Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] WoW Custom quest + Shop

290 pregleda · 12 odgovora · otvorena 10.12.2009. u 21:52

[Custom Quest in World of Warcraft + Neke jos stvarcice ^^]

~Potrebno : WoW server
Navicat
~Konektovanje na bazu, editovanje acc-ountova, custom itemi .. klikni me... kakav je osjecaj ?

~Sem custom questa objasnit cu vam i custom shop ...
Prvo na http://www.wowhead.com nadjite nekog spell givera da je A i H orijentisan (da vam olaksam posao  svejedno je ...
Dakle napravite svoj server, novog charactera (ja sam koristio Darfowe ...) i svakog npca u onom start krugu delete sa komandom :
.npc delete (prethodno selektujete)
~Zatim nadjite neko mjesto i okrenite se kako zelite da vas npc bude okrenut i kucajte .npc spawn ID u nasem slucaju : .npc spawn 18537

Sada je vrijeme da kreiramo quest ... Iskljucite server (ostavite samo mysql upaljen).
Otvorite preko navicata WoW server / database ... Nadjite world / quest ... Shvatio sam da kada idete ono + da se nakon resetiranja baze quest izbrise ... Zato izaberite neki random quest i njega cemo editovati ...
Ja sam odabro prvi  Entery ID mozete ostaviti isti nije od neke vaznosti, zone stavite 0, ovo 0 do min level, to odaberite sami, i quest level sami.Ostalo do Title sve na 0. (sem ako ne zelite nesto posebno :
1 Human
2 Orc
3 Dwarf
4 Night Elf
5 Undead
6 Tauren
7 Gnome
8 Troll
10 Blood elf
11 Draenei

Class ID's:

Code:
1 Warrior
2 Paladin
3 Hunter
4 Rogue
5 Priest
7 Shaman
8 Mage
9 Warlock
11 Druid)
Pod title stavite ime vaseg questa, detalies neki detalj, objectives sta treba uraditi u questu, completion text (kad ispuni) sta ce da mu pokaze, incompletion (kad klikne a nije ispunio) da mu pokaze ... Ako zelite neki item da treba da uradi quest, pod reqitemid stavite id od nekog itema... ugl. ja to necu koristiti (mrsko mi ) pa ni nista da trazi ni daje vec samo golda ... Dakle ja sve preskacem do RewMoney i tu upisujem koliko zelim da golda da... ovo RewXP kolko XP ces dobit ikad uradis quest ... Ostalo ostavite kako jeste... restartujte vas server (moze samo world) i opet upalite.
Idite kod onog lika i kucajte : .quest add ID (u mom slucaju : .quest add 5741) I malo sacekajte ... Dakle on ce automatski registrati (kada koristite add) taj NPC kao start i finish questa. Ako zelite da je start kod njeg a finish negdje drugo :
.quest start ID
.quest finish ID
Evo kako bi to otprilike trebalo izgledati :

Custom shop ? Zelite neki custom shop ?
Preporucujem jer ja bas ne znam najbolje da objasnim   ...
Evo par ss-ova od mog start zone-a darfowa 

Uskoro cu napisat jos par jednostavnih stvari (custom spells itd.) a za vise i advanced stvari sugeriram : Mmowned

Text je pisan u Wordpadu pa stoga ne zamjerite na nekim greskicama ^^ Sve se da ispraviti ^^
Svaka cast
btw. sto ovaj trol na svakoj slici puši ovome xD
nije lahko , nego lako , al eto kako hoces.
btw. grats na trudu
proxio95 je napisao/la:
Svaka cast
haha sta ti primjecujes xD gj za tut 
proxio95 je napisao/la:
Svaka cast
Zato sto su darfowi mali 

Post dobio aplauz od fr0zen

Nemoj se sta naljutiti ili pogresno shvatiti ali koji ku**c iko ima od ovoga :S ? Ne kontam :S Sam si na serveru da imas t1337 koji ce ti ku**c :S Ubijas mobove ?
Omar je napisao/la:
Nemoj se sta naljutiti ili pogresno shvatiti ali koji ku**c iko ima od ovoga :S ? Ne kontam :S Sam si na serveru da imas t1337 koji ce ti ku**c :S Ubijas mobove ?
Ubijam Kil Dzejdena i Kel'Thuzada zajedno u 20 sekundi  Da mi je warr odavde na orginalu 

Post dobio aplauz od trapoo

MAND4 je napisao/la:
Ubijam Kil Dzejdena i Kel'Thuzada zajedno u 20 sekundi  Da mi je warr odavde na orginalu 
I to ti pricinjava uzitak ? Zasto ionako mozes dodati sebi loot -.- Igras li uopce na orginalu ? :S
proxio95 je napisao/la:
Svaka cast
ja nigdje trola nisam vidio...
yassa je napisao/la:
ja nigdje trola nisam vidio...
mislm na dwarfa ^^
Glupane igras na privatnom, skocis PUFFFFFFFFFFFFFFFFFF 80 LEVEL, gtfo
extra :)
imam ja problem oko quest helpe-ra tj one strelice koja pokazuje quest tj lokaciju.Znaci problem je u tome sto mi je pokazivala jedno vrijeme,a sada vise ne pokazuje...znam da sam nesto capkao oko opcija pa sam nesto cacno pa mozel mi ko pomoc ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.