Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

3G Connection

102 pregleda · 10 odgovora · otvorena 13.01.2010. u 19:32

Pozdrav,

Evo dobio Nokiaju 5800 XM i sad me interesuje koji su uvjeti i šta je potrebno da bi mogao 3Gom surfati net.... 5800 podržava UMTS pa sad me interesuje samo da li trebaju kakve postavke ili slično ;)
trebaju ti postavke od bhmobile ak ti je njihova kartica ak je eronet il mtel onda od njih
potrebno je da posaljes bh-telecom proruku i njoj napises txt POSTAVKE na broj mislim 061-867-000(nisam siguran za broj imas na njihovoj stranici ako koristis bh-mobile)
Preuzeto sa GSM arene:

General
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100

Samo aktiviraš net preko svog mobile operatera.
skile je napisao/la:
Preuzeto sa GSM arene:

General

Dakle u mene je BH Mobile... šta treba uraditi 9-)
IGMIT je napisao/la:
Dakle u mene je BH Mobile... šta treba uraditi 8-)
http://www.bhtelecom.ba/2245.html

Pošalješ SMS poruku na broj 061 11 00 sa ključnom riječi PRIJAVA u tekstu poruke.

Kad to uradiš dobit češ poruku od BHT-a, slijedi upute uglavnom trebat češ upisat ime, prezime, matični broj itd......
skile je napisao/la:
http://www.bhtelecom.ba/2245.html

Pošalješ SMS poruku na broj 061 11 00 sa ključnom riječi PRIJAVA u tekstu poruke.

Kad to uradiš dobit češ poruku od BHT-a, slijedi upute uglavnom trebat češ upisat ime, prezime, matični broj itd......
poiše da je za GPRS....vrijedil i za 3G ? sry ne razumijem se baš u mobilni internet najbolje :r
IGMIT je napisao/la:
poiše da je za GPRS....vrijedil i za 3G ? sry ne razumijem se baš u mobilni internet najbolje
General Packet Radio Services

Imaš objašnjenje na net-u sad da ga nekoplikujemo, uglavnom aktiviraj GPRS i kad odeš na net pisat če ti 3G na vrhu display-a.
davno sam aktivirao GPRS, i nisam imao problema, a sad mi prikazuje 3G
skile je napisao/la:
General Packet Radio Services

Imaš objašnjenje na net-u sad da ga nekoplikujemo, uglavnom aktiviraj GPRS i kad odeš na net pisat če ti 3G na vrhu display-a.
davno sam aktivirao GPRS, i nisam imao problema, a sad mi prikazuje 3G
tenk ju 9-)
General

Eto najlakse.
GL
E to i meni je taman trebalo hvala na pomoći xD hocu i ja to da uradim xD thx :r

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.