Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Dosao j**e* vakat

942 pregleda · 81 odgovor · otvorena 13.12.2009. u 23:00

- Svijet stvarno ide u propast, iako u to nisam vjerovao. Ili mozda nisam htio prihvatiti nesto sto se odavno desava, nesto sto je realnost. Ali, pustimo sada to, ne bih da zvucim kao ostali politicari, pih. Svaki dan mi je bio skoro pa isti, monoton, dosadan, prazan. Nekako se nakanim pa ustanem iz kreveta, a odjeca koja je na meni sva poguzvana, dosadno mi zivit. Pristavljam sebi kafu i idem u wc-e da obavim ono sto se tamo obavlja. Dok sam obavio onu tezu nuzdu kafa se vec i ohladila. Sve me je to pomalo nerviralo. Jednom rukom pijem kafu, dok drugom nespretno vadim iz bijele kutije cigaru. Razmisljam o glupostima i danasnjem debilizmu. Zavrsavam sa najboljim dijelom dana. Stvarno mi je najbolji dio dana kada popijem jutarnju kafu i ispusim cigaru koja tad bas prija. Ali onda pocinje smor. Khmm, idem do granapa kao i uobicajeno, i nalijecem na svakakva ziva bica koja se krecu oko mene. " Dajte dva hljeba " . Nakon sto mi dobacuje dva hljeba u isto vrijeme me pita " Jos nesto ". Nemogu vam opisati kako mrzim tu recenicu. Recenicu koja me iritira iz dana u dan i jednom bih poslao u pm onu prodavacicu al se suzdrzim. Covjece, uzmes korpu nakupujes se svega, ostavis joj 300km na kasi, a ona ce opet reci "Gospodine, zelite li jos nesto? " Ostavimo se toga, odma me pocnu tenzije hvatati. Vracam se kuci i stavljam jaja u frizider, hljeb u korpu, i ostale potrepstine gdje im je mjesto. Palim kompjuter koji je na izmaku " zivota ". Pocinje dolaziti sebi, a kuciste huci kao da lozim vatru. Objasnim jaranu svoju nevjerovatno slabu konfiguraciju, a on me vec sutra pita : " Hej brate, jesil igrao novi call of duty. Smjesno. Udjem upravo na ovaj sajt i pisem "pametne" postove ne bili stekao postovanje starijih clanova i ne bili im dokazao da nisam kao vecina, da se ipak trudim. O Boze pocinjem zvucati ironicno.. Onda bih izasao vani i "trosio" ovo dragocjeno vrijeme sa jaranima ispijajuci po ko zna koji put kafu. Onda se spusti neka magla i padne noc. Nikad nisam shvatao tu recenicu al eto i ja je pocinjem upotrebljavati. Idem ponovo na kafu ali ovaj put sa curom. Sa njom se ruku na srce lijepo provodim, ali moj se djep nikad nije lijepo osjecao sa njom. Vracam se kuci siromasan i krenem da gledam film na novoj tv koji sam slucajno vidio u novinama. Kad ono pise. Nemozemo vam emitovati sljedeci sadrzaj ili nesto tako. PA FUJ ! Ni film nemozes pogledati ko covjek. A nee, moras otici u videoteku dati dvije marke, pa na kraju i kad ga pregledas moras mu vratiti. Iz dana u dan te kradu, mada to mnogi ne shvacaju. Odes u skolu j**u te cijeli dan, i kad se zavrsi nastava mislis da si se napokon otarasio svega a onda te pocnu kuci smarat. Sigurno poznata recenica svima. Sine je li bilo ocjena ? Pisam se na tu recenicu x puta. Fkt je dosao je**n vakat..Dosta nebuloza od mene ovaj put.
Hvala onima koji su citali..

Dzejson cuva temu. Hvala mu i pozdravljam ga..
Brate moj i ja se nadje u tom tvom textu. Kako samo dosadi ova monotonija

Ustani ujutro u 6. peglaj se u skoli, dodjes kuci, spavaj od umora i sjedenja za racunarom do 2-3 iako svako jutro ustajes u 6, odem na trening navece, dodjem kuci za komp. Svaki je***i dan.

Nisam pametan u ovom trenutku stvarno, ne znam sta bi rekao
Fina tema

Kod mene je slično stanje samo bez cigara Takav je danas život, dosadan i depresivan. Koliko god se ti trudio da to promijeniš, nećeš uspjeti. Iako idem stalno sa jaranima na koncerte nekakve, kino, kafa, bilijar, ku****e palčeve, opet kad dođeš kući skontaš da to nije to. Što kaže Jason imam sve što mi treba, od elektronskih stvari do para i svega ostalog, ali đaba sve to. Što se tiče ove rečenice po povratku iz škole, u potpunosti se slažem. Ne možeš vjerovati koliko mrzim to da čujem. Nije bitno da li ima ocjena ili ne, dobrih-loših svejedno, jednostavno mi je odvratno to pitanje.

Iako mi sada dodatni pritisak stvara ovaj maturski, kao i razmišljanje o fakultetu. Jednostavno ne mogu da se odlučim koji da upišem a vrijeme za razmišljanje polahko istječe.
Jason je napisao/la:
Ne možeš vala ni to reć'. Ja se ne drogiram samo jer sam lijen, inače bi uveliko bio narkoman žešći. I ti bi bio da si u ovakvoj fazi depresije, trust meh.

Materijalne stvari suxaju, mogu ti garantovati da ta djeca nisu tražila od roditelja da im kupe 3 PC-a.

Vidiš dali su im 3 PCa al' nisu ljubav.
Samo jedno pitanje... Nemoj se uvrijediti... Da nisi emo, jer su oni uvijek depresivni kao ti
ney je napisao/la:
Kad nekom djetetu starci uzmu tri kompjutera, laptot i ostale konzole oni to ne cijene. Cesto su skloni drogi i tako to. A mi koji imamo jedan kompjuter, znamo cijeniti. Ipak ima nekih koji imaju sve a tako sve i cijene. Njima veliki respect..
Upravu si ali evo sad ne znam kakva je kod tebe situacija !
Ja sam prije par mjeseci ima racunar takav da kad pokrenes super maria krene da jauce ! I tu mi je pomogao edin (Old Sql) on mi je nasao neki svoj stari racunar i poslao mi cisto da imam na necemu da pucam i taj racunar kad sam dobio isto mi bilo drago kao da si nekome kupio jahtu ili avion ! E sad primjetio sam da neko dobije racunar i sad graficka 512 ili rama 4 gb i sad se zali oce jace ! Ja na edinovom racunaru imam graficku 128 i rama 512 i procesor 3.0 jest da fps padne kad se smoke baci ali ja sam zadovoljan time jer bolji je od onog staraog racunara ! I meni je veoma drago sto ima takvih ljudi sto vole pomoci znaci njemu je zanimljivo kad nekome pomogne i meni je drago kad ovde na sajtu pomognem jednostavno dan mi se proljepsa tako da se ubije ta dosada "nekako " !

Post dobio aplauz od spY

Meni je najbolje u školi(kad ništa ne pita, nema kontrolni. to se podrazumijeva), zajebajem se sa rajom. Jedva čekam novu godinu da se ono baš provedem uz dobro društvo. To mi je nešto najdraže u životu. Uobičajni izlazak subotom, petkom je dosadan i monoton. Bezveze potrošim 10tak maraka najmanje. Al' je***i ga. Navika. :\ Ne znam ni koji ku**c pišem ovo sve. -,-
nyonyo je napisao/la:
Što mi je najmrže, budem u školi 8 sati, vratim se kući ko posran, kažu "Aj malo ponovi šta si radio u školi pa ćeš kasnije učiti", čuj PONOVI, pa reci j**o te kruh aj uči, pa ćeš kasnije još učiti..
Il kad dobiješ 5 kažu pa dobro sine dobio si je sebi a ne nama, a kad dobiješ 1 NEMA OVO NEMA ONO, pa dobio sam je sebi ne vama?
Jak text ćao
hahhahaha , identicno znaci IDENTICNO , ista stvar kod mene
ney je napisao/la:
Uvijek sam se zajebavao ovo ono, ali i ja sam u zadnje vrijeme u depresiji. Ide nova godina meni raspolozenje da izvines ko ku**c. Samo pusit travu
Joj druze, isti sam ti.. iz dana u dan sve gore i gore..
samo cekam prvi snijeg, skinem se go i valjam po snijegu..
vozim downhill po snijegu i tako te ludarije.. jedino tako mogu da se povratim.. jednom sam se zabio u drvo.. lezao na podu nepomican mozda i 2 sata (u snijegu) kad sam se nakanio da ustanem bio dobar ko domaci kruh..
Jedini nacin da se opustim i rijesim od depresije je adrenalin :S
reLoaded je napisao/la:
Samo jedno pitanje... Nemoj se uvrijediti... Da nisi emo, jer su oni uvijek depresivni kao ti :D
Ko bi rek'o da moron poput tebe '89o godište. Nemoj se uvrijediti.

Prvo nauči šta je emo pa me flameaj.

Post dobio aplauz od arki

mirofa je napisao/la:
Upravu si ali evo sad ne znam kakva je kod tebe situacija !
Ja sam prije par mjeseci ima racunar takav da kad pokrenes super maria krene da jauce :r ! I tu mi je pomogao edin (Old Sql) on mi je nasao neki svoj stari racunar i poslao mi cisto da imam na necemu da pucam i taj racunar kad sam dobio isto mi bilo drago kao da si nekome kupio jahtu ili avion :) ! E sad primjetio sam da neko dobije racunar i sad graficka 512 ili rama 4 gb i sad se zali oce jace ! Ja na edinovom racunaru imam graficku 128 i rama 512 i procesor 3.0 jest da fps padne kad se smoke baci ali ja sam zadovoljan time jer bolji je od onog staraog racunara ! I meni je veoma drago sto ima takvih ljudi sto vole pomoci znaci njemu je zanimljivo kad nekome pomogne i meni je drago kad ovde na sajtu pomognem jednostavno dan mi se proljepsa tako da se ubije ta dosada "nekako " !
Nesto mi je boli kompjuter, ali samo malo. Nikakve igrice nemozes igrat. Samo kanter. I jedva nekako PES 2006 ( ALI JEDVA). Zato samo kantera i pucam. I svaka cast OldSql, jos ga vise cijenim. Malo je danas takvih ljudi koji ce ti dati djaba kompjuter ili nesto. Danas kazes jaranu daj zvaku a on kaze eeee dva eura. -.-
nyonyo je napisao/la:
Što mi je najmrže, budem u školi 8 sati, vratim se kući ko posran, kažu "Aj malo ponovi šta si radio u školi pa ćeš kasnije učiti", čuj PONOVI, pa reci j**o te kruh aj uči, pa ćeš kasnije još učiti..
Il kad dobiješ 5 kažu pa dobro sine dobio si je sebi a ne nama, a kad dobiješ 1 NEMA OVO NEMA ONO, pa dobio sam je sebi ne vama?
Jak text ćao
OMG BRATE IST ISTO MENI STARI KAZE DOBIO SI SEBI NE NAMA 5 A KAD JE 1 ONDA SVIJET PROPO XD
Jason je napisao/la:
Ma šta bolan nema frke

svugdje eo frke nema gdje je nema
Ima frke jebote, oću i ja aplauz za laku noć.

Taman se spremam započet' novi monotoni dan.

Gade uljepšaj mi ga aplauzom.

<3
Jason je napisao/la:
Ko bi rek'o da moron poput tebe '89o godište. Nemoj se uvrijediti.

Prvo nauči šta je emo pa me flameaj.
Ma necu se ja uvrijediti, ali vidi se na tebi da nisi dobar
Sve shvatas zaozbiljno
Malo drustva ti ne bi skodilo
ney je napisao/la:
Brate isti smo. Evo upravo sad neznam sto sam te nazvao bratom kad mi nisi brat. Valjda elektronska navika. FUJ! U zadnje vrijeme samo citam knjige.. One me vade iz depresije. Odvuku me u taj " carobni " svijet. Mada cim je procitas opet pocinju sranja.
Ako ti je toliko dojadio zivot, unesi neke promjene, ostavi curu nadji momka.

Sala na stranu.
Danasnji zivot jeste postao dosadan, monoton, neinteresantan i sje*an. Ali pitanje je zasto je to tako, sta je dovelo do toga?
Kako to da su jos stari Grci mogli da rede sta zele, da imaju "ispunjen" zivot, a ne da rade 8 sati dnevno, 3 sata do posla i nazad, 8 sati sna i nekih, 2 sata na jela, pripremu jela, pa onda mozda jos 1 sat na licnu higijenu, spremanje kuce... i sta nam ostane? Mozda nekih je****h 2 sata za nas?!?!
Pa zar nebismo mi sami sebi trebali biti na prvom mjestu? Ocito to nekome ne odgovara. Ne odgovara da covjek ima vremena da razmislja, da razmislja svojom glavom, a ne javnim mjenjem. Zato je takav zivot.

Drzava ti uvede milion obaveza, 2 miliona briga i onda ti uvali nesto sto je kao najvaznija sporedna star na svijetu, fudbal.
Neznam zasto, ali me fudbal nesto ironicno podsjeca na rimske gladijatore, a ovaj rezim na rezim "Vina i Igara".

Svijet ti oduzme maximalno vremena, izmorite toliko da ti nije nidocega, a kamoli da razmisljas o svjetskim problemima, o problemu "bivanja", postojanja, o pravom i istinskom prijateljstvu, u osjecnajima i o pravom napredku, a ne ovom danasnjem gdje je napredak samo povecanje konfora.

Jedini moj savjet kako da se izvuces iz te je***e situacije, jeste da se tjeras da svaki dan radis nesto novo. Da ti nije svaki dan isti. Promjeni i najmanju sitnicu. U svakom mogucem trenutku razmisljaj o necemu ozviljnom, o necemu sta moras stvarno uraditi. Ali ne "stavarno otici u skolu na posao", nego stvarno se posvetiti porodoci, prijateljima i posljednje, ali sigurno ne najnevaznije, SAMOME SEBI.

I meni je, kao i tebi, ovaj zivot vec odavno dojadio. Svijet je postao besmislen, postojanje isto tako, a ljudi.... ljudi su izgubili ono najvaznije, ljudskost.
Kakva je smisao zivota, ako cu zivot provesti radeci, radeci i radeci, a u slobodno vrijeme razmisljati o problemima na poslu?
Kaze se "Od rodjenja, pa do groba, najljepse je djacko doba".
To je mozda nekada tako i bilo. Nekada si kao dijete mogao izaci i igrati se, zajebavati se, praviti "probleme" komsijama i roditeljima, jednostavno si mogao zivjeti, a da ti to nema nikakvog odraza na buducnost. Imao si vremena i za igru i za skolu i obaveze. Sada sve manje vremena imas izasta, a dan isto dugo traje kao i prije, 24 sata. Pa gdje nestaje vrijeme?
Nestaje nam upravo u tim sitnicama, koje sam ti rekao da promjenis. Zatim i djeci sve vise i vise se zadaje u skolama. "Vani", na "zapadu", djeca provedu po 10-12 sati u skoli?!?! Imam rodjaka u Svicarskoj koji je jos od 4. razreda bio po cijeli dan u skoli. Imaju te neke odmore od 15-30 minuta izmedjus vakog casa i tako se sve oduzme. Tako ih pripreme da budu "moderni robovi", ono nasta nas nisu pripremali u skolama, nego smo jednostavno postali preko ovog proteklog rata. Citav dan gube, imaju te neke odmore tokom kojih nista ni ne mogu uraditi. Iako idalje imaju isto vremena slobodnog, nemaku nimalo "efektivnog vremena" slobodnog. Vremena koje mogu iskoristiti.
Znaci, jos od samog porcetka uce djecu kako postati neki "rob", koji nece razmisljati zasto je to tako, nego ce raditi.

Tebi, kao i jos nekim pojedincima koji koriste, ali zaista koriste SVOJ mozak, takav sistem smeta. Ali sto je jos Aristotel (jedan od najvecih filozofa) rekao: "Najveci je problem natjerati ljude da koriste ono sto im je najace, mozak".

Ali valjda ce svemu ovome i doci jednom kraj.
prijatelju to su takve godine , nit si dijete da se igras nit si covjek ... svi se tako osjecamo u tim godinama bar ja mislim, ovo je jedan prolazni period nadam se sjkgnvhklbws dbx,a *ebeno i kod mene slicno , mnogo razmisljam o tome
reLoaded je napisao/la:
Ma necu se ja uvrijediti, ali vidi se na tebi da nisi dobar
Sve shvatas zaozbiljno
Malo drustva ti ne bi skodilo
Kao sto je vec on rekao da ima sve te opreme i $$$ kako vec sta mislis onda kako se drustvo odnosi prema njemu
Hajde Jason prebaci nam nesto para , hajde nas pocasti vamo tamo ...samo zbog para ga vuku ! Zao mi je sto danas nema svako pravog drustva slabo ko ima ! Ja imam i to mi je super uvijek se mogu obratiti kad sam sje**n ili jednostavno imam sa kime da pricam ! Neko nema to ali ja njemu ne zamjeram ako je on nije "dobar " ali meni ne smeta ako on tako razmislja ! Prvo cu da popravim sebe a onda cu pomoci i njemu a necu mu govoriti zasto tako se odnosis ili kako vec on to najbolje zna ne mozes ti covjeka promjenuti preko noci ! A ako on tako misli da je najbolje zasto da mu neko prigovara sto je on takav !
Eo sad gledam ukupno 15 h upaljen pc .Cjeli dan sam za njim .Sutra pismena nista nisam ucio .Nekako nemogu vise nista .Smori skola ,sve dosadno u skoli .Ni za jedan predmet nemam volje .Veceras cu bit najmanje do 3 a u jutro u skolu .Svak idan mi je isti ,ustanem ,skola,pc,gledanje u knjigu (samo da prevarim roditelje da ucim :=) ,spavanje .Para se nema .Sve sam potrosio an igrice ...
Ma u biti sve smara .Sve isto .Dota i cs smorise .
Philosopher je napisao/la:
Ako ti je toliko dojadio zivot, unesi neke promjene, ostavi curu nadji momka. :P

Sala na stranu.
Danasnji zivot jeste postao dosadan, monoton, neinteresantan i sje*an. Ali pitanje je zasto je to tako, sta je dovelo do toga?
Kako to da su jos stari Grci mogli da rede sta zele, da imaju "ispunjen" zivot, a ne da rade 8 sati dnevno, 3 sata do posla i nazad, 8 sati sna i nekih, 2 sata na jela, pripremu jela, pa onda mozda jos 1 sat na licnu higijenu, spremanje kuce... i sta nam ostane? Mozda nekih je****h 2 sata za nas?!?!
Pa zar nebismo mi sami sebi trebali biti na prvom mjestu? Ocito to nekome ne odgovara. Ne odgovara da covjek ima vremena da razmislja, da razmislja svojom glavom, a ne javnim mjenjem. Zato je takav zivot.

Drzava ti uvede milion obaveza, 2 miliona briga i onda ti uvali nesto sto je kao najvaznija sporedna star na svijetu, fudbal.
Neznam zasto, ali me fudbal nesto ironicno podsjeca na rimske gladijatore, a ovaj rezim na rezim "Vina i Igara".

Svijet ti oduzme maximalno vremena, izmorite toliko da ti nije nidocega, a kamoli da razmisljas o svjetskim problemima, o problemu "bivanja", postojanja, o pravom i istinskom prijateljstvu, u osjecnajima i o pravom napredku, a ne ovom danasnjem gdje je napredak samo povecanje konfora.

Jedini moj savjet kako da se izvuces iz te je***e situacije, jeste da se tjeras da svaki dan radis nesto novo. Da ti nije svaki dan isti. Promjeni i najmanju sitnicu. U svakom mogucem trenutku razmisljaj o necemu ozviljnom, o necemu sta moras stvarno uraditi. Ali ne "stavarno otici u skolu na posao", nego stvarno se posvetiti porodoci, prijateljima i posljednje, ali sigurno ne najnevaznije, SAMOME SEBI.

I meni je, kao i tebi, ovaj zivot vec odavno dojadio. Svijet je postao besmislen, postojanje isto tako, a ljudi.... ljudi su izgubili ono najvaznije, ljudskost.
Kakva je smisao zivota, ako cu zivot provesti radeci, radeci i radeci, a u slobodno vrijeme razmisljati o problemima na poslu?
Kaze se "Od rodjenja, pa do groba, najljepse je djacko doba".
To je mozda nekada tako i bilo. Nekada si kao dijete mogao izaci i igrati se, zajebavati se, praviti "probleme" komsijama i roditeljima, jednostavno si mogao zivjeti, a da ti to nema nikakvog odraza na buducnost. Imao si vremena i za igru i za skolu i obaveze. Sada sve manje vremena imas izasta, a dan isto dugo traje kao i prije, 24 sata. Pa gdje nestaje vrijeme?
Nestaje nam upravo u tim sitnicama, koje sam ti rekao da promjenis. Zatim i djeci sve vise i vise se zadaje u skolama. "Vani", na "zapadu", djeca provedu po 10-12 sati u skoli?!?! Imam rodjaka u Svicarskoj koji je jos od 4. razreda bio po cijeli dan u skoli. Imaju te neke odmore od 15-30 minuta izmedjus vakog casa i tako se sve oduzme. Tako ih pripreme da budu "moderni robovi", ono nasta nas nisu pripremali u skolama, nego smo jednostavno postali preko ovog proteklog rata. Citav dan gube, imaju te neke odmore tokom kojih nista ni ne mogu uraditi. Iako idalje imaju isto vremena slobodnog, nemaku nimalo "efektivnog vremena" slobodnog. Vremena koje mogu iskoristiti.
Znaci, jos od samog porcetka uce djecu kako postati neki "rob", koji nece razmisljati zasto je to tako, nego ce raditi.

Tebi, kao i jos nekim pojedincima koji koriste, ali zaista koriste SVOJ mozak, takav sistem smeta. Ali sto je jos Aristotel (jedan od najvecih filozofa) rekao: "Najveci je problem natjerati ljude da koriste ono sto im je najace, mozak".

Ali valjda ce svemu ovome i doci jednom kraj.
Tebi, kao i jos nekim pojedincima koji koriste, ali zaista koriste SVOJ mozak, takav sistem smeta.

U ovom trenutku bih vise volio da ga neznam koristiti. Ovako kad reci cemo " hvala Bogu " znam, sve mi smeta kao sto si i rekao..
nemojte se nervirati, šta vam je
ja se ni u čemu nisam našla btw. lijepo napisani pojedini dijelovi, ako ikad budem trebala pisati nešto poput pismene, ukrašću ti
:*
ney je napisao/la:
Slusacu je cijelu noc. Hvala... <3
mozes je ti slusat, ti ipak imas limita ja ne ...
Kod mene je isto monotono samo me djevojka oraspolozi, komp mi place vise od mene .... Skola udavi
A brate i kod mene je skoro ista prića,samo što ja u medjuvremenu radi sve poslove koje mi zapovjede.Svaki dan identičan,ustanem ujutro,stari poćne sa "Zapovjedima" ima ono da se uradi,moraš to pomoć u bašti itd...Nako toga udjem u kuću u sami mrak,istuširam se kontam onda sa rajom malo do grada,kad se stara nadoveže sa svojom prićom "Sine kontaš li ti ići na taj fakultet,samo si djabe dao pare,a ništa neradiš" i nakon toga ide ona rećenica koja me najviše iritira u životu "Otac je u tvojim godinama zaradjivao platu".I tako ja poćnem da se prepirem oko toga,i šta se desi na kraju stari poćne da se ljuti,i govori po obićaju nema nigdje ić suta ima da se radi,ideš kod dede na selo treba pomoć ovo,treba pomoć ovo i ja izgubim volju za odlaskom u grad i tako svaki dan u krug.Uhvatim vremena kada su na poslu da sjedem ko ćovjek u kući da se kanim obaveza koje me konstantno prate.Kupi lijepo kolu,kakav čips ili čokoladu udjem u sobu i dodjem na ovaj naš gamers koji mi nekako prija bar na kratko.Kad sve saberem i oduzmem nema me ba nigdje,dani prolaze samo tako,prije bilo nešto i zanimljivo jedva čekao novu godinu,ostale praznike a sad kako dodju tako i prodju,pravo ni neradujem se vala.Djevojaka ? I sa njom sam u slabim odnosima tako da ni za nju neam vremena,svaki dan mi sve više fali,al jebiga valjda če nekad biti bolje.Neznam šta da ti prićam više al eto svakog nešto mući pa i mene ovo.Poz vam svima ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.