Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamerski momenti

1.031 pregled · 33 odgovora · otvorena 20.12.2009. u 17:59

Prvo, psujem gamersu zbog ovih tehnickih poteškoća, morao sam dvaput pisat istu temu. Srecom prvi put nisam završio. Prije nego što napišete post, napišite u wordu ili notepadu, da vas nebi sjebalo kao mene. -,-

Također ne bi bilo loše da i ovi 'iskusniji' gameri napišu svoja iskustva. Da poduče ove nove generacije nečemu. ^^

Pa da krenem. Jutros dok sam sjedio sa jaranom na jutarnjoj kafi, gledao sam djecu neku kako igraju igrica u klubu. I nešto se zamislio i prisjetio se na početak svoje 'gaming karijere'. (ha-ha) Većina nas se sjeća kad su dobili svoje prve računare ili konzole. I naravno od tog perioda je prošlo mnogo vremena, i desilo se svašta. Ima trenutaka koje pamtimo cijeli svoj život, pa bili oni loši ili dobri. Lošiji uspjesi nas uglavnom demotivišu što se igranja tiče, govore nam da odustanemo i igramo nešto drugo. (kriket xD) Al' je***i te loše trenutke, pričajmo o nekim boljim koji su se desili večini gamera.

Možda trebamo početi sa onim trenutnkom kad smo dobili svoje gaming aparature. Toga se svi vjerovatno sjećamo. Ja se sjećam kad sam dobio svoju prvu konzolu. Ne znam sada tačno kako se zvala, ugl. svi su je zvali 'crna konzola'. Valjda zbog toga što je bila crna. (lol) Prikljucio sam je na TV, i ubacio onu 'disketu' što je došla uz igru. Bilo je preko 100 igara, ali su većinom bile duple sve. Bio je mario, pucanje na one patke, bombarder, formule i još neke. Znam da sam dao puno para na nove diskete i igre. Čak sam imao običaj izvadit onu poloćicu što bude u oklopu, stavit u onu obicnu vratit je u prodavnicu i reci da ne valja ili da je vec imam. Tako sam isto radio i sa PC igrama. Kopiraš, vratiš i slažeš. (čiko ne može na moj kompjuter xD).

Zatim osvajanje turnira je jedan od važnijih gamerskih trenutaka. Ali naravno, ne možemo svi osvojiti turnir. Al' što narod kaže: Važno je učestvovati. (ofc). Ali oni koji su to doživjeli, znaju kakav je to osjećaj kada pobjedite svoje protivnike, podjete skakat od dragosti i grupni zagrljaj sa prijateljima. (nije gay ) Ja mislim da je bolji taj osjećaj kada pobjedite sa svojim trudom na turniru, nego sve te nagrade, priznanja, pare i neka vrsta slave. Oni možda dođu iza ovog 'osjećaja'. Barem je meni tako bilo, dok sam ove godine bio u Doboju. Moj prvi LAN turnir. Upoznao puno društva, zajebavao se, igrao omiljenu igru. Šta ćeš više? :'D
Uu. Nema boljeg osjećaja nego kada kupite neku igru koju dugo čekate, i dok se vraćate kući razmišljate o tome kakava je igra, hoće li mi moći na comp itd. Bez obzira koja igra je u pitanju, jedva čekate da je instalirate i pogirate. Zatim igranje dugoočekivane igre. Igranje bez prekida satima, osvajanje svih izazova, osvajanje svih mogućih medalja u igri. Da bi na kraju vidjeli da je igra 100% završena, da možemo biti 'ponosni' na sebe. Mene još uvijek kopka prokleti GTA: san andreas i Vice city jer nisam završio one rtd misije skupljanja droge. Stid me. Valjda cu jednog dana ga ponovo instalirat i završit i to. :'D

Sada dolazi valjda jedan od najvažnijih trenutaka. Igranje sa svojim najboljim prijateljima. Party i igranje igara sa jaranima. Biti gamer i družiti se sa osobama istih interesa je dobar osjećaj. Pogotovo ako su te osobe vaši najbolji prijatelji. Ja se sjećam da sam prije 2 godine kod jarana proveo ljetni raspust. Čitav raspust smo igrali PES 6. Bilo nas 5-6 u kuci. Starci mu bili u Španiji. Mi sami u kuci. Veliki televizor u dnevnoj i ošini po playstationu. Svako jutro osvanuli igrajuci pes. Nije mi u životu brže prošlo 3 mjeseca. Sva ta zajebancija, igranje sa drugovima je prelijep osjećaj.

Idemo dalje. Još jedan zanimljiv osjećaj je kada igrate singleplayer i dođete do određenog levela, ili do neke prepreke i mučite se satima da je pređete i ne uspijete. Nakon toga dođe vam da razbijete nešto oko sebe, psujete, ili krenete da obrišete igru sa računara. I nakon par dana opet odlučite da pokušate preči taj dio. I nakon malo razmišljanja, bezbroj puta se poginuli, i na kraju uspijete da pređete taj dio. Osmjeh poslje toga je najbolji. Smijete se mnogo, veoma vam je drago. Mislite da ste zajebali nekoga, a niste. Samo ste prešli igru. xD Al' opet je dobar osjecaj. Zar ne? :p

Svi mi želimo da budemo bog i batina u igri koju igramo. Mislim, ko to ne želi? :d Radi toga možda i igramo, da dokažemo da smo bolji od nekoga. Kao primjer uzeti ću CS. Zar nije lijepo vidjeti dobar score kada pritisnemo tab tipku? Npr. 30 killova, i 3 smrti. I to sa zadovoljstvom stavljamo u svoje galerije na gamersu ili facebooku ili negdje drugo. (nije bitno) Ugl. svi ganjamo taj osjećaj da budemo prvi na tabeli. Da drugi govore: „a jes' ovaj jak, čiter j**o majku svoju, svaka čast“ itd. Ja mislim svima je drago kad vam neko napiše da ste čiter? Ukoliko igrate pošteno, nararavno. Barem meni jest. (xD) Idemo dalje, idemo dalje. Ouuh. Kada pobjedite svog rivala je prejak osjećaj. Ovdje se većina slaže samnom, siguran sam. :p Tokom cijelog čovječanstva ljudi su se nadmetali jedan protiv drugog, pa tako i u gamingu. Poznato je da ljudi ne volje ljude koji su uspješniji od njih. Zavist, ili šta već. I kada vam ti ljudi nabijaju na nos da su bolji od vas u određenoj igri. I dogovorite meč 1vs1, vi svaki dan trenirate, usavršavate igru svoju. Dođe i taj dan odluke. I na kraju mu razvalite usta u igri. (nisam mislio bukvalno , „oderete mu guzove“). Najjači dio je kada ga ismijavate, smijete mu se u facu.

Hmm.. Jednom gameru koji forsira jednu igru je veoma važno da bude što uspješniji u njoj. Tako da je veoma važno da dobije neka 'priznanja' za svoj skill. Da ga neko pohvali kako dobro igra, bla bla. Većina gamera ne želi da prizna poraz, govore protivnicima da su čiteri (tipično xd) ili da nisu bili tehniči spremni za igru, ili neke druge izvlakuše. Također postoje i oni gameri koji nakon poraza 'pruže ruku' protivniku i čestitaju na pobjedi i priznaju da su bili lošija ekipa. Imaju 'muda' da priznaju da ste vi bolja ekipa (ili pojedinac) od njih. Ali takvi slučajevi su veoma rijetki, ali je jako lijep osjećaj kad vam neko kaže da dobro girate. Pogotovo kad ste to zaslužili. (:

Najteži gamerski izazov je da budete broj jedan u igri na svijetu. U gaming svijetu možete osvariti nešto što u 'real life' ne možete tako lahko. Npr. Da budete na najvišem levelu u Call of Duty-u, ili najveći level u wow-u. (nez' koji je, nisam ga nikad igrao :S), ili neka druga igra koja će vam oduzeti mnogo vremena da biste to uspjeli da ostvarite. Nakon toga vi ste odabrali taj 'životni put' da bi ste postigli nešto u životu. Možda će većina vas dok bude ovo čitala reći: „ti ljudi su to izabrali jer nemaju života, no lajferi su, bla bla“. Svi mi imamo život, i pravo da izaberemo kako ćemo ga živjeti. Neki ljudi vole da izlaze svaku noć u grad i da se opijaju i spavaju što je duže moguće, dok neki žele da igraju igre i ostvare nešto. Svakom gameru teško pada kad mu neko govori da je no lajfer zato što se igra igrica? Glupost. J**o te ljude koji samo kritikuju druge.

Nadam se da vas nisam beze tušio pričom. Al' et dosadno mi bilo, hladno napolju drama. Nedjelja je. Šta ćeš više. Hvala svima koji su pročitali. Napišite svoje neko iskustvo ako želite. Popio sam pola litra kafe dok sam ovo pisao. lol ako bude kakvih gramatičih greški, halalite. Hladno je po prstima. :d

hf u pisanju : D

PS. Et' da tema ne bude beskorisna. Izabrat cu par teksotva i nagradit ih po 100 bodova. (svojih, ne admin bodova xd). Pa et, potrudite se da napišete kakav fin text. Biografiju vašu -> gaming. :p
ja ne znam kako sam vise ziv od dragosti zbog prozivanja da sam citer etc :D:D
kad sam prvi put dobio komp prve igre su mi bile fifa 2000 i counter strike zero..fife jedva igro nisam imo joystika pa igro na tastaturi a bio mali...dodjem pred go i trazim dugme za sut.. Poslije sam polako dobivo komsije i oni igrali cs 1.6 i reko haj da i ja probam...prvo u klubu onda na prikljucio internet i tako...ovo se nikad ne zaboravlja.. Citiram spY-a : " Kopiraš, vratiš i slažeš. (čiko ne može na moj kompjuter xD) "
imamo ista iskustva spY

btw. sta se ovo desava sa gamersom ?

bai
Ne sjecam se kad sam dobio prvi comp sjecam se da sam ga uvjek imao i igrao onu igricu alien invasion . konzolu prvu sam dobio neki nitendo ne sjecam se koji, imao je pusku i kao pucao u tv i tamo ubijalo neke kokoske ljude imo milion kao kasete u kojima su igre bile mozda je ta crna konzola itd.

Osvajanja turnira hmmm osvojio saM sa klanom u CoD4 neki fun turnir gdje su kao ucestvovali 20 i nesto klanova ugl pobjedili smo i osjecaj je bio super da se trud koji smo ulozili u igranje makar malo isplati nazalost nikad nisam bio na lan turniru . Igranje duko ocekivane igre za sad mw2 cekao sma je dugo evo prekucavam svaki dna pokusavam one laptope nac. Gta4 sam presao samo nisam golubove poubijao wahahaha

Ja sam preko raspusta sa klanom igrao i nekad odem kod prijatelja pa igramo trkace igre kad se razidjemo WoW-a svi onda igramo

Nije mi do sada nijedan lvl pretezak (Vjerovatno sto igram uvjek sa citevima) Sala u Fallout 3 i protoype sma 100 puta propadao

Na mw2 ako nisam ja prvi neko od mojih prijatelja je
Hahaha upravu si to, Najvise volim kad mi neko napise da sam citer a nisam

To 1 na 1 nisma nikada

Ako napisu nice zadovoljan sam

OMG imeni isto spy 2 put da pisem xD

Post dobio aplauz od spY

Isto ovo sto si rekao kupis igricu presnimis sebi pa odneses kazes ne moze.
Isto sam radio, bruku puta uradim to sve,ali kad treba uci da kazem da ne moze igra na moj komp, onda je problem, nesmijem uci
Ovo sto si pisao za doboj krivio mi je sto nisam mogao doci :/
A zaboravio si da nisi dobio sok (pice)

Sta ja znam vise fina ti je prica

EDIT
Vidim dajes 100 bodove
Pa da i ja napisem nesto svoje

Eh vako,
Prva konzola koju sam imao (tacnije dobio sam je od tetke) bila je segamega ili kako se vec zove...To je od prilike bio jedan od mojih srecnih dana.
Isto imala je tu „disketu“ ali kod mene kako se sjecam bila samo jedna igrca koju sam samo igrao, super mario

Ali bilo je tu i tuznih dana:/
Dobio sam kompjuter, bio je neki stari „dvojka“ kako se kaze 
Opisao sa tatom kupio, sve je to bilo super, ali doso u ulaz od zgrade sve fino, malo mi falilo da nepuknem od srece :$
Kad penjem se ka vratima i zakacim za stepenice :/
Znaci, nemogu opisati taj trenutak, prvo na pameti ubice me od batina zbog ovog...
Tata dolazi kuci, pita dje je racunar ja placem sav u suzama kazem ispo mi ... Razbio se ...
Kad on pridje i reko eto batina kad kaze kupice tata novi
Naravno nije ga kupio :$(kupio nakom 2 g )

Na lan turniru do sada nikako nisam bio, sto mi je jako krivo :$
Sad kada je bio u Doboju nisam moga doci, imo tour u tennis :/
Ali bice jos turnira i zajebancije i KAMANA

Eto i od mene nesto malo :$

Moguce su greske tokom pisanja

Post dobio aplauz od spY

Nema boljeg osjećaja nego kada kupite neku igru koju dugo čekate, i dok se vraćate kući razmišljate o tome kakava je igra, hoće li mi moći na comp itd." - kako mi se je***o svidja ova rečenica.

Tema je Bogovska i nažalost istinita
Najdrazi mi trenutak bio kad sam dobio nintendo, i onda posle mjesec otisao na pijacu da uzimam one kasete da igram
Znam da je bio Star Wars, Donald Duck i neki soccer
Sto se samog mene tice najvise su me obradovale 1. konzole , tj. prve konzole sto sam ja imao u posjedu.Nitendo star , siv, velik poput neke kamencine,pa one diskete , to su bila vremena.Naravno , uz tu me konzolu vezu samo pozitivna sjecanja i sto se tice tog nitenda , on ubija senilnost na njegovom podrucju.Nazalost , nikad nisam otisao na neki turnir [dalje] Sarajevo , BL i tako dalje , evenutalno ovdje u Mostaru se odigra lan turnir , ali ni tu nisam neke vele srece.Najvise me vezu one prve "gamerske" igre , primjer PES 2002 , pa sve do akcijski.Od svih tih konzola , danas sam najvise vezan uz kompjuter koji mi omogucuje radost , zadovoljstvo nekim dijelom i obrazovanost , i drago mi je sto sam jednim dijelom no lifer , nego "wonna be hooligan".But, najbolje pocet se od malih nogu upoznavat sa konzolama , kasnje ce ljubav prerast u no lifeanje.

Naravno , recenica u kojoj se najvise nalazim tj. nalazio je "svi zelimo da budemo bog i batina u igrici".To znam iz prijasnjeg iskustva , odem u lan sa frendovima , pa ako nedaj boze izgubis , u depresiji si tada , al nvm.Mislim da treba oprobati mnoge igre , ne biti ogranicen na PESu i CSu , nego da se treba probati od anime sve do strateskih , ne biti ogranicen.Nedavno sam citao koje igre privlace djecu i u kakvom razdoblju zivota.11-20 god , najvise privlace igre sa ciljom tj. singel player , sto vjerovatno mozete sami zakljuciti po svom iskustvu, al nvm i to.Najgore je kad sebi postavite cilj da budete n1 , taj cilj trebate odma da prekrizite u svom planu.Sve u svemu , samo igrat , abd otici na turnire , zabavljat se jedan je zivot , al' naravno uz to ne zaboraviti skolu , obrazovanje i druga slicna sranja.

Da ne zaboravim.Vrlina svakog gamera je da prizna poraz , pruzi protivniku ruku , u nebitno kolko teskoj situaciji bio , sigurno ce se vise cijeniti , pogotovo ako je na svjetskoj sceni , a ne oni sto mrtve psuju tijekom igre i poslje igre.

Post dobio aplauz od spY

Jbg, ime mi je fail, sav sam fail, pa tako sam ko i gamer fail.

Ima dosta toga lijepog, ali pocecu sa onim najruznijem sto mi se
stalno desava. Izleti nova igrica, rula se u drustvu, instalira se
kod svakoga, dodje do mene ne moze i bog. Zvrknem Bill Gatesa, naleti
i on, al' ku**c, ne moze ni on instalirati igricu na moj komp.

Sto se tice lijepog, ne znam. Pocetci su uvijek najljepsi. Kad se
sjetim Nintenda sivog,jbt, uhvati me nostalgija, neki leptirici
u stomaku. Pa onda onaj zvuk iz Marija, kad se sjetim, ko
balavac udaro po onom dzojstiku i kofa prekucavo

Pa onda prvi susret s kompom u IC. Udje mi jaran online cs 1.5.
Ne sjecam se koji je server bio u pitanju, ali se sjecam da sam
rek'o vidi nakav Bichar i Bu na serveru. Odma cijeli IC oko mene,
oni ostali dropaju da ulete, da igraju protiv Bu-a jbt To su
scene neke. Ima ih milion, al' neda mi se sada sjecati

Kasnije, dobijam komp, trcim i kupujem cs 1.6, instaliram, pa s
botovima. Kad se sjetim... Sva mahala dolazila, da igramo cs s
botovima jbt, sta smo, djeca bila Cijelo, to vrijeme je bilo
super, igralo se, nije bilo tih nekih no lifera i tih sranja.

Kasnije, selim za Svedsku, krece to no lifenja.. Wow i ostala no liferska
sranja.. Sve je naopako i glupo.. Et

Nadam se da cete 10% teksta razumjeti

/cheers

EDIT: Sto mi je ispalo nekako Gay, jbg, piso ga u notepadu

Post dobio aplauz od spY

Juh sto si se napisao...

Ja sam poceo igrat igrica sa 5godina na ps 1 i danas ga imam imao sam preko 100 igrica svakakvih ,
znao sam ustat u 12 i igrat maria, tada se nisam nervirao i tad sam zaspao 1 put u zivotu po danu ;D,..........
Kad sam dobio 1 comp. igrao sam po 24h rely-ya i maria a imao sam cs instl a nisam ni pomisljao da cu ga sada igrat----
Pa kad sam dobijo ovaj novi comp poceo sam igrati cs-a.. Sada kad igram cs ne nerivram se sto me ubiju nego sto me moji nerviraju blokaju , bacaju flesh...
I najvise mi se muci kad krene na inferno u kucu fazon rasha popne se gore i stane na vrata al kad mu onda ja pocnem psovat oooj kako sam tad ljut, il 2 kad debil uzme 2 fleshke i baci 1 ne krene baci 2 i ne krene ja mu psujem sto bacas koji ***** kad neces krenuti on samo cibne i ostavi da prodje dokaz da NEMAJU pojma zasta je flesh..
haj cao
etc.
Mozda sam malo skreno sa teme ?
Oko par stvari se definitvno slažem s 'tobom. To kad mi nek'o kaže da sam no lifer, dodje mi da ga udarim s' kolk'o god snage imam.
Neka pogleda malo svoj život, i ljude oko sebe. Ja sam odabrao taj put gaminga, i nalazim zabavu u njemu.

Grižnja savjesti ne može protiv volje, jednostavno je tako.Što se tiče druženja i neprestalnog igranja,kanter je ta igrica za kojom lude.
Mislim da nema tog "kanteraša" koji zada 5 hedova na clanwaru, a da mu srce ne puca od sreće.Jednostvano ja nalazim dozu zabave, i adrenalina u igricama.

Sjećam se kada sam dobio prvi računar, i prvu igricu, koja je bila GTA vice citiy.
Neprestano sam je igra'o,nisam ustajao od računara. Onda sam počeo da kupujem igrice, al sam uvjek im'o jedan problem pri instaliranju. Prokleto nisam znao da promjenim Local Disk na kojem bi instalirao igricu. Svoj računar sam dobio tako davno, da se čak i ne sjećam tog dana, kada je donesen u moj stan. Nekoliko savjeta od starijeg rodjaka, i polahko sam upao u bit računara. Kao što kažeš znao sam zoru dočekati, prekucavajuću pojedine djelove.Onda su usljedili serijali NFS/a, za kojima sam ludio,nisam propuštao ovodašnje street raceove,toliko sam zavolio tunnig i auta,da sam upozano par članova iz AMK.
Takodjer sam jedno ljeto posvetio samo igricama.Slična situacija je bila kao kod tebe. Haver je imao prazan stan, a mi dva računara, i playstation sa preko 100 igrica.

Mislim, da je to za svakog gamera san. Prekucavanje omiljenih igrica, sa najboljim frednovima,uz koje pićence. Ne moraš se brinut, kako ću sutra ustati u je***u školu
pitat će me ovo,pitat će me ovo. Toliko puta sam čuo rečenicu,ostavi se kompjutera, ufati se knjige. To mi je nekad dolazilo k'o trenutak demotivacije, da prestanem sa igrama, i online druženjem. Ipak moj budući život zavisi od te škole, moja pozicija u životu,i financijski status.Mada ja lično mislim, da osoba ne treba imati ništa od toga, da bi bila jedna iskrena i poštena.
Od svog silnog uzbudjenja zaboravih da spomenem taj ne zaboravni nitendo. Nikad nisam imao priliku imati svoj nitendo, pa sam visio kod rodjaka, neprestalno igrajući Marija. Prelazeći one kripi faze. Jednostavno uživao sam.

Toliko od mene, mogao sam pisati do sutra, ali nema potrebe. Budite mi pozdravljeni.

Post dobio aplauz od spY

Bravo za temu <3

Eh crne igrice ?! Dok imam (imao9 para jedva sam cekao srijedu (tada pijaca u GV) da odem kupit sebi disketu i naravno mijenjao sam plocice. Kao što sam i vracao CD, DVD-ove, a najjace je to što nakon 5 vraceni igri kažeš "čiki" "ne može mi bgm, možete li mi vratiti pare".

J**o crne konzole došao play stations 1 (nisam ga mogao priuštit) zato sam spavao u igraoni. Igrao sa drugovima "japanskog", relija 2, filtera itd... Kad bi god dobio kakve pare odnesi bi ih Fadilu (zna spy o kme je riječ). Onda dodje PS2 tad sam igrao Balkan Expresa po cijeli dan (ligu, master ligu, kupove...).

Ako nisam bio u Play Stations-u bio sam "kod munjda" ili u "blitzu" igrao cs-a na lanu. To su najlepse uspomene, cijeli dan igraš cs na lanu zajebaješ se...

Eh dobi ja PC 2004 godine, naravno nisam prikljuci net jer je tada cijena adsl bila 50 KM (preskupa za moj budjet). Dok imam "petaka" odtidji bi u CD shop i uzmi kakvu igru... razmijenjivao CD sa drugovima. Igra koja mi je ostala u sjecanju je Need For Speed 4 (prva igra mom PC), igrao sam je 2,3 mjeseca 3,4 sata svaki dan.

A što se tice "no lajfera" ?! Ja dnevno na PC provedem 5,6 sati (možda i više), odem i na utakmicu, izgalamim se i u tom trenutku se osjecam 54545454 puta bolje nego da sijedim za računarom. Neko smatra da je bolje slušat Turbo Folk, i pit pivu nego sjediti za računarom i taj "neko" sebe naziva "lajferom".

Svi imaju neki cilj samo, što do njega nisu još stigli.

Post dobio aplauz od spY

Ta 'crna' konzola kako je nazivas je ustvari terminator konzola.
Dobio sam je sa svojih nepunih 5 godina, dakle deriste, koje pojma nije imalo sta je to konzola, jos manje sta je to igrica.

I tako... prve avanture pocinju..mario, tetris, auta, neka olimpijada, uzivao sam i trosio mlade dane igrajuci igre na svojoj maloj crnoj konzoli.

Zatim kupujem super nintendo konzolu, na njoj takodjer igram auta, king kong-a, maria i radujem se nadolazecim naslovima.

U medjuvremenu sam kupio nintendo color (nemogu se sjetit tacno imena) uglavnom to sam volio igrati kad sam isao na put, samo im je mana velika bila sto nisu imale svjetlo.

Dolazi zatim period kad uzimam PS1. Tad popularan, skup, te prava rijetkost.
Prva igra DragonBall Z (jer od svoje trece godine gledam anime i u to vrijeme DBZ mi je bio najdrazi).
Tad sam dosao u dodir s pravim 3D igrama. Igrao dan i noc, sjecam se...najdraza mi je igra bila Digimon Rumble Arena. Sate i sate sam provodio prekucavajuci je po ko zna koji put.
Zatim uzimam razne Need for Speed-ove i prekucavam ih sve do danas dana.
Inace mi je nfs najdraza igra i ostat ce. Mnogo igri sam igrao prekucao da bi mogao pisati do sutra ali eto, to je bilo onako...najkrace sto je moglo.

Post dobio aplauz od spY

E vako ustanem ja ujutro probudila me neka gipsy muzika slušala sestra jutros , otjeram je s pca uđem na msn . Na msnu bio spy njega sam malo smarao i tako to , onda pričali nešto bzvz i ja malo odem na učim - rofl.

Eo sad normala , znači ne idem na tourove nikakve ne igram cs , igrao sam do prije par sedmica. Sad samo lana pucam i to s rajom iz razreda , makar sam među njima najbolji ^^ . Cs mi prije bio život , ono vratim se iz škole odem na epn tamo fakat bila najbolja raja , u zadnje vrijeme sam i na lolu igrao .

I eto i ranije sam imao socijalni život al sad od kada sam obrisao cs on se diže i diže do vrha ako bog da HAHAHA joke . Fakat sve mi nabolje krenulo , maloprije sam download premijer liga patch i nisam nešto zadovoljan al eto 0.1 verzija . Ne pušim , " ne pijem " samo kafu , eto spajane spomenuo sam sve što si i ti spomenuo lol.

A , cs dojaadio igram iz neona ili iz haris neta na grbavici i uđem na epn ne bude nešto potti score al budem prvi onda počinju prozivanja i kažu raja sad ćeš vidjet kad i ja upalim i onda cijeli ga server upali izađem , nigdje admina al nema veze to <3 ja sve njih .

VOLIM SE GIBAT GIBAT VOLIM SE GIBAT GIBAT .

Post dobio aplauz od spY

xD aaaa sad me nostalgija spucala. Sjećam se da sam počeo, kao i većina ostalih igrača sa tim „crnim“ konzolama, samo što je meni i pištolj došao, pa sam često, do jutra igrao Maria, onih tuča, i osobito meni najdraže igre – pucanja patki. Kako sam samo pucao onim pištoljem, Clint Eastwood iz najboljih dana mi nije bio ravan. Ali i Mario je znao biti pravo iskustvo, i to „domaćinsko“ kada se okupi čitava bliža i šira familija, komšije, djeca pa rasturamo. Pa kad jedan život izgubi mijenjamo se, u 20-tak minuta izmjeni se 10 igrača, mislim da je Mario bio prva igra koju sam ikako prekucao.

Onda vrijeme napretka. Stari dobio nekakav posao (ništa specijalno ali nekakav), i odvede nas u Neum. Ja tad krenuo u školu, bio 1. razred, i odem tamo, nije me dojmilo more, nego ovaj jedan „komšija“ koji je bio u susjednom „apartmanu“ (ako se tako može nazvati poluuređena soba sa wc-om i kuhinjicom) koji je imao GameBoy. I tako prođoše ti dani, ja mislim 5-6, i ono vrijeme polaska, ja smognem snage, javim se dječaku (bio je stariji od mene godinu-dvije), i otpoče nekakva bezveze priča. Ja ga priupitah ono ofirno, mogu li odigrati malo, i on meni dadne – igrao sam onog Paju Patka koji se oblači u Batmana, bio je i crtani taj. I ja igram, kad se ugasi GameBoy, ja ga samo ostavih ondje i krenuh kući. I sad mi je smiješno, ali ne znam šta je bilo sa konzolom.

Slijedi PS time! U ulici se otvorila igraona u nekakvoj šupi i tamo sam dolazio svakodnevno, igrao onih vojnika, ISS-a, Pokemona xD. Najviše su mi u sjećanju ostali vojnici, koje sam igrao sa prijateljem u split-screenu, zaboravio sam ime igre, i žao mi je zbog toga, znam samo da su bili zeleni u potpunosti i da su mogli postavljati bombe, pucati, igra je bila TPS ^^.

Ali kad sam dobio računar! Nikad se nisam više sjeb'o. Stari vadi jednu, pa drugu, pa treću, pa 15-tu kutiju iz auta. Pa montiranje, guranje miša u monitor, dolazak komšija da montiraju, pa instaliranje drajvera, programa, mislim da smo na to sve potrošili čitavu sedmicu. Instalira to stari sve, ja hop odmah instalira nešto sa Info CD-a, moram se pohvaliti da sam do tada već (a imao sam 7-8 godina ^^) imao preko 30-tak Info magazina, i često sam maštao da ja igram igre koje se opisuju u njima xD. Instaliram nekakav tenis, nekakva auta i još par igara. Ali ne lezi vraže! Svaka od tih igara je bila demo, shareware ili igra ograničena nekim trećim hendikepom &#61516;. Na kraju sam dobio više virusa nego što sam se naigrao.

Zbog toga sam vrijeme provodio po igraonicama ^.^, tzv. Internet Kafeima. Igrao sam dosta igara, Postal je bio In u početku, zajedno sa Midtown Madness-om, kasnije su bili popularni ovi online shooteri kao CS, MOH: AA i drugi xD. Ali bilo mi je glupo, dam 5 km za 60 minuta igranja, i skontam da je bolje dati 5 km za igru. Sakupim, odnesem, i uzmem, Max Paynea. Pročitah, hvale ga u Infu. Ufff... koliko sam se namučio dok sam ga instalirao. Ali koliko sam se tek namučio dok sam ga prešao, posebno one „spooky“ nivoe u kojima ona djevojka i djete plaču a ti hodaš po krvi. Pa onda dio u snijegu, zadnjih par nivoa, ja ne znam dalje, ostavim, u međuvremenu kupim xx igara, ali nijednu nisam znao krekovat' :$, i vratim se Max Payneu nakon 2-3 mjeseca, nakanim se i pređem taj nivo (ustvari daj dio nije bio težak, već ste samo trebali pogoditi ono što drži kamion, da kamion krene i da razruši most). I pređem Max-a.

Onda vrijeme odrastanja 10-12 godina, računar sam zanemarivao, dok nisam dobio net, i to onaj spori dial-up xD. Samo sam skidao igre sa interneta, a skinuo sam više virusa. I tako razjebah računar. &#61516;

Prođe godina, ja nabavih preko 50 igara, ali šta ću bez računara. I prošle godine, ustvari pretprošle dobih ovaj računar, zajedno sa netom, ja se jadan osafunjo koliko sam bio sretan. &#61514; Instalirah, sve hit do hita, Oblivion, Gothic, Fallout, GTA: SA, GTA: VC, Call of Duty... Pola ih isprve nisam znao ni upaliti, ali sam vremenom naučio , većinu i zavolio. I danas me hvata neka čudna nostalgija kad se sjetim nekih od njih

Ovo je bio kao neki kratki historijski razvoj mene kao gamera, ako se nakanim istipkam i neki tekst o mojim likes-dislikes, iskustvima i tako dalje ^^

Post dobio aplauz od spY

EDIT
Prvo: @ spY
"Ne znam sada tačno kako se zvala, ugl. svi su je zvali 'crna konzola'. Valjda zbog toga što je bila crna."
Hahahhahaha xD

"(čiko ne može na moj kompjuter xD)"
Ubacim ja u kompjuter, ali nece nista da otvori Whahaha, chiko pwned!

Dosao sam do paragrafa ispod PES-a, pocinje mi gather ^^

EDIT:

Eh, da pocnem ja sa svojim gamerskim iskustvom =)

Znaci... Svoje gamerske gene imam od starog - lik bacio boga oca na karte, aparate etc... Kladionica pogotovo (( kladionicu sam i ja se ispushio para ko stoka, al' ovo ostalo nisam... Nisam neki kartas, a ne volim gubiti pare ^^ )). Sjecam se dobro, kada sam bio u Njemackoj (( za vrijeme rata )), stari i stara kupili sebi onu konzolu, nintendo onaj prvi, sto dodje pistojl i pucas patke (( sto spY rece, ja mislim da je to to ^^ )). Ja onako, imao 4 - 5 godina, jedva drzim onaj pistolj, dobro se sjecam , priblizim se na 2cm od televizora i pucam patke, sve ih ukidam ahhaha Ali ostale igre nisam kontao, jbg, mali sam jos bio :$ Al' znam da mi je stari znao toga igrati pravo puno

Sljedece sto su kupili je bio Super Nintendo. I naravno uz Super Nintendo dolazi Super Mario. I hajd, i to je malo preteska igrica bila za mene, ali upamtio sam jednu scenu, kada moj stari trci, i pred cilj, imaju nake bombe lete, i taman da udje u cilj, pogodi ga bomba, i on znaci BUKVALNO skoci u zrak sa stolice, i kad je pao na nju, propala hahaha. Stara mu pomaze da izadje, a ne moze od smijeha, i to je bio ja mislim prvi put da sam ja oplak'o od smijeha Ona je kupovao igrice tipa fudbal i Super Mario Carting... Sve sam to prekucao kako sam postajao stariji ^^ (H). Ona sam prestao toga igrati neke 2 godine (( za vrijeme koje sam isao u vrtic, uvijek sam se igrao nekih igracaka, crtao i to... Jbg, njemacki vrtici, j**o te, LunaPark ocam' Nema sta nema... Video igrice mi nisu ni padale na pamet )).

Kada sam se vratio u Bosnu... Joj bilo je to ijepo vrijeme Tada sam prvi put upoznao svog 5 godina starijeg rodjaka Edina (( Niko ga ziv nije zvao tako, ali eto ja radi kulture... Moj rodjak Edo )). I znam uvijek sam prijetio jaranima, nemoj me diraj nemoj da ti Edu zovnem ! XD Moj rodjak ti ide u srednju !! Djechachki fazoni ^^. Uglavnom, kada smo se vratili u <3BiH, imao sam 7 godina i upisivao sam 1. razred osnove skole. Tada mi je glavna zanimacija bila penjanje po drvecu u basti Al' hajd... Posto tu nema puno gaminga preskocicu taj dio

Kada smo kucu fino uredili, mama je napokon raspakovala i taj Nintendo, pa smo ga pichili po cijele dane. Sada pametniji, mogli smo puno vishe levela prekucati Pa je bilo zanimljivo ^^. Ona Super Mario Carting (( pretacha Crash Team Racing-a - za mene jedna od najzanimljivijih drustvenih igara na svijetu )). Udarali se, bukvalno joystick-ovima/ima/whatever, a jel' se mi pocnemo biti, stara nas ubije I mi mirni, nastavili dalje... U 6. razredu osnovne, moj amidza iz Belgije nam je poslao PlayStation 1, i to onaj mali Uz njega nam je poslao i Final Fantasy VIII, 8 originalnih CD-ova, koji su tada vrijedili milione... Igrao ja toga danima, ali ga ne kontam u PM. Em ne znam engleski, em sam preglup o.O. Joj onda kad smo instalirali one chipove za fush igrice... Jao jao... Haos

Eh, onda smo kupili sokeeeeeer. Wining eleven, ne znam koja verzija... Kada Ronaldo nije ni u Barci igrao, a kamoli u Realu xD Znaci, mi smo toga dan-noc igrali (( ja i braca... ima ih 2.. )) To su utakmice bile za snimati bukvalno (( posto smo ga igrali konstantno neke 2 godine, svaku ubogi dan... )). Znaci taktike, kontrola, sve dovedeno do perfekcije... Vjerujem da nam niko nista nije mogao

Steta samo sto nikada nisam imao nekoga ko je takodje imao Soker, pa da odmjerimo snage Al' hajd...

I onda... Ja 1. razred srednje... Svi pricali "Kompjuter ovo - kompjuter ono". A moj stari (( -.- )) mrtvi onaj tradicionalista... Sta ce ti kompjuter ? Ti si jos mali za toga - Oci bih mu iskopao tad da sam mogao... Al' et. Nafuram ja njega da mi kupi kompjuter, lafo II gimnazija, informatika ovo ono... MORA SVAKO IMATI KOMP! I kupio ga on fkt... Znam da je bio polovan, i raspadao se bukvalno Al' hajd... Ima nechko kompjuter ^^. Raspalio po kartama odma' Sta cu... Najkomplikovaniji program koji sam znao koristiti je bio Paint. A nekad kad mi rodjak ima vremena, otvori mi notepad da kucam!

Uglavnom... To su vremena bila kada ja uopste nisam imao pojma sta je CS. Onda... Jednog dana... Meni komp bio PREEEESPOR, te ja zovnem druga koji je za nase godine razvaljivao komp (( znao je svako slovo otprilike gdje se nalazi na tastaturi... )). I dodje on kod mene, isformatira komp (( 2h trajalo )). Mi se ubili od dosade, udarali se, hrvali, guzili... I dodje i tih 100% installed Windowsa... I hajd... Pokrenm ja... Kad on pita ? Zasto ne instaliras kanter ? - Pitanje koje je promijenilo moj zivot Za koje se on i dan danas kaje sto ga je postavio... I on ti meni instalira patch... Ha hu... Ja gledam, nista ne kontam... Prvo protiv botova cs_assault pucao... Ubijao ih nogama 1on1... I onda ja skontam, odo ja 2 ubacit Kad sam i njih ubijao nogama, onda sam ih 8 ubacio, komp se raspao xD Uglavnom... Tako sam ja pucao Stalno awp uzimao (( to mije rodjak pokazao, kaze sto ne kupis "magnum".. A do tada sakupjao pare uvijek za b51 Kontam ja najskuplja puska - najjaca puska xD Ja i Rambo, nema jacih )). I hajd... Pucam ja tako... Kad on opet dolazi kod mene, objasnjava kako se konektovati na neki server... Ha hu... Ja tako pocnem publica igrati Bot najveci. Ne mogu nikog ubit. Svi proevi za mene. A ja se stalno vadio: Oni ovoga igraju duze, zato su i bolji xD I svi su stariji od mene! I hajd... Pucam ja tako... Sta ja znam... Kad prvi klan Pozove me nakav Russo iz Srbije, klan se zvao sTb, a moj nick tada je bio: sTb.JADE.saraj_king xD I niko od nas 5 u klanu nije znao sta znaci sTb, al et Jao prvi cw... Ja prvi put vidim team_say Prvi put eco... Mada mi je trebalo jedno 3 puta da mi objasne znacenje rijeci eco xD I ha hu... Raspalo se to ubrzo.. I ja igrao po ostalim serverima. U skoli taj jaran i jos jedan pucali zajedno, cesto isli u Pheonix da igramo... Mada smo i COD-a istovremeno igrali (( samo u pheonixu, kuci nema boga instalirat' COD1... )). I nalozili se mi, na kafama pricamo kako smo hedove dijelili, ha hu... Loziona maximalno I na vrhu te lozione... Dodje neO (( ja mislim, ne znam ko tacno, ali znam da je on bio tu medju glavnim - koliko se sjecam )) i organizuje Summer League u Stasnetu... I hajd mi sta cemo.. Hajmo napraviti klan! Nas troje iz skole i moja 2 brata Natural Brilliance.

Uh ovo je duga prica... Tada sam poprilicno malo znao o gamersu, ali znao sam ko je gAte, neO, Schulz, i tako... Admini sa EPNa i jos par poznatih likova... Ali nikoga uzivo.. I kazu: sastanak ekipa u 7 sati... Jooooj. Ja jedva nasao Stasnet Trazio ga 15 minuta, obisao Hrasno tri put I hajd udjem ja, i tamo Schulz, neO, FaTaL, entel (( tada ga nisam znao.. )) wicky, i mozda jos neko, ne sjecam se... Znam da su 4orica igrali mix protiv Nijemaca, neko govorio FaTaLu da ne kupuje awp, jer ne zna A pachanGa je igrao preko neta taj mix - to sam upamtio I ja tu dosao, sad... Niko mene ne zna Jbt mene strah, sta cu ... dijete A ofirno mi pitati za ligu... Da ne pocnu: Sta cete vi, nemojte vi... Sta ja znam... Moja neka razmisljanja... I hajd, taman se poceli razilaziti, i ja skupim hrabrosti, i pridjem Schulzu (( koji je drzao list na kojem su pisale ekipe... )) i pitam ga: "Jel' kod tebe da se prijavim za ovu ligu ?" Odjednom, svi blenuli u mene je***i majku! A meni ofirno, znaci maximalno... Ja - bukvalno no-name... Gledaju, ono: "Ko je ovaj... wtf ?" Kaze Schulz: "Evo nade za ligu !! VI STE NAM NADA!" Hahahahah, ja se odvalim smijati, kontam, kakva je to liga ako smo mi nada xD pola nas ne zna sve mape, a site-ove da ne pricam Pamtim dobro da mi je neO odma' prisao, kaze: "Bravo ocam' svaka cast sto ste hrabri." I tu mi je onda laknulo... Pa sam se opustio malo xD Mada jos nisam izgubio osjecaj da se nalazim medju 10 celebrity-ja, al bilo je ok! I hajd, procitaju oni nick: "Mellodica" (( moja jaranica, iz skole... Tada igrala s nama x) )). Sta vi ovo curu imate ? - Aha! xD - Hajd i to da vidimo ! Automatski smo postali glavna atrakcija xD

I hajd... Odem ja kuci, odma braci pricam: "JOOOO, VIDO SAM FATALA, NEA, ENTELA, SVE !!!" A braca: "JESIL ALLAHATI" - "JESAM BOGAMI, SVI BILI TU!!!" HHAHAHAHAHA xD A sto i mene nisi zvao... Joj jesi i ti... SHOW XD Isto u skoli... Ja pricam, ma nalozili se maximalno Fol vjezvali nesto... Neke taktike... Ucili GCV, a smoke-a ne znamo kupit' I dodjemo mi... Prvi mech protiv Oldies-a (( neO, gAte, darkman i jos 2, ne sjecam se :$ )). Mi kontamo sad, joj satrace nas... Necemo runde moci uzeti... KU**C! Uzeli im 4 runde! I to dok nisu bili eco! FaTaL preko rcona pishe: "Cura na stakama ih ubi nogama -.-" Mi oplakali Sjecam se jos da je jedan od nas zaklao nea, joj valjali smo se od smijeha Takodje, predzadnja runda, mi uzeli rundu, meni toliko drago bilo da sam skocio, i kako su mi duge noge... Iskljucim dole prekidac za struju, i iskljucim 3 kompjutera u nasoj sobi hahaha I hajde, dok se upale... Dok udjemo... Kaze neO, ajde damo vam rundu, krecemo odma 2nd half... Mi presretni, jos jedna runda! (( to je bilo na dd2, tu smo uzeli 3, a na infernu 4 runde sjecam se dobro komentara kada je neO rekao: Svaka cast, fino ste nam probili bananu i uzeli 4 runde..." A meni srce ko tepsija kad sam to procitao... I hajd... Jos igrali protiv eFFe-a, znam zilla da je tu igrao, ostalih se ne sjecam... I njima uzeli ukupno 8 rundi... Ma predobro bilo Znam protiv njih, nama Simson govorio: "Sto ne kupite kevlar ?" Tada jos nisam znao cemu kevlar uopste sluzi, pa sam mislio da je to beskorisno bacanje para! Znaci, prvi turnir, prepremocno bilo... Raspao se poslije, jer sta ja znam, valjda nisu neki platili... Pa se prekinulo, pa su nam vratili pare, steta

Poslije sam i COD2 igrao... Isto sniper furao... Al' nista pretjerano...

Joj onda WCG sa trenutnim klanom... Upoznavanje ljudi... O tome mogu roman napisati Osjecaj, kada vidis 4 lika, s kojima pricas svaki dan, igras svaki dan cijelu jednu godinu, pa kada ih vidis... Zaista je neopisiv Al' hajd... Necu sad o tome... Kada bude opet neka tema onda cu... Sad mi se ne da... Valja u 9 na fax... znaci 7:30 budjenje... Od ovog snijega ni tramvaj vozit ne moze majku j**o -.-"

Laku noc :*

spY tebi 2 :** =)

Post dobio aplauz od spY

E nek si vala otvorio sta pametno (:
Prva konzola bila onaj nitendo ofucani, vrtio se ja po ulici, treci razred i pozdravim se sa komsijom. Bezveze on kao neki automehanicar i udjem ja u garazu, donesem mu piva iz granapa da ima covjek sta piti,
i kad sam krenuo kuci vidim na zidu okacena kesa. Sta li je u njoj i ja onako ne stidljivo pitam, kaze on ma ne znam, cekaj da pogledam. Otvori kesu a meni oci ko gume od traktora, tad bio popularan PS1 pa se ja divio ovome
bar je rek oslicno sa PS1 iako je nitendo. I on dadne meni kesu i ja se zaputim kuci. Kuci dosao fali kabal ja hocu da umrem, nedjelja bila nisu radili iza 4 na Otoci oni pijacari, inace zivim u Buca P. Nema veze sacekam ponedjeljak odem
sa sestrom, starijom, na Otoku i kupimo za 5 KM taj kabal sto spaja konzolu i TV. Ja umirem od zelje da zaigram, da osjetim "moc igranja", imam svoju konzolu...Nakon petnaest dana naravno dosadio Mario, jedina disketa koju sam imao tada i razbolim se ja, naravno ne zbog igre.
I kad me mama vodila dolje u Dom Zdravlja na Otoku prodjemo pored pijace a meni za oci "zapadose" diskete. Naravno ja ono mudro kao nisam ni zapazio i kad smo se vracali ja se "ulijenio" pita mama pa sta je sinko, ma reko ne znam, bolestan valjda, kaze ona haj da ti kupim sta. I tako ja nju "premuntam" da mu kupi disketu !
Radost i sreca, odmah zdrav, nekako cudno djeluje radost na covjeka, ne misli na bolove pa usput i ozdravi. Nakon tih muka sa prvim dinastijama mjenjao sam sa drugovima za nove, bolje, drugacije diskete. Zavolio nitendo taj, da kad mi se pokvario kupio sam iza njega jos 3 kineska i svi su se pokvarili.
Prije 2-3 godine, u decembru mjesecu, dobijem i racunar. Od tada mi se promjenio stil zivljenja, vise nisam bio onaj stari, nisam izlazio da igram fudbala, sto sam ludo volio do tad, samo blejio ispred monitora, skdiao programe i naravno poceo i CS preko neta, prije toga kod jarana Condition Zero sa botovima na kompu.
Do prije 3 mjeseca tako je bilo, sada sam se vratio u formu, nasao mjesta za izlaske, treniranje, skolu, za sve. Organizovao svoj zivot, "sredio se". Nikada nisam pusio, niti se opijao, a evo gledam radi gaminga u skolu dolaze sa pistoljima, cemu to ??
Priznajem da mrzim gubiti, ali i sa suzama priznam poraz, za mene je gaming upoznavanje nove raje, na msn imam oko 300 kontakata sa cs, sa svima sam dobar, redovno "mixamo" i druzimo se.
Evo poslije ovoga tipkanja, razmisljao sam i jedino sto bi promjenio kod gaminga je ovo nasilje, previse je maloljetnika ubilo radi igre i sam oto bih volio promjeniti, a car igranja ce da zivi do propasti svijeta, bar ja tako mislim. Cuvajte se i budite mi zdravo, sutra pismena iz matematike, CAOOO !9-)

Post dobio aplauz od spY

Eh da i ja nešto napišem.

Pa da počnem od prve konzole koju sam dobio, to je ona crna koju smo mi zvali terminator xD Fakat ne znam da li se tako zove il' je to neko od tadašnje raje izmislio. Sa njom imam baš lijepih iskustava, pogotovo sa žutim disketama, 1001 igra na jednoj disketi, otvoriš je i vidis 1000 maria i jedna oni tenkovi Uglavnom sjećam se te zabave i zezancije sa jaranima. Nisam tada imao ni punih 8 godina, falilo je tu dosta “stolarije u glavi”, mada mi je to bio najljepši period života jer nisam imao nikakvih briga. I tako jednog lijepog sunčanog dana, dok sam uključivao adapter u već prilično istrošeni produžni kabal, počele su sijevati varnice, kako iz produžnog, tako i iz konzole i onda oblak dima. Da, bio je to kraj “terminatora”.

Posle nekoliko dana jaran, koji je živio u stanu pored mog, je dobio Sega Mega-u. Ah kako su to bila lijepa vremena. Po čitav dan igrali Sonica i nekog ludog fudbala.
Sjećam se posle da sam išao kod jednog rođaka, i da je neki njegov jaran donio Nintendo 64. Nikada nisam zaigrao na toj konzoli ali se sjećam da sam nekih pola sata držao džojstik u ruci, i čudio se njegovom veoma zanimljivom izgledu.

Nakon toga je uslijedio Play Station 1 kojeg sam sada ja dobio iz Dojčlanda Još uvijek je u životu ovaj PS, imate u mojoj galeriji sliku <3 To je bilo neke 2002 il tako nešto. Sa ovom konzolom imam baš predobrih iskustava. Tada je to bilo baš popularno, jer ga nije imao svako. Npr. u mojoj mahali sam samo ja imao PS. Čitava zgrada je dolazila kod mene da isprobaju to čudo Formel 1 ’99, Soccer, Worms, Fighting Force, Tarzan i mnoge druge igre garantovale su odličnu zabavu za svakoga ko je došao da isproba famozni Play Station.

Tek neke 2004 sam dobio svoj prvi računar, koji nažalost još uvijek koristim zbog ove krize sa parama. Tog trenutka se sjećam kao da je jučer bilo. Ulazim u sobu vidim pakete neke. Otvaram prvi največi, kad tamo monitor Hansol 17”. (ovaj monitor je stradao 2006 godine od udara munje, neka mu dragi Allah dž.š., podari lijepi Džennet ). U drugom naravno centralna, zatim miš, tastatura i razni kablovi. Sve sam otvorio ali imam jedan problem, kako to sad prikopčati sve. xD Nakon nekoliko minuta u sobu ulazi komšija koji je sve to lijepo prikopčao i otvorio mi pinball da igram Jedno 7 dana sam ja samo pinballa rok’o jer nisam imao ništa drugo. Posle toga mi je donio rođak NFS III. Kako sam se samo navukao na tu igru i na Lamborghini Diablo. Dok sam ovo pisao, odlučih da potražim na youtube-u video o ovoj igri, i nađoh upravo ono što sam htio. NFS III. Ove staze se sjećam napamet iako igru nisam igrao već nekih 5 godina. Moram je skinuti ovih dana sa neta ako je uspijem pronaći.
Sjećam se igre koja se zove Tactical Ops, Assault on Terror. Slična CS-u, samo slabija grafika Ugl isti je koncept igre, terrori i counteri, čak su bile i mislije sa bombom kao i sa oslobađanjem taoca. Mnogo besanih noći je vezano za ovu igru. Zatim dolaze Counter Strike i NFS Underground. Inače, CS sam počeo igrati tek od 1.6 verzije. Često sam posle škole išao sa jaranima u internet klub “Laptop” i igrao 2 vs 2 na mapi iceworld ili deathmatch. A Condition Zero sam prekucavao sa jaranom kod kuće, kao i NFS jer mi nikako nije bilo zanimljivo igrati ih sam bez društva.

Ja se raspisao, a malo vas će imati volje da čita ovaj tekst. Ali nema veze svoj cilj sam ispunio, ispričao sam vam sve o mom gaming iskustvu i o konzolama koje imao ili na kojima sam igrao kod prijatelja Nadam se da nije dosadan i naporan tekst, i zahvaljujem onima koji su odvojili vremena da ovo pročitaju.

pozz <3

P.S. spY hvala na upozorenju da pišem tekst u wordu Evo već nekoliko puta me je*e ovo održavanje sajta. Ne vjerujem da bi imao volje 2put pisati sve ovo.

Post dobio aplauz od spY

Prvo sto sam imao bila je Sega Mega

Nesjecam se bas kad sam je dobio ,ali se sjecam da sam ih bruku pokvario.Sjecam se dobro da sam igrao maria i tenkica.Maria sam vise puta prekucao ,najvise me nerviralo kad preskocim onu zastavu na kraju ,i onda trci trci nigdje kraja.
Ali legendarne tenkice nikad necu zaboraviti ,pa to je za pricu jos kad u dvoje igras.Znao sam s ujnom po 3h pucati onog ,eto cak sam i nju navukao na to.Pucao sam i ja one patkice i bila je jos ona jedna igrica kad ti oni "Rendjeri" izlaze po prozorima a ti ih moras skidat.Samo sto sam se morao skroz pribliziti TV-u kako bi nekog ubio.Slab domet bio ,ali bilo je fino igrati onog.Lijepa stara vremena
Ali su me dosta nervirale one kasete ,stalno pusi kad nece.

Poslije toga mi je rodica iz Njemacke donijela neki mali nitendo ,isto na kasetice (kao gameboy).Tu sam isto znao dosta blejati u nekakve nindje.Skakanje s voza na voz ,i sutanje.Ali posto sam imao samo tu igricu ,a kod nas nije bilo kupiti ,nisam se puno izivljavao na njemu.

Eh nakon toga ,nakon dosta vremena ,nagovaram starce da mi kupe PS1.Prije toga sam znao dosta puta iznajmiti da igram ,ali sta sam imao od jednog dana igranja ,samo se nafuras i dodje covijek da nosi.Ali kako sam samo sretan bio.
Sad izadje soccer nekima se nesvidja ,nece da igraju itd.Ali tad nije bili biranja imao si PES 1 & 2.I normalno tu je Real bio najbolji.Pesa 2 sam gulio nenormalno ,ali nisam bas geekao ,kako kazu,jer tad sam bio jos mlad ,vise sam volio izaci napolje i ganjat loptu.
Ali sjecam se Crasha i Jackie Jana.Nisu mi sve igrice ostale u pamcenju ali ove su legendarne.

Tek u 1 razredu srednje sam dobio kompjuter ,ali na njemu sam igrao samo Vice City i pomalo CSa po nagovoru moga druga pachanGe.Ali sam zato svaki dan prije skole isao kod Fazle da gulim PES-a 6ice.E tu sam proveo dosta vremena.
Sjednes ujutru u 7: 30 ,narucis kaficu i opali par utakmica.
Pa se onda nekad znalo i omaci da neodem na par casova da popijem jos 1 kafu ,i gulim inace mog dobrog prijatelja Anela

Eh nakon izlaska ovih novih PESova nijedan mi se nije svidio i nisam vise ni igrao.Znao sam ponekad otici malo odigrati ali nije mi to bilo to.Zato sam sad na kompu instalirao 6icu ,i ponekad sazovem raju ,da se malo podsjetimo kako je s centra davat golove ,ili s Henryom proci citavu odbranu.
Sve ostale igrice su mi koliko toliko isfurale.

I jos nesto ,dan prije popravnog u trecem razredu srednje.
Ja odem kod pachange ,kofol da nesto ponovimo i igramo malo pesa.I tako prolazi vrijeme ,kaze on oko 4h odo malo ponoviti.Haj reko ,idi ponavljaj.
Dolazi nakon 10 minuta i kaze "J**o ono ,nemogu ,hajmo mi lige".
I tako do jedno 7h ujutru i onda otisli spavati.A popravni u 8h.
aaa
prva konzola ... neko spomenu naziv "crna konzola"
tako smo je i mi zvali ... diskete... super mario ... covjece koja su to vremena bila =) tamam poslije rata... kod mene u kuci se skupi pun vrag djece i po citav boziji dan igrali ...

jedna od stvarih kojih se sjecam
jeste da mi je ta konzola bila u jednoj od hladnih soba u mojoj kuci. a ja taj dan bio uzasno bolestan ... i nisu mi dali da idem u tu sobu da se igram... onda sam ti ja fino uzeo toplomjer ... izmjerio temperaturu koja je bila negdje oko 39 ... i fino protreso toplomjer da bude 36 :D i pokazem mami ... i mama me pusti da igram (A) :D koji sam i tad bio freak ...

kompjuter... uh
kompjuter su mi roditelji na silu kupili xD
ja po citave dane provodio kod rodaka koji je igrao quake 3 i warcraft ... i citav dan gledao u tu magiju ... i roditelji su morali nekako zabranit mi da idem kod rodaka ...vise ih bilo stid ...vise sam tamo provodio vremena nego kod kuce
i tako sam dobio svoj prvi racunar :D mada je bio dosta slab :D pa sam jedva neke igrice mogao i pokrenut :D al opet ... uzitak je bio maksimalan ...
zatim je poceo internet ... online... pa daj adsl ... pa jedna stvar vodila drugoj :D i ev me i dan danas na internetu pisem vama =)

a sad CS :D
prvi susret s cs-om se desio prije nekih 9 godina . Bilo je to ljeto 2000 godine. Vracao sam se s rodakom kuci i bezze prolazeci pored jednog novoizgradenog objekta rodak rece vidi internet klub (tada je internet klub bio pojam) i tako smo mi usli da vidimo.posto ni jedan od nas dvojice nije imao racunar kod kuce jedva smo cekali da se upoznamo i sa tom tehnologijom. Usli smo i internet je bio iznenadujuce prepun :S . Proveli smo sat vremena cekajuci da neko ustane ...da mozemo mi igrati ali se to nije desilo. Svi su igrali jedne igrice u lanu. cinila se dosta interesatnom... al nisam mogao zakljucit dok sam ne probam. Kasnije nam je vlasnik (saHban-mudzehedin) rekao da je sve besplatno- i ta je recenica bila presudna. Od tada sam svaki dan visio po 20 h u tom net klubu.Jako je tesko bilo doci do racunara jer su svi zeljeli probati tu igricu koju svi igraju .cs nas je jednostavno ocarao. Jedna pozitivna stvar sto sam poceo klanjat xD jer je vlasnik ... mudzehedin zatwarao internet klub za vrijeme na namaza. a oni koji bi otisli u djamiju s njim bi prije dobili kompjuter. Tako sam svaki dan isao u djamiju i klanjao 5 puta dnevno :D ostalo vrijeme sam igrao jako zarazne igre counter strika.
I tako dan za danom prolazile su godine igranja cs. nisam ucestvovao u nekim velikim lan turnirima.uglavnom sam ucestvovao u turnirima po travniku tada sam bio jedan od boljih igraca u svome gradu :$ :$ . igrao sam i nekoliko online turnira al bez znacajnijih uspjeha =) i dan danas nakon 9 godina mi je interesantan cs. volim igrati na public serverima =) par puta sam bio i admin i uziwao sam u tim funkcijama =)
et toliko o mojoj cs karijeri =)

da se odmah nadovezem i prvi lan turnir se desio bas u tom internet klubu ... tada je bilo jako puno ekipa iz citavog travnika.(10 ekipa sigurno sto je za travnik jako mnogo). bilo je predobro se natjecati s mojom ekipom. ( u kojoj je bio naravno i moj rodak ).zafrkancija,smijeh,hrana i jako dobra zabava su obiljezile taj lan turnir.fkt sam uziwao pogotovo u pobjedama koje su se redale i redale =). Tada smo dosli do finala i pobijedili... nagrade su bile za jako male ...ali s obzirom da nismo nista placali nit ulagali extra su bile.... Znaci dobili smo 20 h besplatnog igranja u tom net klubu (zaboravio sam napomenuti da je onaj besplatni period nakon 3 mjeseca nazalost zavrsio te da se pocelo placati :( ) et to je bio moj prvi lan turnir u kojem sam fkt uziwao :D

Prvi komp sam dobio kada je izasao vice city vrlo kasno ...
Ali sam za to prije prvog kompa visio u neonu vrlo dugo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.