Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Objasnjenje?

290 pregleda · 7 odgovora · otvorena 31.01.2010. u 19:31

Mozel mi ko objasnit zasto mi pokazuje da imam 1.2GB Ram na Grafickoj i 512MB, kad sam kupio 9600GT i imam DirectX11, a graficka ne podrzava DX11? Ako je overklokovana od windowsa, to ne zelim, da odma vratim na XP?
View Image
Isto sam htio temu otvoriti, a sad bih se samo nadovezao

Otkud 1.7 gb radne memorije u grafičkoj kartici, kada na pakovanju piše 1.0 gb?
:P GPU-Z skini najnoviji i pogledaj kolko ti zauzima video memorije a ono što piše na onoj slici gore u adapter properties je normalno za Vistu.i u mene je :)
A vidiš li druže ono "Shared system memory". Kako kaže, to i jeste količina sistemske memorije (tvoga DDR-a) koja je dodjeljena u pomoč GDDR-u od strane BIOS-a.

A ako baš nećeš da imaš gigu memorije za grafiku, trk u BIOS i podesi to. Najčešća je opcija (a što se tiče matičnih sa PCIe interface-om) Graphic Aperture Size ili Frame Buffer Size, ne možeš promašiti. Uglavnom ćeš je naći među opcijama u naprednim mogućnostima chipset-a (Advanced Chipset Properties i sl.).
DruGaBrieL je napisao/la:
A vidiš li druže ono "Shared system memory". Kako kaže, to i jeste količina sistemske memorije (tvoga DDR-a) koja je dodjeljena u pomoč GDDR-u od strane BIOS-a.

A ako baš nećeš da imaš gigu memorije za grafiku, trk u BIOS i podesi to. Najčešća je opcija (a što se tiče matičnih sa PCIe interface-om) Graphic Aperture Size ili Frame Buffer Size, ne možeš promašiti. Uglavnom ćeš je naći među opcijama u naprednim mogućnostima chipset-a (Advanced Chipset Properties i sl.).
aham, hvala.

samo mi reci jel overklokana gafa, i hocel crknut :S
LenoX_ je napisao/la:
aham, hvala.

samo mi reci jel overklokana gafa, i hocel crknut :S
To što koristi i sys memoriju ne znači da je O'C-ana. A isto tako ne znači da će "crknuti" ako si je imalo overclock-irao. Ali ako baš nećeš malo bržu karticu, šteta....

Ali za svaki slučaj, skini nešto kao EVEREST ili još bolje GPU-Z (puno kompaktniji), provjeri vrijednosti brzina grafičkog procesora i GDDR-a pa uporedi sa stock vrijednostima. Tvorničke vrijednosti nađi na internetu ili na kutiji grafičke kartice.
Biggie_PK je napisao/la:
Isto sam htio temu otvoriti, a sad bih se samo nadovezao

Otkud 1.7 gb radne memorije u grafičkoj kartici, kada na pakovanju piše 1.0 gb?
ee ovo je lud zbunjen majke mi da ti nisu stavili GTX 275 ili GTX 295 oni imaju tolko memorije,pogledaj ti to još jednom:D:)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.