Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

g.ba Konkurs za Moderatore

8.308 pregleda · 162 odgovora · otvorena 17.01.2010. u 11:22

GAMERS.ba Konkurs za Moderatore!

Vrijeme je da se oprostimo sa jos jednom ekipom, sada vec bivse, administracije. Danas je poskidano dosta moderatora, jedan globalni moderator i jedan administrator, a sve to iz razloga sto je vecina njih nasla neke druge, vaznije obaveze te su tako urijedili svoj boravak i rad na gamersu.

Kako je broj clanova na nasoj zajednici sve veci, tako smo prisiljeni za aktivnom, novo mi svjezom random snagom. Tim povodom se otvara, nakon dugog vremena, novi konkurs za moderatore.

Konkurs se pravi za slijedece podforume:
(Broj u zagradi je broj moderatora koje primamo za odredjeni podforum)

- Coffe Shop (3)
- Serveri (1)
- Gamers.ba FanArt (2)
- Counter Strike (2)
- World of Warcraft (1)
- Warcraft III (1)
- Turniri i Clan Wars (1)
- Izabrani Forum – (Coffe Shop) (2)
- Software i konekcije (2)
- Development & Web design (1)
- Hardware (1)

Dakle, bit ce dodano najmanje 14 moderatora tako da je to vasa prilika. Naravno, nijedan konkurs ne prolazi bez nekih uslova, pa tako ni ovaj. Uslovi za prijavu na konkurs, te uslovi koji se moraju ispunjavati nakon primanja funkcije su slijedeci:

- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.
- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.
- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.
- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.
- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.
- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Na ovoj temi nema komentarisanja pojedinih prijava ili same teme. Na njoj iskljucivo postajte prijave u ovoj formi:

GAMERS.ba ID: xxxx
Godiste: 19xx
Podforum: “Ime podforuma na koji se prijavljujes”
Razlog: “U par recenica napisati zasto si bas ti taj koji bi trebao biti na toj poziciji”

Cije postove obrisem, znaci da jos uvijek nisu dorasli ovom konkursu, zato vi koji znate, a vjerovatno znate, da niste jos uvijek zreli za toga, nemojte tratiti ni svoje ni moje vrijeme prijavljivanjem.

Oni koji se ne prijave na nacin koji sam naveo, takodjer nece uci u razmatranje za dodjeljivanje moderatorske pozicije.

Konkurs traje par dana, do onog trenutka kada imadnemo sve potrebne (buduce) moderatore na okupu.

EDIT: Molim sve clanove da se prijave na dva podforuma, dakle da napisete Podforum: CounterStrike/Serveri da bi imali orijentaciju za koji biste se podforum prijavili u slucaju da prvobitni bude popunjen.

GAMERS.ba Administracija

GAMERS.ba ID: 11111
Godiste: 1995
Podforum: “Serveri”
Razlog: “Znam mnogo oko servera...na gamersu sam po cjeli dan (spamam samo kad je petak .. jasonova tema )"

<3
GAMERS.ba ID: 14726 (http://gamers.ba/profil/jordo)
Godiste: 1994
Podforum: “Counter Strike / Serveri ” Prioritet - Serveri
Razlog: “CS igram 3-4 god. , drzao sam jako puno CS servera , bio admin na jako puno njih ,organizovao do sada 1 non steam , 1 steam ligu , trenutno organizujem trecu (balkan online cup) , imam jako puno vremena , znam jako puno o cs-u , et'...'... ”
GAMERS.ba ID: 25764
Godiste: 1991
Podforum: FanArt
Razlog:Ja sam taj kako zasto ^^ mislim da sam medju aktivnim u Fan artu i pomazem ljudima pravit logoe,wallpove,dajem linkove za tutove,voljan sam pomocni znaci.Usto nisam nafurani maloljetnik i nespamam bezveze :D pogledja moje postove i odma me banaj ako je ijedan spam
GAMERS.ba ID: 24158
Godiste: 1992
Podforum: “Serveri [counter strike]”
Razlog: "Volio bi da imamo moda za cs ^^ jer cs igram ima dugo moza 7-8god :D , imao sam svoja 2-3 servera .. znam puno o njima i o csu :D ... moj klan i ja smo odrzali do sada 5-liga : 3steam i 2 nonsteam et ^^ <3”
GAMERS.ba ID: 26358
Podforum: Meni je svejedno, jer znam o svakom pod forumu nesto, ali posto je war3 pod forum mrtav, volio bih tu da ga malo ozivim
Razlog: Mislim da sam dovoljno zreo za tu funkciju i mislim da bi mogao podignuti jedan podforum na visi podnivo. Trudim se koliko mogu, pomazem itd.
Hvala unaprijed 

EDIT : Vec sam naveo da mi je svejedno al' evo Warcraft 3 / Programi i konekcije ...
EDIT 2 : Daj ti meni vec moda u war3 vidis da se niko ne prijavljuje 
GAMERS.ba ID: 132 
Godiste: 1993
Podforum: Coffe Shop
Razlog: Pa..mislim da zasluzujem moderatora..na forumu sam dugo dugo vremena,imam iskustva sa moderacijom...obavljacu svoje poslove kako treba,uvijek sam online,eto P.S. clan sam Izabranog Foruma...
GAMERS.ba ID: 25316 ( imao stariji ... :) )

Podforum:

Browser igre
( znam da podforum nije naveden, ali na njemu bi jedino mogao dobiti moda :P )
@ prodao sam više golda na erepubliku nego admini, jos razloga na dnu posta ...

Razlog:

... to nije podforum u kojem se mogu napraviti neke velike promjena i poboljšanja, ali ipak mislim da mogu dati mali doprinos njegovoj aktivnosti ... , sto se tice pomaganja u podforumu, nije ga bilo mnogo, jer su teme bile uglavnom; "mjenjam acc", "prodajem acc" i sl :)
drugi razlog je velika zelja da se kurcim k'o spy xd :D

@ ako treba ss sa "uspjesima" iz nekih igara javite

1. u bih - the crims
top50 - travian ( bio top 10 ... )
erepublik - jedan od najbogatiji u ebih, pitajte igrace ko je agich
ikariam ...
ako treba nesto pm :)
GAMERS.ba ID: 30477
Godiste: 1988
Podforum: “Serveri”
Razlog: “Razlog je veoma jednostavan : Zbog servera najviše provodim vrijemena na kompu,volim sve ono sto je vezano za servere (podesavanja,editovanja,itd)...Mislim da sam "Talentovan" za ovaj podforum.Hvala na razumijevanju ”
GAMERS.ba ID: 40170 -imao sam profil sa duplo manjim ID-em koji je bio banovan i od tad sam se opametio, i sada ne pravim gluposti po g.ba.
Podforum: samo Coffe Shop - najdrazi podforum
Razlog: Puno slobodnog vremena provodim na gamersu tako da bi mogao pomagati clanovima ako zatreba.
Smanjiti spam po coffe shopu.
I jednostavno sam uvjek htio biti član administracije g.ba .

Edit: Samo da dodam da sam bio moderator na mnogim forumima na nekima i admin dje sam uredjivao forum dodavao neke stavke kao chat , music player itd.
Tako da i sa tim imam iskustva.
Pored svega navedenog znam jako puno oko mobitela a najmanje 30 % tema u coffe shopu budu vezana za mobitele.
I da jos samo da navedem da sam 99% svojih bodova dobio pomazuci članovima gamersa na temama u cofee shopu .

ID: 13238
Podforum: “Coffe Shop”
Razlog: “Na gamersu sam proveo dugi niz godina , proveo svoje lijepe momente , ali se i nervirao zbog spamera , sada zelim priliku da ucinim nesto za gamers , bar da samaram i dovedem u red coffe shop . Hvala''
GAMERS.ba ID: 22255
Podforum: “Izabrani Forum – (Coffe Shop)"/"Coffe Shop"
Razlog: “Znam dosta toga o zivotu i o svemu,inace volio bi da budem moderator da pomazem drugima i mnogo vremena imam slobodnog tako da bi mogao puno vremena provoditi na gamers.ba portalu.
Naravno ako dobijem status moderatora obecavam da cu izvrsavati navedene uvjete te obavljati svoju funkciju kako se bude zahtjevalo.”
GAMERS.ba ID: 6980
Podforum: “Counter-Strike il Serveri je**i ga9-) ”
Razlog: Nista specialno. Prijavljujem se bez razloga da me nemogu vise banovat, mozda me sunce obasja ;)
GAMERS.ba ID: 30912
Podforum: “Development & Web designs”
Razlog: Imam dosta iskustva sa Web design-om (html, php, css, CMS-ovi), znam dosta o programiranju i zelio bih pomoci u unapredjivanju i razvoju g.ba kroz ovaj podforum. Aktivan sam clan vise od godinu dana i uvijek sam se trudio pomagati drugim clanovima. Nadam se da cu biti izabran.

GAMERS.ba ID: 31472
Podforum: “Serveri"
Razlog: “Razlog je sto puno znam oko servera oko ftpa i svega ostalog.. btw imao sam svoja 3 Servera..."
GAMERS.ba ID: 30880
Podforum: “Coffe shop” / Counter Strike
Razlog: Aktivan sam na g.ba dosta.Htio bih da poboljsam ovaj sajt time da uklanjam spammerske theme , pomazem ostalim clanovima sajta itd.. Igram csa dosta , znam dosta o csu..
GAMERS.ba ID:13730
Godiste: 1990
Podforum: “Caffe shop ” "software i konekcije "
Razlog: “Provodim dosta vremena na g.ba dnevno uvjek sam tu raja me poznaje pomazem koliko mogu i ono sto znam ”
GAMERS.ba ID: 9407
Godiste: 1986
Podforum: “Counter Strike” ili "Coffe Shop"
Razlog : Pa "100" god sam vezan za cs. kao i za gamers, pa znam dovoljno stvari da budem jedan od moderatora, nadam se pozitivnom rezultatu, hvala.
Dobro jutro raja .

GAMERS.ba ID: 11802
Podforum: Counter Strike/Serveri
Razlog: Mislim da mogu dosta pomoci Gamersu sto se tice ovog podforuma. Razumijem se dosta u ovu oblast. Dosta sam pomagao memberima, pisao pametne postove( clan sam IF-a). Vjerujem da znate o starim G.BA mixovima. Dosta napravljenih "skripti" od gamers.ba hltv skripte. pa do obicnih amx i rcon skripti(ovo vise ide u prilog "serverima" al' opet u vezi CS-a je ). Dobar sam sa vecinom membera na portalu. pomazem koliko znam Znate i za ovaj Gamers.ba(ESL) 1on1 aim cup. I da, vjerujem da je vrijeme da se gamers.ba promjeni ...Dao sam par ideja Denisu sta mislim da bi dobro doslo na ovom portalu, i da ako bih dobio moderatora potrudio bih se da ozivi malo i CS na portalu. Jer kao sto vidite rijetkost je da bude kakva zanimljiva tema u vezi CS-a ..

EDIT :
- Da si member koji se isticao i ističe na forumu svojim pomaganjem na podforumu na kojem se pijavljuješ.

90% mog 'pomaganja' je bas u oko ovog podforuma. (CS).
Trenutno na profilu mi pise "pomogao 12" sto naravno nije tacno, vise sam puta pomogao samo sto su te teme izgleda obrisane

- Da si spreman pomoći članovima kada im je to potrebno, bilo na preko foruma, bilo preko privatnih poruka.

Uvijek sam pomagao, i ako budem moderator samo cu jos aktivnije to radit.

- Da si spreman i sposoban odlucivati koje su teme za Kantu, a koje ne.

Definitivno jesam !

- Da si spreman pomoci GAMERS.ba portalu svojim aktivnim radom, a zna se sta “aktivno” u ovom slucaju znaci.

[/i]U potpunosti[/i]

- Da si sposoban za tu poziciju i svjestan posljedica zloiskoristavanja iste.

Nemam razloga za zloupotrebom pozicije. . i jako sam protiv toga, i zbog toga i ja mislim da je vrijeme da se na g.ba promjene nesto u vezi toga ![/i]

- Da redovno (ukoliko je to moguce) osvjezavas svoj podforum novim informacijama o turnirima, programima, cw-ovima, zanimljivim web stranicama ili slicno, u zavisnosti od toga koji podforum “vodis”.

Definitvno
GAMERS.ba ID: 8583
Godiste: 1991
Podforum: “Coffe Shop/Software i konekcije”
Razlog: “Ozbiljan sam, ne volim za*ebanciju (osim one pozitivne), za Caffe Shop ne treba neka pamet pa tu nemam sta da obrazlozim, sto se tice 'Software i konekcije' tu bih bio veoma koristan kod rjesavanja problema jer imam dosta iskustva kod rjesavanja istih. Eto toliko, da ne pametujem vise. ”

PS: Ovo sto sam stavio kod 'Podforum:' nije to da zelim moderatora na dva podforuma vec da su to podforumi na kojim bi znao da obavljam posao, ali naravno konkurisem samo za jedan.
GAMERS.ba ID: 38161
Godiste: 1995
Podforum: “Counter-Strike”
Razlog: "osta se razumijem u cs i najjvise ljudima pomazem u tom podforumu et :]"

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.