Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Igraca produkcija u BiH

104 pregleda · 1 odgovor · otvorena 06.10.2010. u 15:58

Pozdrav

Vrsim istrazivanje o igracoj produkciji u BiH. Cilj ovog threada je da saberemo sve informacije koje posjedujemo o izradi igara i sadrzaja za igre od strane domacih autora ili domacih razvojnih timova.
Ako znate ikoga ili informacije o nekome ko zivi u BiH, pravi igre (za bilo koju platformu) ili bilo kakve glasine o bilo kakvom developeru (amaterskom ili profesionalnom), napisite.

Svi koji se bave game designom, neka se jave ovdje ili meni na PP, pa cemo se dogovoriti oko detalja, svrhe istrazivanja i njihovog ucestvovanja u svemu tome.

U obzir dolaze samo autori koji su napravili nesto igrivo (mape, mod, citava igra) ili neki drugi konkretan sadrzaj za igre (scenario, modeli, engine, itd.)

Pozeljno je da upite oko istrazivanja saljete na PP.

Svi znamo da je igraca produkcija u BiH totalno nerazvijena, pa sam zato vrlo zainteresovan i za amatersku i indie produkciju. Amaterska produkcija, dakle, podrazumijeva i dosad kreirane igrive modove i mape za razne igre od strane entuzijasta koji to rade iz hobija. Naravno, jedan autor s jednom mapom nista ne znaci. Vise autora s jednom mapom je vec nesto. Vise autora s vise mapa je vec amaterska produkcija.

Najprostije (flash) igre tipa "Smack the monkey" i "Napucaj pingvina buzdovanom" se ne racunaju, ali ostale 2D igre (avanture, RPG-ovi, scrolleri i sl.) itekako dolaze u obzir.

P.S. Znam za Harisovu igru u topicu ispod, stavio sam ga na spisak za kontaktireanje.
Ej, LinuX, pun ti je PP inbox, pa ako vidis ovaj post, dobaci mi svoju email adresu da se izdogovaramo kao ljudi.

Napravi spisak sadrzaja za igre kojeg si eventualno kreirao (mape, modovi, rad na nekom engineu, itd) bez obzira je li malo. Da vidimo kako to izgleda.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.