Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[Magazin] Bezobrazluk i neodgovornost

821 pregled · 40 odgovora · otvorena 04.02.2010. u 02:42

Prije svega zelim da pozdravim sve prisutne na sajtu. Čisto da se zna, što se tiče same teme imam odobrenje od mladog gospodina blazze-a. Pa da počnem. Većina vas se sjeća Markove prve teme vezane za g.ba magazin (za one koji se ne sjecaju click ). Već su tu pojedinci počeli govoriti da nema ništa od toga, da neće niko besplatno raditi... Ja sam se Marku prvi javio, jer sam vjerovao u realizaciju projekta. Nudio sam mu svoju, hajdemo reći, profesionalnu pomoć, pošto imam iskustva što se novinarsta tiče. Izašao je i famozni konkurs na koji su se prijavljivali ljudi koji ni svoje ime ne znaju pravilno napisati, ali nije ni to bitno.
Vidim dole temu vezanu za magazin. Vidim i plusić pored svog nicka. Do prije dva sata vidio sam i svoj nick, zajedno sa mirofom, u sekciji turniri. Problem je što sad tu ne stoji moj nick, već nick nekog lika koji uopšte nije na spisku. Da se nisam javio i dogovorio za poziciju, ne bih se bunio. Vidim da je ta sekcija zatvorena, odnosno popunjena. Mene samo zanima zašto su me izbacili iz pomenute sekcije, a nisu mi dali nikakvo obrazloženje? Možda nisam visio na compu u to vrijeme, vodim ja i normalan, društveni život (društvo, cura). Mogli ste mi bar u inbox napisati razloge i to je to.

Sad vam javno kažem i poručujem da me slobodno precrtate sa spiska.

Pokazali ste svoj nivo profesionalizma, samim tim što određene pozicije dajete svojim poznanicima i jaranima. Preporučujem da ih testirate, pa ćete vidjeti da većina nije u stanju napisati ovakvu temu, a kamoli članke od dvije ili više strana. Stvarno sam vjerovao u uspjeh projekta, ali kad čovjek doživi razočarenje u samom početku, onda ne zna u šta više da vjeruje.
Stvarno mi je žao, htio sam pomoći, ali vi ste pomoć velikodušno odbili.
Ako budem imao vremena, poslaću vam primjerke članaka koje sam pisao, pa da se sami uvjerite da ovo moje pisanje od 100 km nije šuplja priča. Nisam ljut, jer smatram da nisam ja na gubitku. Samo tražim obrazloženje.

PITANJE: Moze li nešto na g.ba proći, a da nema štele, "jaranskih" veza, lobiranja... ?

Specijalan pozdrav vodji, koji jedva čeka da postavim temu.
Molio bih spamere ( one poput mene ), da zaobiđu temu. Hvala!!
ultranumb je napisao/la:
Ko ti je kriv što si nesposoban.
Ne bih da se prepucavam sa idiotima 
Ajd barem si pismen i nisi trebao biti izbačen i to je glupo stvarno izbacivanje iako sam ja u početku mislio da će ih faliti u svim sekcijama a evo sad ima ih previše pa izbacuju koga stignu.Nije uredu štela jer isto kao i moderatori,svi imaju pravo da rade na ovoj stranici :)
sanjin1991 je napisao/la:
Ajd barem si pismen i nisi trebao biti izbačen i to je glupo stvarno izbacivanje iako sam ja u početku mislio da će ih faliti u svim sekcijama a evo sad ima ih previše pa izbacuju koga stignu.Nije uredu štela jer isto kao i moderatori,svi imaju pravo da rade na ovoj stranici
Ti im reci
GAZZEL je napisao/la:
Ti im reci
Ajd pogleda svoju temu i vidi šta si napisao :"poput" i stavio apostrof.;)
Uradit sa apostrofom je uredu ali ne ono :S
Nordena umjesto tebe stavili HAHAHAHHAHAHA
Ovo je stvarno smiješno, više ni oni ne znaju šta bi htjeli.
Prijatelju ako ti je stalo do pozicije evo ti moja u magazinu .. Moslis da ce ti ko reci hvala za ista od toga uradjenog? hoce ali u mom qrcu .. svi ce reci dobro je dobro je a 90 % nece procitati ni 10% toga magazina . Da ces dobiti neku titulu neces .. Ja sam samo usao u ovaj magazin radi molbe da pomognem inace nikada nebi usao radji cjenjenog clana sajta *ridla* jer nisam postao mod radi takozvanih spam postova..

Dodaj me na msn [email uklonjen] vidicu da te ubacim ....
tork1 je napisao/la:
1.) Ko kod te prekrizio i izbacio iz tima, serem mu se usta !

2.) Ja da sam te izbacio, obrazlozio bih ti to nekako !

3.) I dalje si u timu, tema nepotrebna.

4.) Za daljna pitanja imas me na MSN-u, pitaj sta ti nije jasno.
Marko, brate, ti si sve pokrenuo. Ako si u samom pocetku dao da ti se mijesaju u posao, sta ce biti kasnije, za 3-4 mjeseca?
Tema je itekako bitna, nije meni stalo do pozicije, ja cu pisati i pomagati mirofi (jer ga gotivim), a ne moram biti u timu. Ne trazim da moje ime stoji, danas-sutra kad casopis izadje. Nisam jedan od onih likova zeljnih slave.
Tema je upucena osobi koja me precrtala. Neka mi sad javno napise razloge. Sinoc mi u inbox dosta_org napisao "haloooooooooo ". Mislim, ko ovdje koga pravi budalom. Mene nece niko, vjeruj mi.
Ja cu i dalje biti tu, da pomognem Miroslavu, koliko mogu, ali ne zelim da budem u timu.
Kada mi neko javno obrazlozi razloge, tema ce biti izbrisana.
Toliko od mene.
FGB je napisao/la:
Vi niste normalni kakav magazin ? de jadni nebili ukljucite malo mozak
Ocam aplauz i porcija graha kod sefa !

Prije ce Mladic iz zatvora izac' nego ovaj casopis.

No offens, ko se sjeti gamelimita znat ce o cemu govorim :)
MorgaN je napisao/la:
Marko, brate, ti si sve pokrenuo. Ako si u samom pocetku dao da ti se mijesaju u posao, sta ce biti kasnije, za 3-4 mjeseca?
Tema je itekako bitna, nije meni stalo do pozicije, ja cu pisati i pomagati mirofi (jer ga gotivim), a ne moram biti u timu. Ne trazim da moje ime stoji, danas-sutra kad casopis izadje. Nisam jedan od onih likova zeljnih slave.
Tema je upucena osobi koja me precrtala. Neka mi sad javno napise razloge. Sinoc mi u inbox dosta_org napisao "haloooooooooo :D". Mislim, ko ovdje koga pravi budalom. Mene nece niko, vjeruj mi.
Ja cu i dalje biti tu, da pomognem Miroslavu, koliko mogu, ali ne zelim da budem u timu.
Kada mi neko javno obrazlozi razloge, tema ce biti izbrisana.
Toliko od mene.
Zelim da nabrojis turnire koje si odigrao i bio i koje si pratio ako to zadovoljis sve ja ti odma ustupim svoje mjesto . Prvo digao si temu zbog gluposti . Znaci nabroj sve turnire koje si bio u Bosni i Hercegovini i nabroj mi glavne turnire ja ti odma dajem svoje mjesto . Moze li tako ?
Nemam ja tebi sta nabrajati. Ti ces meni za turnire govoriti.
HAHAHAHA, smijesan si mi. CS igram 7 godina, publica nisam vidio. Klan imam 6 godina, samo cw-ove igramo. Pitaj malo raju po Doboju, Bajna Luci, Mostaru, evo sad i u Gradisci, pitaj ih jesu culi za mene i klan. Igrao sam cs i bio po turnirima, kad si se u pijesku igrao.
Necu ja tvoju poziciju, necu vise nijednu, imam ja i svoj ponos. Nece mene neki klinjo izradjivati, kontas?
Koliko ti imas iskustva kao novinar??
Ja sam 4 godine radio kao novinar, jedno vrijeme i urednik skolsog lista+ radio projekte za bht1, odnosno bio njihov dopisnik, kad sam boravio u Briselu.
MorgaN je napisao/la:
Nemam ja tebi sta nabrajati. Ti ces meni za turnire govoriti.
HAHAHAHA, smijesan si mi. CS igram 7 godina, publica nisam vidio. Klan imam 6 godina, samo cw-ove igramo. Pitaj malo raju po Doboju, Bajna Luci, Mostaru, evo sad i u Gradisci, pitaj ih jesu culi za mene i klan. Igrao sam cs i bio po turnirima, kad si se u pijesku igrao.
Necu ja tvoju poziciju, necu vise nijednu, imam ja i svoj ponos. Nece mene neki klinjo izradjivati, kontas?
Koliko ti imas iskustva kao novinar??
Ja sam 4 godine radio kao novinar, jedno vrijeme i urednik skolsog lista+ radio projekte za bht1, odnosno bio njihov dopisnik, kad sam boravio u Briselu.
Izvini poznati iz Gradiske Banja Luke i ostali gradova pogotovo iz Brisel-a .
Znaci ti meni mozes govoriti sta oces uvrijediti me neces .
Ja ti o turnirima imam pravo govoriti . To je sloboda izrazavanja imam pravo pisat sta ja mislim i sta zelim to mi neces zabraniti.
Sto se tice tvog klana da igras sa klanom 6 godina i da ste tako poznati narod bih bjezao od vas kad je neki turnir.
Bio sam u Doboju na vasem turniru iskreno niko te nije spomenuo i nista za tebe rekao.
Sto se tice dopisnika za BHT1 , izvini ali necu komentarisati nista.
Ovdje ima osoba koja se zove Vetrox koji je zaduzen za greskice da ispravlja u Magazinu a ti svoje tako fino iskustvo
decko prenesi u CNN BBC jer si bas nacitan.
E da jos nesto ti si radio kao i bio urednik skolskog lista pa da ti cestitam i da te pohvalim usput nije ni to lako.
I da te jos pitam Jesi ti meni dobro ? [ Maluman ]
Zelim ti svu srecu u radu, eto dabogda svi modove dobili.
Ja znam sebe, ti sebe. Dosta ces jarana sebi naci, otimajuci tudje pozicije. Procitaj malo komentare, vidi sta ljudi kazu za tebe. Ne vidim nijedan negativan komentar na moj racun. Ja tebe ne zelim uvrijediti, naprotiv, zelim a ti pokazem da imam iskustva u pisanju. Pojam nemam zasto se javljas, ja tvoje ime nisam spomenuo, tebe ne krivim uopste. Vidim da sad branis "jarana" koji te ubacio umjesto mene. Nemoj me vise citirati, molicu lijepo.
Kad se dosta udostoji i odgovori na moja pitanja, temu ce biti zakljucana. Ne zelim prepirke, temu nisam digao zbog toga
GAZZEL je napisao/la:
Ti im reci
Šta se ti javljaš nepismeni. Pogledaj svoj post pa onda nešto reci.Ja nisam neki pismenjak ali ti si našao pametovat drugima,pogledaj svoj post.
Na gamers.ba dolaze ljudi koji su odlucili bataliti skolu ili ima neki drugi razlog koji bi mi objasnio kolicinu nepismenosti ovdje ?

I da... "bih" je samo u prvom licu jednine, sve ostalo je bi
E , da se ja malo uključim , jer sam zamjetio da mi kolegu dirate i ružite ga prvenstveno , a to nije fino , jer svi Vi sebe nazivate majstorima,velikim umovima,znalcima,pvp igračima CS ,al da li ste se nekada možda zapitali griješite li u svemu tome , al to nije bitno nego je bitno sledeće !

Da Vam još par rečenica kažem o Nenadu(MorgaN-u) !

Kao što sam primjetio polemika se vodi oko Magazina i ajmo da kažemo značajne pozicije(Tutor-a) ?

Sve što Vam je nabrojao naš Nešo je debela i gola istina , pošto mogu slobodno da kažem , znamo se dosta godina , zajedno smo završili srednju školu(Gimnaziju <3) , i lik definitivno ne laže , a kamoli da nešto mulja ili pokušava da progura sebe u viši rang na g.ba .

Što se tiče uređivanja magazina,časopisa,novina .. mogu da kažem da ima velikoga iskustva(tu je nepremostiv) i pune 4 godine koje smo proveli u školi radio je za tamošnji,lokalni,školski časopis Gimnazijalac(možda je nekome smiješno) i bio je jedan od glavnih autora !

Brisel ?! Laže nije ga vidio ni na karti Svijeta(ložim Vas a bit) , haha !

Od Vas možda niko nije za cijeli svoj život napustio rodno mjesto , i možda nikada neće ni vidjeti ljepote svijeta , al spravom mogu da Vam saopštim da je Gimnazija osvojila tj.pokupila u BiH sva prva mjesta u novinarstvu i poznavanju Evrope , i zasluženo otišla na takmičenje u Brisel na čelu(evo kad ste izazivali dobili ste vraga tj.mene,i moram se raspisati) s Vanesom <3 i Nenadom(MorgaNčić) , jako dobro se borili,uživali i donjeli mi zavidne rezultate (Momci i djevojke su se borili za ono što vole i u čemu su izrazito talentirani) !!

bht1 , umalo da zaboravim ?! Bilo je dosta dopisa od strane same televizije bht1 , koji su tražili da se neko oproba u ovome poslu , i mi smo im poslali svoga MorgaNa, i prilikom ovoga puta , jako mu se zahvaljujem , jel momak je radio ono što voli i napominjem U TOME POSLU JE VELIKI MUDRAC I "ČAROBNJAK" s ČASOPISIMA !!

P.S. Možda mislite da me je neko nagovorio na ovo(pa i sam MorgaN) , da ga uveličam i proguram dalje , jer vidim da je dosta Vas protiv njega , al ako se trudio zaslužio je da mu se odobri taj posao i pozicija da radi za Magazin !!!

Hvala na pozornosti i GL mate ;)
pachanGa je napisao/la:
A sta ce tebra stela klade valja ... Fakat jadno .. A jarane boli te briga ovo i onako nece uspjet vjeruj mi bzze se samo nerviras radi gluposti .. nisi se ni trebao prijaviti ..

- Tjeraju ljude da jos veci geekovi postanu da se 24h zatvore u sobu za comp.. Skontaj te malo da to nije nimalo lako radit ..
- Po meni cista glupost ..al eto zivi bili pa vidjeli

Btw: Gdje si avaz.ba : ) 5PLUS Vesela Sveska PALCIC itd
Je l' imaš nešto protiv 5PLUSa i(ili) Palčića?
Iz čitave ove priče sam zaključio da će najviše posla imate vetrox. Zašto? Zato što 90% ovog trenutnog tima za pisanje magazina ne zna napisati jednu složeniju rečenicu bez gramatičkih grešaka u njoj.

Vetrox, Bogami ćeš imati itekako puno posla.

@n0rden
Džaba ti 560 turnira ako nemaš smisla za novinarstvo.
reLoaded je napisao/la:
Iz čitave ove priče sam zaključio da će najviše posla imate vetrox. Zašto? Zato što 90% ovog trenutnog tima za pisanje magazina ne zna napisati jednu složeniju rečenicu bez gramatičkih grešaka u njoj.

Vetrox, Bogami ćeš imati itekako puno posla.

@n0rden
Džaba ti 560 turnira ako nemaš smisla za novinarstvo.
Ako nista bar im je ta pozicija jaka ;)

Btw. sve je to stela, uprava napolje !
nera_f je napisao/la:
Ako nista bar im je ta pozicija jaka

Btw. sve je to stela, uprava napolje !
Znaš i sam zašto su svi navalili da budu u uredništvu magazina. Po njihovoj priči, to je zbog toga što vole taj posao i što žele da ga rade. No, istina je potpuno drugačija, i svaki od "novinara" je tu kako bi "zapao za oko" nekom od admina što bi ga dovelo do neke više pozicije na sajtu. Osim toga, popularnost je čudo, pa ljudi misle da će biti face zato što "pišu" Gamers.Ba magazin.

Druga stvar jeste što je to pokrenula samo jedna osoba, te što magazin nema nikakve veze sa glavnim čovjekom sajta. Osim toga, odabir novinara je i više nego smiješan. Magazin će pisati članovi sa 13-14-15 godina? Kao što rekoh, vetrox će se hvatati za glavu i proklinjati dan kad je uzeo funkciju lektora magazina.

Ali, neka. Kada svi skontaju čega su se prihvatili, brzo će ih proći ćejf.
azrm je napisao/la:
Ne bih da se prepucavam sa idiotima
Roflmao, ne diraj Bojana maloumko

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.