Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba member ideje

596 pregleda · 41 odgovor · otvorena 19.01.2010. u 17:32

- Pozdrav.

Imao sam jaku zelju da pokrenem neku vrstu diskusije, u kojoj bi raspravljali o stvarima koje po nasem 'memberskom' misljenju su potrebne GAMERS-u. Sada cu napisati par svojih ideja.

- #1 ) Kao sto i sami vidite, na gamersku je dosta TUTORIALA, sto s' gamerske strane, sto s' fanarta, pa do hardware-a & software-a. Moja ideja je da se 'kreira' novi podforum ili novi 'dio' na str. popu "IGRE", "FORUM", "VIJESTI" itd. koji ce sadrzavati te tutoriale. Zasto mislim da je ovo korisno ? Pa zato, sto je vecini mrsko koristit opciju "TRAZI", a i onima kojima nije mrsko i tesko, oni neznaju sta da upisu tacno na "TRAZI" da bi dosli do zeljenog rezultata. A s' druge strane radi preglednosti site-a.

- #2 ) Recenzije. Vidite da je taj dio foruma zapusten, znaci zadnj recenzija napisana prije 100godina, ako se ne varam. A vidim da ima membera koji bih rado pisali te recenzije ! PRIMJER. Znaci da se odabere par ljudi koji ce voditi brigu o tome.

- #3 ) Download sekcija. Ovo je vise zapusteno od recenzija. Ima nekih stvari postavljenih isto prije 100godina. Da se izabere par membera koji ce voditi brigu o downloadu.

- #4 ) E sad meni najdraza i najbolja ideja. Malo je komplikovana i zahtjeva dosta posla, Ali ipak cu je iznjeti.
Znaci da se na profilima uvedu BAROVI ( kao oni ispod avatara na kojima pise koliko bodova imate ) e isti takvi samo sto ce na ovima da bude XP. slicno sistemu na ESL-u, samo nesto vamo da se uradi unikat. I tako da svaki clan moze da bira koju koju igru hocu. od CS-a do dotA-e. i da moderatori tih podforuma cesce dizu neke EVENT-e i da nagrade budu u obliku medalja i bodova. ! Po mom misljenju site bi 'proradio'.

#5 ) Mislite ima puno spama? puno krsenja pravila, kojih je svakim mjesecom sve vise i vise, pa zasto ne napravite ta pravila malo upecatljivija, da ubadaju u oci, da napavite neke "prepreke" za spam i flood i sta ja znam vise

Sada molim Vas da napisete neke svoje ideje, tko ce znati mozda se neka svidi nekome iz ADMINISTRACIJE, pa se potrudi da bude realizovana

Mozda , da se pored slike dana uvede i VIDEO DANA.
Koliko samo maste imaju pojedini clanovi g.ba, sta bi se sve moglo uraditi, ali sve to i ostane samo "ideja".

De mi reci kad se ista sto je predlozeno ostvarilo? Tako da ni od ovog nece biti nista, zao mi je zbog toga, ali kako je tako je.
A sto nebi otvorili nesto poput recenzija samo bi se zvalo tutoriali , i da se tu pisu tutoriali i zaradjuju bodovi kao i za sve ostalo sto se zaradjuju!

Imamo igre,forum,vijesti,browser igre,recenzije,download,kupoprodaja,shop,top10,jos dodati tutoriali i bilo bi odlicno =)

Dobro bi bilo uvesti kalendar, kao na derneku desavanja, tako ovdje evente,mecheve,turnire i slicno =)
Đaba ti sve, ko će napravit' ?

Ja bih prvi dao Vertazzaru admina pa nek' on uređuje stranicu :p
Da se vise ne dizu na Forum mixevi nego da se na gather moze dodat svoj server i igrat na njemu ClanWar.
Podrzavam te u svemu i imas gresaka tu kod linka

BTW. saljem free invites za lockerz!
archie je napisao/la:
Koliko samo maste imaju pojedini clanovi g.ba, sta bi se sve moglo uraditi, ali sve to i ostane samo "ideja".

De mi reci kad se ista sto je predlozeno ostvarilo? Tako da ni od ovog nece biti nista, zao mi je zbog toga, ali kako je tako je.
Znam da je zalosno to sto vecina ideja propadne, al' valjda su neki od ove nove administracije spremni da pomognu da se ostvare neke ideje. Ovo sve sto sam napisao ne ide meni u korist vec onima koji pare zgrcu od site-a
MeetYourMaker je napisao/la:
Da se vise ne dizu na Forum mixevi nego da se na gather moze dodat svoj server i igrat na njemu ClanWar.
Gamers.ba = Gamers.ba Server

Nemoze se dizati mixovi koji nisu g.ba mixovi

Hvala ...

Sto se tice ideja, dobre su

Al tesko tesko da ce biti realizovane ove ideje

Sretno
A jebiga riddl sjedi i Dr*** qurac boli ga za nashim idejama. Kako ON pozeli tako ce biti.
sta mislis da stavljaju moderatora za jos nake igrice meni moderator resident evil kako bi to jako bilo

ili kraj slike dana da budu kakavi vicevi da gameri mogu pisati zajebancija
Hiljadu ideja,mogucnosti.... Po meni tesko da ce se ista od navedenog ostvariti. Posao je zahtjevan, sigurno bi se pojavili i novi bugovi,prije svega skupo je to, a ne vjerujem da ce u ovim teskim vremenima neko dati pare za tako nesto. Mogao bi se otvoriti ziro racun, pa da mi memberi uplatimo nesto sredstava, da to postane izvodljivo. Tvoje ideje mi se svidjaju, ne bih nista posebno dodavao, mozda bih ukinuo ove proklete bodove, a uveo to sto si vec naveo XP mjerac... Banovao bih sve sa ID od 40000 pa na gore... vecina tih acc-ova su multi acc,ili acc napravljene radi jedne teme

EDIT: btw 333. post (50 % evil-pure spam)
blazze je napisao/la:
Gamers.ba = Gamers.ba Server ;)

Nemoze se dizati mixovi koji nisu g.ba mixovi ;)

Hvala ...

Sto se tice ideja, dobre su ;)

Al tesko tesko da ce biti realizovane ove ideje ;)

Sretno :)
Puno je 1 CW server za gathere 9-)
"Suve" ideje mili moj, ako me razumiješ.

Svi mi imamo milione ideja, koje bi zagarantovano podigle kvalitet(!) sajta. Ali kvantitet bi postao upitan.

Ovo pod brojem 4 ja misli da je veoma teško izvodljivo. Ne razumijem se u te šeme, ali pretpostavljam da je teško kodirati. Možda eš zna.

I j*b'o vas riddle više, kad moram tako reći. Stavi u proporciju za šta je momak kriv, a za šta zaslužan, pa skontaj malo!
blazze je napisao/la:
Gamers.ba = Gamers.ba Server

Nemoze se dizati mixovi koji nisu g.ba mixovi

Hvala ...

Sto se tice ideja, dobre su

Al tesko tesko da ce biti realizovane ove ideje

Sretno
Eh pa vidis donekle se slazem sa ovim MYM-om.

Jer npr. pocet ce zatrpavat sa temama gamers.ba mix-a. zato i jesto otvoren "GATHER" Samo da ga naprave malo vise upecatljivije
Listen very carefully, i shall say this only once...

'Alo-'alo, ovaj portal očajno treba overclocking podforum.

Overclockers of BiH 'n' šire, junajt!
Ko ce ti to osim Keme(FataL-a) odradit?
Niko, sto je i sam rekao, i u pravu je bio.
Site treba dobrog kodera, al j**e se adi za sajt
Pa sad shta god da mi zamislimo male su sanse da se to ostvari jer ipak ne donosimo mi te odluke , ja bi jedino volio kada bi se dodalo josh podforuma i kada bi se uvele josh neke opcije u shopu kao npr crveni g.ba skin to bi bilo drama et toliko od emne pozz inache u sustini prejak site
Imam jednu ideju neznam da li ce biti ostvarena al et napisacu je :D

Da se uvede nesto poput FB-a da vidis ko je online i da se moze tako dopisivati isti nacin ko na FB-u. ^^
mahYr je napisao/la:
Eh pa vidis donekle se slazem sa ovim MYM-om.

Jer npr. pocet ce zatrpavat sa temama gamers.ba mix-a. zato i jesto otvoren "GATHER" Samo da ga naprave malo vise upecatljivije
Bice jos servera ne brinite se nista

Dosta vam 1 . . .

Za sada :]

Igratel mixove? igrate

Nemojte se zaliti jer g.ba nikad nije bio jaci !

Nikad nije bilo vise korisnika itd :]

A te ideje mi se svidjaju, samo je to ko sto Bojan kaze tesko uraditi drama :] Al eto sretno vam :]]

I ovaj gore sto kaze za riddla nesto, nemoze mu A reci jer nezna momka, momak jedini se trudi oko stranice da bude bolja i zato imam samo rjeci Hvale za njega Hvala !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.