Ev' jos jedan tut od mene za WoW ^^
Kako napraviti custom spawn mjesta + custom statse na startu ...
~Standardno otvorite world database i nadjite playercreateinfo i otvorite tabelu. Prethodno u WoW-u na mjestu spawna ukucajte .gps i prepisite sve to u notepad (ako cete koristiti i custom spawn mjesta). Kada otvorite tabelu, prvo sto vam se pojavljuje je index. To mozete ostaviti isto jer ovaj red samo sredjuje nesto u database-u ... Zatim ide race Ovo su id-ovi race-ova :
1 Human
2 Orc
3 Dwarf
4 Night Elf
5 Undead
6 Tauren
7 Gnome
8 Troll
10 Blood elf
11 Draenei
Postavite koji vec hocete ...
Factiontemplate ostavite isti, a ovo su class id's :
1 Warrior
2 Paladin
3 Hunter
4 Rogue
5 Priest
7 Shaman
8 Mage
9 Warlock
11 Druid
Stavite koji hocete ...
Sada slijede pozicije.. To vam je ono .gps stoga samo prepisite ...
Display id mozete ostaviti (a mozete i promjeniti ako pravite FULL custom klasu ...)
Zatim base stats-e mjenjajte po vasim zeljama .. Osim tih statsa, ostalo ostavite kako je ...
Zatim vidjet cete da tu postoje jos neke tabele od playercreateinfo, ali njih cu objasniti drugom prilikom jer treba malo vise posla da se shvati
Kako napraviti custom BG, city ili nesto drugo ?
~U world database-u nadjite worldmap_info
Ovdje imate puno redova, ali ja cu izdovjiti one najvaznije :
minlevel
areaname
requestquest
requestitem
cooldown
Ostalo mozete mix-at po vasoj volji.
Custom vendori ..
~Posto u proslom tutu nisam bas najbolje objasnio evo sad ... Mrsko mi je postavljati slike pa se nadam da cete iz rijeci shvatiti ...
Idite u creature_names i editujte neki ...
Zatim idite u creature_proto, stavite ID vaseg creatur-ea (koji ste koristili u creature_names), levele itd...
Zatim idite u vendors ... Pod entry ide ID vaseg creature-a.. Dakle ako zelite 5 itema 5 puta morate napisati npr. 150000 zasebno ... U item stavite ID itema, ovo ostalo ostavite isto ... Sve id-ove itema mozete naci na wowhead.com, ili ako koristite custom item stavite njegov id. Nakon toga udjite u server i kucajte :
.npc spawn 150000
i to je to ^^ Imate custom shop ... Dakle nadam se da ste me shvatili, ako niste pm me i objasnit cu vam
Eh' to je to za sad, izvinite sto nema ss-ova al' mrsko mi bilo palit wow cijeli mi comp zastopa
Pa do sljedeceg puta
Text je kucan u wordpad-u pa javite ako bude bilo kratkih gresaka (testiram boje
)
Ok ev' i SS-ova :$
Custom stats + custom spawn place (bez GM pristupa na GM islandu)

DK Epic gear shop (custom vendor, pala reputacija kod ironforge-a jer sam prije toga slucajno kill jednog npca pa nisam mogao kupovat da vam pokazem ^^)
Kako napraviti custom spawn mjesta + custom statse na startu ...
~Standardno otvorite world database i nadjite playercreateinfo i otvorite tabelu. Prethodno u WoW-u na mjestu spawna ukucajte .gps i prepisite sve to u notepad (ako cete koristiti i custom spawn mjesta). Kada otvorite tabelu, prvo sto vam se pojavljuje je index. To mozete ostaviti isto jer ovaj red samo sredjuje nesto u database-u ... Zatim ide race Ovo su id-ovi race-ova :
1 Human
2 Orc
3 Dwarf
4 Night Elf
5 Undead
6 Tauren
7 Gnome
8 Troll
10 Blood elf
11 Draenei
Postavite koji vec hocete ...
Factiontemplate ostavite isti, a ovo su class id's :
1 Warrior
2 Paladin
3 Hunter
4 Rogue
5 Priest
7 Shaman
8 Mage
9 Warlock
11 Druid
Stavite koji hocete ...
Sada slijede pozicije.. To vam je ono .gps stoga samo prepisite ...
Display id mozete ostaviti (a mozete i promjeniti ako pravite FULL custom klasu ...)
Zatim base stats-e mjenjajte po vasim zeljama .. Osim tih statsa, ostalo ostavite kako je ...
Zatim vidjet cete da tu postoje jos neke tabele od playercreateinfo, ali njih cu objasniti drugom prilikom jer treba malo vise posla da se shvati
Kako napraviti custom BG, city ili nesto drugo ?
~U world database-u nadjite worldmap_info
Ovdje imate puno redova, ali ja cu izdovjiti one najvaznije :
minlevel
areaname
requestquest
requestitem
cooldown
Ostalo mozete mix-at po vasoj volji.
Custom vendori ..
~Posto u proslom tutu nisam bas najbolje objasnio evo sad ... Mrsko mi je postavljati slike pa se nadam da cete iz rijeci shvatiti ...
Idite u creature_names i editujte neki ...
Zatim idite u creature_proto, stavite ID vaseg creatur-ea (koji ste koristili u creature_names), levele itd...
Zatim idite u vendors ... Pod entry ide ID vaseg creature-a.. Dakle ako zelite 5 itema 5 puta morate napisati npr. 150000 zasebno ... U item stavite ID itema, ovo ostalo ostavite isto ... Sve id-ove itema mozete naci na wowhead.com, ili ako koristite custom item stavite njegov id. Nakon toga udjite u server i kucajte :
.npc spawn 150000
i to je to ^^ Imate custom shop ... Dakle nadam se da ste me shvatili, ako niste pm me i objasnit cu vam
Eh' to je to za sad, izvinite sto nema ss-ova al' mrsko mi bilo palit wow cijeli mi comp zastopa
Pa do sljedeceg puta
Text je kucan u wordpad-u pa javite ako bude bilo kratkih gresaka (testiram boje
)Ok ev' i SS-ova :$
Custom stats + custom spawn place (bez GM pristupa na GM islandu)

DK Epic gear shop (custom vendor, pala reputacija kod ironforge-a jer sam prije toga slucajno kill jednog npca pa nisam mogao kupovat da vam pokazem ^^)