Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Contest] - Photomanipulation

1.008 pregleda · 23 odgovora · otvorena 20.12.2009. u 20:30

Na votingu je tako bilo, vi ste odlucili sta biste zeljeli da bude.

Pravila znate ?

Nema RIPanja.
Nema koristenja PREMADE Slika.
PSD File mora da zadrzi svaki layer, a ne na jednom layeru sve radjeno.

RAR Arhivu sa PSD File-om i Slikom postaviti na "http://Rapidshare.com" i poslati "torQ7u" na PM.

RAR Arhiva MORA da izgleda ovako !

Krajnji datum predavanja radova je 10 dana od danasnjeg ! Sto znaci 30 Decembar je DEADLINE !

Stockovi ( Obavezno skinuti )

http://rapidshare.com/files/323608115/Stocks.rar (Premium Link)

http://rapidshare.com/files/323639964/Stocks.rar (Non Premium Link)

Nagrada: 200 Bodova + Medalja !

Have Fun !
E'o ko ne moze da skine sa RapidSharea.

-http://www2.speedy-share.com/ob10b1avir8j/Stocks.rar.html

Slazem se sa stahorom, dao si nam stockove koji su vec obradjeni u PSu.. daj mi rugobu da napravim ljepoticu od nje :S ili tako nesto :/

Post dobio aplauz od skala

ucestvujem :D
sretno svima koliko god vas ima :D
quickarena je napisao/la:
Braćo mila mogu misliti sta je u ovih 26 mb .....mogu Marka napraviti......
3 hd stocka prekrasnih treba na kojima nista kako treba ne mozes napraviti, 3 hd smoke-a cini mi se, 1 vec. stock ...
Ugl. 2500x2500+ rezolucije su slike ^^
Poslao rad... ne nadam se necemu posebnom jer stockovi su bili veoma losi ...
empty_king je napisao/la:
3 hd stocka prekrasnih treba na kojima nista kako treba ne mozes napraviti, 3 hd smoke-a cini mi se, 1 vec. stock ...
bash ono fuj fuj fuj...........nesvidja mi se nish osim trebe s kacketom.....nemas jednostavno ideje daj da mi nesh na svoju ideju da uradimo a ne neki smoke na trebu :S

samar ako os samo sam rekao misljenje.......
Neznam sta ste vi radili ali ja sam imao sirok spektar mogucnosti na mojoj slici, to je i cilj photomanipulacije
Ja sam nesh uradio,jes da nisam to bas pravio nikako al vazno je ucestvovati
FGB je napisao/la:
Neznam sta ste vi radili ali ja sam imao sirok spektar mogucnosti na mojoj slici, to je i cilj photomanipulacije
Ev' uzecu primjer one sa kacketom ...
Mozes obojit kosu, obojit oci, pojacat ten, promjeniti boju kacketa ili sam kacket, mozes dodat tetovazu i to je to ...
Za ostale ne znam jer nisam pokusavao ...
pa jelda bilo bi najlakse neke predobre stockove dati da je lahko napraviti...^^
jbg,ako mosh sa onim stockovima,zasto ne sa ovima...ispocetka mi se nisu svidjeli,al' sam skuzio da i nisu toliko losi
Stockovi su fantasticni, nije cilj retouch nego photomanipulation, btw. samo je malo stockova, al svejedno sam uradio prejak rad, ma da vise lici na neki wallpaper, ali et'
Mozes obojit kosu, obojit oci, pojacat ten, promjeniti boju kacketa ili sam kacket, mozes dodat tetovazu i to je to ...
To sto si ti napisao nije uopste cilj ove Photomanipulacije, ima nesta sto je autor htio da kaze samo vi treba da skontate
Mozel se od kacketa napravit "smoking kacket" ? Da se dimi ?
torQ7u je napisao/la:
Vidis da se bez razloga zale jer im je mrsko ili pak ne znaju

Prvo dooobro pogledajte svaki stock sjedite i razmisljajte jedno 10tak minuta sta bi mogli uraditi, a ne da za svaki stock radite istu temu istom metodom

Btw. b vas smoke, to je samo osnova, iz ovog smokea se mogu svakojake stvari napraviti, kao neki light, sa pravilnim Color Balance-om mozete od smokea napraviti realistic vatru, neke apstrakcije, sjenke itd. pa i sami "smoke"
torQ7u je napisao/la:
Mogo si to reci prije neg' sam' sendo rad
Al' nema veze Ionako ono je moj 2gi rad sa photomanipulation stoga se nadam bar 1nom glasu
Sretno svim ucesnicima
ja sam svoje vec odradio samo sto nevalja sto ovi govore kako sta radit mozda je neku slicnu ideju imo i sace svi isto radit:(
Nisi u pravilima napisao da li je dozvoljeno koristenje ostalih rendera, ili samo ovih u .rar-u!
azrm je napisao/la:
Nisi u pravilima napisao da li je dozvoljeno koristenje ostalih rendera, ili samo ovih u .rar-u!
mislim da je nemoguce napraviti kvalitetnu photomanipulaciju sa samo ovim stockovima...po meni treba jos makar 2-3...ja sam koristio jos neke dodatne
azrm je napisao/la:
Niko vam nebrani Meni je samo vazno da ste to VI radili
FGB je napisao/la:
To sto si ti napisao nije uopste cilj ove Photomanipulacije, ima nesta sto je autor htio da kaze samo vi treba da skontate
Fin ti je rad, onaj na fb-u.

_

Ovi iznad, sad sve neki photoshop znalci, pročitali par tutova i onda možeš ovo, možeš ono, color balance >.>

wannabe

Neću učestvovat', jer nemam vremena -.-"
Mozda nesto uradim...mozda, ali necu uploadovati na g.ba tj. necu se takmiciti, cemu korist takmicenja kad ovdje nema ljudi koji bi znali da ocjene rad, nema ljudi koji znaju da prepoznaju umjetnost, odnosno njih ima ali jako malo te pojedinci nista nemogu. Da mi balavac neki odredjuje koja je slika dobra a koja ne.. Nema sanse.

GL ucesnicima

EDIT: Change of heart
Ipak ucestvujem.

I da... tQ-u kupi licencu za winrar samo sto nije istekao.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.