Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hljeba i igara, nerviranja i cigara (:

609 pregleda · 40 odgovora · otvorena 13.12.2009. u 00:23

Prije svega dobro vece !
Kao sto svi znamo jedna od nasih "glavnih" zanimacija su igre tj. prelazenje igrica ili "prekucavanje" kako neki kazu - PURE GAMING
Eh, mene zanima sljedece :
- Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?
- Koja vas je igra najvise impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)
- Koji "dugo ocekivani" naslov vas je najvise iznevjerio ?
- Sta vam je bitno kod igri (grafika,gameplay,prica,AI...)
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ?
- Koji novi naslov sa nestrpljenjem ocekujete ?

Sto se mene tice :
~ Najduze sam prelazio Grand Theft Auto : Vice City - nekih mjesec dana, Grand Theft Auto : San Andreas - mjesec dana te S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl - 15tak dana (istina da ga je vise sestra prelazila nego ja, ali znaci bas je bilo "prekucavanje" )
~ Najvise me iznervirao Prince Of Persia, te Obscure 2 (zbog ogromnog buga u igri), a dan danas se nerviram igrajuci PES10 i CS
~ Igre koje su me impresionirale : GTA San Andreas (sve), Crysis (grafika,grafika,grafika!), Spore (zanimljiva pravo), Chronicles of Narnia (mislio sam da je cisto sra*** ali igra je preteska igrajuci je u single player), Tom Clancy's Rainbow Six/Rainbow Six Vegas 2/Splinter Cell Double Agent (sve igre imaju prejaku pricu, dobar AI, grafika na nivou), Max Payne 2, Syphon Filter, Fallout 3, Elder Scrolls Oblivion... Ima ih jos al' da ne nabrajam. Ah da umalo da zaboravim tu je naravno i legendarni Counter Strike 8-)
~ Iznevjerio me Need for Speed Pro Street :/
~ Kod igri su mi najbitniji gameplay te prica primjer. Obscure 1 i 2. Znaci igre prejake, ulow nezahtjevne !
~ Pa nisam nista pokvario totalno al' sam pomalo udaro'
~ Pa qpio sam graficku jedino da bih mogao igrati novije igrice, ali se ispostavilo da je grafa cisti promasaj^^ I kupio sam podlogu i mis (za CS)
~ Ne ocekujem nista jer mi je komp preslab za ove novije igre tako da moram "pohvatati" ove starije 8-)
ET' NADAM SE DA CE VAM SE TEMA SVIDJETI, A AKO SE SVIDI MOLIM U ZANIMLJIVE 8-)
- Kad sam propustio skoro citavo ljeto 2001 prekucavajuci Final Fantasy VIII, oko 150 h gameplaya na 4 cd-a je igra, sto je ispalo oko dva mjeseca igranja, inace sam tad bio game addict, noc/dan igranje, kasnije GTA VC, Legend of Legaia itd.

- CS mi je uzo najvise vremena provedenog uz pc a uz to i iznervirao ponekad

- FF je za mene savrsenstvo gaminga, dok me je CS takodjer impresionirao igrivoscu, tu je i HL/HL2

- Mislio sam da ce poslije CS 1.6 izac jaci nastavak al su CSZ i CSS bili promasaji. FIFA me isto razocarala.

- U igri da mi se svidi je bitno sve, da ima konstantni kvalitet na svim poljima ili ponekim ali da je konstantan a ne instant.

- Razbio sam P3 dok sam prekucavo HL1, doguro daleko reko haj jos malo pa cu saveat, kad mi zaledi pc i ja izudara centralnu i maticnu nogama. Tastaturu sam isto jednom razbio, ali najcesce sam centralne nogama lupo one su bile krive za sve.

- Pa kupio sam novi pc prije 4god jer mi je stari bio uzas jedva je pokreco novije programe, kasnije sam kupio rama i napojnu, pa mish za CS =)

- Prije svega ocekujem FF VII remake za PS3, onda novi nastavak HL2 EP3. Opredjelio sam se za uzi izbor igara tako da rjetko zaigram druge igre osim navedenih.

Eto to je nesto ukratko o tome =D

2 sedmice GTA4
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?

CoD4 i MW2

CoD4 I MW2 (Super prica zaplako na kraju cod4 )

Red Alert 3

Sve to

- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)J

ednom Sluske

- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ?

Nikad to je glupost (Kupio novi comp al ne zbog igre nego ovaj moj bio shit)

Bad Compnay 2

1 - Vec 4 godina kako igram Wow
2 - Counter-Strike i World of Warcraft ( i sada wow igram )
3 - Counter-Strike jer treba doziviti veliki broj turnira po raznim gradovima to su veliki dozivljaji pogotovo tokom naticanja kada dodjes do same ivice vrha kad ti fali korak do vrha a i korak do dna potapanja samog sebe u neku ironiju i depresiju, a Wow sto se tice grafike takodjer i teamplaya ^^
4 - WOLTK
5 - teamplay kod svih igri je najbitnij.
6 - slusalica meduza, slusalice dps500 plantronics radi BXM'a !!!!!
7 - Vako to je pocelo davno prvi mis koji sam kupio bio je MX510 zatim MX518 itd itd, mjenjao sam mnogo opreme za taj coutner-strike samo da bi neko vidio na turniru da ja imam mnogo dobru opremu al sad me to ne inpresionira mada uvjek gledam kvalitet i sebi olaksati zar ne, a mnogo sam potrosio novca na te gluposti dok nismo nasli razer za sponzora cjelog tadasnjeg ( xpNc gaming'a ) preko 2,000maraka sigurno.
8 - IDUCU EXPANZIJU World Of Warcraft'a !

Unaprijed zahvalan :)
Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
Prelazio sam STALKER-a 20 dana (nisam zavrshio)

- Koja vas je igra najvise iznervirala ?
Najvishe MOH-a

GTA san andreas ^^

Na ovo pitanje nemam odgovor

Samo da je zanimljiva bez sranja...

- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ?
Ne !

- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio
mish radi cs

hmm nemam pojma mozda pes 2011 ili manager 2011 ^^
Neznam,prelazio sam Vice City desetak dana i onda zbog privatnih razloga prestao igrati.
Counter Strike;nerealno sranje!
Call of Juarez me je impresionirao pričom ali grafika i gameplay su ulow.
NFS Pro Street,PES 2010
Priča i gameplay apsolutno.
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
Ne,nisam tolika budala.Nekada udarim šakom od radni stol [spojen je s obadvije strane s ormarima pa se malo klimaju ]
Radi Cs miš od 20 KM
Komp mi je low pa nijedan...
Extra tema.
Call of Duty 2 sam najvise prelazio nisam mogao skontati nesto.
Najvise se nerviram radi CS-a i sokera
Ako misliš na najviše vremena koje mi je neka igra oduzela, onda je tu legendarni četvrti dio Elder Scrolls sage, Oblivion, kojeg sam znao igrati i po 10 sati dnevno, a kada mi je već dosadio bilo je kasno jer sam (zajedno sa Knights of The Nine i Shivering Isles) na njega dao preko 300 sati vremena, ustvari rijetko ko toliko igra i MMO-se a kamoli jedan linearni RPG. Oduševila me mogučnost slobodnog istraživanja, taj takozvani open-ended world u kojem nije bilo granica, oduševili su me questovi, malo stereotipni ali itetako zanimljivi, pa tek onda vampirizam pa potraga za njim... Zaista sjećanja naviru kad god se prisjetim te igre, jer je zaista bila najbolja koju sam igrao. Stvarno nisam mogao da vjerujem da se nakon Morrowinda (koji me bez obzira na fantastične kritike nije baš impresionirao iz prvog "cuga", onakvo nešto kompleksno i moćno moglo sklepati za manje od 4 godine ^^

Već sam odgovorio, Oblivion, poslije njega sa "bijednih" 50-tak sati stoji Fallout 2, pa Fallout 3, Pa onda ovi oldsql RPG-ovi iz Black Isle-a. Od novijih igara to je Crysis. Što se tiče igre koja me najviše izivcirala, sad i ne mogu baš da se dobro prisjetim, ali izdvojicu Gothic II jer sam često završavao u sobi pijući čašu hladne vode jer ne mogu izaći iz je****g dvorca zato što na zidinama stoji Orc koji je barem nekoliko desetaka levela veći od mene. I na ovu igru sam potrošio dosta vremena 30-tak ili malo više ^^ a joj zaboravih Mass Effect, kad sam ga prvi put upali bio sam ono *sjooooooo*, jer je grafika bila impresivna. Lica? Pa lica su bila baš onakva, kao lica. Grafika je zaista bila impresivna, samo mi se nije svidjelo što su RPG elementi naginjali na akcione

u pogledu grafike - Crysis, gotovo fotorealistično ^^, i DooM, naravno i Half-Life u svoje vrijeme ^^ Mass Effect - prema meni najbolja grafika u nekoj igri ikad, još ako uključite Film Grain xD
što se gameplaya tiče, tu bez ikakve rasprave stoji Oblivion
Priča - Call of Duty 4: Modern Warfare
AI - pihhh... možda već spomenuti Gothic ili FEAR ^^

Modern Warfare 2, ne mogu da vjerujem kako su upropastili savršenu igru...
Onda Far Cry 2, nakon nekih 20 sati igre shvatio sam da sam prešao samo 30% igre, a sa obzirom da FC nije RPG i da nema "side" stvari onda me više nije ni privlačio. Možda bih se i vratio FC-u, da imam je***e save-ove xD

Grafika - 15%
Gameplay - 50 %
Priča, odnosno setting igre ^^ - 25 %
AI, Muzika, i ostalo - 10 %
Znači najvažniji je gameplay, grafika i priča, ostalo je manje više nevažno, a i to ostalo će samo naići ako su ovi glavni elementi dobri xD

Ne, ako sam već pred živćanim slomom popijem času vode sa šećerom ^^, izađem napolje, odem parkourat', ustvari ono standardno xD

Da, grafičku na ljeto i 1 GB RAM-a negdje u proljeće, služi m sad za sad ^^^

Elder Scrolls V i Fallout 4 xD ahhhh can't wait, can't wait, can't wait... Summer 2010 ^^

Samo mi je žao što više nemam "pravih" igara da igram, pa većinom nemam šta raditi kod kuće. Neki dan sam instalirao i CS sa'o da ubijem vrijeme dok ne izađe TES V. Također, tema bi mogla u zanimljivije xD jako je diskutabilna

- WoW Al' sam ga prestao vala'
- Dugo ocekivani - nijedan!
- Grafika & gameplay! Al' vise gameplay i naravno prica
- Jedno 10tak joysticka kad zgubim u PESu
- Da. Zbog GTA 4 kupio jos gigu rama
- Nijedan, for now!
Najvise sam prelazio GTA San Andreas (oko mjesec)
CS definitivno
The Club (grafika)
Need for speed: Pro Street
Bitna mi je grafika i smisao igrice.
Kad sam igrao cs razbio sam tastaturu.
Jesam jednom uzeo novu grafu radi neke igrice.
/
~ Najduze sam prelazio Doom 3...Prelazim ga idalje, i to je ukupno 3. godina kak ga prekucavam, svaki pu je izbrisem jer se ukeketim.Al sada sam odlucio da je prekucam...i skoro sam gotov

~Gore navedena igra mi je sa Soccerom i Cabal-om oduzela najvise zivota... xD

~Quake 4, Doom 3, Crysis Warehad, Cod4, NFS Most Wanted

~NFS Carbon i Undercover

~ Gameplay i prica su uvjek najbitniji. Ja radije igram Maria, i Icy Tower nego vamo neku igru napucanu grafikom. Prica mi je second bitna :D npr. Prototype ima super pricu, kao i Infamous. Al ipak volim zaigrati nekad igru koja nema veze sa zivotom. Kao sto je Painkiller. Prekucao sam SVE djelove.

~ Razbio sam mnogo stvari. Sjebao sam bio Inteli, al najvecu stetu je podnio moj sto u Finalu Lige Prvaka, kada sam u 90. minuti skoro sa centra primio gol :@

~ Jesam...kupio sam mis :D

~Cekam sada da izidje samo film Spider-Man 4 i 5. igrice nis :D
-Fear & Freedom Fighters sam prelazio u isto vrijeme ,recimo nekih 7 dana ,po 4h na dan.
-Najvise vremena mi je oduzeo silkroad ,kad sam znao po 10h visit na kompjuteru da bi digao lvl...
-PES 6 me jos uvijek impresionira.
-Iznevjerili su me svi PES-ovi koji su izasli poslije 6ice.
-Gameplay i grafika
-Jesam tastaturu ,poslije dc-a u sro-u.
-Prije sam imao P3 ,kupio sam bolji racunar ali ne zbog igrica.
Isto tako sam kupio inteli 1.1A zato sto mi se svidio.
-Cekam novi PES ,da vidim hoce li skuckat sta pametno.
wow igram vec nekih 2-3 god i fakat me zna iznervirat ali na kraju skontam da je samo igrica i da se ne vrijedi nervirat radi toga
:D:D
~~ Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
10 dana :$

~~ Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
Ne pitaj ..
Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
Hmmm, mislim da sam najvise vremena provodio vozajuci se po Underground 2-ci, sate i sate sam trosio mnogo prije nego sto sam dobio net. I dan danas ga igram, doduse, samo quick race i ponekad se zadubim u dyno tuning i potrosim 2-4 sata dok kazes keks sa cokoladnim preljevom.

Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?
Najvise zivota mi je uzeo RS3: Raven Shield. Kako sam bio napet i kako sam se znao prepadati u toj igri, srce mi je tako jako lupalo da sam ga osjecao kako kuca. Bilo je jos igara, Doom 3 me takodjer isprepadao.

Koja vas je igra najvise impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)
Doom 3(sve navedeno), Postal 2(gameplay) i trenutno Audiosurf.

Koji "dugo ocekivani" naslov vas je najvise iznevjerio ?
Svi NFS serijali poslije Carbona.

Sta vam je bitno kod igri (grafika,gameplay,prica,AI...)
50% gameplay
30% prica
10% audio realizacija
10% grafika

Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ?
Jedno vrijeme sam se navikao da udaram pesnicom u LCD monitor, sve dok se jednom nije ugasio i poceo da krcka. Jedva sam ga poslije upalio (i to istim udaranjem, jer nije bilo drugog nacina) i vise se ne usudjujem.

Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio
Joystick za voznju.

Koji novi naslov sa nestrpljenjem ocekujete ?
Doom 4, AvP 2 i novi Test Drive.

To nikada ne znam tačno ali znam da sam Crysis jednom igrao 9 sati u komadu i mozda prosao pola igre :D
Crysis, mada ga ne igram u zadnje vrijeme
- Koja vas je igra najvise impresionirala
Pogađaj:D:D
Evo ovaj Crysis 2
Grafika, gameplay ali opet zavisi od igre do igre
Tasteturu sto se tiče hardwera a ostalog, razbio brata :D:D

Jesam radi Crysisa grafičku i čips :D
Crysis 2 i čekam evo kad ću kupiti ovaj Call of Duty 6
e ovako ja sma najduze prelazio half-life 200-i neke nesjeca se koje a najvise sma igro cs1.6 od 8 ujutro do 8 navece sem sto sam odtiso dva puta u wc i jesti
Ja, najwise vremena sam proveo igrajući vice city-a igrao sam najmanje mjesec dana bokte , dok nisam završio ..
I još sam puuuno volio da igram half life 1 zavrsio je jedno 30-tak puta ,... al prvi put kad sam je zawrsio bio sam sretan ko sta ja znam neki papak tamo... i falio sam se u školi zawrsio half life dok su mi se ostali veci gameri u mome gradu smijali i takk ...
Najwise smo voljeli ja i jarani kad se skupimo u jednoj kuci i upalimo neku igru i zawrsaowamo po ćitaw dan .. to je bilo nesto najj.

ja sam najvise vremena proveo igrajuci ove 2 navedene igre :
ZELDA minish cap
ZELDA link to the past :D
po meni su ovo najjace igre , hebo grafiku i ta sranja , ovo su igre pa vi sad vid`te :D

1.4 dana
2.cs 1.6
3.resident evil
4.x
5.grafika
6.Manja ostecenja
7.Da
8.x

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.