Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

FanART TITULE (Jos nije usvojeno od statka tima)

592 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.12.2009. u 01:03

Cilj je da se malo zabavimo uz photoshop, a i da ne ne ometamo rad g.ba i ostalih podforuma, tako da ce se ovi izazovi odvijati samo subotom, dok teme prezentacije vasih radova "PIC" ostaju u terminu svakog petka.

- Moguce greske tokom pisanja, nekad se prvo sjetim rijeci na engleskom pa onda na bosanskom.
- Ovo sto slijedi sam napisao kao zaseban Moderator, tj. nisam se konsultirao sa ostatkom Fmodova: torq7u,skala,code. Razlog tome je sto nisam pretjerano aktivan tako da ne mogu sve ufatiti, kad procitate temu mozemo se dogovoriti dal da tema ide dalje, u slucaju da se izglasa ne izbrisacemo je =)

Za tzv. photoshopere: (Kojih po zadnjoj mojoj anketi koju sam digao prije 3 mjeseca ima oko 50 prijavljenih):

Nakon nekog vremena razmisljanja, odlucio sam da se da neka svrha ovom djelo foruma, osim postavljanja PIC radova i commenta na njih. Treba da postoji nesto i bez veceg uticalja moderatora, jedino s cim sada baratamo su FanART contesti, pa sam odlucio da dignem jednu temu koja ako zaživi podforum FanArt ce se malo promjeniti i pribliziti ostalim world wide gfx sajtovima/forumima.
Da ne oduzavam digo sam temu jer zelim postaviti novu smjernicu u FA i nove stvari vrijedne borbe. Odnosno radi se o SMasterima (Style Masters). Svaki clan moze biti jedan od Master/a, on ima tu titulu sve dok ga neko drugi ne izazove za nju, dole pisu sva potrebna pravila, bar procitajte ono najvaznije ako niste procitali ovaj gore tekst !

- KAKO POSTATI SM:
X Da postanete SM morate izazvati postojeceg SM-a tako sto ce te dignuti temu "SM:Izazivam Smokia(IME STILA), i postati vas rad na nju, zavisno od kategorije.
X Kada SM vidi vas izazov mora dici temu "SM:Glasanje Smoki VS Torq7u", potrebno je 6 glasova da se zavrsi battle.
X Postojeci SM ako ne odgovori 48 sati nakon dizanja posaljite mu PM, ako ne odgovori slijedeca 24 sata gubi svoju titulu i vi automatski postajete SM.
X Da bi ste postali SM morate pobijediti u 2 navrata, nakon prve pobjede drugi izazov se dize za 7 dana od dana dizanja teme "izazov 1".
Kada ste postali SM posaljite poruku FanART Moderatoru da vas registrira u temu koja ce se nalaziti u sticky/u.

Postajanjem FM jos uvjek ste vlasnik SM titule.
- KAKO POSTATI FM:
X FM (FanART Master) je majstor svih kategorija, stilova. On ce imati posebnu medalju u svom profilu, tako da ce Podforum FanART/a pored Contest medalje imati i ovu TITULU.
X FM moze biti jedino izazvan od postojeceg SM-a anytime.
X Za razliku od postajanja SM-a, borba za FM titulu ce biti samo jedna, no umjesto jedno trebat ce te priloziti 3 rada, jedan rad iz kategorije SM-a izazivaca, drugi rad iz kategorije FM-a u kojoj je prije imao titulu a treci rad/kategoriju bira izazivac.
X Kada i ako pobijedite FM-a TITULA passes down prvom SM-u koji najduze brani svoju titulu (dakle ne vama, osim ako ste vi taj SM)
X FM moze biti izazvan jednom u 7 dana, nakon odbrane svoje titule.
x Da postanete FM morate izazvati postojeceg FM-a tako sto ce te dignuti temu "FM:Izazivam Smokia, bez postavljanja radova, tek nakon odziva FM-a i dogovora sa njim (stavka ispod) postacete temu "FM:Glasanje Smoki VS Torq7u"

THIS IS JUST A BIT OF FUN

VRSTE SM TITULA: Pored su primjeri radova, kako se ne biste zajebunili.
x Abstract - link
x Animation - link
x Vector - link
x Signature (real people) - link
x Signature (anime) - link
x Digital Drawing - link

S postovanjem,
smoki ispred FA mod teama.

Za sada NE SMIJETE PRIMJENJIVATI OVA PRAVILA, SMIJETE DATI SAMO COMMENT, AKO SE USVOJE SVE POSTOVE CEMO IZBRISATI A TEMU STAVITI KAO STICKY.
ovo je odlicna ideja.. :$

Post dobio šamar od skala

Jedna od najinteresantnijih tema u zadnje vrijeme, bit ce interesantno usvoji li se (a uvjeren sam da ce je usvojit).
Svaka cast smoki , zaista svaka cast, evo primjera kako se radi u jednom odredjenom podforumu neka se drugi ugledaju !
BTW. da odmah i najavim contest koji namjeravam da realizujem za novu godinu, odnosno dan prije nove godine jer za novu cu biti u komi.

Tema: Photomanipulation
Chef MOD: smoki

Post dobio aplauz od torQ7u_

smoki je napisao/la:
BTW. da odmah i najavim contest koji namjeravam da realizujem za novu godinu, odnosno dan prije nove godine jer za novu cu biti u komi.

sta tebi nece sve pasti na pamet :$

Post dobio šamar od skala

Zar ne bi bilo jednostavnije da Ado kupi još jednu domenu i napravi faking Fan Art sajt. Ovako g.ba samo gubi smisao koji mu ime nosi.

Mojne me ko citirati i reći "Što bi Ado, što ti ne napraviš ?", ili tako nešto. Ja ne znam. Ja samo kažem šta bi bilo realnije rješenje.

Sajt se zove GAMERS, a od svega mogućeg najmanje se o igricama priča.

Ideja k'o ideja je krajnje kulj. Malo skinuto sa ogame foruma, al' eto.

Post dobio aplauz od torQ7u_

smoki je napisao/la:

Photomanipulation contest je vec u toku od moje strane
Po meni ovo je odlicna ideja
Nakon teskog dana vrijedi se i ovdje zabaviti

Ali ja nisam dobar photoshoper tako da nemam razloga da ovjde budem :S

Evo planiram da instl. photoshop pa da i ja nesto naucim
Sminka ideja pravo.

Sretno u ovome posto bas nisam najbolji Photoshoper
Odlicna ideja, svaka cast, nadam se da ce biti sta od ovoga.
ideja nije nesto, iskreno...dizace se puno takvih tema subotom tako da nece biti mjesta za ostale teme i probleme...
Jedna od najboljih ideja za koje sam dosad cuo

Svaka cast, velika moja mana sto ne znam u Photoshopu raditi
torQ7u je napisao/la:
Photomanipulation contest je vec u toku :D od moje strane :)
daj stavite jednom i autocad cont. ili bar kao disciplinu ovdje ( ako se ovo ostvari ) ...
Svaka čast za ovaj abstract wallpaper^^, prejjak je , a i ovaj cijeli projekt =)
Agich je napisao/la:
daj stavite jednom i autocad cont. ili bar kao disciplinu ovdje ( ako se ovo ostvari ) ...
AutoCad nema veze sa Fan Artom. AutoCad je inžinjering.
v3Tr0x je napisao/la:
AutoCad nema veze sa Fan Artom. AutoCad je inžinjering. :)
art je umjetnost ?!
a arhitektura nije umjetnost ?
Agich je napisao/la:
art je umjetnost ?!
a arhitektura nije umjetnost ?
Ne. Arhitekta je čovjek koji nije dovoljno muško da bude inžinjer građevine, ni dovoljno žensko da bude kozmetičar.
v3Tr0x je napisao/la:
Ne. Arhitekta je čovjek koji nije dovoljno muško da bude inžinjer građevine, ni dovoljno žensko da bude kozmetičar.
ali ipak takvi postoje ...
@ i nema smisla to sto govoris, ali eto xd
sad gaudi gey ? xd

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.