Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

TV kupovina

65 pregleda · 4 odgovora · otvorena 05.01.2010. u 10:55

Naime, zelim da kupim TV za svoju sobu! Cuo sam da imaju neki televizori sa tankim ekranom al nisu LCD! Pa ako zna nesto vise o tome, gdje ih kupiti kakve su cijene kvalitet i tako to nek javi! :D
Paaf, svak ima svoj ukus. Ja bi ti predlozio da kupis televizor, sa takozvanom "guzicom", ali imaju ravan ekran , kao plazma , al sa izbacenom zadnjom stranoom . Nezz koliko se krecu cijene , jer ne znam tacan naziv takvih televizora
Za velicinu televizora bitan ti je prostor , tacnije mjesto sa kojeg namjeravas gledati. Udaljenost treba biti od plazme/lcda neka 4 metra ako je duzina oko 80cm.
U svojoj sobi imam 101cm TV , plazmu na zidnom nosacu.
Kupljena je u tehno marketu , u Skenderiji. Prije nekih 15-16 mjeseci kostala je oko 1,5k KM , sada je vjerovatno jeftinija.
Ako ces uzimati uzmi u odnosu na duzinu sobe npr. ako ti je udaljenost 4 metra do nekih 90cm i slicno.
Preporuka , uzmi Samsungovu
Zavisi za šta ćeš kupovati TV ?
Ako ćeš kupovati taj TV da gledaš ovo sranje od programa koje mi imamo , nikako ti se ne isplati kupovati HD TV.

Nego kupi neki osrednji TV da cjena ne prelazi 600KM i uživaj.
Ali ako ćeš taj TV kupiti da na njemu napraviš HTPC , onda ti se definitivno isplati , ako imaš konfu za HTPC i ako na njemu [TV] imaš šta repodukovati , nešto dobrog HD materijala.

Dakle , ako ćeš samo gleedati sranje od naše televizije ne kupuj TV iznad cca. 800KM.

I da , slažem se za dužinu dijagonale.Ako nemaš 4-5m sobe ne kupuj veliki TV , jer dok budeš gledao fudbal , košarku baseball ili film glava će ti pičit' lijevo-desno.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.