Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hljeba i igara, nerviranja i cigara (:

609 pregleda · 40 odgovora · otvorena 13.12.2009. u 00:23

Prije svega dobro vece !
Kao sto svi znamo jedna od nasih "glavnih" zanimacija su igre tj. prelazenje igrica ili "prekucavanje" kako neki kazu - PURE GAMING
Eh, mene zanima sljedece :
- Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?
- Koja vas je igra najvise impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)
- Koji "dugo ocekivani" naslov vas je najvise iznevjerio ?
- Sta vam je bitno kod igri (grafika,gameplay,prica,AI...)
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ?
- Koji novi naslov sa nestrpljenjem ocekujete ?

Sto se mene tice :
~ Najduze sam prelazio Grand Theft Auto : Vice City - nekih mjesec dana, Grand Theft Auto : San Andreas - mjesec dana te S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl - 15tak dana (istina da ga je vise sestra prelazila nego ja, ali znaci bas je bilo "prekucavanje" )
~ Najvise me iznervirao Prince Of Persia, te Obscure 2 (zbog ogromnog buga u igri), a dan danas se nerviram igrajuci PES10 i CS
~ Igre koje su me impresionirale : GTA San Andreas (sve), Crysis (grafika,grafika,grafika!), Spore (zanimljiva pravo), Chronicles of Narnia (mislio sam da je cisto sra*** ali igra je preteska igrajuci je u single player), Tom Clancy's Rainbow Six/Rainbow Six Vegas 2/Splinter Cell Double Agent (sve igre imaju prejaku pricu, dobar AI, grafika na nivou), Max Payne 2, Syphon Filter, Fallout 3, Elder Scrolls Oblivion... Ima ih jos al' da ne nabrajam. Ah da umalo da zaboravim tu je naravno i legendarni Counter Strike 8-)
~ Iznevjerio me Need for Speed Pro Street :/
~ Kod igri su mi najbitniji gameplay te prica primjer. Obscure 1 i 2. Znaci igre prejake, ulow nezahtjevne !
~ Pa nisam nista pokvario totalno al' sam pomalo udaro'
~ Pa qpio sam graficku jedino da bih mogao igrati novije igrice, ali se ispostavilo da je grafa cisti promasaj^^ I kupio sam podlogu i mis (za CS)
~ Ne ocekujem nista jer mi je komp preslab za ove novije igre tako da moram "pohvatati" ove starije 8-)
ET' NADAM SE DA CE VAM SE TEMA SVIDJETI, A AKO SE SVIDI MOLIM U ZANIMLJIVE 8-)
zadnje sto sam prekuco je tarzan 2003 godine :) a nerviro sam se i ja prije zbog csa :D
Jarane dok sam igr'o igrice. tj. Kad sam iš'o u osnovnu, pa pad'o sam svake godine ... Posebno radi igre Scarface, ma nema nisam iš'o ni u školu samo sam zarađivao u igri ono e-ballz , il' ti ga cajones ... Pa prodavao kokain , a najgore kad držim "T" kad radiš deal i ono prsti više zaboravili osjećaj bilo kakav i zaboravim pritisnut' i deal ode u ku**c tad sam psov'o ma ne'a.

Drago mi je što više ne igram igrice uopšte ... Baš sam ono čitav 7. razred Scarface igr'o. Davno misije sve preš'o, cilj mi je bio zaradit' tol'ko $$$ da ne mogu potrošit na auta, nove stvari u vili , etc...

Što se tiče koju sam najduže po misijama , hmm. Pa GTA San Andreas , ofc bez cheatova.
Evo upravo sada igrao Frozen Throne , popizdio.Znaci , danas sam je sve ukupno igrao 5 h , naravno sa pauzama [save].Doduse , nisam nista materijalno ostetio oko sebe , ali imam osjecaj da mi je sav taj trud ulozeni otisao u zaborav.Al' ajd to je nista , takodjer imam situaciju za VIce city'em.Dosao sam do Diaza [ako se ne varam] i brat mi izbrisao "load game" tad sam popizdio , zub mu razbio.Inace , vidim da vas dosta poker na facebooku zivcira , tako ga ja nikad nisam ni zaigrao kako treba , niti hocu to mi je premaloumno , inace
nisam bas neke cvrstine na zivcima.

Sada suprotno od ovoga igrice koje su me fascinirale.Jedna od najvecih , gdje sam potpuno ali potpuno malo izgubio zivaca bila je Dragonball Z.To je anime igrica u kojoj zelio - ne zelio , uzivat ces , a ja sam jos i zelio pa nije bilo tesko , pa i kad su me ubijali podnjeo sam to sasvim humano.Left 4 dead mi je isto jedna od igrica u kojoj uzivam , najcesce prelazeci sa ekipom u lanu , zajebancija , nemoguce izgubit zivce , jedino ako nisi neki freak.Al' eto sve u svemu nikad nisam stuko kompjuter radi neke glupe igrice , inace to samo u sebi "stucem" i bujrum , zivi dalje ^^

Uh , ovo ne smijem , a da ne kazem.BULLY - iako kolko ja znam nije harala svijetom , meni je PREMOCNO bilo , al bas.Ima i super pricu na kraju , jos je ja igrao u vrijeme Bozica , uf koji je to merak bio.
- Najviše sam prelazio Vice City.. Možda desetak dana.. 15 u vrh glave
- Football Manager .. kad' mi Aguero fuli penal počnem psovat' i skupljat' bobe za džehenema
- Mini Ninjas. Bio sam pravo iznenađen kad sam sjeo da je igram kod rođaka (cca 20 minuta) jer sam mislio da je igra "djetinjasta", al' je pravo interesantna Kao i Spore.. Mislio sam da je i ona djetinjasta, al' fakat postane interesantna kad' se zaigraš Mini ninjas me stvarno ugodno iznenadila ^^ jedna od rijetkih igara u kojima sam BUKVALNO uživao
- Ne'am pojma
- Priča. Samo da je interesantna i zabavna
- Ko god razbije nešto - napaćen je. Igre trebaju da služe za ubijanje vremena, a ne za trošenje para od roditelja na opremu koju vi razbijete.. i to ZBOG IGRE
- Kupio deathaddera zbog sopstvenih razloga (i zbog CS-a)
- FM 2011
jednostavno da me najvise izivcirala a i istovremeno da sam je najduze igrao je super mario 64,i grafika me tad zacudila hehe,i naravno sam igrao veomaaa dugo resident evil 4 jer je odlicna igra bila,dok petica nije ni blizu cetvorci al i to se igralo radi reda
razbio nikad nista
graficku kupio da mogu crysis igrat,znam kad sam ga nabavio isao mi na 14 fps-a i to sve na low detaljima pa sam morao graficku kupit:)
slusalice kupio zbog CoD 4 online
iznevjerile me mnoge igre po svacemo,npr CoD6 mi bezveze jer je isto cudo kao i cod 4,jednostavno dosadno isto sve igrat,GTA 4 zbog milioncic bugova,resident evil 5 sto i sad nemozes ici i pucat,Assassins creed sto je svaka misija ista,ma mnoge igre su veoma glupe al et sta se moze,najzabavnija igra koju sam igrao u posljedne vrijeme je world of goo
-igram wow vec 3 god i imam oko 4 do 5 mjeseci igre online.
-pa naravno da me wow iznerviro a i dan danas me nerivra.
-3 god igram samo wowa ostale igrice nista tako da je zadnje sto sam igro bilo NFS carbon
-najvise me iznevjerui WOTLK, BC majka
-bitnan je nacin igre da je zanimljiva i da se moze dugo igrat
-mis sam sjebo lupajuci i radni stol a i malo tastaturu
-nemam love da kupim neku opremu bas namjenjenu za wow
-sad ocekujem KATAKLIZMU novi nastavak wowa da vidim ocel ista bolje biti.

PIS
evo od mene

Najduze sam prelazio gta iv , 2 tjedna po mozda nekih 2-3h dnevno
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?
CS definitivno, al opet volim ga igrat
Call of Duty Modern Warfare 2
NFS : Shift mogli su ono i bolje uradit al eto, i glupo nema vise streetracea
Gameplay i grafika
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
Jesam jedne stare sluse stuko od zid kad sam cs igro.i razbio casu dok sam igro igre na mobu
- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ?
Uzeo mis,podlogu,tastaturu i sluse samo zbog csa.A uzeo novi pc zbog gta iv.
Neocekujem nista posebno u dogledno vrijeme.Cuo sam da se pocelo govorit o novom codu vec da izlazi oko 2012 te novom csu je se pricalo isto oko 2012 godine.
Meni zanimljiva tema pravo. Budući da se CS ne može preći, njega ću preskočit u prvom pitanju. Do sada najviše sam se napatio prelazeći Far Cry 1. Barem 2-3h sam proveo na onome brodu, nisam znao kako srušit helikopter. Izgubio dosta živaca, psovki itd. Ali sam nekako uspio da ga srušim i pređem ostalo. Kad bi sabrao to vrijeme koje sam proveo igrajuci = 24h najmanje. Nisam samo trčao po stazi i ubijao. 'Igrao sam je'. Zatim GTA serijal. Omfg. Koliko sam to igrao. Znao nekad osvanuti igrajući je.

Igru koju sam najviše do sad igrao je vjerovatno Counter Strike (1.5 & 1.6 verzije). Neko žali to vrijeme koje im je oduzela ta igra. Ja boga mi nisam. Kad je igram opustim se skroz, zajebancija na pubu. Svakakvih budala ima. Tako da i dan danas je igram. 4 fun. Također i one old sql strategije sam duuuuugo vremena igrao(stronghold, age of empires, empire earth, etc)

Od igara koje su mi se najviše svidjele. Pff.. Stalker: shadow of chernobyl mi se svidio. Pogotovo priča oko nuklearne elektrane, jer je RL. Radnja i tako to. Zatim Half Life 2, Fear, Moh-a serijal, cod..

Iskreno, PES 2008-2009 me pravo razočarao. Bolji mi je gameplay kod 6tice. Zatim NFS Pro Street - epic fail. Fuel me isto tako razočarao.

Gameplay mi je najvažniji.

Nisam nikad ništa razbio zbog igrice. Uglavnom udarim šakom od stol, al' ništa mu. Ne pada mi napamet da udaram monitor, ili centralnu.

Nemam šta očekivati. 2 low 4 my comp. Jedino ako kupim neku mašineriju da guta igre. Volio bih MW2 pogirat. $:

btw. Prije exkurzije sam planirao kupit miš i podlogu zbog CS-a. I dobio sam oko 600 KM prije exkurzije. I reko, neću moci sve potrošit u španiji. Ostat ćemi za podloge. Al' 'oće, u ku**u. Sve potrošio = popio, popušio itd. kakav fail
4rm4n1 slazem se sa tobom (Y)
Jao Jasone jesi bio freak. ^^
Et' znao sam da je neko kupio novi komp samo radi igre i to sam mislio na GTA IV :|
~ spY "...nemam sta ocekivati 2 low 4 my comp..." ista situacija
- PES 2009. Dok sam poosvaj'o one sve kupove, lige i ostala sranja.
- CS, PES .
- BLagevezenea'm.
- NFS:Shift
- Da je zanimljiva, not boring.
- Noup.
- Radi CS full novu opremu, sluse, mis, tastaturu, podlogu -.-"
- ..
Chenga brate, jel te to inspirso današnji ownage u snu by me ?

- Prelazio sam mostwanted nekih 7 dana, toliko sam se patio oko "Earla - 9 @ Blacklist, jer ima jedno od jačih auta.
Pa po najviše kanter, uzima mi dosta vremena, al da sam se iznerivrao i nisam vala. Nekad opsujem koju,al pomalo.
- Koja vas je igra ,najvise impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)
Uglavno sam igro igrice koje su i svi igrali, znači koje su bile u trenud. Nikad nisam volio COD, al sa, jednom igrao, i zaista grafika je ono vrh.
Need for speed shift.
Priča i grafika po najviše, jer volim zanimljive priče, nfs mw priča je ono vrh.
Razbio sam jednom miš radi kantera, ali low miš . Mislim da je to zaslužio jer je***o nije reagovao.
Radi cs/a kupio miš + podlogu.
Neki novi NFS.

Tema prejaka, chengaz0re

x Pa npr GTA: Serijali uvijek najduže traju, a prekucao sam od II do IV

- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je
uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ?

x Counter-Strike tu se najviše živciram

x Call Of Duty:MW 2: Grafika, gameplay, priča ma sve je odrađeno prejako

x NFS UNDERCOVER definitivno.

x Pa većinom gameplay i priča, grafika se može izdurati ali kad je igrica dosadna to se upali 1 i nikad više.

x Nisam, samo sam glasan kad se živciram

X Radi countera sam kupio novi miš, slušalice, podlogu, a novi pc to sam kupio reda radi, onaj jadnik se 6 godina patio :/

AC:2 & Diablo:3
Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ?
Pa uz kanter mogao sam biti i do 18+ sati . A prelazeci neku igru maximalno 10 sati vise nisam (ove sto se prelaze) !

Pa slabo se nerviram ali cs posto njega i najvise i igram

GTA san andreas ^^

Na ovo pitanje nemam odgovor

Pa zavisi od igrice ako je strategija znaci da je ono bas da razvaljuje da se ima sta raditi da je jednostavno zanimljivo dok igras a ne da se smoris odma na startu ! Znaci prica o cemu se radi i grafika .

Ne !

- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio
(mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ?
Kupio sam pre 4 godine inteli 1.0 i pre 2 godine roccat glacier blue i neke slusalice !
A za novi komp nemam pare sreca pa mi je poklonuo edin svoj racunar neki stari pa je uglavnom bolji od ovog mog prvog koji je vristao kad maria pokrenem

hmm nemam pojma mozda pes 2011 ili manager 2011 ^^
San Andreas prekucavo ga 3 mjeseca j**o sam sve od do, ono kad je tek izasla. Nisam mogo prec ono za avion kad polazes tu sam misiju prelazio 3 dana
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je SAN ANDREAS
- Koja vas je igra najvise impresionirala
Modernwarfare 1,2
CoD5, NFS UC i SHIFT
Gameplay
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ?
Tastaturu, sestrin mobitel
- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio
Mis, Slusalice i hardwerske i softwerske partove za komp
Trenutno nijedan

- Najvise mescini da je bila double agent, nekih 15 dana..

Cs mi je najvise 'zivota' uzeo, i Crash ^^

- Koja vas je igra najvise impresionirala
(grafika,gameplay,prica,AI...)

AC

PES 2008

Na prvom mjestu mi je prica i 'obilne mogucnosti'

- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ?
(mislim na hardware, mada mogu i neki drugi
predmeti^^)

Jok

Kupio rad csa par miseva, pokvarili se, i par podloga ^^

Diablo III, novi splinter cell..
-Koliko vremena ste proveli prelazeći neku igru ?
Jedna od dužih što sam igrao bila je Rogue Galaxy na PlayStation-u 2.. igrao sam negdje možda oko 50-60 sati.. i opet je nisam prešao. Tačnije došao sam do kraja, al' CD bio sjeban i ostalo je... bolje da ne spominjem.

-Koja vas je igra najviše iznervirala odnosno koja vam je uzela najviše života i možda vam i dan-danas uzima^^ ?
Najviše koja me iznervirala.. ne znam ni ja sam.. ima ih dosta ^^ XD .

-Koja vas je igra najviše impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)
Crysis je naravno jedno od najboljih grafičkih dostignuća u svijetu igara.. tako da je ta igra moj izbor. Prešao Crysis i Crysis Warhead, grafika KEWL, gameplay KEWL, priča KEWL, AI također KEWL (nije ih se moglo samo tako roknut.) Ali trenutno No.1 na mojoj listi je: Call of Duty: Modern Warfare 2. Jednostavno remek-djelo.

-Koji "dugo očekivani" naslov vas je najviše iznevjerio ?
Svakako ono što me je razočaralo bio je NFS: Pro Street. Bolje da ga nisu ni pravili. Ima još nekih naslova, ali ne mogu da se sjetim.

-Šta vam je bitno kod igri (grafika,gameplay,prica,AI...)
Probam igru, vidim kakva je.. ako mi se svidi, ako ima ono nešto, igram je, nebitno kakva je grafika, gameplay, priča, AI.

-Da li ste nekad nešto razbili igrajući neku igru ? (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
Nikad ništa nisam razbio. Jest da je bilo mnogo nervoze i svega, al' ipak nisam od tih što bacaju miševe, tastature, gamepad-ove i ugovaraju boksačke mečeve sa monitorom, ili ga pak kupaju svojom pljuvačkom.

-Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (miš,tastaturu,podlogu,grafičku ili mozda novi komp) ?
Nisam. Prvi komp. mi je ovaj trenutno što imam. Kupio ga sam od svoje ušteđevine. Htio sam da imam ''jak'' PC i takav sam i kupio, tj. imam ga manje od godine i ova moja konfiguracija predstavlja neki današnji standard, otprilike.

-Koji novi naslov sa nestrpljenjem očekujete ?
Ne znam, nisam nešto pretjerano zagrijan, ali kad nova igra izađe svakako je uzmem, probam, odigram.
Sjecam se da sam razbio mobitel prije 3god ,odnosno display od telefona(nokia 6030) .....

CS mi je oduzeo sve zivce koje sam imao. Nikad necu prezaliti izgubljene zivce/vrijeme koje sam izgubio igrajuci ovu igricu.Najvise sam igro u osnovnoj skoli,od pet razreda pa sve do ove godine.Sto je najgore moji prijatelji koji su me poznavali vidjeli su na meni nevjerovatne promjene.Posebno se isticala agresivnost.Neki su cak mislili da se drogiram Znaci toplo svima preporucujem da u granicama igrate cs a i ostale igrice jer moze biti zeznuto....
24h to je bilo na raspustu pucali ja i AXE mali CS na KGB
CS definitivno
CRYSYS
PES9
PRICA I GRAFIKA
Da dosta toga npr sluse mis i tak dalje
DA radi CS
CS-2.0 Verzija
San Andreas (nezz tacno kolo sam je igr'o, al' dosta je to vremena.
CS naravno. I dan danas uzima.
Sto se tice price, najbolja do sad je Brothers in Arms Hells Highway. Gameplay CoD2 i CS. Grafika Crysis naravno.
NFS (poslije Underground 2 uvijek iznevjeri).
Gameplay naravno.
Jesam dok sam bio mali. Negdje 96/97 od tetke dobio onu crnu konzolu SegaMega. I dok sam igro marija izgubio sam zivot i ostresao joysick od pod. Razletio se na sve strane. Od tada nisam nikad nista razbio.
Za CoD 5 kupio graficku, za CS kupio mis, podlogu, slusalice + zvucnu i naravno prikljucio adsl.
Pa nezz bas...
Koliko vremena ste proveli prelazeci neku igru ? 16h cs 1.6
- Koja vas je igra najvise iznervirala odnosno koja vam je uzela najvise zivota i mozda vam i dan-danas uzima^^ ? cs 1.6
- Koja vas je igra najvise impresionirala (grafika,gameplay,prica,AI...)Crysis
- Koji "dugo ocekivani" naslov vas je najvise iznevjerio ?-ni jedan
- Sta vam je bitno kod igri (grafika,gameplay,prica,AI...)sve je bitno
- Da li ste nekad nesto razbili igrajuci neku igru ? DA (mislim na hardware, mada mogu i neki drugi predmeti^^)
- Da li ste posebno radi neke igre kupili novi dio (mis,tastaturu,podlogu,graficku ili mozda novi komp) ? NE
- Koji novi naslov sa nestrpljenjem ocekujete ? Ja što oćekujem odma izađe

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.