Imam jedno pitanje u vezi napojne jedinice! Kod djevojke mi centralna nikako ne reaguje kada pritisnem na prekidac za paljenje! Kkao god skontam, jedino sto moze da je otislo je napojna,jer u kompjuter nikako ne prolazi struja! Mozel mi iko to potvrditi malo sigurnije , i mozel biti ista drugo osim napojne? Ja mislio da probam svoju napojnu al reko da mi ne ode i moja, bil' smjeo to da probam i mozel sta prouzrokovati da i moja rikne????? Hajd pleae pomoc, hitno mi je!
Diskusija
Zaključana
Problem oko napojne!
123 pregleda · 10 odgovora · otvorena 26.01.2010. u 09:27
mozes li otvoriti pc ? da testiramo radi li napojna ?
Evo msn pa me add [email uklonjen]
Evo msn pa me add [email uklonjen]
i meni se to desavalo zbog viska napona (nasa jaka elektroprivreda -.-').Probaj iskljuciti pa ukljuciti iza kabal od napona.Ako ni tad ne nece onda je otisla napojna i kad promjenis joj napojnu pozeljno bi bilo uzet onu zastitnu uticnicu !
1.Moguce da je neko na napojnoj prije tebe prebacio sa 220V na 110 V,pa je riknula!
2.Nemoj ni slucajno da prebacujes svoju napojnu u taj comp.(Razlog: Jer nisu sve iste napojne jedinice)
3.*ebo 20-30 KM za napojnu polovnu,odes kupis i opet comp sija ko lampa...xD
2.Nemoj ni slucajno da prebacujes svoju napojnu u taj comp.(Razlog: Jer nisu sve iste napojne jedinice)
la_martina je napisao/la:
1.Moguce da je neko na napojnoj prije tebe prebacio sa 220V na 110 V,pa je riknula!
2. Može prebacit svoje napajanje tamo .. zašto? sve je to isto ak imaju isti attx i pinove a trebali bi imat jer jedino starija računala imaju drukčiji attx sa obzirom na nova..
3. nemora bit da je napajanje, možda mu matična ne reagira jer su mu možda otišli elektroliti pa ih treba ispranit (dešava se na gigabytovim matičnama) a šta se tiće eketrolita e to je malo kompliciranije
tek toliko
Ja sto filozofiraju naucnici ocami lol, jednostavno ako zelis bit hardveras.. odnosno zelis sad glumit majstora moras eksperimentisati zamjenit napojnu ti je 15 minuta posla... Slobodno to uradi nemas sta sjebat, ne znam sta si se ukenjo XD
lako moguce da je do kabla koji ide u napojnu i u uticnicu....imao sam takav problem a isto tako moguce je i do napojne da je ona otisla jos ako je neka no name napojna onda je vjerovatno do nje......pokusaj svoju napojnu da stavis u njen komp nece joj nista biti samo sve kablove fino spoji.......al prvo pokusaj sa drugim kablom kako sam ti gore vec navao ako ne moze tako onda joj je otisla napojna i da se uvjeris jos da budes 100% siguran isprobaj svoju napojnu na njenom kompu.....sretno

Leonidas je napisao/la:
1. ak je slabiji napon tada neće otić da je slabiji ne bi ništa bilo... i objasni mi kako možeš sa 220V promjenit na 110V bez nekakog dodatka šta koelga nije naveo gore?
2. Može prebacit svoje napajanje tamo .. zašto? sve je to isto ak imaju isti attx i pinove a trebali bi imat jer jedino starija računala imaju drukčiji attx sa obzirom na nova..
3. nemora bit da je napajanje, možda mu matična ne reagira jer su mu možda otišli elektroliti pa ih treba ispranit (dešava se na gigabytovim matičnama) a šta se tiće eketrolita e to je malo kompliciranije
tek toliko
tek toliko
2.Nisi dobro razumio,malo bolje procitaj(momak se ne razumije bas najbolje oko nap.jed.)pa da ne bi bezveze jos vecu stetu napravio na comp.-u.

3.A sto se tice ovog dijela to je glupost da je nema vece...KAKO CE JEDAN MOMAK KOJI SE NE RAZUMIJE U EL.KOMPONENTE(a ne *ebene elektrolite)DA NADJE ODGOVARAJUCU KOMPONENTU KOJA JE OTISLA,PA DA ON SAD ZVIJA I TRAZI GDJE DA SE TO KUPI,PA DA ON TO CACKA I LEMI LEMILICOM DA JOS VISE ZEZNE STVAR....(BOLJE MU JE KUPIT POLOVNU,NEGO DA SE PATI OKO STVARI KOJI NEZNA I NIJE STRUCAN ZA TO)
a tek tako nemoj svasta i ti da pises
la_martina je napisao/la:
1.ti se mozda razumijes* u noviju tehniku napojnih(al nemas veze sa starijom tehn.nap.jed....odkud ti znas koja je tehnol.nap.jed.na njegovom comp.)
2.Nisi dobro razumio,malo bolje procitaj(momak se ne razumije bas najbolje oko nap.jed.)pa da ne bi bezveze jos vecu stetu napravio na comp.-u.
3.A sto se tice ovog dijela to je glupost da je nema vece...KAKO CE JEDAN MOMAK KOJI SE NE RAZUMIJE U EL.KOMPONENTE(a ne *ebene elektrolite)DA NADJE ODGOVARAJUCU KOMPONENTU KOJA JE OTISLA,PA DA ON SAD ZVIJA I TRAZI GDJE DA SE TO KUPI,PA DA ON TO CACKA I LEMI LEMILICOM DA JOS VISE ZEZNE STVAR....(BOLJE MU JE KUPIT POLOVNU,NEGO DA SE PATI OKO STVARI KOJI NEZNA I NIJE STRUCAN ZA TO)

Hvala vam puno svima!A pogotovo RZa! Otisla je napojna, prebacio ja svoju i radi sve! Dobro je pa nisam pokusavo to nesta sa nakim elektrolitima! Heh......
enchy_00 je napisao/la:
Hvala vam puno svima!A pogotovo RZa! Otisla je napojna, prebacio ja svoju i radi sve! Dobro je pa nisam pokusavo to nesta sa nakim elektrolitima! Heh......
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.