Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Fina diskusija - Mama

528 pregleda · 25 odgovora · otvorena 27.01.2010. u 16:52

Eo razmisljam da napisem finu diskusiju.

Ako moze sticky fino bi bilo.

Sta vama znaci mama ?

Meni je mama cijeli svijet.Ona me je odgojila,hranila,presvlacila,kupovala stvari,obucu,gaming opremu itd.Moja mama se zove Naida(Naeeda je ja zovem :P)Kakvih sve morona ima da se stide mame koja ih je toliko na svijet podigla da se ne moze opisat rijecima.Kakav tata,Kakvi ostali clanovi porodice Samo Mama je najjbitnija na svijetu(bar meni ako nikom drugom).Mislite da je Tata trpio bolove kad ste se radjali ?Ne to je sve trpila mama,a danas ima djece,starijih koji ce dici ruku na mamu ali kako kaze u Kuranu "Dzennet je iza Maminih nogu."

To je bilo moje misljene sada da cujem vase.

3 < Naeeda !
Ma joj iskreno da ti kazem, neam osjecanja prema mami ni prema ocu, jer jos nisam dosao u situaciju da vidim kolko mi znace, kao sto mi je dosao brat ili sestra itd :]

Al mamu volim drama,jer sa njom mogu pricati bas puno o svemu, razumije me zena u mnogim stvarima itd itd :]

Hvala joj sto ima sina debila xD zezam se :*
blazze je napisao/la:
Ma joj iskreno da ti kazem, neam osjecanja prema mami ni prema ocu, jer jos nisam dosao u situaciju da vidim kolko mi znace, kao sto mi je dosao brat ili sestra itd :]

Al mamu volim drama,jer sa njom mogu pricati bas puno o svemu, razumije me zena u mnogim stvarima itd itd :]

Hvala joj sto ima sina debila xD zezam se :*
Ma ti nevolis sebe a kamoli mamu XD
Salim se:)

Kratko: Mama nam je svima sve u zivotu. Imam jarana koji nema mame i znam kako mu je tesko. Mama ti je tu uvjek kad ti je tesko i kad ti treba. Ona ce umrjet za tebe i sve dati za tebe, a za sebe najmanje se brine jer su joj na prvom mjestu djeca :) Et toliko od mene

---------------------------------------------------------------------------------
EDIT:

Mars za edit :)

Vidi se da nevolis mamuu :)
Kujoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo : :P
Ko to tako njezno ,rukom me miluje
ko mi toplom rukom celo dodiruje
To je moja Majka,nego ko bi drugi
Oci su joj placne,kad sam ja u tugi

Svoje oci hrani,kada me gleda
sladje su rjeci nego sat od meda
Radosti je puna kada gleda mene
vesele su tada divne oci njene

Kraj postelje moje,cesto nocu stoji
pokriva me njezno sve se za me boji
Sve cujem uzdahe,njenih toplih grudi
poljubcima njeznim iz sna me probudi

Mozel neko drugi,tako njezan biti
il ko Majka neko,moze suze liti
Zasto dobro djete,ne mislis o tome
cini dobro Majci ko nikom drugome

Ne moze se djete Majci oduziti
al za uzvrat moze paznju joj pruziti
Materniska ljubav suzama se pise
ponosno od zivota Majka suze brise

Kolko te je puta Majka okupala
koliko te puta mljekom nahranila
Zar se ta dobrota zaboravit smije
ko zaboravi on ni covjek nije

Kolko briga strplje ,kroz srce joj prodje
dok ljubimce njeno ,iz skole joj dodje
Kolko toplih suza po jastuku padne
Majka cesto place dok zora ne svane

Kolko nasih Majki, tezak zivot vodi
kakve smrtne brige dok se djete rodi
I naj tezi poso radila je Mati
samo da bih mogla djeci kruha dati

Kad su djeca sretna ,sretna je i Mati
za srecu ce jece sebe zrtvovati
Svi smo Majci duzni paznjom uzvratiti
ma gdje da smo bili Majci navratiti

Radovat se znade,svaka nasa Mati
kad joj milo cedo za Kur'an prihvati
Kakav divan osmjeh na licu se vidi
kad se radi djece nemora da stidi

Sve dok imas Majku,imas i radosti
a kad Majka umre, vidjeces zalosti
Niko kao Majka ne voli te tako
posle njene smrti zaplakaces jako

Malo posle malo,na Majke mislimo
propustimo mnogi da se oduzimo
Svako od nas gorko jednom ce se kajat
tuzan kraj mezara zamisljen ce stajat

Nemoj drugim glasom sa Majko zboriti
tiho posve tiho trebas govoriti
svojoj dobroj Majci njezno se obracaj
cesto Majci svojoj u dom se navracaj

Mati ,Mati Mati ja ti ruke ljubim
nikada te necu iz srca da gubim
Tvoje mlijeko Mati ja u sebi nosim
tobom cu se Majko uvjek da ponosim.....

316. Prenosi se da je Ebu-Hurejre, r.a., rekao: "Allahovom Poslaniku (sallallahu ‘alejhi ve selleme,) došao je jedan čovjek i upitao ga: ‘O Allahov Poslaniče! Ko je najpreči za moje lijepo druženje i ponašanje prema njemu?'Alejhisselam reče: 'Tvoja majka.' Čovjek tada reče: ‘ Ko poslije nje?' 'Tvoja majka', odgovori on. 'Ko poslije nje?', ponovo upita čovjek. 'Tvoja majka', ponovo odgovori Alejhisselam. Čovjek ponovo upita: ‘ Ko poslije nje?'Alejhisselam tada reče: 'Tvoj otacl'" - (Muttefekun alejhi)
Moja mama je predivna žena. Najbolje stovrenje koje hoda ovom planetom. Ponekad pomislim
da nisam dovoljno dobar sin za nju. Uvijek je tu, u dobru i u zlu u javi i u snu. Ponekad
razmisljam o tome sta su njeni ciljevi u zivotu, pa jbt ona vec 4 godine more nije vidjela
a kad pocne ljeto, pare za moje more se ne diraju, da ja imam da odem a ostalo ce biti.
Radi citav dan, dođe kuci i nastavi raditi ! Odakle tolika snaga, volja, razumjevanj ?
Iskreno, ona je najbolja osoba koju poznajem, najveci borac. Ne mogu sebe da zamislim na
njenom mjestu. Koliko sam puta dosao kuci a da ne znam za sebe pa ona legne do mene i prica
tihim glasom iznad moje glave koju jedva da osjecam. Prica, prica nimalo ne osuđujući me
za ono sto sam uradio. Imao sam puno poraza u zivotu, puno razocarenja, padova, on je uvijek
bila moja podrska. Svaki moj neuspjeh je razocarenje za mene iz razloga sto smatram da sam
razocarao zenu koja sve daje za mene. Iako me zna iznervirati do te granice da mi dodje da
poludim, iako me zna nasmijati da me svaki moj misic zaboli, iako neke njene odluke ne
smatram dobrim, ja je voli. Ja i dan danas bilo gdje da idem javljam se svojoj mami iako
mnogi misle da je to "smjesno" za momka od 21 g., ja sam takav. Svi bismo trebali biti
takvi znajuci sta su oni uradili za nas ! Ona je jedina pred kojom me nije stid plakati kao
malo djete, pa sta ? Svi smo ljudi imamo osjecanja, ponos, ali kad sam s njom ja nemam ponosa !
Nicega me nije stid ! Jer ona je ta, moja mama !
:((

NAzalost, nemam majku , umrla je prosle godine ... bila bolesna.

Njen odlazak mi je puno znacio, uvijek me je podrzavala, cak i na prvoj tocenoj popijenoj, rekla mi je kakav otac takav sin, tad sam imao 14 godina.
PRva cigara, rekla je i mi pusimo pusi i ti, znaci apsolutno me u svemu podrzavala...

Kada bi je mogao zamijeniti za kompjuter, igrice, konzolu , motor i sve dragocjene stvari u zivotu jednog mladica, zamijenio bi ...

Hvala na temi, malo me dirnula...

blazze, zapitaj se malo :)
Ja, iskreno, više volim oca od majke. Jer je psihički stabilnija osoba i bolje podnosi moj tzv. proces odrastanja. Ne kaže se bez razloga "ko u ovoj kući nosi muške gaće".

Ne volim majčine ženske osobine, tj. komplekse koje sve žene imaju - da budu glavne, da je njihova poslednja, da su stvari složene u ormar i još mnogo toga što meni kao muškarcu ne predstavlja gotovi ništa u životu.
http://www.youtube.com/watch?v=qhVJlb2KVR8

Dovoljno pokazuje

Za mene znaci sve na svijetu, u svemu me podrzava i pomaze
Znachi uvjek je bilo da sve dijeca vise vole majke nego oceve nije to bez razloga , dok sam bio manji stalno sam mislio "shta ona meni prica , shta ona zna and stuff like that "
Sada kada sam malo zreliji jer fkt sam davno takvo primitivno misljenje imao o njoj[mama]
I ono volim staru offc sve za nju , kad ostanes bez para , srece i drugara tu je tvoja mama :]
Šta mi znači mati? Uff jbte, samo dok sam pročitao ovo pitanje srce mi poče jače udarati.

Mati.. Ma mati mi je sve. Nijedna druga osoba na ovom svijetu te ne može razumjeti kao ona. Mati mi je do jučer bila u bolnici, tačnije sedam dana je bila tamo.. i iskreno, čovjek ne zna šta će od sebe kad neko takav nije kraj njega.

Jučer otac otišao nešto do bolnice da joj odnese, a ja sam spavao. U međuvremenu nju su otpustili iz bolnice dan ranije, i dolazi mati kući, ulazi u moju sobu, a ja i dalje spavam. Ljubi me žena i ja se budim.. i pitam je: ''Ti došla, il' ja sanjam.'' Et' koliko mi mati znači da čak i u snu želim da bude tu, kraj nas, kraj mog oca, sestre, mene.

Teško je to objasniti, tu majčinsku ljubav, al' ja samo znam da se ne stidim svoje majke, i da je cijenim puno. Naravno, postoje trenutci kada užasno nervira, i ona i otac, al' to je sve, za naše dobro.. iako mi ne mislimo tako u tom trenutnku, već tek kasnije nam dođe iz guzice u glavu. Al' tako to ide.
Moje misljenje , a i mislim i sviju nas je to sta god da kazemo o mami je malo. Znaci bar ja nemogu da opisem sta mi ona znaci. Mene i moju sestru je podizala 10 godina sama jer mi je otac umro od leukemije. Znaci borila se, radila dva posla samo da bi nama bilo lijepo. Znaci ako kazem da mi je mama sve malo kazem :$. Uvijek je tu da mi pomogne u bilo cemu. Shvata me u potpunosti. Zato i ucim da bi kad se zaposlim ona imala sve sto joj srce zazeli. Da joj bar tako nadoknadim i zahvalim sve sto je ucinila za mene i sestru.

<3 mamu najvise :$
falleNinh000 je napisao/la:
(

NAzalost, nemam majku , umrla je prosle godine ... bila bolesna.

Njen odlazak mi je puno znacio, uvijek me je podrzavala, cak i na prvoj tocenoj popijenoj, rekla mi je kakav otac takav sin, tad sam imao 14 godina.
PRva cigara, rekla je i mi pusimo pusi i ti, znaci apsolutno me u svemu podrzavala...

Kada bi je mogao zamijeniti za kompjuter, igrice, konzolu , motor i sve dragocjene stvari u zivotu jednog mladica, zamijenio bi ...

Hvala na temi, malo me dirnula...

blazze, zapitaj se malo
Nemoj se uvrijediti ali to je bilo neispravno da te odgoje i ti da pusis ..

Mene moj mama podrzava u svemu mogu pricati sa njom u svemu skoro sve mi u zivotu znaci puno mi pruza monoge prilike i svaka josj cast.
Pošto mi je mama, sestra, i brat sve što imam, .. Ne trebam dalje govorit' suvišno je. Ali, šta je tu je. Biće bolje.
Meni majka znaci apsolutno sve ,znacila mi je i prije ali nisam toliko obracao paznju na to sve dok ti neko drag ne "ode".

Nakon sto mi je stari (rahmet mu dusi) umro ,sto je bilo nedavno tacnije prije 8 dana skontao sam da su roditelji najvaznija stvar u mom zivotu ,ali i u zivotu svakog pa hajmo reci normalnog covjeka .
Kad god je ona tuzna meni srca jace udara ,svaki dan razmisljam da li ce se njoj nesta slicno desiti ,iznenadno ,bas kao mom ocu .

Mama je uvijek tu za mene i sta god mi treba ona ce se potruditi da ja to dobijem .

Post dobio aplauz od nera_f

Spectors je napisao/la:

Mene moj mama podrzava u svemu mogu pricati sa njom u svemu skoro sve mi u zivotu znaci puno mi pruza monoge prilike i svaka josj cast.
Ne slazem se. Po meni vise znacaja ima kad ti odobre taj postupak nego da ga silom pokusaju "izbiti" iz tebe. Ne kazem da treba pusiti, ali ako neko pusi ne znaci da je ubica,narkoman il' lopov. Mada je i meni gadno vidjeti nekog' sa 14 godina (il' manje) kako pusi pogotovo ako je zgoljav i nije se jos razvio bas nekako gadno izgleda, imam osjecaj da nije ni iz pelena izas'o, a vec pusi. I jos jednom ne podrzavam to da osobe ispod 18 puse, pogotovo ako nisu zrele i ne znaju se "nositi sa tim godinama", ali kada roditelji pokusavaju na silu nesto rijesiti kod svoje djece, to moze imati posljedice da njihov daljnji zivot. Treba biti umjeren i naci neki balans.

ps: kada sam gore napisao da vise znacaja ima odobravanje, to se odnosilo na manje probleme, ne na drogu i slicno.
Spectors je napisao/la:

Ali ima i u tom nesto... banalni primjer da su me podrzavali i u najgorem ? :)
I meni je mama sve u zivotu , ali ima trenutaka kad me iznervira da valja.
Ali eto ona nam je jedini pravi prijatelj u ovome zivotu.
Mama je Bog !
Ona je ta osoba, koja će ti pomoći kada te svi odjebu !
Ima li Boga il ne il nekakvi andjela itd, jel nas on stvorio il ne i to je dilema, ali zasigurno je da su nas roditelji stvorili, oni su nasi Bogovi i cuvari dok smo bili bespomocni i duznost nam je postovat ih.
Mama ? Sta to zapravo znaci ?
To je osoba koja te bodri kada te svi ostave, takodjer to je osoba koja ti je tu kad je potrebna . Sa mamom mozes pricati o svim stvarima, da ti pomogne u svim mogucim prilikama.
Nemojte misliti da pametujem, ali u vecini slucajeva voli se vise mama, jer ona te je rodila, hranila itd.
Ovo je stvarno fina tema, malo je ovakvih!
Da se pocnem opijat i da postanem najveca pijanica - Ona je tu za mene
Da se pocnem drogirat i da postanem najveci narkoman - Ona je tu za mene
Kada sam poceo pusiti, gledao sam zasto je ona toliko nervozna!
Iskreno, volim ja i oca, ali majka je majka !
Majko moja, znaj da cu te zauvjek voliti ! :]

Hvala!

@53m1r -e doveo si me do suza ociju mi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.