Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 30 bodova

Local page , somethin' like that

270 pregleda · 20 odgovora · otvorena 04.01.2010. u 15:36

vocap ma bejbiz?

Tre'a mi odgovor na ovo, i oca vam nemojte puno filozofirat'.

Dakle, imam 4-5 računara + 1 laptop u kući i hoću da nekako "dignem" neku stranicu na koju će svi desktop računari i laptopi moći ući. Zašto? Zato što imam nešto prebacit' na sve računare, između ostalog' text + slike (.doc fajlovi, prezentacije, excel ona čuda za babu , ne pitajte), al' mi se usb sjeb'o.

Pa bih ja zbog toga dig'o tu "neku stranicu" samo za naše računare i na nju postavio text (dun worry, dovoljno poznajem html, css i ostale crapove)

Et' , ko pomogne - tu je 30 bodova. Ako još treba bodova - sak maj dik, ne mere više.

I nemojte pametovat' ko "JOJ HTIO SAM I JA TO DAJ MI MSN PA CU TI POMOC" i sličnih crapova, ako ho'š pomoć - pomozi ovdje.

/bai.

EDIT:

Da da, zaboravih reć' , umreživanje računara ne dolazi u obzir zbog privatnih razloga
Ha' pres'ani s' je*at s' je**n' znakv'ma, ne'š ispast' pametnij' nikak'.

More pts, moreee.. baš' s' škrt', k'o da' t' je vlex' neš'o ?! 

trash'.

Ev' ti moj odgovor: Nisi normalan nikako, sprži na dvd. <_<

Post dobio šamar od vLexinho

spY je napisao/la:

More pts, moreee.. baš' s' škrt', k'o da' t' je vlex' neš'o ?! 

trash'.

dont fak mi ! 

Post dobio šamar od spY

instaliras AppServ (gogle it, imas na sourceforge projektima) koji ce ti sam podesiti apache, samo ubacis u folder svoju stranicu i onlajn je, sa ostalih racunara pristupas na njega preko IP adrese od mrezne karte. ili jos jednostavnije ti je da instaliras neki ftp server i isto uradis ;)
Brate sta imas dizat tu "stranicu" kupis fino usb ... 4 gige .. i moze ti uvjek koristit .. ili sprzhi to na dvd-ove .. ha ya ;) najjednostavnije usb :D
spY je napisao/la:

More pts, moreee.. baš' s' škrt', k'o da' t' je vlex' neš'o ?! :D

trash'.

sto si retard?
fino napravis localhost i konektujes se preko IP adrese
i skidas...
uglavnom sam ti objasnio na msnu ^^

Post dobio šamar od spY

Meerza je napisao/la:
dont fak mi ! 
ako mi mislio na umrezenej racunara nalik ovome evo pogledaj tut by me

My Computer - My Network Places - i tu paste filove koje oces da koriste svi drugi racunari - npr uzmes C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop i prevuces tu i svi mogu da koriste taj tvoj dekstop eto ako si na to mislio nadam se da sam ti pomogo
:P
neznam ti ja to ali ti preporucujem da kupis cd ili usb i fino sebi prebacis sta je to nije ni 20km!
Odes bolan fino u radnji koja se zove PLUS na Skenderiji, udjes tamo fino, kazes ovim rijecima: Dobar dan, imate l' mozda neki usb ? On ti kaze ima i pita te od koliko ? Ti kazes od toliko i toliko i das mu pare. ( on ce ti rec' koliko para ) Onda odes kuci i valjda znas sta trebas dalje raditi.

Ako jos sta treba, samo pitaj brate. Pozdrav.
fino odes kupis kabal za spajanje racuanra i ona polhako jedan po jedan spajas sa tim glavnim i prebacivas sta ti treba
IceWolf je napisao/la:
instaliras AppServ (gogle it, imas na sourceforge projektima) koji ce ti sam podesiti apache, samo ubacis u folder svoju stranicu i onlajn je, sa ostalih racunara pristupas na njega preko IP adrese od mrezne karte. ili jos jednostavnije ti je da instaliras neki ftp server i isto uradis 
Ovo za AppServ, neće.

Probao sam i sa wamp-om, opet otvorim localhost i piše samo "It Works!" 
Ako imas na svim racunarima povezan internet lahko ti je ostalo samo kreiras neki host free na freehostia.com i postavis fajlove na taj host i naa svaki komp skines i ti je to .Nadam se da sam pomogao
Meerza je napisao/la:
Ovo za AppServ, neće.

Probao sam i sa wamp-om, opet otvorim localhost i piše samo "It Works!" :r
ubacis u apache folder taj folder (stranica) koji ti treba, i onda otvaras localhost/imefoldera
Instaliraj

Gdje hos da prebacis

instaliraj FileZilla server ..

i pokerni ga

Eh onda na drugom racunaru sto hos sa njega da prebacis na taj gdje si digo filezila server instaliraj filezilla client i udji na ftp preko ip adrese od tog racunara gdje si instal file zilla server i ukucaj user i pw koji si stavio onda se konektuj i stavi da se upladuje sta hos da prebacis sretno i tako na svaki racunar pozz a lakse ti je kupit usb 10 KM nego se vako je****t .. ili jednostavno kupi DVD CD i sprzis i prebacis na svaki 1 KM

ili

Instaliras xampp onda vako

u C:\xampp\htdocs tuj ubaci fajlove koje trebas na druge računare

onda uzmi ip od tog gdje si instaliro xampp

ip-adress.com

otidji na drugi racunar udjes

u browser ukuca IP od toga i npr

IP / imefajlakoji hos skinut .rar

ali prije toga na tom rarujes .. i eto ga

Znaci te fajlove koje trebas fino ih u rar npr fajliovi.rar

stavi u xampp / htdocs folder

otidji na drugi racunar

IP tog racunara odakle si digo xampp /fajlovi.rar i skines i raspakujes i radis sta hos

npr

77.74.209.24/fajlovi.rar

Umjesto ovo 77.74.209.24 stavis ip tog racunara gdje si digo xampp
Meerza je napisao/la:
Ovo za AppServ, neće.

Neć' da ga je**š 

Sve ja to uradim, čak mogu skinut' fajl na SVOJEM računaru, ali kad' odem na drugi PC piše "Connection interrupted", something like that .. 
Meerza je napisao/la:
Neć' da ga je**š

Sve ja to uradim, čak mogu skinut' fajl na SVOJEM računaru, ali kad' odem na drugi PC piše "Connection interrupted", something like that ..
Jel ti ima taj pc - server xampp konekciju ??
Meerza je napisao/la:
Ovo za AppServ, neće.

dunno, how to check it ? 
Dam ti ja svoj USB? 
Piše mi samo "It Works!", šta god ja pokušavao . 

Ovo pitanje ću poništit', ali ak' neko bude znao - PM  Rado ću dati i 100 bodova 

I da, kupio sam USB je***i 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.