Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Covjek i nada

315 pregleda · 25 odgovora · otvorena 15.12.2009. u 19:27

Sjedio je sam na zaledjenoj klupi, dok je posmatrao razne prolaznike i djecu koja se grudvaju. Hladnoca mu se uvukla pod kozu, i svaki trenutak je bio sve tezi i tezi. Svaka sljedeca noc koju treba da prespava na otvorenom, za njega je bila novi izazov. Malo ljudi se bori u takvim uvijetima, a jos manje njih ima nadu. Miko ju je imao, i nadao se boljem vremenu. Novca je imao tek toliko da kupi sebi kutiju cigara, pojede sendvic i zalije ga nekim jeftinim sokom, ipak nije se zalio. Vrijeme mu je prolazilo sporo, i jedva je imao nesto za raditi. Radio je sve poslove kako bih prezivio, cak i one najprljavije. Kada nije imao nista da radi, malo bih prosetao gradom, a onda bih opet nasao neku klupu i lezao na njoj. Ono malo para sto bi mu nekad ostalo "viska" potrosio je na raznorazne oglase. Imao je neki veoma jeftin mobitel, koji mu je sluzio samo da primi poziv ako ga neko nazove putem oglasa, mada ga je rijetko ko zvao, a kada bi neko uputio poziv kada bi ga vidio na pragu, onako prljavog rekao bi mu izvinite pogrijesili ste nismo vas mi zvali.

Tuzno je to bilo, jos tuznije za njega. Nakon nekoliko dana odlucio je sagraditi sebi neki dom. Sagradio ga je od raznoraznih sperploca i daski. Kako bih bio siguran od kise, preko daski je stavio velika dva najlona. U tom " domu " bilo je tek toliko mjesta da se ispruzi i napokon sigurno provede noc, pa koliko to sigurno bilo. Svako drugi dan je uzimao i na kladionici, mada suma nikad nije prelazila preko tri marke. Njemu je bilo dovoljno uzeti i tri marke, jer bi to znacilo da moze uzeti da jede, da popije, i da opet uplati listic, a opet bi mu ostalo nesto sitnisa..

Jednog dana odlucio je skupljati pare da ode u drugu drzavu, u drzavu gdje mu je rodjak koji ga je uvijek izdrzavao u zivotu. Medjutim, on je izgubio stan na sudu, opljackali su ga i uzeli mu mobitel. Kako je uzeo novi mobitel, dobio je i novi broj, i rodjak ga nije mogao kontaktirati. Rodjak ga je zvao ali broj nije postojao. Mislio je da ne zeli vise pricati sa njim jer su se davno posvadjali.

Ovo bi bio samo uvod..nadam se da vam se svidja. Svi komentari dobrodosli. Sutra ide nastavak koji je punooo veci..Znaci ovo je samo uvod. Hvala ;)
tuzna prica jedva cekam sutra nastavak
Mogo bi samo malo detaljnije ...
Mozda uzmem ovo za pismeni sutra
KajotY je napisao/la:
:( tuzna prica jedva cekam sutra nastavak
Mogo bi samo malo detaljnije ...
Mozda uzmem ovo za pismeni sutra ;)
Hvala ti, ovo je mali uvod. Sutra tek pocinje ono pravo ;)
Sutra nastavak... Ajde odma :) hehe
znaci tekst ... omg prejak fkt prejak svaka cast

btw uocio sam gresku "...kako bih prezivio..." bih se pise samo za prvo lice to jeste kad govoris o samome sebi

Ugl text 10/10
Jarane ne znam šta da ti kažem nekako ovo što pišeš je previše kako da ti objasnim. Ovakvih hiljadu priča postoji, najbolje bi ti bilo da uneseš neki "život" u te priče. Previše je mrtvo, počni opisivati sve moguće što je taj čovjek o kojem pišeš vidio ... Uopšte neće bit zanimljivo nikome tako jer je previše "mrtvo". I nije zanimljivo za čitanje, na hiljade filmova i serija i knjiga je snimljeno i napisano na tu temu "beskućnik". Zato moj ti je savjet da napišeš kako je počeo život tog beskućnika, šta ga je natjeralo da tako nisko padne. Da dotakne dno dna, da nema više nikoga kome se može obratiti ili zatražiti pomoć. Jer sigurno niko nije od početka na dnu, već kako kaže kockar kad su ga pitali kako je došao na dno dna. Prvo sam postepeno padao , pa onda naglo. Počni opisivati svaki njegov dan neka to bude kao neki dnevnik. I ako bude istinito još bolje, počni izlaziti po parkovima. Još je bolje kad to doživiš ....

Ajd' pozdrav. Fino je što trošiš svoje dragocjeno vrijeme na pisanje ...

Anyway nisam više Gmoderator :D

:P
Jason je napisao/la:
Jarane ne znam šta da ti kažem nekako ovo što pišeš je previše kako da ti objasnim. Ovakvih hiljadu priča postoji, najbolje bi ti bilo da uneseš neki "život" u te priče. Previše je mrtvo, počni opisivati sve moguće što je taj čovjek o kojem pišeš vidio ... Uopšte neće bit zanimljivo nikome tako jer je previše "mrtvo". I nije zanimljivo za čitanje, na hiljade filmova i serija i knjiga je snimljeno i napisano na tu temu "beskućnik". Zato moj ti je savjet da napišeš kako je počeo život tog beskućnika, šta ga je natjeralo da tako nisko padne. Da dotakne dno dna, da nema više nikoga kome se može obratiti ili zatražiti pomoć. Jer sigurno niko nije od početka na dnu, već kako kaže kockar kad su ga pitali kako je došao na dno dna. Prvo sam postepeno padao , pa onda naglo. Počni opisivati svaki njegov dan neka to bude kao neki dnevnik. I ako bude istinito još bolje, počni izlaziti po parkovima. Još je bolje kad to doživiš ....

Ajd' pozdrav. Fino je što trošiš svoje dragocjeno vrijeme na pisanje ...

Anyway nisam više Gmoderator :D

:P
Hvala sto si procitao, sutra ide nastavak pa cu se jos vise potruditi. Pozz :)
Prica je zanimljiva tj mogla bi biti zanimljiva ali stil,nacin opisivanja loš,vrlo loš.
Sta da ti kazem, lijepo je to sto pises, al' pises ono vec vidjeno, vec "prekucano" i izblijedelo,
Probaj pisati nesto novo, nesto drukcije od te teme..

Imas malo jezickih i gramatickih greskica, obrati paznju na forme recenica..

by unb bytehway
Dobra prica, jedva cekam drugi dio. Imas smisla za pisanje prica, samo malo poradi na zivosti i radostima, a ne samo crno/bijeli svijet.
Ocami, cim sam vidjeo naziv teme, znao sam da si je ti podigao
prica nije losa, mogla bi biti malo zivopisnija, al ko sto si rekao tek je uvod.
cekamo drugi dio
Svaka cast odlicna prica .... Cekam nastavk tj.II dio
Odlicno.
E sad je furka pisati price , pa jarane ima stranica gdje to mozete pisati ?

Nije nista licno ,nego bas nidje veze na gaming sajtu da citamo neke price -_-

Pa jbt registrujes se na neki sajt i vodis diskusiju sa likovima koji ce ti dati savjet,kritiku itd.
Vidis da ovdje samo pisu "tuzna prica,jedva cekam jos" .

Po meni je nidje veze ovakve stvari da budu na g.ba ,reklamiranje NS servera = zabranjen ,sto podrzavam ,ali isto tako mislim da treba i ovo biti zabranjeno .

No offense
ney je napisao/la:
Hvala ti, ovo je mali uvod. Sutra tek pocinje ono pravo
Svaka čast kume, želim ti sve najbolje.

btw, i ja pišem nešto svoje što ne želim da iko čita ...
imam neke rokovnike, išarane, ispisane kojekakvim pričama i pjesmica, uglavnom, ima nekog smisla

Eto baš sinoć sam započeo novu priču nešto kao "Zapisi jednog sanjara" pa kad dovršim, možda objavim.

Sretno.
meni se svidja (: još mi se uklapa sa ovom atmosferom vani.. hu ha
čitam i drugi dio :*
tuzno al stas.Zivot je takav .Imas smisla i talenta za pisanje.Samo tako nastavi, cekam 2 dio

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.