Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Vjerovanje ?

2.973 pregleda · 128 odgovora · otvorena 16.02.2010. u 01:12

Razmisljajuci o forumu i dosadasnjim temam za koje sam koliko pozitivnih toliko i negativnih komentara dobio, odlucio sam se za jednu zanimljivu diskusiju na koju svak moze reci sta misli.

Vjerovanje u visu silu! Malo je cudno da se na ovakvom forumu rapsravlja o ovako "osjetljivim" temam, ali zasto ne? Pokazimo svoju zrelost i razgovarajmo. Svako ima priliku da izrazi svoje misljenje, ako je to misljenje normalno, naravno ! Licno cu svakome koji iskreno napise ono sto misli/osjeca dati aplauz a za one koji misle da je ova tema bespotreba ili bilo sta slicno, bice banovani. Neka ovo bude sad zasad moje licno obecanje!

Da li postoji Bog ?

Evo ja cu poceti.

Sto se tice mene i mog vjerovanja u Boga, kao i velika vecina omladine, prosao sam te neke periode vjerovanja odnosno nevjerovanja. Ipak na kraju jednostavno morash vjerovati. Bar ja tako mislim. U srednjoj skoli prof. Francuskog nam je pricao svoj put od ateiste do iskrenog vjernika... Kao mladic, kaze, nije vjerovao, jednostavno nije mogao u svojoj poimati da postoji visa sila, da postoji Bog. Ali kaze kad je poceo rat, ti prelazis preko piste, trcis, granate padaju na sve strane, nemash druge nego da molis Boga da ti pomogne. U takvim situacijama molis, a ni sam nisi svjestan, samo molis.

Ja iskreno ne mogu da razumim one koji ne vjeruju, ali tako je kako je, nismo svi isti !

Takodjer pitanje za ove sto ne vjeruju a psuju Boga, gdje je tu logika ? :/

U svojim postovima mozete svoja objasnjenja, razmisljanja bazirati na svojoj vjeri ali ponavljam bez provokacija !

Ukoliko je vash odgovor VJERUJEM/NE VJERUJEM, bolje ga ni ne pisite !
Biggie_PK je napisao/la:
Kao prvo ne slažem se sa postovima iznad, islam ne negira ostale vjere. To je razlog zbog kojeg se i stereotipno gleda na muslimane - bradati, crni, niski patuljci obučeni u bijelo i obavezno sa francuskom kapicom...

Islam prihvaća kršćanstvo, za Judaizam nisam siguran, ali kršćanstvo priznaje, jedine razlike su između "svetog trojstva" i jednog Boga koji je po islamu propisan. Ustvari, negdje se čak spominje da je kršćanstvo samo temelj, toj sljedećoj, velikoj vjeri propisanoj cijelom čovječanstvu.

Eh, pazi sad.

Krenuću od Darvina, koji je bio obični propali biolog koji je svoje teorije zasnivao ne na eksperimentima nego na "slobodnom oku", i zbog toga je danas njegova teorija pobijena (ineresantna knjiga - Harun Jahya - Podvale Teorije evolucije, pročitati obavezno ). Ako si već toliko siguran da je čitav svijet, čitav kosmon nastao "pukom slučajnosti", pročitaj dotičnu knjigu. Također, ako si pobornik darvinizma, dotična će ti knjiga pobiti tvoje teorije i pokazati da je darvinova teorija, koja je trebala biti još potpunija ovim novim naučnim metodama, još više zakazala, JER DAN-DANAS NEMA DOKAZA DA SU POSTOJALE PRELAZNE VRSTE (npr. majmun-čovjek, itd, sva sranja koja čitate u knjigama iz historije su - sranja, danas nema fosila koji bi to dokazao, kada ga nađu - bujrum, mijenjam mišljenje).

Let's Continue. Sam si reko da su knjige izmjenjene. Sad, otkud Kur'an zna za ostale knjige, otkud Muhamed zna za ostale knjige? U to vrijeme nije bilo vidovite Džemile, Hazire koja gleda u kašike ili Refida bioenergetičara. Kako je zaboga, Muhamed koji je živio u božjoj vukojebini znao za ostale svete knjige i za Isusa i za sve ostalo? I kako je znao tačno? Mogao je načuti neke gluposti, rumour kako bi se reklo na engleski, špekulacije, ali kako je znao tačno sve?

Kako je on pisao Kur'an kad je čovjek nepismen? Da li je to mudžiza kao što se Sakib zna potpisati na ličnu kartu? Ne, to dolazi od Boga.

Razlike između kršćanstva i islama su minimalne, i da, Biblija je mijenjana, ali se u bibliji spominje pojava sljedećeg velikog proroka koji će bukvalno promijeniti svijet.

Nastanak same religije se veže za taj "strah od nepoznatog". Ali pogledaj malo samo, čovjek je izmislio Boga, da li ti misliš da Bog može izmisliti čovjeka.

@Mirofa - smiješan dečko. :$ Dijametralno mišljenje imam, ali ne mogu sad da pišem te kilometarske postove, samo kažem da bi svijet bio još gori da nema vjera, vjere bar unose neku ljudskost, neki humanizam, šta ti misliš šta bi bilo da nema vjera? I ovo da imaš prečih stvari, imam i ja, ali nadjem vremena da obavim neku vjersku dužnost.
Da nema vjera ne bi ni bilo ratova !

Ko vjeruje nek vjeruje ko nece nemora !
Kratko i jasno ?!
sto se tice mene bog ne postoji . Postoje mnoga vjerovanja , i mnoge torije , ali nigdje nije dokazano da on postoji . Svako ima svoje misljenje . Ja kao prvenstveno ne vjerujem u njega iz razloga sledeceg : Kao 1. Ja nevjerujem niusta u sta ne vidim . U ovom slucaju to je BOG . Ja u njega ne vjerujem zato sto ga nikad nisam ni vidio i nemam nikakvog dokaza da on postoji . 2. Imaju mnoge price da on postoji/nepostoji . To su sve price kao nekih religija koje su prije postojale i za koje se nikada nemoze utvrditi da li su one tocne

Post dobio aplauz od nera_f

zigagfx je napisao/la:
sto se tice mene bog ne postoji . Postoje mnoga vjerovanja , i mnoge torije , ali nigdje nije dokazano da on postoji . Svako ima svoje misljenje . Ja kao prvenstveno ne vjerujem u njega iz razloga sledeceg : Kao 1. Ja nevjerujem niusta u sta ne vidim . U ovom slucaju to je BOG . Ja u njega ne vjerujem zato sto ga nikad nisam ni vidio i nemam nikakvog dokaza da on postoji . 2. Imaju mnoge price da on postoji/nepostoji . To su sve price kao nekih religija koje su prije postojale i za koje se nikada nemoze utvrditi da li su one tocne

Ni ja sam ne vjerujem u Boga, iako sam vjerovao do prije nekoliko godina. Ali tvoji razlozi su tako glupi, znaci nisam nista gluplje procitao. Ne vidis zrak, ne vidis svoje organe, ne vidis sta je pod zemljom (ne kazem da nije dokazano, ali ne vidis) i ti zbog toga ne vjerujes da to postoji. Ma daj molim te kako glup razlog. A to kada vec kazes da nije dokazan, barem napisi nesto sto dokazuje da ne postoji kao i svi ostali.
Svi ste vi vjernici samo to potiskujute, svi ćete pomoć iskati kad zagusti budite uvjereni u to, jer to je tako. Svi ste vi rođeni u vjeri (vidjet ćete pred smrt kada se budete prepali kao što niste ni zamislili da možete) samo što je društvo izopačeno pa je i relativno teško biti vjernik, lakše biti ateist i kukavica.

mirofa je napisao/la:

Kratko i jasno ?! 
Kakva crna vjera ba? Vjera ti je samo 'cover' za real reason. Money!

ZiGGaa je napisao/la:

Što se mene tiče ti si nadprosječno glup momak. Kako objasniti takvom momku bilo šta, a kamoli pričat sa njim o ovako osjetljivoj temi? Ne znam što se javljaš na temu kad gluposti pričaš. Uostalom mentalni sklop čovjeka ni ne može shvatiti takve stvari jer je napravljen dunjalučki, sve ćeš saznat kad tad
Ja lično nisam jak vernik to sam rekao i u prošlom postu
Postoje tu mnogi razlozi zbog kojih i nisam jak vernik
1. Nikad u životu nisam POSTIO za vrijeme ramazana ....
(Idem u školu i ne mogu da izdržim da ne jedem ...)
2. Ne klanjam
(Jer takođe nemam vremena. Veći deo zauzima škola...)
3. Ne poštujem pravila ponašanja
(psujem, grdim, vulgaran sam, pušio sam cigarete, pio alkohol i td.)
Mi smo svi ubeđeni da smo "Muslimani" ali nismo nažalost nismo...
Ne odnosi se samo na našu vjeru već i na ostale
Ne razumijem se baš u krišćansku veru i ostale
ali znam da ni njihov post nije tako lahk...

xSve u svemu Da damo neki rezime ili [B]"ZAKLJUČAK"

VJERA JE DANAS STVAR POLITIKE KAKO UNUTRAŠNJE TAKO I SPOLJNJE. NIJE NI NAŠA DRŽAVA TAKO GOLA KAO ŠTO SE MISLI ONA NAM SAMO SERVIRA ONO ŠTO NJOJ ODGOVARA DA MI ZNAMO I ONO ŠTO ĆE ZATAŠKATI SVE NEJASNOĆE, MALVERZACIJE, PREVARE, ZATAJENJA I OSTALO.

Na nama je da se samo nadamo da će doći bolji dani kako za nas tako i za naše POTOMKE"

Molio bih da zaključate TEMU i stavite je u "Zanimljive" jer ima dosta poučnih stvari koje se trebaju znati.
Dosta smo o ovome diskutovali ovo je jedna
može se reći tužna tema i dosta je bilo više.

S 'poštovanjem
Omer Džudžević

I Da i Ne !
Da ima Boga, nebi bilo ovakvo vrijeme .
Kriza, ne'a se para, nesreca itd .
Znaci ljudi su "izmislili" Boga, u svakoj vjeri je drugacije .
Pod mojom predhodnom recenicom smatram to "izmislili" na propovjedanje(ako sam dobro rekao), tj. u Islamu Muhamed A.S. je pricao ljudima o Islamu i Allahu .
U Krscanstvu je Isus je pricao ljudima o Krscanstvu i Bogu .
Itd .
Ako Bog nepostoji onda ljudi su previse uvelicavali "price" kao sto odrasli pricaju price djeci o zmajevima patuljcima i ostalim bichim 
Npr. u Islamu se spominju Dzini i ja nevjerujem u to iskreno :/
Znaci prema Islamu :
~Pusit cigarete zabranjeno
~Pit' alkohol zabranjeno
~Pozelit zenu bliznjeg svog zabranjeno

Ok, nepijem alkohol pa cu se sloziti
zatim pusit cigare  dje ste sabani :S
i da ne zamislim zenu bliznjeg svog :$
WTF? pa eto nije da mi je bliznji, al Pamale Anderson ima momka ili muza sta vec nisam upucen :/
Svaki 10 gradjanin(djete, odrasli covjek) bi je volio imati u krevetu :S

Nez ali evo čitajući neke postove zaista mi samo dođe da ovo napišem ...
Ovim ne želim nikoga uvrijediti niti ubijediti u nešto ali mrzim kada mi na neofiran način crnite vjeru.

Islam je jedna od najčistijih vjera ikada u historiji čovječanstava. To ni jedan historičar nije osporio (sem nekih idiota koji žele da Islam opogane to astronomskih mjera) niti će. Ako ste imalo pratili lekciju Islam kroz historiju (1 razred historije srednje škole) znate šta vam govorim. Islam NIKADA, čitaj NIKADA nikoga nije prisilavao na prelazak na vjeru. To je sami Bog u Kur'anu rekao i to je tako. To što ima izuzetaka mene boli neka star ali tako je kako je. Dalje, Islam NIKADA, čitaj NIKADA nije narušio kulturu nekog naroda. To znači koju god je državu pokorio NIJE. čitaj NIJE ni dotakao njihova sveta mjesta, njihove spomenike niti bilo kakve velike građevine. Sami znate da su sve ostale vjere pri osvajanju kao vandali rušili građevine samo da bi "ovjerili" svoju pobjedu. Vi, ljudi, najinteligentnije osobe na cijeloj planeti, na osnovu ljudskih retardacija i izmišljotina tvrdite da Bog ne postoji ?! To opravdavate time što Bog nije zaustavio 2 svjetski rat, ku*****e, abortus itd. ... Bog nam je propisao pravila, ali nama je ostavio SLOBODNU VOLJU da činimo šta želimo i vjerujemo u šta želimo. Ne možete Boga kriviti ako vam sve nije kako treba u životu, ne možete odmah osporavati njegovo postojanje i djelovanje. Jedan nastavnik u osnovnoj školi mi je ispričao priču kako se on uvjerio u postojanje Boga (i prije je vjerovao ali ovaj mu je događaj pokazao put) :

Naime u ratu bili su na nekoj liniji, nemam pojma iskreno, koju su neprijatelji zauzeli. On i još jedan njegov ratni drug su ostali sami u žbunju. Nije im ništa ostalo nego da se mole. Učili su Ajetul Kursiju i samo je ponavljali. Nakon što je jedan čovjek uputio direktan pogled njemu u oči ništa se nije desilo. Znači kao da nisu bili tu. Čovjek nema razloga da laže, hadžija je, pravi vjernik i pošten čovjek.

Dalje, kršćanstvo i Islam doista imaju dosta dotičnih tačaka ali postoji također i previše razlika. Za razliku od Biblije koja je pisana ljudskom rukom (ovo već mogu odgovorno tvrditi bez grižnje savjesti) jer su rečenice podložne shvatanju i razumijevanju ljudskog uma Kur'an je pisan Božijom rječju. Svaki književnik je ustvrdio da je to jezik presavršen za ljudsko shvatanje i da nema adekvatnog prevoda sa Arapskog na bilo koji jezik. Da bi u potpunosti shvatio Kur'an morate ga pročitati na Arapskom i shvatiti ga. Svi tvrde da je to najsavršeniji očuvani književni dokument ikada zabilježen u ljudskoj historiji. Osporavajte vi koliko želite i blatite vjerovanja tu je što je. Nisam neko ko osporava ostale vjere niti išta slično jer sam ja samo jedno u nizu ljudskih bića koje prate pravedan put. Shvatite vi ne možete muslimane kao skupinu ocjenjivati na osnovu nekolicine ljudi. Ima poremećenih umova i tako dalje ...
Dalje, ono što sam primjetio je to da se čvrsto vežete za ono "4 žene, muslimani pedofili, djeca sazrijevaju sa 9 godina ..."
Islam kao izvorna vjera ne toleriše ništa od ovoga. Islam se širio pa su baš ovakvi idioli poput vas danas ubacivali raznorazne stvarčice i time pokušali obezbjediti buduću propast islama. Ali ne ... Grdno su se prevarili. Ono što je NAČELO svakog muslimana nalazi se u ORGINALNO očuvanom Kur'anu. Kada je Knjiga objavljena sam Allah je rekao da će bdjeti nad njom i da će ostati kao posljednja putanja budućim ljudima. Između stare Crkve i Islama postoji toliko kontrast da ljudski um ne može zamisliti. Davnih davnina, tačnije u Muhammedovo vrijeme, muslimani su se sunetili pri rođenju. Njima je to bio kao neki obred ali Allah je znao pravu istinu. Danas, čak 1400 godina poslije, nauka je tek dokazala da je sunećenje zdravo i higijenski. Ima tu toliko primjera da vi samo sjednete i plačete. Blatite nešto što je tako čisto kao čovjekova suza. Kada shvatite izvornu bit Islama, koja nije kako vi kažete "vječita pokornost Bogu i cijeli život proveden u molitvi", već nešto uzvišenije što vi ne možete shvatiti. Allah nikada nije zabranio ni u jednoj svetoj knjizi stupanje u brak 2 različitih osoba jer svi potičemo od njega i svi ćemo se pred njega vratiti. Nemojte, ali nemojte pripisivati lažna svojstva Islamu jer to nekima jako teško pristaje srcu. Ako vi nevjerujete, ako mrzite ili pak nepodnosite muslimane zadržite to za sebe. Samo bezveze sebe sramotite i vašu naciju. Šta mislite zašto od muslimana nema nijedna historijska slika nekog lika već samo hjeroglifi ?! Jer vjerujemo da samo Allah dž.š ima pravo i moć stvarati nešto novo i oblikovati. Ljudski um je u prevelikoj zabludi. Svi se k'o ne bojite smrti a kada pritisne samo da vam je još jedan dan. Ne, ne postoji čovjek koji se ne boji smrti sem onog istinskog vjernika koji zna da ga čega nagrada na Ahiretu. Riječi su jedno, osjećanja drugo a misli sasvim treće. Toliko nam je puta u misao došlo pitanje "ko sam ja ?! šta sam ja ?! kakva je smrt ?!" ali ni jedan ljudski um nikada neće moći dokazati ko smo mi zapravo ?! Šta nas to pokreće ?! Ne, meso nas ne može pokretati, ne može nam davati život par otkucaja u 10 sekundi, ne može nam 60 godina života dati nešto organski. Vi koji vjerujete da ste nastali od majmuna, da ste evoulirali iz jednojebanih ćelija, koji mislite da ste sasvim slučajno nastali : Vama Vaše. Meni Moje.
Bog je jedan samo što vi to nikada nećete moći shvatiti osporavnjem njegovog uzvišenog postojanja i djelovanja.
Vjerovatno sam dosta vas uvrijedio ali libu me nešto jer ste i vi uvrijedili mene.
Poz ...

riSk je napisao/la:
Ovaj sajt nema veze sa islamom, samo kriscanstvom, kolko sam ja do sada shvatio islam se bazira na kriscanstvu (jer ga i priznaje), sto znaci da Islam grijesi, a ako je pogrijesio u ovome, zasto ne bi i u drugim stvarima? Procitaj ostatak sajta da bih shvatio zbog cega sam sajt uopste ovdje napisao.
FAIL!

Ne znam kako si to rekao i ostao živ!
Pročitaj moj prvi post na ovoj temi pa ćeš vidjeti da nisi u pravu sa ovom trvdnjom... Štaviše, sereš.

Ja stvarno vjerujem u Boga.
Inace da prije sedam godina me je udarilo auto kada sam prelazio put,i doktor mi rekao da me je udario toliko snazno da ni stvarno neznam kako sam ostao ziv.

Znaci samo Bog mi je pomogao u toj situaciji i moja i vjera rodbine za vrijeme operacije mi je pomogla da prezivim.
Mnoge situacije se desavaju iz razloga jer je to tako Bog zelio.

Kazem ima ljudi koji nevjeruju u Boga jer nisu dozivjeli situaciju u kojima im je samo Bog mogao pomoci.

Ja stvarno od tog trenutka vjerujem u Boga jer mi je on samo mogao pomoci u toj sutaciji.
Ma brate, ne vjerujem u boga !

Razlog tome je jednostavan. . .

Kad sam bio mali bio sam veliki, a sad kad sam veliki mali sam  

Ja vjerujem u slona, zovem ga pokahontas 

Pokahontas vrisno davne 2002 godine, tada sam mali al kao sto reko kad sam mali bio mi je veliki, a sad kad sam mali sad mi je veliki.

Ja nosim teretne gace, na njima pise na guzici tacnije, svaki petak ja opalim metak 

Ja vjerujem u AMIDZU FUADA i njegove bagere iz deutschland .

Harunneee javi se javii se haruneeeeeeee javi se ! Amidze ti Fuadaaaaa !

Ja vjerujem u Fudo i njegovo desno mudo, kad je bio ovde Amidza Fudo bilo mi je ludo, sad kad nema Fude nema ni Bude 

Post dobio šamar od BLAZZE

gott je napisao/la:
Ma brate, ne vjerujem u boga !

Razlog tome je jednostavan. . .

Kad sam bio mali bio sam veliki, a sad kad sam veliki mali sam  

Ja vjerujem u slona, zovem ga pokahontas 

Pokahontas vrisno davne 2002 godine, tada sam mali al kao sto reko kad sam mali bio mi je veliki, a sad kad sam mali sad mi je veliki.

Ja nosim teretne gace, na njima pise na guzici tacnije, svaki petak ja opalim metak 

Ja vjerujem u AMIDZU FUADA i njegove bagere iz deutschland .

Harunneee javi se javii se haruneeeeeeee javi se ! Amidze ti Fuadaaaaa !

Ja vjerujem u Fudo i njegovo desno mudo, kad je bio ovde Amidza Fudo bilo mi je ludo, sad kad nema Fude nema ni Bude 

Hajd barem ne dr**š na anime kao što to riddle radi HAHAHAHHAHA

Post dobio aplauz od BLAZZE

Vjerujem, 1 dokaz ti je ko je stvorio ovaj svijet ? a stvarno ovo sada djeca današnja prave se "mangupi" pa psuju boga itd...
mirofa je napisao/la:

Kratko i jasno ?!
<3
Da nema vjera ljudi bi se mlavili ko kokice, i to bukvalno. Bilo bi još više ratova, glad, nestašica. :$
Vjera daje novi smisao životu.

Jer zamisli sad čitav svijet pun kršćana/muslimana. Jedna osoba, znači samo jedna osoba sa svojim idejama je dovoljna da unese pomet u taj svijet, znači da sve razjebe ^^
reLoaded je napisao/la:
FAIL!

Ne znam kako si to rekao i ostao živ!
Pročitaj moj prvi post na ovoj temi pa ćeš vidjeti da nisi u pravu sa ovom trvdnjom... Štaviše, sereš.
Evo ostao sam ziv, nema Boga da me ubije zbog nevjerovanja.
S obzirom na komentare, vidi se da je tema pogodila mnoge.
Ja sam inače jako ffin momak :) i u osnovnoj školi sam bio neko koje postio i išao na teravije i tamo se smijao kao i sva druga djeca i oni stari me opominjali i udarali, ali tto je tako bilo u mojim godinama dok sam još bio dijete.
Upravo ta finoća koja me je pratila kroz čitavo školovanje kako u osnovnoj tako i srednjoj su na jedan način osigurali da ja ostanem do kraja predan islamu kao i školi koju sam kasnije upisao.
Riječ je o medresi, et, dragi moji, ja ode u hodze i u početku sam se sam sa sobom bio i drugim govorio da je to škola kao i sve druge i da ima stručne predmete kao i druge škole ali ipak nisam mogao protiv koncepcije te škole.Hodza si brate, pomiri se.
Ali jedini razlog ili jedan od većih zašto sam upisao tu školu je taj što sam znao da me tamo čeka jako puno momaka kao što sam i ja sam.Neću se naći kao crna ovca tu jerr sam kao oni, volim Allaha kao i oni i spreman sam sve uraditi za svoga brata muslimana.
Da li sam se pokajao?
NE, sve što sam naučio je kasnije bilo od velikog značaja za mene, kako i u očima drugih, tako i u svojim sam osjetio da vrijedim sa tim što sam odabrao i da se to ljudima sviđa ali što je meni važnije, moja duša kao i srce je na mjestu i prripada samo Njemu i ja to znam.
Moja skromnost, lijepo djelo, čista savjest je nešto što me pratilo kroz medresu i stalno mi pružalo dodatnu snagu.
Sada, ja hodza stojim pred onim starima koji su me udarali i klanjam.
Oni me hvale i trče da mi nazovu selam prvi.Istina, malo smješno ali je i lijepo da te neko cjeni na taj način.
Svi mi vjerujemo i volimo više stvari, volimo da igramo pleja, WOW-a;kantera i to su naši neki mali imani ali najveći iman treba da bude prema Allahu dž.š.
Ne zelim da sa ovim komentarom nekog uvrijedim.
I ja imam rodbine koji su kršćajni pa idem na njihove praznike iako mozda nebi trebao barem po islamu ali barem čuvam rodbinske veze :)
Peace :)

riSk je napisao/la:
Pa zato što je Bog Milostiv i neće da ubija takve hajvane!
Bog na zemlji ostavlja grešnike i nevjernike da što više griješe, a uzima dobre ljude, kako bi ih spriječio od griješenja.

A to što govoriš da nema Boga da te ubije... Ja ti se, Allahami, divim na hrabrosti. Zaista nisi svjestan koliko si ohol... A Bog mrzi takve ljude, i uništi ih u treptaju oka.
riSk je napisao/la:
Vjeruj mi brate, tebi više ni Allah ne može pomoći :(
Ali doći će dan kada će ti ove rečenice kroz glavu prolaziti...
Ja licno vjerujem da postoji Bog i vjerujem u Allaha Dž.Š
To neznači da sam nacionalista jer veoma poštujem ostale vjere, a razumijem one koje i nevjeruju,kao mali nisam vjerovao i uvjeks am sebi govorio "kako je meni dao tolko' malo sreće a svima ostalim mnogo".

Ali eto nastanak čovjeka, nastanak Adema i Have (Adama i Eve)mora te natjerati da pomisliš da ima Boga, iako ima dosta Mitologija.. Sa dužnim poštovanjem vas Sve Pozdravljam. Hvala ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.