Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rogue Kako depesat?

253 pregleda · 15 odgovora · otvorena 22.01.2010. u 11:15

Razmisljajuci i gledajuci ljude sa dobrim gearom na rogovima i gledajuci njihov low dps ispod 5k, odlucih da napisem ovaj guid.
Kako napraviti sto veci dmg i manji aggro na sebe?

Pocinjemo od Weapona i Specalizacija ( Talenata combat/assination )

Weaponi ( svi weaponi koje rogue moze da koristi su one handed, i main handed ( glava ruka )
Combat weaponi ;

Fistovi
Sjekire = Axe
Mace = Cekici
Sword = Mac

Najbolja specijalizacija kada koristite fist kao main hand jeste da dodate u combat talentime +5crit rating sa ( fistovima i daggerima ) koristite napr, fist sa axe, fist sa mace, fist & fist
Mada mnogo bolja kombinacija i veci burst dmg sword axe, axe i axe radi dodatnog ( Hack and Slash ) sansa prilikom udaranja da ostvarite dodatni bonus udarac koja je incresana tek 5% sto je mnogo veliko.

Pod 1.
Dok udarate ( Depesate ) sa kombat talentima potrebno je da sljedite daljne upute.

Sinester Strike x4 ili x5 Pa palite Sliace and Dice ( Koji impruvate u combat talentima ), nikako ne dopustate da nemate SnD na sebi jer to je mnogo bitno u brzini udaranja.
Onda nakon toga sto imate SnD na sebi, sljedi 4 do 5 kombo poena na targetu pa Evistcrate, imate dodatne opcije kao combat rogue to su ( Adrenaline Rush, Killing spree i Blade Flurry )

1. Adrenaline Rush incresa regeneraciju vase energije koja vam je potrebna za udaranje (sinester strajkom eviskrejtom i SnD paljenjem ) za 15 sekundi, ako ga incresate sa glifom to ce trajati dodatnih 5 sekundi = 20 sekundi gdje imate veoma jaku sansu da popravite svoj dps, i uradite veci burst dmg )

2. Killing Spree, kako i gdje koristiti, prije paljenja killing spree spela ( koji traje 5 sekundi, treba da znate da on incresa vas sav ukupan dmg za 20% sto je vrlo mnogo )
Iskoriste Tricks of The Trade na ( tanka ), na kojeg ste prethodno stavili focus da to mozete brze da radite ! tako da sav vas threat ide na tanka, ne na vas, i tako nece ugroziti raid, takodjer mozete incersat sa glifom.

3. Blade Flurry, ja ga iskljucivo koristim svakom prilikom kada je spreman i nije na coldownu, on incresa vas attack speed za 20%, 15 sekundi.

Sta koristiti kao combat rogue?
Axe,sword,fist,mace
main hand 2.6, offhand 1.5

Combat rogue request ! ! ! ! !

Armor penteration gear, ( apenetartion = ignora armor od protivnika )
oko 50% je sasvim dovoljno ako + imate trinket koji proka armor penteration, ako ne zelite da se peglate oko capovanja armor penterationa koji je ogroman svega 80% onda lagano prebacite sve svoje gemove na / Crit cap / minimum 50%, to su Agility gemovi koji vam incresaju vas critical rating i vas attack power, + kada uzmete Mace u Main hand, a u off hand stavite ( Sword, mace, fist ) dodajete naravno talenat ( mace specalisation ) koji dodatno incresa vas armor penteration za 15% tako da uopce boss ne postoji za vas kada ga udarate.

Hit Rating cap ! 886
Haste Rating cap ! 30%
Critical Cap ! 50%
Expertise Cap ! 26%.

Assassination rogue

Kako dpesat sa ovim talentima ? Esay mode !

Iz steltha napadate sa garrote tako da imate ( bliding na targetu )
onda automatski palite Hunger for Blood koji incresa vas dmg za 15% narednih 60sekundi, onda opet udarate mutilate i na 4 kombo poena na targetu palite SnD koji isto kao u combat specu ne pustate da nestane sa vasih self buffova, onda naravno najbolji spell u igri kada opet nakacite 4 do 5 combo poena udarate sa Envenom = Spell koji ignori 100% Armor, bilo to od boss'a ili obicnog moba, i restartuje vas SnD opet na 20 sekundi, ako nije impruvan talentima ili glifovima, tako da vam armor penteration nije potreban u dagger spec = Assassination, vas sav dmg sto radite je od posina zato uvjek koriste na offhand stavljate Deadly posin, a na main hand instant posion poenta svega toga je da sto brze dpesat tako da vasi posini dilaju sto vise dmg'a, envenom nemoze raditi ako na vasem targetu nema combo poena i nemate nakacen deadly posion.

1. Cold Blod to je spell instant cast, koji koristite za 100% crit targeta, i koji ima svoj coldown od 3minute ako nije nerfam glifovima.

Sta koristiti kao Assissnation rogue?
Daggere, main hand 1.8 offhand 1.4 speed

//////////////////////////////

bit ce jos update i dodataka ovo je samo formalno jer nemogu vise da trpim rogove koji neznaju da dpesaju.

moj rogue

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Madskillz

thnx kk bb.

P.S.

Ako imate nesta sta jos zelite da saznate o rogue classi, ovde napiste, temu cu pratiti redovno i dopunjava cu je.

S postovanjem ! pa-pa
Dobro to znam koliko toliko da igram i da radim dps sa rogoom ...
Da li bi mogao postaviit ovko nesto za prista
Ide u stickye za početak, jer guide je pravo fin za sve one koji imaju u planu da igraju hardcore pve sa rogueom. Usput, za one koje igraju assasin roguea, preporučio bi addon Lunarblood koji vam optimizuje i pokazuje vaš sljedeći ability koji bi trebao biti iskorišten da napravite više DPSa.
Popravi gore ovo Swrod na Sword Odo nastaviti citati!

EDIT:
Hvala
EDIT 2:
i mnogo korisnih stvari vezano za rogue-a mozete naci na www.roguerogue.com
Ja sa daggerima i sub talentima, uvijek 1-3dpser
backstab ftw!

Svaka cas bas si se fino potrudio... U zadnje vrijeme kako je klasa postala pwnz svi pocinju da lvl rogua :D. Pa si vecini pomogao s ovim. Ipak i bez svih vodica udaras glavom od tastaturu i pravis milion dps :D, haman ko DK :D.

Savage je napisao/la:
Svaka cas bas si se fino potrudio... U zadnje vrijeme kako je klasa postala pwnz svi pocinju da lvl rogua :D. Pa si vecini pomogao s ovim. Ipak i bez svih vodica udaras glavom od tastaturu i pravis milion dps :D, haman ko DK :D.

Nikad, moras da poznajes clasu i poznavati target koji udaras bio to raid boss ili obicni mob u dungenu, meni je konkurencija ovaj momak u dps

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Losiv

a ti Donkey Kongovi su ispod mene.
Dobar tut.
Ja preferiram Mutilate i radim točno isto kako si napisao... Al neigram na orginalu, a na private serverima ( Terra-net) bez Hunger For Blood (ubagovan), radim 5.5k dps na 1 target
PoacheR je napisao/la:
Dobar tut.
Ja preferiram Mutilate i radim točno isto kako si napisao... Al neigram na orginalu, a na private serverima ( Terra-net) bez Hunger For Blood (ubagovan), radim 5.5k dps na 1 target:D
:)

ja radim max oko 9,5k na festergutu u icc25 :)

plus mi fali jos nesta malo opreme, trinket, cizme, cest sholderi za mutilate spec i offhand dagger cekam od profesora u 10man
Fin tut
Hvala yasa, dobro ce ovo doci nekad, ako se odučim dobro si ga objasnio
yassa je napisao/la:
Nikad, moras da poznajes clasu i poznavati target koji udaras bio to raid boss ili obicni mob u dungenu, meni je konkurencija ovaj momak u dps

http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Burning+Legion&cn=Losiv

a ti Donkey Kongovi su ispod mene.
brate svaka 3-ca budala sad je izlevelala rogua i igirali za 7 dana i trenutno prave po 7 k dps, zamisli sta rade oni koji imaju bolji gir i igraju duze klasu.

AHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH ICE TEA :)
Dobar guide.

Josh mozes dodati u Assassination dijelu, za maximiziranje DPS-a jako je bitno da pratish buff koji se dobiva nakon koristenja Envenoma.

Poenta je da taj buff ima sto veci uptime. Veci uptime = veca sansa za apply psna = veci DPS

I shto se tice brzne weapona, DPS > speed.

EDIT: Jel moze neki admin pobrisat post iznad? Mnogo je retardirano scrollat 10 minuta da vidim novi post.
Iako ne igram baš mnogo na svom roguetu ... samo par uputa na ovaj "vodič"

Mala greška kod Assasination spec-a dps rotation

Počinješ iz Stealtha... ok .... s garrote... ok
kombo već imaš... ide slijedeće SnD pa hunger ili ako ti je lakše napraviti macro za oba da odjednom pališ... ili kako već...
Poisone main hand = instant , off hand = deadly
kod assasination je najbitnije pokrenuti SnD...i u većini slučajeva on ostaje konstanto uz refrešanje na eviscerate ili envenom.....dalje
ubrzo imaš dovoljno energy da udariš 2x mutilate to je cca 4 (možda i 5) combo... envenom ispališ... imaš refresh na SnD.... opet wait pa mutilate...mutilate...
ako SnD traje i nije pri isteku.... udaraš rupture...
i tako rotacija ide opet....
Idemo se vratit na početak...
u izuzetnim slučajevima prilikom ulaska u borbu... nemoguće je sačuvati stealth... prema tome započinjete sa mutilate = 2 combo , rupture (zbog bleed efekta ) , pa Hunger for Bloood... (u većini slučajeva na finishing moves imate combo pa imate šansu i za SnD ), nastavljate sa Mutilate ... dalje ide kao u prvom slučaju.
Assasination spec ima veoma dobar dps na single target .... i pokazao se veoma naprednijim i lakšim specom nego Combat.
Šta napucavati od stats-a ... tj . socketi enchanti...
Vidio sam rogues assasination spec i samo Attack power napucan... obično su prvi ili u prva 3 (25 raidovi) .
Ali većina (po standardu) napucavaju Agility, i gemovi i enchanti... osim weapona , naravno zerking ... :D
još sam primjetio nije nigdje od statsa... naveden Expertise.... dovoljno da imate 27 = 6,25%

ima još nekih sitnica gdje se koriste drugi abilities prilikom raidova...
etc etc. između ostalog, Feint,

Fkt lijep guide al ne bih da se ponovo "uvlacim" u wow...

Imao sam prije undeada locka i roguea

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.