Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 200 bodova

Contest [Iskustvo s' Drogama]

2.655 pregleda · 77 odgovora · otvorena 19.12.2009. u 01:43

Iskustvo sa Drogama

Prije svega , nemojte neke gluposti sad pisat' . Da džaba ne bi dobili perm. ban, onaj koji napiše najiskreniju
priču dobit će od mene 200 bodova, i od Jasona 200. Što znači ukupno 400 bodova par aplauza. Znači trebate
napisati kako ste uopšte došli do te situacije da probate drogu. Kakav su imale efekt na vaš život, da li vam je
život postao gori ili bolji? Da li ste nakon lakih droga prešli na teže?

Sve su to samo primjeri kako vaša priča treba izgledati. Naravno da se prepoznati po ponašanju, i načinu pisanja
postova ko je uopšte koristio bilo kakvu drogu. Bila to marihuana ili bilo koja druga droga, postoji mogućnost da će
Autor najiskrenije priče će dobiti pristup IF-u i naravno IF medalju.

Pozdrav

Kucka je pobjednik Contesta.

Razlog : Znam momka, znam sta je sve probao, znam da je sve ovo istina, znam da vas moze savjetovati o tome drama

Hvala, bice jos Contesta ovih dana, pussa
spY je napisao/la:
Ovako.. Dogodilo se to prošlog ljeta dok sam bio u Austriji. Bio sam preko raspusta kod tetke u Linz-u. I ona je imala sina mojih godina, 17-18. I bio hajvan, al' onaj baš hajvan teški. I jednog lijepog sunčanog dana, donese on nekakve trave. Prvo sam mislio da se zajebaje da je ćaj neki. I pođe da mota. Smota, zapali. Daje meni. Ja necu. Hajde jednu. Ma necu ba. Rek'o nam efendija da ne smijemo pušit ništa. I ja potegnem jednom, dvaput, triput, odnijelo mene na neku livadu. Lipo brate. I trcao ja tom livadom, cokolada raste iz zemlje, kola potok. Prelijepo. Ali odjednom me nešto proguta i vrati me u normalu. I poslje toga ikspirijensa, spremimo se mi u grad i lagano put pod noge i u carsiju/grad. Otišli u neki seljacki klub, udara muzika, sad u glavu sad u trbuh. (a ja gladan:() I izvadi moj rođo neke tabletice, kaže fataj. I dadne mi neku plavu, i ja to popijem. Nakon par minuta osjecao sam se kao supermen j**o te. Isto onaj zeko Duracell, što traje duže... Puno duže... I iskako se ja ko majmun na partyu. Tri sata ujutro i ja ope' skacem ko čimpanza po klubu. Nisam se mogao kontrolisat. I ujutro sa zorom mi odemo kuci. Spavao sam 12 sati, i probudio se ukocen skroz. Sav utrno, mišici down. System down. Morao sam se repair nekako. I natjeram se u kadu nekako, okupam se i system repair uradim. I sad nađem rođaka i kontam gdje cemo sada i šta cemo sada. Kaže on meni, nemoj se ti meni rođo sikirat. Sve je sređeno. I za 2-3 sata dolazi sa 2 jarana u sobu. U kesici bijel prah, isto brašno. Al' pošto sam ja puno gledao CSI na federalnoj, skontao sam da je to 'koka'. I napravi on one redove, isto 'arane kao u filmovima. I povuce on red, jaran, i došao red na mene. I krenem ja, malo. Ništa. Još povucem, ništa. I onda srknem sve. Nakon par minuta, lip osjecaj. Isto kad umaces frišak hljeb u pekmez. I to je moje iskustvo sa drogom. Jedva cekam sljedeci raspust da se opet idem drogirat jer nemam pametnijeg posla u životu. "he he"

Ovo sve što ste pročitali slagao sam. Djaba ste čitali. Mogul' sad dobiti lizalo i aplauz. :D
MA TI SI OPICEN STO NA SAT... JA KONTAM DA TE PITAM DA ME VODIS TOM RODJAKU KAD LIK NEMA RODJAKA.. NISI SVJESTAN KAKO SI ME RAZOCARAO :d
SILAzor je napisao/la:
btw ja sam dao liryu konju malo skanka i ovaj golgy kreten je otisao sa njim da probaju raznjeli se ko kifle dzamije mi... Dva dana mi liryo vec sere kako mu je dobro bilo... I ljudi ja vam uzgajam svoju privatnu biljkicu evo slika--

Ma liryo je furach

GAZZEL
Uzeli jaran i ja nekakav beli prasak, poceli smrkat, posle uzeli travu pusili, pa posle opet prasak i smrcali smrcali smrcaliii i onda skontamo da je to brasno :S id u ku**c :(
smk je napisao/la:
Uzeli jaran i ja nekakav beli prasak, poceli smrkat, posle uzeli travu pusili, pa posle opet prasak i smrcali smrcali smrcaliii i onda skontamo da je to brasno :S id u ku**c
Tebe treba izbrisati s ove planete, sta ti pises, ti sam ne znas... Kako ces takav u Evropu sine?

Post dobio aplauz od LudaCris

trapoo je napisao/la:
Tebe treba izbrisati s ove planete, sta ti pises, ti sam ne znas... Kako ces takav u Evropu sine?
Sta ti ces u europu sa narkoticima
aLich je napisao/la:
Sta ti ces u europu sa narkoticima
Pa to je sastavni dio svake drzave, pa tako i nase.
u subotu cemo ja i njanja bacit tal da se raznesemo , ko oce sa nama bice pozvan by liryo
zUs je napisao/la:
u subotu cemo ja i njanja bacit tal da se raznesemo , ko oce sa nama bice pozvan by liryo
Neon public
Philosopher je napisao/la:
Moja iskrena prica sto se tice droge.

Zivim okruzen jako cudnim drustvom.
Svaka druga osoba u naselju narkoman, teski ili slabi, nebitno. Ili duvaju, bodu se ili smrcu, sve zavisi ko koliko kesa ima i koliko zaradjuje.
Znam i par "dilera". Mah.. ne znam ih, nego smo na "zdravo zdravo". Ne znam ni jesu li stvarno dileri ili se samo prica po naselju. Jbg. standardni tracevi za kojim me boli ku***.

Sve u svemu, jako lijepa situacija da se navuces, probas, uradis neku glupost koju ces kasnije 100% zazaliti.

Bio sam milion puta u situaciji da su mi nudili, da probam, da uzmem... jednostavno sam ih odjebo sve redom. Nikada nisam ni probao, a ni ne planiram. Libo me racku da li je neko faca ako duva, da li je glavni, da li je to moderno ili sta je vec.
Za mene je to samo jos jedan oblik retardacije, a u suprotno me niko nikada nece ubjediti.

Svako zna koliko su te gluposti stetne u svakom pogledu, od zdravlja, pa do socijalnog zivota, nista dobro ne moze donijeti. Svudo oko vas mozete procitati koliko je stetno, sta vam donosi, a sta odnosi, ali NEEEEE.... vi ste face. Radite nesto sto je nezakonito, zabranjeno. Bas sam faca, sjebo sam svoje zdravlje da bi pokazao drugima kako se ne bojim zakona, roditelja i ostalih "nadleznih".

Ha probo, ha vec navucen. Isto si sranje. Covjek bez karaktera, covjek koji nije mogao da odoli jednom je****m iskusenju. Slabic obicni, a i bol roditeljima. :-X
svaka cast !! ... Ja imam 3 prijatelja sa kojima smo stalno,i jbg oni ono duvaju gandz,kad imaju para vuku na nos xD,sintelan i tak..sve zavisi koliko kesa imaju..i normala ja sam uvijek sa njima,ali nikad nista probao nisam...oni ajde ovo ono..ma mrs u pm xD...ett' tako da se nadam da necu i ja poceti kao oni xD...
Da ti nisi inspektor qme?:D:D
zeza=)

E ovako nadam se da ce te procitat =p
Pocetkom prvog srednjeg poceo sam se druzit sa likovima koji puse vutru=D
i ono ponekad zapalim sa njima al ne tolko cesto,mozda u mjesecu jednom,i nakon god.dana tj ja sam tad bio 2gi srednji odemo kod jednog lika gajbi nas 10:D
Vutra iz Bg-a masni headovi+prskana necim u PM =o 10ak paketa rizli pun k**
i krenemo mi svako ima po veliki dzox,flok ko kubanka:D
I ja sam sjedio na 1om mjestu valjda nekih par sati =D
kad sam usto MRAK=D
Predjem u neki cosak gledam oko sebe sve stanirali,i mene ufati neki trip ja sam legao na pod i gledam u plafon pricinjavali su mi se neke boje koje se mjenjaju brzo ne znam kolko sam buljio u to,onda sam usto i zatvorio oci u samo neki krugovi prolaze i poceo sam se derat ja letim ja letiiiiim neko me drmno kao cuti bre lol
ja sam se tad odvalio smijat aaaaaaaa jedno sat vremena bez prestanka i tu je zastoj neki znam da sam kreno kuci posle 16 sati duvanja=o

Onda dolazi nova godina kod drugog lika gajbi isto vutra iz bga,brate nas 6 se odvalilo ko stoka u maloj sobici Bob marley je picio citavu novu vjeruj ne secam se niceg tako reci,samo znam da kad je jutro svanulo otisli smo na burek navareni=D

i kraj drugog razreda nema vutre viseee ovi kupe tramala=ospucaju neku lafinu u apoteci i dobiiju
ja sam uzeo 6 komada i pivo uz to,jarane nakon pola sata mi smo trcali po centru galameci eno Predatora!mogu malo da se sjetim znam da sam se penjao na trotoar pola sata tako reci,zaletim se 10 m i skocim pored trotoara ljudi se krste D:
samo se sjecam par trenutaka a bio sam satima vani i znam da sam se probudio u fotelji kuci neam pojma ne pitaj=) od tad nikad vise nist nisam uzeo drustvo se raspalo ma da oni jos duvaju itd.

tako reci,bolje je bez toga,uredu neko duvanje po nekad al ponekad ne non stop znaci kad je nova god itd.:)

nisam uzeo vec 4 god. nit planiram vidio sam probo sam cao=)
E'o da i ja napisem nesto...

Prvi dodir s drogom... Prvi put da sam bilo kakav dodir s drogom imao je u drugom razredu srednje skole. Tada kao klinac koji redovno ide na utakmice Sarajeva, gledajuce velikane sjeverne trbine, kako puse travu, i sam sam zelio da probam... Sve to nije bilo toliko strasno jer sam imao granicu i ono jedan, dva, tri max na nas par, nista strasno... Sto se tice mog prvog loseg iskustva, to je bilo prije 3 godine, u trecem razredu srednje... Ono četvrtak, Sloga gori, Boemi sve u pola cjene a mi u parku ko pravi Turci (turski dimEvi) u oskudici para ono cvaja nas troica... I hay tamo vamo nabrzaka ispusimo i reko ajde me vozite kuci... Dok smo se vracali, 2 puta izletili sa ceste na trotoar, ja se ziv usro, crnjak me spuco teski... Dosao kuci, zakljucao vrati i stavio sto na vrata... Kad sam se probudio stidio sam se sam sebe... :S

Prije otprilike godinu i po sam probao spid, par ciza u par navrata, nista strasno... Moje iskreno misljenje je da cu prije povuci 2 cize neg' ispusiti 5 joina, ali svakome njegovo... Sa svim tim jadima sam prestao iz vise razloga... Roditelji, skola, djevojka, raja, ali ona prava raja koja zna sta je dobro a sta ne za svakoga od nas, ona raja koja ce nam u lice reci ono sto mislimo bez obzira koliko to mi tesko prihvatili...

Za kraj, bez obzira koliko vi (mi) govorili da je trava laka droga i da nemozes postati ovisan, moje misljenje je da ona ipak stara neku vrstu ovisnosti, mozda ne tako veliku kao druge droge ali sigurno budi u nama zelju da je uzimamo opet i iznova...

Za kraj jedna mala anegdota s Peletom aka 100kom :D

Presto pele pusiti i mi se ono napili na ilidzi i kaze on meni, evo ti Nera ove 2 tablete za smirenje, da vidish kako te smire.. Ja popio i onda sam se bash smirio, 3 sata nisam mogo glave da dignem... I negdje oko 3 sata mi krenuli kuci i stojimo svi na mostu, ovaj haver povraca kad me zove Pele na mob : "E Nera brate gdje si ?"
- Reko gdje si Pele, okrenem se nema ga...
- Kaze evo lezim na livadi ne mogu da ustanem...
- I upali blic kad lezi nasred livade u parku...

Imali smo klipove kako ja i ona tu noc radimo salto unazad na vrat ali je zagubljeno :)

<3

Post dobio aplauz od LudaCris

Rješenje
E ovako smrade moj... Znas dugo sam i ceko ovako nekuu temu gdje bi bas mogo da napisem svoj dio zivovota u tome... Nisam neki pravopisac u pisanju ali eto nadam se da ce te mi to oprostit...

Zivim u gradu koji je poslije rata dobio NICK: "zutograd" veliki dio omladine je bilo na heroinu , omladina nije bila sretna zivotom i vecina ih je trazila utjehu u tome... Srecom bio sam dijete bile su samo gadne price , i susrecanja sa tim ovisnicima , ali i dobra lekcija sta u zivotu ne treba prihvatit.
Sve je to proslo , grad je se ocistio i sve su manje price oko tih vremena ali u ovom gradu nikad droga nije nestala...E dolazim za minut ....

E da nastavimo... Prvi susret sa "drogom" imao sam na zavrsetku osnovne skole... Nesto se drustva skupilo, par momaka je donijelo nesto trave i dosli smo na tu ideju da i to probamo...Ne ponosim se tom odlukom kada sam preuzeo joint i uzeo dim ali niti se kada pokajao tim postupkom...
I tako dan za danom kada se god nije imalo sta za radit drustvo se skupi i zapali se...
Dio drustva tada je se odvojilo , jer nisu vidili sebe u tome :)...
Godine su prolazile brzo generacija za generacijm se mijenjala... Trava se pojavljivala sve vise kod omladine- Zatim je u grad dosla hemija (speed) vecina raje su to probali , dok smo se ja i moj ostatak drustva drzali dalje od toga ( neko vrijeme)... Probalo se i to , cak i vise puta ... tada se i odvojio drugi dio drustva... taj dio zivota pamtim kao jako los., tada je se tek shvatilo da nam je droga mnogo uticala na drustvo...
Dio drustva koje je ostalo je cvrsto vec par godina , recimo neke 4 godine ... Te 4 godine pamtim po mnogim stvarima i mogu rec samo najboljim ... probalo je se svasta toga(osim najgoreg) po partijama je to i bila normalna stvar, ali svemu dodje kraj odnosno dosada...I dosli smo do samog dijela sadasnjeg zivota...Ode se nekad na partiju i opusti jednom u 2 mjseca ali se sve smirilo...Jedina navika koju u zivotu nisam izbacio da volim da zapalim sa drustvom kad tad da se opustimo i dobro isplacemo :D...
I sada kada sam proso mnogo toga , mnogo toga sam i naucio... Jedan sam od onih koji su protiv uzreke " Trava ide na dalje " i ako je to u mom primjerku bilo... Mislim da je sve do drustva ... Slozeno i pametno drustvo moze iz svega toga izvuc na dobro ... Eto opet spomenimo moj primjer... Sada se fino malo posvetim drustvu, malo curi i malo kompu :)...
Vecina ce vas rec kako nisam upravu , kako sam svaki korak pogresan uradio , ali ja se ne kajem ni za jedan i drago mi je sto danas mogu nekome rec dobar savjet oko toga .... Danas nikada necu nekome ponudit nista sto nije nikad probao i postujem svakog onog koji ne zeli probati ... Moj savjet i nemoj, jer nece vam nista dat ono sto nemate :P... ali ako vec nesto zelite uzmite koji dim i to vam je savrseno dosta za savrsen osmijeh i zadovoljstvo :)...
Eto ovaj tekst nemam pojma kako bi napiso da nisam ovako malo fino puhnut i nemam pojma o cemu bi ja prico sa mojim klipanima kojih sam upozno preko online svijeta sa kojima se radujem za svaku minutu snjima...

pelle ,ex,blazze ,djemo,brcko , sarajevo bihac(napusenci moji ♥) sve ekipe koje sam upozno volim vas majke mi ... Nasa mana se zna volimo se napusit i biti totalno glupi mislim da u tome nema nista lose....haha

Smorio sam se vise mogo bi o svemu pisat i 3 dana ali eto skratio sam koliko sam mogo mislim da necu vas sve smorit ali eto moja mala ispovjest a i mali savjet za sve...

P.S hajde sad da vas cujem znam da vas ima i gorih
:)
EH ovako :):)

Poceo cigare pusit relativno vrlo rano 7-8 razred davno...tad se i nije duwalo tolko :) ... samo par likova u gradu (starih narkomana )

I odem ti ja kod ovih havera u baraku :) (kucica gdje su smo se skupljali ) i dosla neka starija raja :) izvadili kesu na sto i motaju :) . Znao sam ja sta je trava....al dodira nisam imao sa njom :S .

Pochese oni motat 2-3 ispusise...pitaju mene ossh ti .. ma reko nemogu ...... smrdi ono samo tako.....ja se od onog dima napusio....ajd reko daj da probam ...
od toga je sve pocelo :)

dim po dim ja se raznio...ma nisam mogao da ustanem...tjelo mi se oduzeloo...pocelo me ganjat kako cu kuci ovo oono strah neki...

aj ja tu jos nekolko vremena sa njima :) odoh reko kuci nemogu ja vise :) ustanem nekako i krenem :) kroz glavnu ulicu gradom...djeca prolaze ja sve kontam policija znojim se ...pocnem trcat nekako jedva....

DOSHO KUCI POJEO BOGA OCA :) :)

to je prvi put bilo:))

Sto se boba tiche - speeda uzimao par puta nije mi to to :S nekako
ne vuce me nikako...

Sad imam najaceg dilera u gradu Fraeru dodjes na vrata sjedi u invalidskim kolicima HAHAHHA
Obeco sam dyemo i blazetu da cu ih vodit :$

i jos jedna scena za bong :)
dosli neki francuzi stranci prije 2-3 god :)
i donjeli bong a mi debili nismo znali sta je :) aj zapale oni nama mi se raznjeli mene prosralo :) XD
krenuli mi qci :) haver kesu i stavlja bong hahhahaha
oni francuzi pomagaju NO NO NO :)

i ne vratismo im :$ sad je u mom vlasnisvu ♥
et ko pozeli da se puhnemo donesem ga :)

et Cus ♥ ♥
pwnZOR je napisao/la:
EH ovako

Poceo cigare pusit relativno vrlo rano 7-8 razred davno...tad se i nije duwalo tolko ... samo par likova u gradu (starih narkomana )

I odem ti ja kod ovih havera u baraku (kucica gdje su smo se skupljali ) i dosla neka starija raja izvadili kesu na sto i motaju . Znao sam ja sta je trava....al dodira nisam imao sa njom :S .

Pochese oni motat 2-3 ispusise...pitaju mene ossh ti .. ma reko nemogu ...... smrdi ono samo tako.....ja se od onog dima napusio....ajd reko daj da probam ...
od toga je sve pocelo

dim po dim ja se raznio...ma nisam mogao da ustanem...tjelo mi se oduzeloo...pocelo me ganjat kako cu kuci ovo oono strah neki...

aj ja tu jos nekolko vremena sa njima odoh reko kuci nemogu ja vise ustanem nekako i krenem kroz glavnu ulicu gradom...djeca prolaze ja sve kontam policija znojim se ...pocnem trcat nekako jedva....

DOSHO KUCI POJEO BOGA OCA

to je prvi put bilo)

Sto se boba tiche - speeda uzimao par puta nije mi to to :S nekako
ne vuce me nikako...

Sad imam najaceg dilera u gradu Fraeru dodjes na vrata sjedi u invalidskim kolicima HAHAHHA
Obeco sam dyemo i blazetu da cu ih vodit :$

i jos jedna scena za bong
dosli neki francuzi stranci prije 2-3 god
i donjeli bong a mi debili nismo znali sta je aj zapale oni nama mi se raznjeli mene prosralo XD
krenuli mi qci haver kesu i stavlja bong hahhahaha
oni francuzi pomagaju NO NO NO

i ne vratismo im :$ sad je u mom vlasnisvu ♥
et ko pozeli da se puhnemo donesem ga

et Cus ♥ ♥
Nista NO NO NO ..

Mora to da bude : YO YO YO !

Oba mi sina " VOLIM TE " ♥
Philosopher je napisao/la:
Moja iskrena prica sto se tice droge.

Zivim okruzen jako cudnim drustvom.
Svaka druga osoba u naselju narkoman, teski ili slabi, nebitno. Ili duvaju, bodu se ili smrcu, sve zavisi ko koliko kesa ima i koliko zaradjuje.
Znam i par "dilera". Mah.. ne znam ih, nego smo na "zdravo zdravo". Ne znam ni jesu li stvarno dileri ili se samo prica po naselju. Jbg. standardni tracevi za kojim me boli ku***.

Sve u svemu, jako lijepa situacija da se navuces, probas, uradis neku glupost koju ces kasnije 100% zazaliti.

Bio sam milion puta u situaciji da su mi nudili, da probam, da uzmem... jednostavno sam ih odjebo sve redom. Nikada nisam ni probao, a ni ne planiram. Libo me racku da li je neko faca ako duva, da li je glavni, da li je to moderno ili sta je vec.
Za mene je to samo jos jedan oblik retardacije, a u suprotno me niko nikada nece ubjediti.

Svako zna koliko su te gluposti stetne u svakom pogledu, od zdravlja, pa do socijalnog zivota, nista dobro ne moze donijeti. Svudo oko vas mozete procitati koliko je stetno, sta vam donosi, a sta odnosi, ali NEEEEE.... vi ste face. Radite nesto sto je nezakonito, zabranjeno. Bas sam faca, sjebo sam svoje zdravlje da bi pokazao drugima kako se ne bojim zakona, roditelja i ostalih "nadleznih".

Ha probo, ha vec navucen. Isto si sranje. Covjek bez karaktera, covjek koji nije mogao da odoli jednom je****m iskusenju. Slabic obicni, a i bol roditeljima.
Potpisujem u potpunosti.

Jedne nove godine dernek bla bla probo sam kubu i posto nisam znao da se ona uglavnom fucka ja povucem do kraja i zamalo nisam bubrege iskasljo a jos ima ukus ko da si ugalj usta stavio. Al davno davno sam reko da nikad necu pusit i tacka i tako je dan danas, obicnu cigaru nikad probo a kamol nekakve droge.

Bio sam u dosta situacija gdje sam odolio iskusenju, prvo dok sam boravio u Austriji, ja sjedim cekam tramvaj dodje lik kaze treba li ti cega droga djoja, il u tramvaju lik vadi dvije djoje kaze mi ajd ja castim, onda po parkovima i tamo i kod nas. Meni je smijesno bilo gledat pocetke nekih kad se propuse vecinom zbog furanja da budu u centru paznje, pa mi smijesno gledat kako fuckaju i ne znaju uopste drzat nit uvlacit. Meni se gadilo to furanje i poredio sam ga sa primitivizmom. A jos smjesnije mi kad neko kaze da mora pusit jer ne zna sta ce radit sa rukama. Mislim wtf ? Psiha malo ? Cuj ne zna sta ce sa rukama radit. I kad tako neko postane dugogodisnji aktivni pusac ako kojim slucajem ostane bez cigara neko vrijeme par sati dan dva, postaje psihicki nestabilan, nervozan, agresivan jednom rjecju ovisan. Zato je za mene pusenje odraz ljudske karakterne slabosti i bez svjesnosti jer uzima zdravlje, novac i sto je najgore steti onima koji su oko pusaca tzv. pasivni pusaci, znaci porodica i drage osobe. Pusaci predstavljaju znacajan faktor u ekonomiji jer proizvodjaci duhana obrcu milijarde na njima.

Krave pasu a ljudi pushe travu, nema razlike al svak ima pravo izbora i misljenja. Tvoj zivot tvoj problem ha ja.

I ovaj contest ima za cilj da gotivi price kako su se neki fiksali, smrkali i naduvali, a najbolesnija ce bit nagradjena. Sjajan primjer ovoj djeci na portalu 94, 95, 96 godista, koja ce pomislit pa ovo je cool i ponesto naucit iz detaljnih objasnjenja, eto sansa da cak i uniste si zivot, kul kul.
Nisam nikad probao duhan, alkohol kamol drogu, a i nemam namjeru probati nista od ovoga .
spY je napisao/la:
Ovako.. Dogodilo se to prošlog ljeta dok sam bio u Austriji. Bio sam preko raspusta kod tetke u Linz-u. I ona je imala sina mojih godina, 17-18. I bio hajvan, al' onaj baš hajvan teški. I jednog lijepog sunčanog dana, donese on nekakve trave. Prvo sam mislio da se zajebaje da je ćaj neki. I pođe da mota. Smota, zapali. Daje meni. Ja necu. Hajde jednu. Ma necu ba. Rek'o nam efendija da ne smijemo pušit ništa. I ja potegnem jednom, dvaput, triput, odnijelo mene na neku livadu. Lipo brate. I trcao ja tom livadom, cokolada raste iz zemlje, kola potok. Prelijepo. Ali odjednom me nešto proguta i vrati me u normalu. I poslje toga ikspirijensa, spremimo se mi u grad i lagano put pod noge i u carsiju/grad. Otišli u neki seljacki klub, udara muzika, sad u glavu sad u trbuh. (a ja gladan) I izvadi moj rođo neke tabletice, kaže fataj. I dadne mi neku plavu, i ja to popijem. Nakon par minuta osjecao sam se kao supermen j**o te. Isto onaj zeko Duracell, što traje duže... Puno duže... I iskako se ja ko majmun na partyu. Tri sata ujutro i ja ope' skacem ko čimpanza po klubu. Nisam se mogao kontrolisat. I ujutro sa zorom mi odemo kuci. Spavao sam 12 sati, i probudio se ukocen skroz. Sav utrno, mišici down. System down. Morao sam se repair nekako. I natjeram se u kadu nekako, okupam se i system repair uradim. I sad nađem rođaka i kontam gdje cemo sada i šta cemo sada. Kaže on meni, nemoj se ti meni rođo sikirat. Sve je sređeno. I za 2-3 sata dolazi sa 2 jarana u sobu. U kesici bijel prah, isto brašno. Al' pošto sam ja puno gledao CSI na federalnoj, skontao sam da je to 'koka'. I napravi on one redove, isto 'arane kao u filmovima. I povuce on red, jaran, i došao red na mene. I krenem ja, malo. Ništa. Još povucem, ništa. I onda srknem sve. Nakon par minuta, lip osjecaj. Isto kad umaces frišak hljeb u pekmez. I to je moje iskustvo sa drogom. Jedva cekam sljedeci raspust da se opet idem drogirat jer nemam pametnijeg posla u životu. "he he"

Ovo sve što ste pročitali slagao sam. Djaba ste čitali. Mogul' sad dobiti lizalo i aplauz.
Cigane ruzni cito sam ovo 5 min. xD
Eto fina tema pa da i ja podjelim svoju pricu sa vama

Prije svega da kazem da sam prije bio veliki sportas gdje ne da nisam htio cut uopce cut za drogu vec ni za obicne cigarete. Ipak prije jedno 4-5 godina starci moji otisli na more 10 dana a ja sam doma . Naravno najbolji frend dolazi tu je cuga pije se svaki dan zajebancija ekipa dolazi i tak par veceri kad jedno trece ili cetvrta vece reko da mi sebi kupimo cigarete . Reko ajde da probamo nece nista lose biti. I naravno tako je to pocelo sa mojim pusenjem sto se tice cigareta.

Proslo tih 10 dana moji starci se vratili nista vse ok. Mislim si ja gotovo vise nista od pusenja i to bilo je samo za zabavu. Kad ono qrac. Prvo smo poceli ic kod toga frenda pa pusili i tak kak je to redovito islo sjetimo se mi sta nebi probali i travu. Tako je i bilo taj frend je znao jednog "poznanika" koji je prodavao. Naravno tada je panj jos bio 50 kuna (pi**a im materina sad je 100) i Tako mi kupili sebi panj pa budemo srolali i mazi. Napusili se ja i on , nikad bolje se nismo osjecali. Tada je jos bilo ljeto. Posto smo dobili i sjemenke frend je u svojoj sobi cak posadio tako da smo jedno vrijeme imali i svoje izvore . Nazalost vise sliku toga nemam ali izgledalo je prejako. I tako je pocelo moje razdoblje napusavanja.

2-3 godine poslije bili smo na moru isto ja i taj frend i jos neka nasa ekipica. Tada sam prvi puta dosao u kontakt sa heroinom . Dobio sam ga ponudeno na stolu ali ipak sam se odlucio da bi to bilo previse tako da je od tada moja konacna odluka bila ta je trava jedna granica koju sigurno necu nikada preci.

Inace sto se tice droge ja bi je lagalizirao u svakom obliku od najtezih droga do najlaksih. Mislim da onaj koji se zeli pikati i slicno samo neka da. Ko ga j**e sebi unistava zivot. Isto tako onaj koji si zeli poduvati za smirenje, zabavu ili nesto trece zasto ne??

U danasnje vrijeme pusim nesto manje i jos jedna hvale vrjedna informacija sto se mene tice jest ta da sam evo u ponedjeljak bio na testiranu za policijsku akademiju i prosao sam hvala bogu t sada samo cekam lijecnicki

I jos jedna stvar koju sam zaboravio a to je da moji starci dan danas dolaze na more ja naravno nejdem a onda znate sta se desava. U mojoj galeriji imate jednu sliku mog frenda i mene koja je slikana ove godine dok su starci bili na moru

I za kraj znam da je jutub zabranjen ali mislim da ovaj video odlican sto se tice ove teme za sve one koji nisu poslusali i pogledali. Videoi pogledajte do kraja i dobro slusajte i ako znate imalo engleski budete zamrli od smijeha

http://www.youtube.com/watch?v=63yJxXfiIkY
auhhhh,Kad se sjetim sa 4,5 god nezz tacno odem kod tetka i motam duhan XD
Znate kako je...Pocelo se izlazit , dokazujes se , postajes "frajer".Onda cigare i alkohol.Prolazili vikendi , ono kontam mi jos na istom :S...Postalo dosadno zamorno treba nesto malo jace od cigara i trave a da bi bilo fino.U glavi sam konto dignucu si rejting ,a ustvari nisam znao u sta sam se uvalio...bilo me je malo strah jer sam jako povodljiv i moze me sve savladat...al' eto da bi bio frajer i faca odlucih da zapalim.Kontaktiram lika i dog se s njim da mi donese u potpunom povjerenju.Donese on to zovnem druka kuci kod mene , zapalimo.Nakon popuseng joxa smo se osjecali najljepse,zujanje u usima malo , boje se malo mjesaju , zaboravis na brige sve (kojih sam do tada imo mnogo).Od tog dana bio sam necu reci primoran , ali sam imo zelju da zapalim i redovno sam pusio...I nikad se nebi rjesio tolikog pusenja jer sam se pretvarao u zestogog travara , rekao sam starcima koji su ostali zaprepasteni, no uz pomoc njih sam prestao pusit svaki dan.Sada zapalim kad me upita netko , ali vise da nabavljam velike kolicine i da dajem ogromne pare za to nepada mi na pamet :)

eto naj iskrenije

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.