Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

FanART Prijedlog !

503 pregleda · 39 odgovora · otvorena 17.01.2010. u 00:50

Dobro vece gameri.

-Znam da ovaj prijedlog nece biti usvojen 98.6%, ali ako ne pokusas, neces ni znati sta bi bilo.

-Dakle, moj prijedlog je vezan za FanArt Gamers.ba portala. Posto svi mozemo primjetiti da je ova sekcija g.ba stvarno napredovala, i svakim danom dobijamo sve bolje photoshopere i one koji to zele postati.Dokaz za to je i smokieva tema, u kojoj se je preko 50 korisnika izjasnilo da koristi photoshop, a taj broj se i dosta povecao.

-Dalje ovaj prijedlog, i sama realizacija njega bi trebala pomoci realizaciji smokieve ideje - FanART TITULE

-Da ne odugovlacim, odmah cu preci na stvar. Moja ideja je da se u Navigation Bar, doda jos jedan tab pod imenom FanART.

-Eh sad sta bi se trebalo nalaziti tu. Zamislio sam to kao neki manji forum, koji bi se sastojao od sljedecih kategorija ( ono sto ja mislim da treba, s potrebom izbacivanja ili dodavanja neke kategorije).

-Kao sto mozete vidjeti iz prilozene slike, primjera foruma, primjetili ste da u ovaj forum ne bi svako imao pristup. Svaki clan g.ba zajednice bi mogao postati clan FA Teama, tako sto ce pokazati nekoliko svojih radova, u temi koju bi otvorio u kategoriji : Show OFF, ulazak u FA team ( kojem imaju pristup svi clanovi). I FA moderatori bi odlucili da li on moze uci u pomenuti team, i ucestvovati u ostalim aktivnostima FanART-a. Naravno svi clanovi bi mogli gledati desavanja u ovom forumu, ali samo oni koji se nalaze u Teamu imali bi pristup, i mogucnost ucestvovanja. Medjutim mislim da ima stvarno dosta kvalitetnih photoshopera, tako da bi ovaj forum trebao biti dosta aktivan.

Ovu temu sam postavio iz jednog razloga, a to je zato sto se vratio ash, i poceo je nesto raditi na g.ba, popravljati neke bugove. A i stvarno mislim da ovo ne bi trebao predstavljati veci problem, svi poznajemo ash-ove mogucnosti, a tu je i Jason ofc. Potrebna je samo volja i da se odvoji slobodnog vremena. Mislim da bi ovo stvarno doprinijelo g.ba zajednici, ja sam tu ideju izlozio, ostalo je na vama. Znam da je mala vjerovatnoca da ce se ovo ostvariti, ali nada umire posljednja.

Ovo sam malo duze pisao, tako ako se vec ne moze ostvariti, bilo bi fer od vas da bar ostavite temu, a ne da je brisete.

Izvinite ako ima gresaka, pisao sam u Wordu, a i umoran sam. Pozdrav, Archie.
Justice je napisao/la:
Ev bas citam.. Gdje sam se poklopio?
>> ... predlazem da se svaki clan predstavi svojom galerijom ... <<

>> Mislim da clanovi g.ba dobro znaju ko je sposoban da nesto napravi, a ko je ripper. <<

NHF. Pametan si ti dečko.
FroY je napisao/la:
ja se slazem da bi trebali novi site napravit samo za ovakve stvari.. i mislim da bi ne bi promasili ;)
Itekako bi trebalo novi sajt napraviti u vezi ovoga, ali ne samo za ovo, nego za Development i za FanArt, što ja upravo radim!
v3Tr0x je napisao/la:
>> ... predlazem da se svaki clan predstavi svojom galerijom ... <<

>> Mislim da clanovi g.ba dobro znaju ko je sposoban da nesto napravi, a ko je ripper. <<

NHF. Pametan si ti dečko.
Nisam znao da na taj post mislis, a to svaki clan se predstavi galerijom, ne nama, ostalim clanovima da se predstavi vec administraciji koja bi bila zasluzna za to koga ce ubaciti jer obicni clanovi tu nece igrati nikakvu ulogu, samo ce se moci buniti ako skontaju da se neko hvali necim sto nije on licno napravio, s tim ti kazem da prvi post koji sam napisao archiju nema veze s tvojim postom koji sam citirao.

Znam da sam pametan dečko.
[color=#CC33CC]Slazem se ja u svemu sto je za dobrobit fanarta, ali je problem realizovat ?[/color]
Naći potpuno se slažem , jedan sam od tih photoshopera "iskusnih".
Momek pametno zbori, valjalo bi jer ps je budućnost još malo i ti radovi ce se dobro naplacivati (ako se vec ne naplacuju)
Ideja je super.Bilo bi dobro ovo jer je ovaj podforum stvarno napredovao i bilo bi dobro da to stave.
Veoma dobra ideja
bilo bi to super
Jako mi se svidja ideja, ali ipak se slazem sa v3tr0x-om Fkt site gubi smisao... Sve se vise postavlja tema u FA podforum, a ne u "gamerske" podforume (RPG, FPS,...)... Ali normalno, taj novi site ne bi stojao zaseban, recimo da bi se zvao fagamers.ba ili fanartg.ba, znaci nesto u tom fazonu, na kojem bi dosta bilo Gamers.ba reklama takodjer, a s druge strane, koji bi u potpunosti bio posvecen FanArtu, ne samo photoshopu, nego i drugim vrstama gfx dizajna, kao 3D modeliranje (Cinema 4D, Autodesk 3DsMax), zatim podforum za Web dizajn (Photoshop, Fireworks, etc.) itd... Samo je problem, sto to nece niko imati zivaca realizovati, kao i ovu ideju, ali kao sto je vec Archie naveo u temi, nada umire zadnja...
Iako se ne razumijem u fanart i photoshop i sve sto ide uz njega, mislim da je ovo fina ideja )
Ideja odlična .... da li će se realizovati nezznam ,ali mislim da bi tu trebalo ubaciti još jedan podforum fotografija ......

najbolje bi bilo da se otvori sotw ..
Thumbz up za ideju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.