Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem RAM

224 pregleda · 8 odgovora · otvorena 31.01.2010. u 12:50

Znaci ubacio sam 3 GB Rama i zelim da koristim 2 GB.... Znaci ja odem u Task Manager (ALT+CTRL+DELETE) Odem proces i pise da koristim 1 GB...Zelim 2... Kako da to podesim?
Zato sto ti je 100% sistem 32 bitni on ti ocitava do 3 gb : )

Pogledaj u proporties : ) koji ti je imas 16 - 32 - a mozes i 64
Ako sam dobro skonto ti hoces da koristis RAM kolko ti hoces .Ram nemos ti kontrlolirati ako ti pise da koristis 1 gb rama ,to znaci samo trenutno u tom trenutku koristis tolko .Nemos ti koristit kolko ti hoces rama nego kolko sistem odredi .RAM =random asces memory .A sto se tice OS-a ,ako koristis 32-bitni mos max do 3gb rama imati .
vrabaCC je napisao/la:
Ako sam dobro skonto ti hoces da koristis RAM kolko ti hoces .Ram nemos ti kontrlolirati ako ti pise da koristis 1 gb rama ,to znaci samo trenutno u tom trenutku koristis tolko .Nemos ti koristit kolko ti hoces rama nego kolko sistem odredi .RAM =random asces memory .A sto se tice OS-a ,ako koristis 32-bitni mos max do 3gb rama imati .
Koristim 32 bitni... Pa kak da podesim lol ?
Eo ja npr imam 2 gb rama.Al trenutno koristim 600 .To sistem sam odredjudje i nemos ti podesit
Kkkk Ak vec nemoze TEMA LOCK Please
ja te fakat ne kontam, sistem sam odredjuje kolko treba rama za pojedine aplikacije i procese, ako ukljucis neku igru koristice vise, ukljuci neku igru pa onda vidi, ako ti je 32 bitni onda prepoznaje 3,5gb...LOL :D

http://img215.imageshack.us/img215/2451/50790266.png

a to sto ti hoces, jedino moze chuck noris...9-)
x_vision je napisao/la:
ja te fakat ne kontam, sistem sam odredjuje kolko treba rama za pojedine aplikacije i procese, ako ukljucis neku igru koristice vise, ukljuci neku igru pa onda vidi, ako ti je 32 bitni onda prepoznaje 3,5gb...LOL

http://img215.imageshack.us/img215/2451/50790266.png

a to sto ti hoces, jedino moze chuck noris...8-)
- I ja mislim tako,
- Ja imam 6 GB rama, kad ne radim nista koristim 1 GB,
- Cim upalim npr GTA 4 , odma 3 GB (:

- Tako da to sistem regulise u skladu operacija koje radis i koliko one same zahtijevaju rama
vjerovatno nisi obarao sistem, a vidim imo si 512 rama i windows ti je podesio virtualnu memoriju za 512... i zato ti to tako pise u task manageru
idi nastimaj to ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.