Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Dosao j**e* vakat

942 pregleda · 81 odgovor · otvorena 13.12.2009. u 23:00

- Svijet stvarno ide u propast, iako u to nisam vjerovao. Ili mozda nisam htio prihvatiti nesto sto se odavno desava, nesto sto je realnost. Ali, pustimo sada to, ne bih da zvucim kao ostali politicari, pih. Svaki dan mi je bio skoro pa isti, monoton, dosadan, prazan. Nekako se nakanim pa ustanem iz kreveta, a odjeca koja je na meni sva poguzvana, dosadno mi zivit. Pristavljam sebi kafu i idem u wc-e da obavim ono sto se tamo obavlja. Dok sam obavio onu tezu nuzdu kafa se vec i ohladila. Sve me je to pomalo nerviralo. Jednom rukom pijem kafu, dok drugom nespretno vadim iz bijele kutije cigaru. Razmisljam o glupostima i danasnjem debilizmu. Zavrsavam sa najboljim dijelom dana. Stvarno mi je najbolji dio dana kada popijem jutarnju kafu i ispusim cigaru koja tad bas prija. Ali onda pocinje smor. Khmm, idem do granapa kao i uobicajeno, i nalijecem na svakakva ziva bica koja se krecu oko mene. " Dajte dva hljeba " . Nakon sto mi dobacuje dva hljeba u isto vrijeme me pita " Jos nesto ". Nemogu vam opisati kako mrzim tu recenicu. Recenicu koja me iritira iz dana u dan i jednom bih poslao u pm onu prodavacicu al se suzdrzim. Covjece, uzmes korpu nakupujes se svega, ostavis joj 300km na kasi, a ona ce opet reci "Gospodine, zelite li jos nesto? " Ostavimo se toga, odma me pocnu tenzije hvatati. Vracam se kuci i stavljam jaja u frizider, hljeb u korpu, i ostale potrepstine gdje im je mjesto. Palim kompjuter koji je na izmaku " zivota ". Pocinje dolaziti sebi, a kuciste huci kao da lozim vatru. Objasnim jaranu svoju nevjerovatno slabu konfiguraciju, a on me vec sutra pita : " Hej brate, jesil igrao novi call of duty. Smjesno. Udjem upravo na ovaj sajt i pisem "pametne" postove ne bili stekao postovanje starijih clanova i ne bili im dokazao da nisam kao vecina, da se ipak trudim. O Boze pocinjem zvucati ironicno.. Onda bih izasao vani i "trosio" ovo dragocjeno vrijeme sa jaranima ispijajuci po ko zna koji put kafu. Onda se spusti neka magla i padne noc. Nikad nisam shvatao tu recenicu al eto i ja je pocinjem upotrebljavati. Idem ponovo na kafu ali ovaj put sa curom. Sa njom se ruku na srce lijepo provodim, ali moj se djep nikad nije lijepo osjecao sa njom. Vracam se kuci siromasan i krenem da gledam film na novoj tv koji sam slucajno vidio u novinama. Kad ono pise. Nemozemo vam emitovati sljedeci sadrzaj ili nesto tako. PA FUJ ! Ni film nemozes pogledati ko covjek. A nee, moras otici u videoteku dati dvije marke, pa na kraju i kad ga pregledas moras mu vratiti. Iz dana u dan te kradu, mada to mnogi ne shvacaju. Odes u skolu j**u te cijeli dan, i kad se zavrsi nastava mislis da si se napokon otarasio svega a onda te pocnu kuci smarat. Sigurno poznata recenica svima. Sine je li bilo ocjena ? Pisam se na tu recenicu x puta. Fkt je dosao je**n vakat..Dosta nebuloza od mene ovaj put.
Hvala onima koji su citali..

Dzejson cuva temu. Hvala mu i pozdravljam ga..
Brate isto ko da zivis u meni.
Pa ovo je je***o moj svijet, sve sto se meni desava.
Otvori blog pa piši. Takav je i meni život, mada mogu ti reći meni je gori. Mislim imam sve što neko može poželjeti od ovih elektronskih stvari, i $$$ . Al' psihički sam fucked up, depresivan sam uvijek. Prespavam većinu dana u mjesecu. Asocijalan sam.

Ovo i nije baš neka priča, već naš život. :)
Prelijepo :D

sl. zivot vodim, samo sto ne huci toliko xD
Da ne odugovlacim nesto puno.

Fkt je j**e_ vakat , u kojem nemozes nista uradit kao Covjek
Frisk je napisao/la:
Brate isto ko da zivis u meni.
Pa ovo je je***o moj svijet, sve sto se meni desava.
Ovo je danas realnost. J**e*a realnost. Samo sto je kvaka u tome sto je neko ne prihvaca , a neko prihvaca.
Što mi je najmrže, budem u školi 8 sati, vratim se kući ko posran, kažu "Aj malo ponovi šta si radio u školi pa ćeš kasnije učiti", čuj PONOVI, pa reci j**o te kruh aj uči, pa ćeš kasnije još učiti..
Il kad dobiješ 5 kažu pa dobro sine dobio si je sebi a ne nama, a kad dobiješ 1 NEMA OVO NEMA ONO, pa dobio sam je sebi ne vama?
Jak text ćao

Post dobio aplauz od spY

Jason je napisao/la:
Otvori blog pa piši. Takav je i meni život, mada mogu ti reći meni je gori. Mislim imam sve što neko može poželjeti od ovih elektronskih stvari, i $$$ . Al' psihički sam fucked up, depresivan sam uvijek. Prespavam većinu dana u mjesecu. Asocijalan sam.

Ovo i nije baš neka priča, već naš život.
Ako će ti bit lakse, ja imam samo pc, koji sam prakticno kupio svojim radom preko ljeta . . i neam para za konzole koje bi radio kupio pogotov radi par exkluziva . . :/

Pa eto, budi socijalan i daj drugu nesto
Tako ti je to. Dosada se uvukla u sve pore našeg života. Ne znamo šta da radimo više. Svaki dan mi je isti, ustani ujutru, doručkuj, pa na fax. Sa faxa navećer u 20:00 dođem, sav sjeban, i kako učiti? Sjednem za laptop, do iza ponoći. Kasnije se kajem što mi dan ode u propast. Ništa korisno nisam uradio. I tako iz dana u dan. Vrijeme leti, a ja ga gledam kao nakog lika koji džogira Vilsonovim... Boli me uho za njega.

Šta uraditi? Kako se aktivirati, da se ubije ova dosada? Dajte savjet.
Jason je napisao/la:

Ovo i nije baš neka priča, već naš život. :)
Brate isti smo. Evo upravo sad neznam sto sam te nazvao bratom kad mi nisi brat. Valjda elektronska navika. FUJ! U zadnje vrijeme samo citam knjige.. One me vade iz depresije. Odvuku me u taj " carobni " svijet. Mada cim je procitas opet pocinju sranja.
rulF je napisao/la:
Ako će ti bit lakse, ja imam samo pc, koji sam prakticno kupio svojim radom preko ljeta . . i neam para za konzole koje bi radio kupio pogotov radi par exkluziva . . :/

Pa eto, budi socijalan i daj drugu nesto:D
pa eto "druže" nije baš da su mi roditelji kupili. I ja sam sam sve stekao, Al' eto ne bi dalje da ulazim u raspravu. Jer nije dobro ni za mene ni za tebe da "Oni" znaju. =D

Znaš khmm. Da ja sve radim legalno. khmmm.
Sigurno poznata recenica svima. Sine je li bilo ocjena ?

"Nije tata, nije"

A kad dođe na roditeljski usere se

btw, fakat je istina što si napis'o ^.^

@reloaded, ako skontaš šta javi
Isti slučaj k'o i kod mene.Neekad mi bude dosadno živit ocam'. stalno neka glupa depresija :$
brate realno procitao sam detaljno ... mislim da se ovo sve ne desava samo tebi vec i mnogima , evo tu sam prvi ja .. nema mi nista mrze nego iz toplog kreveta kada ustanem i stara ili stari daju pare za hljeb .. ja ono izlazim ocu da umrem od hladnoce , ulazim u granap i po obicaju sam uzimam dva hljeba jer prodavacica ne ide dalje od grijalice koja je pored kase... ali eto drago mi je da nas ima slicnih !!! Monotonija zivota i grada ubija sve postaje sivo ide ka tamnoci dajte da sta promjenimo , kakva desavanja da organizujemo ... heeeeeeeej ljudi dosta je ubijanja tuca , daj ba da se provodimo !!!
Dobro sročena priča. Razlikujem se po sljedećem :

1. Komp mi ne huči
2. Nemam curu
3. Ne pijem kavu ( al' zato alkohol saljevam )
4. Škola j**e
5. Kod kuće soljenje pameti
6. Ma nema pod 6, sve sam rek'o.

+1 za topic.
Koliko sam se samo puta zapitao zasto uopste postojimo , svaki put bih zamisljao nas kao jednu cesticu nekog predmeta , predmeta koji je dio veceg svijeta , te taj ciklus ide u beskonacnost , te da smo mi samo mrvica onog sto "veceg"i ....

tako je sve isto kod mene samo sto nemam curu jbg i zavrsio skolu isto tako ujutro smoren ustanem kao da sam kopo citavu noc, jedva jedem sav sam se usuko, palim komp i bas imam havera stalno mi prica o novim igricama a kod mene komp ves masina staro neko sranje, malo po g.ba udjem na server odradim neke kvestove i onda trazim nekog da idem vani a svi u skoli, i onda sjedim po sto puta gledam neke teme nesta trazim nesta fino da gledam citam limita nemam da gledam sad neke klipove muziku znam svaku pjesmu tako da mi mrsko slusat. izadjem vani malo se smucam oko zgrada zapalim koju i kuci do 2 pucaj wow-a i opet ujutro mrtav umoran nikakav i tako iz dana u dan posla nema para nema sjedi kuci i tipkaj po kompu.

SVAKA CAST ZA OVU TEMU
Jason je napisao/la:
pa eto "druže" nije baš da su mi roditelji kupili. I ja sam sam sve stekao, Al' eto ne bi dalje da ulazim u raspravu. Jer nije dobro ni za mene ni za tebe da "Oni" znaju. =D

Znaš khmm. Da ja sve radim legalno. khmmm.
Joo joo, samo je fora sto sam ja svaku marku znojem zaradio ^^
Pa meni to vise znaci . .

Denka si je narucio psp, al mu ruzna grafika a prodo xbox i nema vise da naruci . . pa bi ja kod njega i pokoju bacio

Aj necemo vise, odoh i ja, trebo fiziku ucit, al mi se neda :/
4rm4n1 je napisao/la:
Sigurno poznata recenica svima. Sine je li bilo ocjena ?

"Nije tata, nije"

A kad dođe na roditeljski usere se

btw, fakat je istina što si napis'o ^.^

@reloaded, ako skontaš šta javi
A sta ako mama pita ? xD
hmmm zanimljiva tema !

Ja kako ustanem sjednem za racunar i to sto odem 2-3 puta do prodavnice ostalo vremena provedem za pc-om do zore !
Ali rekao sam drustvo je najbitnije prvo u RL a onda sve ostalo(internet itd. ) ! !
Realno kad pocnes da sjedis za racunarom ono svaki dan smoris se psihicki ali opet vise volim ovo nego ici na neku njivu i ganjati loptu

Ali zivot moze biti zanimljiv jest da u svemu je bitno da imas para za odredjene stvari ! Ali eto mi koji nemamo zadovoljni smo sa onim sto imamo pa kako god to bilo
Kao sto si rekao racunar ti sjeba* a neko te pita jesi igrao call of duty novi (ako sam dobro zapamtio ) to je meni tako svaki dan ! Ja igram cs ali smjesno mi gledati kakve racunare ima narod i opet nece da se potrude svaki dan vise i igraju cs a nikako da se potrude da nesto bude od njih !
Ali eto zivot je pola pola ! Nekad je dobro nekad lose i to je tako uvijek bilo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.