje skole ici na tečaj=kurs ali neznam koji da uzmem sa kojim bi se mogao najbolje usavrsit????

1. web dizajner
2. serviser osobnih računala
3. CAD specijalist
Poslije srednje skole upises IT ili ETF a ne ides po kursevima. Isto kao sto se kodiranje ne uci preko noci ni webdesing se ne uci za mjesec dana ili slicno. Fakultet i budes happy , ko nas Kemo za par dana INZINJER!
Ako ovdje trazis takvu pomoc bolje nemoj..
Odluci sam sta hoces.
P.S:WEB dizajner..heheh
u pm sve više IT-jevca S:
~ najvise ti se isplati serviser, otvoris neki mali internet klub da djeca dolaze, zaradujes i to napravis kao servis za racunare... ali i web dizajner neznam koliko imas zarade od toga sem da te neka firma angazuje sto je LOW
moje neko misljenje
reeq je napisao/la:
Poslije srednje skole upises IT ili ETF a ne ides po kursevima. Isto kao sto se kodiranje ne uci preko noci ni webdesing se ne uci za mjesec dana ili slicno. Fakultet i budes happy , ko nas Kemo za par dana INZINJER!
znam i ja bi htjeo ici na fakultet ali evo iz iskustva moja projateljica isla je 5 godina na faks zavrsila ekonomiju i sada nemoze bez veze nači posao.... znači odgulila dobrih 5 i više godina a sada nemoze naci posao gdje je tu placanje faksa pa nadalje..... e u tom je problem???
Ya bi ti qme preoprućio da upišeš serviser osobnih računala.
To je samo moje mišljenje
pumpa je napisao/la:
znam i ja bi htjeo ici na fakultet ali evo iz iskustva moja projateljica isla je 5 godina na faks zavrsila ekonomiju i sada nemoze bez veze nači posao.... znači odgulila dobrih 5 i više godina a sada nemoze naci posao gdje je tu placanje faksa pa nadalje..... e u tom je problem
Ja završio medicinu i sad postao majstor web designa.

Kakve veze ima ekonomija sa web designom sine moj?
CAD svakako, pogotovo 3D modeliranje...ako se u tome specijaliziras na konju si.
Vertazzar je napisao/la:
u pm sve više IT-jevca S:
jel mi mozes popraviti site.
www.eternaty-gaming.com

Vidis da se samo pola stranice vidi

Platim ti KREDITOM'??
reLo je napisao/la:
Ja završio medicinu i sad postao majstor web designa.

Kakve veze ima ekonomija sa web designom sine moj?
ne nego odgovaram na ovo pitanje sto je ovaj reko da upisem fakultet pa mu kazem iz iskustva kako se moja prijateljica provela..........

ja sam upisao 3 godisnju skolu ali sam svakako mislio ici na jos 1 godinu tako da bude 4 ali sam mislio ici i na tecaj....
pumpa je napisao/la:
znam i ja bi htjeo ici na fakultet ali evo iz iskustva moja projateljica isla je 5 godina na faks zavrsila ekonomiju i sada nemoze bez veze nači posao.... znači odgulila dobrih 5 i više godina a sada nemoze naci posao gdje je tu placanje faksa pa nadalje..... e u tom je problem
Idi vani dok mozesh, ovdje da si magistar nemash posao

Btw ovi kursevi su ti smece, i kada ih zavrsish ti nemozesh nista sa njima, radim sa CAD om na masinstvu znam sta pricam ne postaje se majstor za godinu dvije

+ 3 godisnja si skola tako da tup tup
pumpa je napisao/la:
ne nego odgovaram na ovo pitanje sto je ovaj reko da upisem fakultet pa mu kazem iz iskustva kako se moja prijateljica provela..........

ja sam upisao 3 godisnju skolu ali sam svakako mislio ici na jos 1 godinu tako da bude 4 ali sam mislio ici i na tecaj....
Zavrsi bravarski zanat i radi kao automehanicar. Moras povezati neke stvari. Fakultet nije nista nego usavrsavanje i dovodjenje do savresntva odredjenog dijela , stvaranja intelektualca. Sa fakultetom imas duplo vece sanse da se zaposlis. Izmedju ostalog , kao webdizajner , programer mozes raditi mnostvo poslova. Ako u datom trenutku ne mozes naci zeljeni posao , pocnes raditi kao operater , dok ne nadjes bolje nesto... Ali ponavljam ti kursevi nisu ono sto je fakultet
pumpa je napisao/la:
J**o te ekonomija takvi se fakulteti studiraju kada imash para, fino zavrsish tako 5 god i otvorish firmu i kradesh boga oca

To je ziva istina to ti je BiH, idi vani ponavljam ti
FGB je napisao/la:
Idi vani dok mozesh, ovdje da si magistar nemash posao

Btw ovi kursevi su ti smece, i kada ih zavrsish ti nemozesh nista sa njima, radim sa CAD om na masinstvu znam sta pricam ne postaje se majstor za godinu dvije

+ 3 godisnja si skola tako da tup tup
Smjesno ???
Chulle je napisao/la:
Smjesno
Sta je smijesno, ovo su cinjenice

Vi niste upoznati sa sistemom da jeste trazili bi papire vec sada
Ja zavrsio za auto lakirer i strugara, a evo me sada radim u banci

pouka : nije vazna skola, vazno je ko si i sta si AL U KU**U

drz se ti fakulteta, pusti ti te price, dobit ce ona kad tad poso i bit ce joj plata 1,5k a tebi 300 KM, ti radis 3 mjeseca za 1 platu, a one ce dobit kad tad to.. D
malak je napisao/la:
CAD svakako, pogotovo 3D modeliranje...ako se u tome specijaliziras na konju si.
- definitivno CAD, a usput mozes i CATI-u
- catia je mnogo laksa, al u cadu kad naucis letis :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.