Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Coffe shop -PRAVILA !

1.314 pregleda · 14 odgovora · otvorena 23.01.2010. u 01:51

Dobro vece,

Eh kao sto znate doslo je do male promjene u time administracije.
U cilju poboljsanja naše male zajednice odlučili smo da se malo prisjetimo
starih i obavjestimo vas o nekim novim pravilima naseg vjerujem svima dragog g.ba Coffe shop - a! Odlucili smo se za malo siri tekst u nadi da cemo moci naci zajednicku rijec. Posebna pravila za Coffe shop su iz razloga zato sto je on podforum sa najvecim protokom tema, ujedno i podforum sa najvise spama !

1. Spam teme i bilo kakav oblik prekomjernog spama je dozvoljen samo petkom !
Da ne bi puno pričali sve informacije možete naci OVDJE !

2. Zabranjen transfer bodova bez odobrenja !
Odsad svaka tema u kojoj se vrši transfer bodova bez odobrenja izricito Coffe shop moderatora bice izbrisana a korisnik biti kaznjen sa banom u trajanju od 7 dana ! Mislim da smo vam izasli u susret sto je prebacivanje bodova uopste odobreno !

3. Od sada je striktno zabranjeno prodavanje bodova u bilo kojem obliku !
Vrijeme je da se tome stane u kraj ! Svidjelo vam se ili ne, tako je najbolje. Dosta je bilo iskorištavanja maloljetnika kojima roditelji napune kredit i vi mu ga "otmete" za 50 bodova. Ukoliko zelite premium, kupite ga ! Takodjer isto vrijedi i za stimove.
Sledeca tema tipa "ajem 200 bodova za steam" ce rezultirati šestomjesecnim banom !

Eto to bi bilo ukratko, mislim da su pravila jasna,takodjer mislim da od vas trazimo minimum jer vjerujte i nama je puno lakše kad se slažemo jer mi smo tu prvenstveno radi vas. Sve sto radimo radimo zbog vas, zato se nadam da ćete u to ime poštovati ova pravila i da neće biti nikakvih problema...

HOĆEMO PROMJENE !
Mislim da smo predugo slusali te rijeci a da se nista nije uradilo. Ovog puta necemo nista
da obecavamo, da pricamo, ovog puta nudimo... Nudimo potpunu suradnju s nama ! Izrazite svoju kreativnost, otvarajte zanimljive teme, pravite takmicenja (nagrade su nasa briga),
sve uz nasu suradnju i podrsku ! Za sve sto vam treba, mi smo tu, mi cemo vam izaci u susret i
pomoci u svakom pogledu !

Razmisljao sam da zakljucam ovu temu ali ne, necu je kljucati, izvolite recite sta mislite svaki prijedlog, primjedba, sve je dobro doslo ! Nemojte samo pisati komentare tipa : "fuj"
"svaka cast" i slično.

[email uklonjen] -> moj msn, slobodno za sve !
[email uklonjen] -> blazze-tov msn, isto slobodan za sve !
Vash Coffe shop team !
Čestitam šefe.

Sve sam pročitao , sa prvim pravilom se definitivno slažem.nema mjesta na indexu ili podforumu za bolidne teme.

Sa drugim pravilom pa i ne baš.Zašto admin/gm nebi mogao dozvolit' to ? Ja se ne bavim time , iako šta prebacujem prebacujem sa dozvolom i to rijetko.Naravno da dozvolite prebacivanje uz DOKAZ.A ne on kupi 200 bodova i kaže ovaj mi napravio logo.Ako je logo , daj da vidimo..

Sa trećim pravilom , hmm.Nek je vala neko tome stao na kraj.Pun mi kufer ovih što prodaju bodove i to ne 200-400 već po 800 komada , jadno.Djeci uzimaju pare a oni se pale opet na bodove ko na zlatnike , jebote.

Svaka čast još da dijelite 'malo' više aplauza bilo bi kewl. Sretno u daljnjem radu.
E, prjedlog ti je super ali mogu se kladiti da ce u naredna 2 dana biti 5-6 tema u kojima ce se bodovi preprodavati, prodavati mozda cak i posudjivati tako sve u svemu plan dobar za restrikciju ali dabogda da uspije.

btw: [/u]vec sada 20% tema dje se trazi pomoc cu nastimane da tako kazem ali je to ne moguce upratiti sve npr :[u]upri! mislim nmg PS otvorit za 2 minute a kamoli napravit fancy logo

Ugl zakljucak : Bice banova !

@Blazze svaka vam cast među najmladjim ste moderatorima to jest najsvezim moderatorima na ovom forumu i najaktivni ste tako za svake pohvale i jost nesto nemoj molim te da mi stavljas aplauz ni pod kojim uvjetom jer ce biti da se ulizujem ili tako nesto .
Ja sad odo da spavam sutra u 6:00 moram ustat Peace !
Pravila su solidna , al' opet ce se naci membera koji ce otvoriti temu " Znam da je zabranjeno ali .. " ..

Mali prijedlog jeste da vi administracija pocnete prihvatati i uvazavati kritike , a ne samo pohvale . Mislim da bi vam u ovom periodu dobrodoslo par kritika koje bi vi trebali shvatiti kao apel za promjenu spomenute stvari , a manje pohvala , iako je ova nova administracija puni pogodak !

Haj zivjeli ^_^
Napokon jedan normalan pravilnik koji se može poštovati bez bilo čije ljutnje.

Ko želi prebaciti bodove jednostavno zatrazi odobrenje od moderatora i to jednostavno učini.

Ko želi spamati neka čeka petak i sigurno će napisati najmanje 50 postova tu noć.

Ko želi kupiti premium neka ga kupi od svog kredita a ne da se okorištava tuđom mukom.

SVaka čast na pravilniku... +1.
Bra'o kolege.

Poštujem temu.

Samo jedna opaska. Kad ste već uspostavili pravila, sprovodite ih do "zadnje kapi krvi".

Hvala i men'.

Post dobio aplauz od BLAZZE

v3Tr0x je napisao/la:
Bra'o kolege.

Poštujem temu.

Samo jedna opaska. Kad ste već uspostavili pravila, sprovodite ih do "zadnje kapi krvi".

Hvala i men'.
Sada se pitate sto sam mu dao aplauz ? mislite sto je mod ili takvo nesto ? ne uradio nam je ovu sliku pa je i zato dobio aplauz

Hvala svima na podrsci :*
I tebi Bojane puno
Ovdje se nema sta prigovoriti, nema sta izmijeniti,niti dodati. Pravila su sminka prava, bar će spriječiti "jaranske veze" što se prodaje bodova za kredite i premiume tiče. Pojedinci na ovom sajtu smatraju da coffee shop nije vrijedan da bude u sastavu g.ba sajta, jer prventveno, po njima, predstavlja spam podforum.
Novim pravilnikom ste pokazali da nisu upravu i da je coffee shop jedan od najvaznijih, ako ne i najvažniji podforum na sajtu.
Svaka cast i moderatorima (<3), jer rade izvanredan posao. Uspjeli su za par dana postići ono što pojedinci nisu za godine službe, a to je uvođenje reda u samom podforumu.

Samo tako nastavite,imate moju punu podršku.
Slažem se s' Bakirom odnosno Nerom, ali, posto spY sve "odobrava" ne vjerujem da će te moć' upratit'. Mozda momak i ne odobri, a oni napišu "odobreno od spY-a" pa on ni kriv ni dužan "najebe".

On topic :
Svidjaju mi se pravila, ali samo ne znam koliko će chlanova portala da postuju ovo.
Moram pohvaliti Neru i Bakira [njega pogotovo jer je 25/24 online] [iako sam ja ovdje nevažna karika] jer su ozivili podforum, jos malo da bude koji contest i to je to

~ Transfer bodova ;
Ja mislim da to treba bit' odobreno svim članovima ovog portala, ne samo meni il' Bakiru, nego svima naravno uz odobrenje.

~ Kupovanje premiuma za bodove ;
Ako želi neko da troši kredit za bodove, šta se vi imate mješat' ? Mislim da to treba bit' odobreno.

Post dobio aplauz od LavShinoda

znaci dragi clanovi gamers.ba vidim moderatori su svoje ucinili, tacnije izlaze vam u susret i nadamo se suradnji vas i nas. Pravila su citka i sasvim jasna znaci bez odobrenja vidimo li nekoga da spama osim kada je dozvoljeno i slicno, a takvih ima mnogo, koji koriste priliku, bice sanskionisan na odredjen period. Za bodove, i tome slicno, meni iskreno ne trazite odobrenje, jer ga necete dobiti, ja nisam strog niti bilo sta, samo govorim kako jeste, uzasno me nervira to, tipicno namjestanje bodova, a bude li toga da ja vidim bez odobrenja nekog drugog, bice kaznjeno. Nervira me zasto? Upravo zato sto dnevno primim preko 10 poruka o bodovima, i morao sam stati u kraj tome, znaci mene ne molite, ne moze, zaobidjite me na drogama sam ! :)
zelite promjene ? upravo vam se pruza prilika
zivio gamers
zivjele promjene
♥

Ma sta cestitate , sto ste ludi , fol neka pravila mog mi oca , ne smijes ovo , ne smijes ono .. Pa jarane ovo je web sajt , a ne skola , ulica i tako dalje ..

Neko ima boba , nema kredita a hoce premium , sto nebi dao nekom drugom bobe za premium .

Glupost samo upropastujete web . I onako je upropasten da ne moze vise , jos ste vi malo dogurali sa pravilima .. :r
Pravo fino ste osmislili ova pravila , jednostavna za ispostovat i nadam se da se provodit' do kraja.

Ovo za bodove se u potpunosti slazem , il' si kupi premium il' zaradi pomazuci da ovaj forum bude jos bolji i uspijesni !

A sto se tice spamma , super to za petak , ko nema sta '' pametno '' da napise , il' nekome pomogne , neka ne odmaze , i zadrzi komentare za petak kada je cjeli dan spammanje !

Svida mi se ovo u potpunosti :)
MaryJane je napisao/la:
Ma sta cestitate , sto ste ludi , fol neka pravila mog mi oca , ne smijes ovo , ne smijes ono .. Pa jarane ovo je web sajt , a ne skola , ulica i tako dalje ..

Neko ima boba , nema kredita a hoce premium , sto nebi dao nekom drugom bobe za premium .

Glupost samo upropastujete web . I onako je upropasten da ne moze vise , jos ste vi malo dogurali sa pravilima ..
Razmisljas na nivou djeteta od 4 godine !

Znash da u svakom normalnom drustvu, zajednici postoje neka pravila. I ovo je drustvena uajednica i moraju postojati pravila.
I u stali postoje neka pravila ! Napisi rn, slobodno !
nera_f je napisao/la:
Razmisljas na nivou djeteta od 4 godine !

Znash da u svakom normalnom drustvu, zajednici postoje neka pravila. I ovo je drustvena uajednica i moraju postojati pravila.
I u stali postoje neka pravila ! Napisi rn, slobodno !
Ja napisao posto od 2 kilometra kad se refresha stranica, blah..

Evo malo da skratim, i ja sam pravio svakakvih pravila i meni su se javljali ljudi da im se ne svidjaju pravila itd itd itd samo se brate ne obaziri i radi po svojem i nemoj praviti neke iznimke medju "old school" i normal usera...
Bio sam planirao neki mini pravilnik prije sedmicu dana postavit, ali razbolio se u proteklih par dana pa nisam nista uspio. Drago mi je što ste se sjetili.

Ev' ja bih predložio još par stvari da se ubaci:

- Zabranjeno pisanje postova koji sadrže samo smajliće (to je spam).
- Pisanje naslova[/b] teme ili čitavog [b]post[/b]-a [b][color=red]capslock[/color]-om je zabranjeno. Tema se briše iste sekunde, bez obzira kakav sadržaj imala.
- Naslov teme mora imad direktnu vezu sa problemom. Dakle, ukoliko stavite naslov "pomoć!!", "helpp", i slično odmah se briše tema.
- Post koji pišete kada vam je potrebna pomoć treba da sadrži što više korisnih informacija. Tako će te olakšati nama, i prije ćemo doći do riješenja problema. (dakle ako imate problema sa nekom igrom (tj. ne radi vam) logicno je da trebate napisat u postu kakav računar imate, koji operativni sistem koristite, da li imate instalirane drajvere i etc)
- I kad pišete post, obratite pažnju na preglednost i gramatiku.

Ako mi još nešto na um padne, javim.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.