Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamerski momenti

1.031 pregled · 33 odgovora · otvorena 20.12.2009. u 17:59

Prvo, psujem gamersu zbog ovih tehnickih poteškoća, morao sam dvaput pisat istu temu. Srecom prvi put nisam završio. Prije nego što napišete post, napišite u wordu ili notepadu, da vas nebi sjebalo kao mene. -,-

Također ne bi bilo loše da i ovi 'iskusniji' gameri napišu svoja iskustva. Da poduče ove nove generacije nečemu. ^^

Pa da krenem. Jutros dok sam sjedio sa jaranom na jutarnjoj kafi, gledao sam djecu neku kako igraju igrica u klubu. I nešto se zamislio i prisjetio se na početak svoje 'gaming karijere'. (ha-ha) Većina nas se sjeća kad su dobili svoje prve računare ili konzole. I naravno od tog perioda je prošlo mnogo vremena, i desilo se svašta. Ima trenutaka koje pamtimo cijeli svoj život, pa bili oni loši ili dobri. Lošiji uspjesi nas uglavnom demotivišu što se igranja tiče, govore nam da odustanemo i igramo nešto drugo. (kriket xD) Al' je***i te loše trenutke, pričajmo o nekim boljim koji su se desili večini gamera.

Možda trebamo početi sa onim trenutnkom kad smo dobili svoje gaming aparature. Toga se svi vjerovatno sjećamo. Ja se sjećam kad sam dobio svoju prvu konzolu. Ne znam sada tačno kako se zvala, ugl. svi su je zvali 'crna konzola'. Valjda zbog toga što je bila crna. (lol) Prikljucio sam je na TV, i ubacio onu 'disketu' što je došla uz igru. Bilo je preko 100 igara, ali su većinom bile duple sve. Bio je mario, pucanje na one patke, bombarder, formule i još neke. Znam da sam dao puno para na nove diskete i igre. Čak sam imao običaj izvadit onu poloćicu što bude u oklopu, stavit u onu obicnu vratit je u prodavnicu i reci da ne valja ili da je vec imam. Tako sam isto radio i sa PC igrama. Kopiraš, vratiš i slažeš. (čiko ne može na moj kompjuter xD).

Zatim osvajanje turnira je jedan od važnijih gamerskih trenutaka. Ali naravno, ne možemo svi osvojiti turnir. Al' što narod kaže: Važno je učestvovati. (ofc). Ali oni koji su to doživjeli, znaju kakav je to osjećaj kada pobjedite svoje protivnike, podjete skakat od dragosti i grupni zagrljaj sa prijateljima. (nije gay ) Ja mislim da je bolji taj osjećaj kada pobjedite sa svojim trudom na turniru, nego sve te nagrade, priznanja, pare i neka vrsta slave. Oni možda dođu iza ovog 'osjećaja'. Barem je meni tako bilo, dok sam ove godine bio u Doboju. Moj prvi LAN turnir. Upoznao puno društva, zajebavao se, igrao omiljenu igru. Šta ćeš više? :'D
Uu. Nema boljeg osjećaja nego kada kupite neku igru koju dugo čekate, i dok se vraćate kući razmišljate o tome kakava je igra, hoće li mi moći na comp itd. Bez obzira koja igra je u pitanju, jedva čekate da je instalirate i pogirate. Zatim igranje dugoočekivane igre. Igranje bez prekida satima, osvajanje svih izazova, osvajanje svih mogućih medalja u igri. Da bi na kraju vidjeli da je igra 100% završena, da možemo biti 'ponosni' na sebe. Mene još uvijek kopka prokleti GTA: san andreas i Vice city jer nisam završio one rtd misije skupljanja droge. Stid me. Valjda cu jednog dana ga ponovo instalirat i završit i to. :'D

Sada dolazi valjda jedan od najvažnijih trenutaka. Igranje sa svojim najboljim prijateljima. Party i igranje igara sa jaranima. Biti gamer i družiti se sa osobama istih interesa je dobar osjećaj. Pogotovo ako su te osobe vaši najbolji prijatelji. Ja se sjećam da sam prije 2 godine kod jarana proveo ljetni raspust. Čitav raspust smo igrali PES 6. Bilo nas 5-6 u kuci. Starci mu bili u Španiji. Mi sami u kuci. Veliki televizor u dnevnoj i ošini po playstationu. Svako jutro osvanuli igrajuci pes. Nije mi u životu brže prošlo 3 mjeseca. Sva ta zajebancija, igranje sa drugovima je prelijep osjećaj.

Idemo dalje. Još jedan zanimljiv osjećaj je kada igrate singleplayer i dođete do određenog levela, ili do neke prepreke i mučite se satima da je pređete i ne uspijete. Nakon toga dođe vam da razbijete nešto oko sebe, psujete, ili krenete da obrišete igru sa računara. I nakon par dana opet odlučite da pokušate preči taj dio. I nakon malo razmišljanja, bezbroj puta se poginuli, i na kraju uspijete da pređete taj dio. Osmjeh poslje toga je najbolji. Smijete se mnogo, veoma vam je drago. Mislite da ste zajebali nekoga, a niste. Samo ste prešli igru. xD Al' opet je dobar osjecaj. Zar ne? :p

Svi mi želimo da budemo bog i batina u igri koju igramo. Mislim, ko to ne želi? :d Radi toga možda i igramo, da dokažemo da smo bolji od nekoga. Kao primjer uzeti ću CS. Zar nije lijepo vidjeti dobar score kada pritisnemo tab tipku? Npr. 30 killova, i 3 smrti. I to sa zadovoljstvom stavljamo u svoje galerije na gamersu ili facebooku ili negdje drugo. (nije bitno) Ugl. svi ganjamo taj osjećaj da budemo prvi na tabeli. Da drugi govore: „a jes' ovaj jak, čiter j**o majku svoju, svaka čast“ itd. Ja mislim svima je drago kad vam neko napiše da ste čiter? Ukoliko igrate pošteno, nararavno. Barem meni jest. (xD) Idemo dalje, idemo dalje. Ouuh. Kada pobjedite svog rivala je prejak osjećaj. Ovdje se većina slaže samnom, siguran sam. :p Tokom cijelog čovječanstva ljudi su se nadmetali jedan protiv drugog, pa tako i u gamingu. Poznato je da ljudi ne volje ljude koji su uspješniji od njih. Zavist, ili šta već. I kada vam ti ljudi nabijaju na nos da su bolji od vas u određenoj igri. I dogovorite meč 1vs1, vi svaki dan trenirate, usavršavate igru svoju. Dođe i taj dan odluke. I na kraju mu razvalite usta u igri. (nisam mislio bukvalno , „oderete mu guzove“). Najjači dio je kada ga ismijavate, smijete mu se u facu.

Hmm.. Jednom gameru koji forsira jednu igru je veoma važno da bude što uspješniji u njoj. Tako da je veoma važno da dobije neka 'priznanja' za svoj skill. Da ga neko pohvali kako dobro igra, bla bla. Većina gamera ne želi da prizna poraz, govore protivnicima da su čiteri (tipično xd) ili da nisu bili tehniči spremni za igru, ili neke druge izvlakuše. Također postoje i oni gameri koji nakon poraza 'pruže ruku' protivniku i čestitaju na pobjedi i priznaju da su bili lošija ekipa. Imaju 'muda' da priznaju da ste vi bolja ekipa (ili pojedinac) od njih. Ali takvi slučajevi su veoma rijetki, ali je jako lijep osjećaj kad vam neko kaže da dobro girate. Pogotovo kad ste to zaslužili. (:

Najteži gamerski izazov je da budete broj jedan u igri na svijetu. U gaming svijetu možete osvariti nešto što u 'real life' ne možete tako lahko. Npr. Da budete na najvišem levelu u Call of Duty-u, ili najveći level u wow-u. (nez' koji je, nisam ga nikad igrao :S), ili neka druga igra koja će vam oduzeti mnogo vremena da biste to uspjeli da ostvarite. Nakon toga vi ste odabrali taj 'životni put' da bi ste postigli nešto u životu. Možda će većina vas dok bude ovo čitala reći: „ti ljudi su to izabrali jer nemaju života, no lajferi su, bla bla“. Svi mi imamo život, i pravo da izaberemo kako ćemo ga živjeti. Neki ljudi vole da izlaze svaku noć u grad i da se opijaju i spavaju što je duže moguće, dok neki žele da igraju igre i ostvare nešto. Svakom gameru teško pada kad mu neko govori da je no lajfer zato što se igra igrica? Glupost. J**o te ljude koji samo kritikuju druge.

Nadam se da vas nisam beze tušio pričom. Al' et dosadno mi bilo, hladno napolju drama. Nedjelja je. Šta ćeš više. Hvala svima koji su pročitali. Napišite svoje neko iskustvo ako želite. Popio sam pola litra kafe dok sam ovo pisao. lol ako bude kakvih gramatičih greški, halalite. Hladno je po prstima. :d

hf u pisanju : D

PS. Et' da tema ne bude beskorisna. Izabrat cu par teksotva i nagradit ih po 100 bodova. (svojih, ne admin bodova xd). Pa et, potrudite se da napišete kakav fin text. Biografiju vašu -> gaming. :p
ahhhhhhhh bila je davna 96 godina kada sam dobio malu crnu kutiju( citaj sega mega) poslije toga je dosao pentium 2 mmx procesor 233 mhz i 64 mb rama XD XD 2 mb graficka kartica 3dfx woodoo 8 gb hdd. boze moj kada se toga sjetim. poslije sam nabavio pentium 3 733 mhz 512 mb ram 20gb hdd 64 mb gforce mx 400 fuk that shit. prva 3d tada danas je to 2d igrica je bila na racunaru ... mislim duke nukem XD XD poslie toga svega sam igrao . romb raider 2, abe,metal gear solid 1, cs,ffifa 98 sala ownage itd.
Ovako:

Dok sam bio mali, često sam vidio da raja ima one konzole super mario ovo ono(kod nas se to zvalo nitendo :S) tako da smo ja i stari jednog jutra otišli na pijacu uzet taj "nitendo". Bio je tako lijep osjećaj igrat one igrice materem bili super mario, onda oni tenkovi (jaran mi dođe pa se nadmećemo) što se pravi baza ovo ono pa igraš protiv njega, patke sa pištoljem, bila nekakva auta prelaziš zamke ovo ono.. Također rodbine il ovako neko dođe igrali smo po čitav Božji dan, bio također nekakav nogomet glup ko tocak haha..
Nakon što sam prošao peticom u 2 il u 3 razz nesjećam se, stari odlučio da mi kupi nešto što želim, a meni oči ispale.. I on meni napisao na listić pa da odaberem..

Na listiću je bio:
- Sony playstation 1
- Kompjuter (nešto malo noviji, iako sam imao al nisam često koristio..)
- Novi mobitel (u to vrijeme bilo jako privlačno oni mobiteli na "preklapanje", pa da sam i o tom razmišljao)
- Lopta

Tako da sam ja izabrao ps. I odmah nakon biranja ja starog molio ajmo uzet odma, molim te, molim te ko Boga i mi ošli kod tog lika što prodaje sony-e. Kad smo otišli uzeo sam igre 4 nogometa, looney tunes, petar pan, aladin i onaj džin.
Kad sam došao raspakovo PS, nisam mogao spavat koliko mi je bilo drago ocm. Tad je bio proevolution soccer yugoslavia čini mi se, nijednog igrača nisam poznavo haha. Onda s vremena na vrijeme dobivao sam novije igrice. Onda je došao ljetni raspust, ja otišao kod tečića nako bezze na mjesec dana. I ponio dva joysticka, i mi udarili po Fifi 2003. I dogovorili se da ćemo svaki put kad osvojimo ligu il cup neki, idemo slavit (najčešće je bila ona najjeftinija kola i dorina) znači svaki dan po jedan put haha. Također bojao sam se ono kad bude PS vruć da će crknut, a rođak kaže aj stavi ga u frižider haha..

Onda sam išao često kod komšije imao lik najbolji comp u mahali. Bile nakve tuče, formule, motori itd..

Onda sam i ja dobio novi comp. Prva igra mi je bila GTA: Vice city. Znači bio sam lud za igrom, šifre bile, uživao sam kroz vožnju sa sportskim motorom ono kad preskačeš mostove itd.. Pošto starci nisu htjeli plaćat igrice ko dosadilo im al jesam ih uzimao možda 1,2 u mjesecu, pa sam neke posuđivao od komšije.

Onda došao moj trenutak za CS. Rođak mi posudio cd, ja install, i nit sam ja znao šta je ip, pw ništa. I ja ušao na killnet svem se čini, i bila mapa dust2, i uvjek se sakrivao iza one kutije u T bazi gdje se gađa awp-om. Uvjek se štekao haha, i često sam pauzirao sa cs-om. Onda sam prije 2 godine počeo malo češće igrat nako na serverima pucat bezze. Onda sam pauzirao pola godine pa opet počeo onda kupio od jarana steam 25KM hahah, bilo 18 igrica. Nedavno mi je neko hackovo. Počeo gathera igrat, mixevi, klan ovo ono. Prva liga mi bila ona mistery, trebali u kvalifikacijama igrat vs GSM iz CG, ma likovi bi nas ubili, al našom srećom mi se okupili svi a u njih niko nije došao i 53m1r proglasio 16:0. Onda kad smo prošli u grupe nesjećam se skim smo bili uglavnom smo se neš posvađali u klanu jer neki lik sere pa se nismo mogli sporazumit i reko ja yordi da nas briše da bi mogo neki jači klan uć. I nakon nekoliko dana mi se smirili, i rekli semiru imal mjesta hh. I on nas ubacio u svoju skupinu. Prva tekma također se nesjećam ko je bio izgubili mi 16:5- znači dlanovi se znoje ovo ono, sabili se mi haha.
Druga tekma vs Mysterya, likovi nas noktima 16:0, mapa de_nuke, vježbali i dan i noć al džaba. Naš jedan suigrač u knife rundi pobio dvojicu svoju i njihovog jednog hahah. Onda mi Boga molili samo da im rundu uzmemo. Zadnja runda 1rphanz0r vs Buyaka, irfo 100hp buyaka ispod 30. Deremo se na ventu j**o mater lik se usro ovaj naš, vidio ga pa ne ide nanjega ovo ono. I bujaka izlazi iz hangara i boom headshot. I tako smo završili ligu.
Onda mi stara iskljucila net zbog nekakvih sranja u vezi sa CS, na pauzi od 2 mjeseca. I kad sam došao kad ono steam hackovan, prvo sam ga vratio nekako pa promjenio sve answere passove emailove i opet valjda je iz steama radi sigurnosti neko promjenio, jer me nema na veće vrijeme. I tako da sam neki dan uzeo steam, al fazon je u tome što nema gathera tj. id korišćen. I nekako sam ga vratio na forumu.

Et to bi bilo to valjda :D

Pozz, btw. oćel ko pure s mileramom :D

Post dobio aplauz od spY

Heeiisss sjecam se svoje prve konzole, neznam kako se zvala ali imala je 6 igrica i sve igrice su bile da nesto pucas. To je bilo kad sam imao 5 ili 6 godina, nisam se odvajao od toga sve dok nisam dobio kompjuter 2003 u januaru. Sjecam se bilo je zima. Mene drugovi zovu da se idem sankat, a ja nisam htio osto da vidim kakav je kompjuter, sta je to? Upocetku mi nisu davali na kompjuter dok nije proslo malo vremena, jer sam bio mali. Prva igrica na kompjuteru je bila Warcraft 2 koju sam igro sa bratom. Poslije toga dobio sa ubrzo i Warcraft 3 te sam naucio puno o kompjuteru. Tada sam bio 4 razred i uvijek kad bi dosao iz skole raspremio bi se u jedno 6 sati igro Warcrafta 3 bez da sam jeo. Poceo sam igrat i razne igrice, a najvise sam cekao Need For Speed 2 Underground jer je prvio dio zaista bio dobar. I tada je dosao dan kad sam ga kupio. Sa nestrpljenjem sam ga instaliro kad na kraju instalacije se pojavi error. Bio sam ljut i iznerviran. Srecom sutradan sam odmah zamijenio i ovaj put bio je ispravan. Tada sam sve vise vremena provodio za kompjuterom igrajuci igrica.

Najveca mi je uzivancija kad igram sa rajom u nekom internet klubu, preko lana. Skupimo se nas 4-5 pa sebi uplatimo za jedan sat da igramo. Podjelimo se u grupe i deremo Countera ili Half-Life-a. Ja sam obicno bio drugi mada sam puno puta i prvi bio. Pa najljepse ja kad oderete jarane velikim scorom pa kasnije na putu kuci im se rugate i izazivate ih. Jedino sto nevolim kada u klub dodu stariji pa pocnu psovat, nervirat i galamit na nas manje jer im deremo guzove i nabijamo im scorove.

Igro sam puno igrica ali sam u zadnjih 6 mjeseci nisam igrao ni 5 igrica jer sam dobio internet. Puno vremena provodim za internetom i jednostavno nemogu da nebudem za kompjuterom makar jedan sat. Ima mnogo ifrica sto sam ja zelio igrat na kompjuteru svom ali nisam mogao jer mi je slaba konfiguracija( srecom sad cu uskoro promjenit ). Posto sam veliki fan COD serijala jedva sam cekao COD 4 da instaliram na svoj kompjuter ali nije moglo pokreniti igricu, pa sam morao na drugom kompjuteru prec je.

To bi bilo to mrsko mi vise pisat odo pokera malo razbacit na facebooku.
POzz.

Post dobio aplauz od spY

sa obzirom da sam veoma mlad prva moja konzola bila je nitendo cini mi se :), eh ovako je to krenulo :
ja i stara smo otisli do nakvih " kineza " i sad ugledao sam to , to sto sam vidio kod svog druga , te sam takodze vidio igru koja mi se jako svidjela , posto su moji drugovi vec to imali , poceo sam smarat mamu da mi uzme to sranje :D .
I aj stara , da me obraduje za rodzendan mi uzme taj nitendo . Taj dan sam bio jako sretan , zasjeo sam i od 12 do 12 sam sjedio i igrao marija , te nakvih bombardovanja i ugl gluposti . Nakon Godinu sa svojih 7 godina dobio sam komp :D ( sa 6 sam imao nitendo dd ) naravno bio je to 2ica , al jebote za mene to veliko , samim tim dobio sam i nove igre nakve avione i gluposti , to sam igrao dosta , dosta vremena provodio uz to , te jednog dana mene stara pusti kod jarana , gdje sam se sreo sa kanterom . :D , Objasnjavajuci mi kako se kupuje kako se igra i ostalo , " zaljubio sam se " u tu igru . te sam poceo smarat da mi kupe Pentium 4 ;D , i tako stari uzme na kredit prikljuci mi net i od tad instaliram cs i pikam . i eto i dan danas igram tu zaraznu igru , doduse sto se tice turnira jos sam relativno mlad za turnire izvan Sarajeva , abd bice jos vremena za to

~ ako bude kakvih gresaka u pravopisu sry :)

Post dobio aplauz od spY

Haha cuj neki vole da se opijaju i da spavaju po čitav dan - zar i ti nisi taj a i nolajfer si xD

Da počnem. Bilo je to davne 97-98 godine kada sam dobio svoju prvu konzolu zvanu "crne igrice" kako navodiš. Igraj bi po čitav dan super maria dok nisam prešao zadnji level i na kraju slučajno dirnem disketu i zablokira. Zatim šta sam pare dao za adaptere svake srijede novi adapter, mjesećno đojstik... Nakon toga ulazim u jedan internet klub gdje vidim kako neka djeca igraju cs. Sječam se prve mape cs_militia koju sam vidio. Malo pomalo i ja krečem igrat cs i opasno se navlačim na igru. Na početku sam igraoj s rajom na lanu i još po kojeg bota ubacimo i po čitav dan udri. Nakon toga saznajem za onlajn servere i počinjem igrati na bihnet serveru (sječam se da su admini bili bu, maes, borg itd..) viđam na serveru reklamu registrujte se na www.cs-bih.com i tako se registrujem na g.ba. Igrajući tako saznajem za razne čitove i jaran nalazi nekakav čit protiv cd-hack-a (tako nesh). Igrajući jedno dva mjeseca s čitom na teolu cs mi postepeno dosađuje i prestajem igrati. 2003 dobijam računar i pošto nisam imao net kuči igram cs u internet klubu a kući samo singleplayer igre. Saznajem za o-game i ja i aid krecemo u o-gejm turneju (sječam se da se tih dana veoma slabo spavalo, jbg moraš mislit na flotu xD). Nakon o-gejma pravim jednu veliku pauzu od "gejminga" 2007-08 vračam se ponovo cs-u i gamersu i evo me sve do sad

Kad se sjetim za bajram Half Lajfa na lanu po čitav dan al su to bili dani... U ta vremena nisu bila djeca luda ko sad i stalno prozivala...

Mogao bi još pisat, al hladno pravo...

Post dobio aplauz od spY

spy pije kafu i gleda djecu ...

on josh uvijek ide u osnovnu ... pogrijeshio ?

P.S. svaka ti cast shto si freak :S

da je ovu temu napisao neki istinski gamer ... bilo bi mozhda zanimljivo ... ko god zheli da zna kako je bilo napocetku trebao bi da chita shulzovu knjigu historije koja se polako zaboravlja ...

---

trazhite samo linlk... g.ba se opasno zayebo ..:S

Samo kada se sjetim terminatora , kada sam igrao onu igru sa pištoljem kada gadjaš one tanjire
Prva konzola hahah... Sta je to...
Sta ja znam znam da je poslje 95 nabavio "super mario" .. tada sam zagotivio *Dodika* koga vec nz bio sam mali jer nije bilo plate i stara dobila platu i kupi mi "sega megu ili super mario":P
Tu je bilo plakanje dok sam skonto kako se igra..
Ujak i stara su razbijal a ja i buraz smo gledall :*:P haha prejako
Tu sam igrao i "svemir" pucacina neka ... igrao sam ga po 5 6 sati , jednom reko da ne prekinem "posto je neki brzi nivo .." stavim pauzu posto sam sa babom isao kod komsije na igranje.. i ostavim "sega megu" upaljenu zlo ... Citavo vreme kod kolege sam razmisljao kako cu razbiti igrcicu jer sam imao josh 3 zivota xD.. taman doso kuci a smrdi nesto do zla boga.... ja tamo a zagorila "sega" adapter-a nema zagino:*

I tako malo malo pa kod buraza kod komsije "sega mega , sony 1 itd..

U svom 7 razredu nafurao sam se na komp opasno jer je u skoli na informatici bio "aladin" pa smo to kuvali hhhh
Pa prvi komp "kog josh imam :* " joj nz ni sta sam igrao :P
Svaki odmor u igraonu nz kako se zvala igramo nesto slicno cs-u isto kupis puske .... " oplakao sam kad je po nas dosla razredna u 8 razredu a mi igramo igrice u igraon"
Pa cs jao zla...
Kod mene u naselju otvori se igraona ... Svi stariji isli reko ajd i ja
igraona je bila kod moga komsije on je vec imao dobrih 25 god..
najvise je bilo sony-a "kec" i jedna"dvica" i imali smo 4 kompa ... 2 vs 2 cs-a cekali smo po 4 sata da igramo 1 sat 9-)

Pa prvi tur pa galama pa bodrenje ... pa taktike
Pa ono igra se finale pa e de izadj nemoj smetat ljudima :@ kako crno smetanje aaa
Pa osvajanje tura itd. pa ovi stari isli po BL i sire mislim gubili hahaha

Od 2 srednje sam isao u Swordfish igraonu u BL tu sam pikao cs-a pre i posle skole gotiva... samo lan

Eto cs-a igram od svog 9-og razreda od 2 god fax-a
:@

CS_ je zaraza ne igrajte ga... igrajte Domina pre :P
Ima dosta gresaka sry..

Post dobio aplauz od spY

Prvo .. Na igrice sam se navukao tako sto sam stalno visio sa jaranima u jednom netu tacnije RVI se zvao .
Tada sam bio djete i igrao cs i ofo ono i dok nisam postao pravi gamer 2005 god . dobijem racunar i onaj ciko dodje da mi prikopca i instalira mi razne igre kao COD1 mario itd. da ne nabrajam i pocnem da igram singleplayera jer nisam imao neta ..
stalno sam igrao COD1,2 LOTR, razno raznih strategija i tako .
Onda se bacim na Half life i tako pođem da zavrsavm tu igru kad dode neka baja nemogu je preci 3 glave ima i na glavi kljun nekakav .. to je bio half life 1 i tako zovnem jarane u kucu i po cijeli dan igraj zagrni roletne i ofostura ..
Onda smo ja i jedan drug poceli da kupujemo igre Svaki dan po 2 igre kupovali .. i zavrsavali ... ja 5 km on 5 km i naruci igricu kod Mese
Onda dobijem net 2007 tacnije i onda sam tek poceo da igram one online igre jer nisam bio ljubitelj toga al poslije pak i jesam
<3

Post dobio aplauz od spY

Unisti nas brate ovaj nolajferski svijet :D :D
Za compom sam otkad znam za sebe..Internet klub bio u mojoj zgradi.. tu sam spavao, jeo, pio..
Kartica od 14 sati mi nije mogla biti duze od 2 dana :$
-Ja i moj frend Dino smo jednom skidali igre sa miniclipa, imali naku disketu :S mogla samo 1 igra stat HAHA i tako snimis jednu igru odes u kucu copy paste, brises i tako po citav dan :$..
Citav zivot cu pamtit kad nam je u klub dosao i taj cs 1.6 =) cbble, militia, iceworld.. ja spy i ostali dolazili bi u 8 sati upalili compove i pravili mape na lanu i igrali..
Sad.. preselio u Bugojno (nazalost) .. u osnovnoj upoznavanje.. odmah nakon 2 godine srednja, opet upoznavanje :D uzas =) adsl u kuci imam :S najmanje 6 sati dnevno online.. csa, gamers, facebook, msn ..
Samo se vrtimo u krug, svaki dan skoro isti :$ Jedva cekam i tu novu godinu da se "ubijemo" ..

et' nesto ukratko od mene .. zz

Post dobio aplauz od spY

Genius je napisao/la:
EDIT
Prvo: @ spY
"Ne znam sada tačno kako se zvala, ugl. svi su je zvali 'crna konzola'. Valjda zbog toga što je bila crna."
Hahahhahaha xD

"(čiko ne može na moj kompjuter xD)"
Ubacim ja u kompjuter, ali nece nista da otvori Whahaha, chiko pwned!

Dosao sam do paragrafa ispod PES-a, pocinje mi gather ^^

EDIT:

Eh, da pocnem ja sa svojim gamerskim iskustvom =)

Znaci... Svoje gamerske gene imam od starog - lik bacio boga oca na karte, aparate etc... Kladionica pogotovo (( kladionicu sam i ja se ispushio para ko stoka, al' ovo ostalo nisam... Nisam neki kartas, a ne volim gubiti pare ^^ )). Sjecam se dobro, kada sam bio u Njemackoj (( za vrijeme rata )), stari i stara kupili sebi onu konzolu, nintendo onaj prvi, sto dodje pistojl i pucas patke (( sto spY rece, ja mislim da je to to ^^ )). Ja onako, imao 4 - 5 godina, jedva drzim onaj pistolj, dobro se sjecam , priblizim se na 2cm od televizora i pucam patke, sve ih ukidam ahhaha Ali ostale igre nisam kontao, jbg, mali sam jos bio :$ Al' znam da mi je stari znao toga igrati pravo puno

Sljedece sto su kupili je bio Super Nintendo. I naravno uz Super Nintendo dolazi Super Mario. I hajd, i to je malo preteska igrica bila za mene, ali upamtio sam jednu scenu, kada moj stari trci, i pred cilj, imaju nake bombe lete, i taman da udje u cilj, pogodi ga bomba, i on znaci BUKVALNO skoci u zrak sa stolice, i kad je pao na nju, propala hahaha. Stara mu pomaze da izadje, a ne moze od smijeha, i to je bio ja mislim prvi put da sam ja oplak'o od smijeha Ona je kupovao igrice tipa fudbal i Super Mario Carting... Sve sam to prekucao kako sam postajao stariji ^^ (H). Ona sam prestao toga igrati neke 2 godine (( za vrijeme koje sam isao u vrtic, uvijek sam se igrao nekih igracaka, crtao i to... Jbg, njemacki vrtici, j**o te, LunaPark ocam' Nema sta nema... Video igrice mi nisu ni padale na pamet )).

Kada sam se vratio u Bosnu... Joj bilo je to ijepo vrijeme Tada sam prvi put upoznao svog 5 godina starijeg rodjaka Edina (( Niko ga ziv nije zvao tako, ali eto ja radi kulture... Moj rodjak Edo )). I znam uvijek sam prijetio jaranima, nemoj me diraj nemoj da ti Edu zovnem ! XD Moj rodjak ti ide u srednju !! Djechachki fazoni ^^. Uglavnom, kada smo se vratili u <3BiH, imao sam 7 godina i upisivao sam 1. razred osnove skole. Tada mi je glavna zanimacija bila penjanje po drvecu u basti Al' hajd... Posto tu nema puno gaminga preskocicu taj dio

Kada smo kucu fino uredili, mama je napokon raspakovala i taj Nintendo, pa smo ga pichili po cijele dane. Sada pametniji, mogli smo puno vishe levela prekucati Pa je bilo zanimljivo ^^. Ona Super Mario Carting (( pretacha Crash Team Racing-a - za mene jedna od najzanimljivijih drustvenih igara na svijetu )). Udarali se, bukvalno joystick-ovima/ima/whatever, a jel' se mi pocnemo biti, stara nas ubije I mi mirni, nastavili dalje... U 6. razredu osnovne, moj amidza iz Belgije nam je poslao PlayStation 1, i to onaj mali Uz njega nam je poslao i Final Fantasy VIII, 8 originalnih CD-ova, koji su tada vrijedili milione... Igrao ja toga danima, ali ga ne kontam u PM. Em ne znam engleski, em sam preglup o.O. Joj onda kad smo instalirali one chipove za fush igrice... Jao jao... Haos

Eh, onda smo kupili sokeeeeeer. Wining eleven, ne znam koja verzija... Kada Ronaldo nije ni u Barci igrao, a kamoli u Realu xD Znaci, mi smo toga dan-noc igrali (( ja i braca... ima ih 2.. )) To su utakmice bile za snimati bukvalno (( posto smo ga igrali konstantno neke 2 godine, svaku ubogi dan... )). Znaci taktike, kontrola, sve dovedeno do perfekcije... Vjerujem da nam niko nista nije mogao

Steta samo sto nikada nisam imao nekoga ko je takodje imao Soker, pa da odmjerimo snage Al' hajd...

I onda... Ja 1. razred srednje... Svi pricali "Kompjuter ovo - kompjuter ono". A moj stari (( -.- )) mrtvi onaj tradicionalista... Sta ce ti kompjuter ? Ti si jos mali za toga - Oci bih mu iskopao tad da sam mogao... Al' et. Nafuram ja njega da mi kupi kompjuter, lafo II gimnazija, informatika ovo ono... MORA SVAKO IMATI KOMP! I kupio ga on fkt... Znam da je bio polovan, i raspadao se bukvalno Al' hajd... Ima nechko kompjuter ^^. Raspalio po kartama odma' Sta cu... Najkomplikovaniji program koji sam znao koristiti je bio Paint. A nekad kad mi rodjak ima vremena, otvori mi notepad da kucam!

Uglavnom... To su vremena bila kada ja uopste nisam imao pojma sta je CS. Onda... Jednog dana... Meni komp bio PREEEESPOR, te ja zovnem druga koji je za nase godine razvaljivao komp (( znao je svako slovo otprilike gdje se nalazi na tastaturi... )). I dodje on kod mene, isformatira komp (( 2h trajalo )). Mi se ubili od dosade, udarali se, hrvali, guzili... I dodje i tih 100% installed Windowsa... I hajd... Pokrenm ja... Kad on pita ? Zasto ne instaliras kanter ? - Pitanje koje je promijenilo moj zivot Za koje se on i dan danas kaje sto ga je postavio... I on ti meni instalira patch... Ha hu... Ja gledam, nista ne kontam... Prvo protiv botova cs_assault pucao... Ubijao ih nogama 1on1... I onda ja skontam, odo ja 2 ubacit Kad sam i njih ubijao nogama, onda sam ih 8 ubacio, komp se raspao xD Uglavnom... Tako sam ja pucao Stalno awp uzimao (( to mije rodjak pokazao, kaze sto ne kupis "magnum".. A do tada sakupjao pare uvijek za b51 Kontam ja najskuplja puska - najjaca puska xD Ja i Rambo, nema jacih )). I hajd... Pucam ja tako... Kad on opet dolazi kod mene, objasnjava kako se konektovati na neki server... Ha hu... Ja tako pocnem publica igrati Bot najveci. Ne mogu nikog ubit. Svi proevi za mene. A ja se stalno vadio: Oni ovoga igraju duze, zato su i bolji xD I svi su stariji od mene! I hajd... Pucam ja tako... Sta ja znam... Kad prvi klan Pozove me nakav Russo iz Srbije, klan se zvao sTb, a moj nick tada je bio: sTb.JADE.saraj_king xD I niko od nas 5 u klanu nije znao sta znaci sTb, al et Jao prvi cw... Ja prvi put vidim team_say Prvi put eco... Mada mi je trebalo jedno 3 puta da mi objasne znacenje rijeci eco xD I ha hu... Raspalo se to ubrzo.. I ja igrao po ostalim serverima. U skoli taj jaran i jos jedan pucali zajedno, cesto isli u Pheonix da igramo... Mada smo i COD-a istovremeno igrali (( samo u pheonixu, kuci nema boga instalirat' COD1... )). I nalozili se mi, na kafama pricamo kako smo hedove dijelili, ha hu... Loziona maximalno I na vrhu te lozione... Dodje neO (( ja mislim, ne znam ko tacno, ali znam da je on bio tu medju glavnim - koliko se sjecam )) i organizuje Summer League u Stasnetu... I hajd mi sta cemo.. Hajmo napraviti klan! Nas troje iz skole i moja 2 brata Natural Brilliance.

Uh ovo je duga prica... Tada sam poprilicno malo znao o gamersu, ali znao sam ko je gAte, neO, Schulz, i tako... Admini sa EPNa i jos par poznatih likova... Ali nikoga uzivo.. I kazu: sastanak ekipa u 7 sati... Jooooj. Ja jedva nasao Stasnet Trazio ga 15 minuta, obisao Hrasno tri put I hajd udjem ja, i tamo Schulz, neO, FaTaL, entel (( tada ga nisam znao.. )) wicky, i mozda jos neko, ne sjecam se... Znam da su 4orica igrali mix protiv Nijemaca, neko govorio FaTaLu da ne kupuje awp, jer ne zna A pachanGa je igrao preko neta taj mix - to sam upamtio I ja tu dosao, sad... Niko mene ne zna Jbt mene strah, sta cu ... dijete A ofirno mi pitati za ligu... Da ne pocnu: Sta cete vi, nemojte vi... Sta ja znam... Moja neka razmisljanja... I hajd, taman se poceli razilaziti, i ja skupim hrabrosti, i pridjem Schulzu (( koji je drzao list na kojem su pisale ekipe... )) i pitam ga: "Jel' kod tebe da se prijavim za ovu ligu ?" Odjednom, svi blenuli u mene je***i majku! A meni ofirno, znaci maximalno... Ja - bukvalno no-name... Gledaju, ono: "Ko je ovaj... wtf ?" Kaze Schulz: "Evo nade za ligu !! VI STE NAM NADA!" Hahahahah, ja se odvalim smijati, kontam, kakva je to liga ako smo mi nada xD pola nas ne zna sve mape, a site-ove da ne pricam Pamtim dobro da mi je neO odma' prisao, kaze: "Bravo ocam' svaka cast sto ste hrabri." I tu mi je onda laknulo... Pa sam se opustio malo xD Mada jos nisam izgubio osjecaj da se nalazim medju 10 celebrity-ja, al bilo je ok! I hajd, procitaju oni nick: "Mellodica" (( moja jaranica, iz skole... Tada igrala s nama x) )). Sta vi ovo curu imate ? - Aha! xD - Hajd i to da vidimo ! Automatski smo postali glavna atrakcija xD

I hajd... Odem ja kuci, odma braci pricam: "JOOOO, VIDO SAM FATALA, NEA, ENTELA, SVE !!!" A braca: "JESIL ALLAHATI" - "JESAM BOGAMI, SVI BILI TU!!!" HHAHAHAHAHA xD A sto i mene nisi zvao... Joj jesi i ti... SHOW XD Isto u skoli... Ja pricam, ma nalozili se maximalno Fol vjezvali nesto... Neke taktike... Ucili GCV, a smoke-a ne znamo kupit' I dodjemo mi... Prvi mech protiv Oldies-a (( neO, gAte, darkman i jos 2, ne sjecam se :$ )). Mi kontamo sad, joj satrace nas... Necemo runde moci uzeti... KU**C! Uzeli im 4 runde! I to dok nisu bili eco! FaTaL preko rcona pishe: "Cura na stakama ih ubi nogama -.-" Mi oplakali Sjecam se jos da je jedan od nas zaklao nea, joj valjali smo se od smijeha Takodje, predzadnja runda, mi uzeli rundu, meni toliko drago bilo da sam skocio, i kako su mi duge noge... Iskljucim dole prekidac za struju, i iskljucim 3 kompjutera u nasoj sobi hahaha I hajde, dok se upale... Dok udjemo... Kaze neO, ajde damo vam rundu, krecemo odma 2nd half... Mi presretni, jos jedna runda! (( to je bilo na dd2, tu smo uzeli 3, a na infernu 4 runde sjecam se dobro komentara kada je neO rekao: Svaka cast, fino ste nam probili bananu i uzeli 4 runde..." A meni srce ko tepsija kad sam to procitao... I hajd... Jos igrali protiv eFFe-a, znam zilla da je tu igrao, ostalih se ne sjecam... I njima uzeli ukupno 8 rundi... Ma predobro bilo Znam protiv njih, nama Simson govorio: "Sto ne kupite kevlar ?" Tada jos nisam znao cemu kevlar uopste sluzi, pa sam mislio da je to beskorisno bacanje para! Znaci, prvi turnir, prepremocno bilo... Raspao se poslije, jer sta ja znam, valjda nisu neki platili... Pa se prekinulo, pa su nam vratili pare, steta

Poslije sam i COD2 igrao... Isto sniper furao... Al' nista pretjerano...

Joj onda WCG sa trenutnim klanom... Upoznavanje ljudi... O tome mogu roman napisati Osjecaj, kada vidis 4 lika, s kojima pricas svaki dan, igras svaki dan cijelu jednu godinu, pa kada ih vidis... Zaista je neopisiv Al' hajd... Necu sad o tome... Kada bude opet neka tema onda cu... Sad mi se ne da... Valja u 9 na fax... znaci 7:30 budjenje... Od ovog snijega ni tramvaj vozit ne moze majku j**o -.-"

Laku noc :*

spY tebi 2 :** =)
Neda mi se pisati možeš mi spY slobodno oshamariti,obrisati post ali nisam mogao Genius da ne odgovorim na ovo.Stvarno svaka čast na priči pročitao sam cjelu jako zanimljivo.
MaxYz je napisao/la:
Neda mi se pisati možeš mi spY slobodno oshamariti,obrisati post ali nisam mogao Genius da ne odgovorim na ovo.Stvarno svaka čast na priči pročitao sam cjelu jako zanimljivo.
Hvala.. :$

Me j**o spYa debil... <3

Nek' mene oshamari i za tebe i za mene

Spamaj, ja castim ahaha
Evo ipak odlučih da napišem nešto kratko o mome gamerskom iskustvu...Znači ja sam već od malih nogu igrao igre.Kad sam bio star 5 godina neznam tko ali netko mi je poklonio konzolu u koju idu one žute diskete. Znači to je koštalo nekih 30-ak KM ali meni kao petogodišnjaku je to bilo kao PS3 sada.I onako ja svaki dan prekucavao igre,ono igre bile glupe do bola. Sjećam se idemo ja i mama tamo na pazar hoće ona kupi nekog voća/povrća štali već i ja našao diskete za tu konzolu[ako se tako može nazvati ]I ono ugledam ti ja neku disketu na njoj nacrtan nekakav alien i ja odlučim kupiti.Nešto ja hodam po nekakvih cijevima i gonjaju me neke živine uglavnom nisam prvi nivo mogao prijeći. Ono usrao se ja. I tako prošla neka godina dana i uskoro vrijeme škole.A ja bio nabavio nekakvu tipkovnicu za te igre. Ono 6 i pol mi godina ja još ne znam slovo napisati[na papir] i kaže mama ajde sine kad ćeš više učiti pisati?Ja znao pisati na tastaturi ja kontao lako će to. I tako završio prvi razred i selimo se mi u Ljubuški.A u rođaka u Dolima[tamo sam živio 7 godina] ja vidio kako on igra fudbal na nekoj konzoli[nešto valjda kao stari PES 2001,nisam siguran jeli PES].I pitam ja šta je to on kaže Playstation.Ja tatu nagovaro i kupi mi on PS 180 KM + 40 KM za drugi džojstik. I tako kupio ja tu igru što je rođak imao i igrao master league i tih sranja svaki dan. Ono tada bilo ti kreneš igrat s nekim timom i igrači ti uvijek isti dođu i tako pa kupuješ igrače.Rekao meni rpđak i uzeo ja nekog nigerijanca nešto Babangida se zvao bio brz ko munja. I tako prolazile godine i dosadio mi i PS.Govorim ja tati aj kupi mi komp pls svi to imaju[nekad se treba lagati ].I on rekao dogodine.Dogodine rekao nema se para kad se još malo zaradimo.[radili smo na kući svojoj jer ona nije još bila potpuno dovršena].Tako dogodine opet evo kad izradimo kuću i ofarbamo,bla bla.I tako ja njega nagovorio.Kupi meni on komp[zaboravio sam reći da sam dobio od tetka stari komp koji je bio krbalina nije mogao CD-ove primat niti pjesme puštat ].Igrao ja nekakve stare igre i onda počeo prekucavat Vice City.Dosadilo to pa sam išao s prijateljem u igraonu igrati CS-a.Ja bio bot teški ono zadirkivao me on i ja kupio Cs 1.6 i igrao ja kući preko botova.Poboljšavao se ja pomalo i nagovaram tatu da priključi net.Uspio ga nagovoriti nekako i tako sam počeo igrati Cs preko neta.
To je sve od mene,pusa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.