Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

problem oko digitalnog prenosa programa

74 pregleda · 5 odgovora · otvorena 29.01.2010. u 13:43

e ljudi cuo sam da ce se od marta u bih sve televizije sa anolognog emitovanja programa prebaciti na digitalni pa me zato interesuje da li ja sa mojim starim tv-om sa katodnom mogu da gledam taj digitalni program ???
Treba ti digitalni resiver. Tv ne treba mjenjat.

Ako ti treba preporuka, ja ću ti preporučit ovaj što imam ja -> Opticum 7100C. I idi u neki servis, nek ti oni sve štimaju, besplatno će ti ugradit software i podesit sve. Bolje nego sve sam. Ja sam platio još 40 km za software, jer nisam kupio od istog čike sve.

Treba ti: Digitalni resiver, antena, motorić i software. Mene sve koštalo oko 300 KM.

Ako te još šta zanima, pitaj ili vidi na www.unitedsat.net.
Programe gledaš naravno preko TV-a samo što uz TV je potrebno imat resiver.
Televiziju nemoraš mjenjat samo bi bilo poželjno da promjeniš zbog same slike i rezolucije.Imam plasmu i katodni TV i vjeruj mi razlika je ogromna.Pogrami se spašavaju u resiver(setupbox) i možeš imat puno kanala, dobiješ poseban daljinski koji se kodira za resiver, i možeš ga kodirat da samo taj daljinski koristis.Uglavnom slika je fantastična.

Ja već imam digitalni signal(Logosoft super TV).
Ja nisam čuo za to,ali znam da je u Hrvatskoj to već zavladalo .... i pouštaju priloge i upute kako instalirati digitalnu TV ... To ti je isto kao digitalna satelicka , samo što je kvalitetnija slika i što nećeš imati kanale kao na satelickoj ... Moći ćeš gledati sa digitalnim resiverom ako ti TV (taj stari) ima SCAT iIi takozvani činč (bijela,žuta,crvena) žica ... A digitalni resiver ti neće trebati ako imaš Tv sa HD rezolucijom ...
to je super stvar ovdje u mene kad bura okrene malo stopa ali posluzit ce ti

ebo analogno moramo i mi u trend malo

AHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ICE TEA :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.