Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

kako napravti igru i koji je program najbolji

155 pregleda · 14 odgovora · otvorena 31.12.2009. u 18:59

zelim napraviti igru a neznam kako i koji je program najbolji
Posto vidim da si 1998 godiste mislim da ce biti nemoguca misija da ti napravis neku igru...
Vad je napisao/la:
Posto vidim da si 1998 godiste mislim da ce biti nemoguca misija da ti napravis neku igru...
a zas ne mogu napraviti igru ako znas neki program reci
Vad je napisao/la:
Sta ima veze sa tim koje je on godiste, mozda je on cak i inteligentniji od tebe i mene ; )
tiete je napisao/la:
Sta ima veze sa tim koje je on godiste, mozda je on cak i inteligentniji od tebe i mene ; )
a možda je on dijete, koje razmišlja o tome da napravim igricu popularniju od cs-a
@
to je mnogo komplikovanije nego što misliš, bolje odustani prije nego išta počneš
prvo programiranje basic, pascal, c++ itd..pa onda igrice
voLume je napisao/la:
a možda je on dijete, koje razmišlja o tome da napravim igricu popularniju od cs-a
@
to je mnogo komplikovanije nego što misliš, bolje odustani prije nego išta počneš
prvo programiranje basic, pascal, c++ itd..pa onda igrice
Lol si bgm. Mozda on hoce da napravi neku igricu po svom ukusu i uz koju ce se rlx : )
joj

Prvo moraš da naučiš programirat ....... Pascal , Basic , C++ ....... Tek onda kad to sve savladaš možeš nešto da pokušaš ...
Pa ne možeš baš odma početi praviti FPS-ove ali možeš početi od nekig flash igrica.
Kopirana jedna tema sa bug.hr foruma

Naletio sam na jedan jako zanimljiv link,na ovom sajtu mozes napraviti vlastitu fles igricu :D mislim da ce vam se svidjeti.....

http://www.simscarnival.com/";
buto1998 je napisao/la:
a zas ne mogu napraviti igru ako znas neki program reci
moras se uciti, programiranje,kodiranje
Drug prvo nauci programirat u c++,vb i ostalim progrmaskim jezicima zatim nauci radit preko photoshopa i onda predji na auto max studio .To ti je moj prijedlog 111:D
Vidi kralju tesko je napraviti igricu poput CS-a ili CoD2 iako su davno izasle. Sada mozes napraviti mozda nesto kao mario ili nesto jednostavnije. Treba ti dosta dosta godina provedenih za racunarom (ne u smislu FB i sotale nego u programiranju), dosta knjiga o programima procitanih, dosta zadataka uradjenih. Pocni programirati u QBASIC-u neke jednostavne zadatke. Naprimjer koliko ti boje treba da ofatbas koliko kvadrati necega. Vjeruj mi i ovaj ovako jednostavni zadatak ce ti biti tezak, ali od toga se pocinje. Pa kasnije predjes na TurboPascal, pa na C++ i onda dalje nastavis sa kompleksnijim grafickim programima. Vjeruj mi nije lako napraviti igricu. Da ju je lako napraviti svi bi ih pravili. Pravljenjem igrica se zaradjuje dosta para. Nemoj da te ovo obeshrabri. Trudi se mozda jednom napravis nesku igricu koja ce biti popularna.
Fino kupi ti sebi termintator kupiš super mario i lagano kreneš da prekucajes kad prekucas pravis se da nisi prekuco i opet igras ... :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.