Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

WoW - Scameri, upozorenje!

221 pregled · 13 odgovora · otvorena 10.12.2009. u 19:08

"World of Wracraft Product transferred‏
From: [email uklonjen] on behalf of [email uklonjen] ([email uklonjen])
Sent: Thursday, December 10, 2009 4:42:54 AM
To: @w.cn

Greetings!
This is an automated notification regarding the recent change(s)
made to your World of Warcraft account. Your password has recently been modified through the Password Recovery website.
*** If you made this password change, please disregard this notification.
However, if you did NOT make changes to your password we recommend you Login verify your password:
http://www.worldofwarcraft.com
Account security is solely the responsibility of the account holder.
Please be advised that in the event of a compromised account, Blizzard representatives typically must lock the account.
In these cases the Account Administration team will require faxed receipt of ID materials before releasing the account for play.
Regards,
The World of Warcraft Support Team Blizzard Entertainment"

www.worldofwarcraft.com link koji daje, zapravo vodi na stranicu - www.worldofwavcrcft.com ...

Btw, interesantno ovo, jednom zaigras wowa, dobijas scam mailove dok posjedujes svoj mail -__-
Koliko to god glupo bilo, od 100 hiljada uručenih mailova barem će njih 200 dati svoj pw , što je u biti vrlo profitabilno - čim dobiješ account promijeniš pw i odmah ga prodaš. Naravno, pw će biti resetovan, ali ćeš ti dobit' teh money ^^
Da vidis samo kod mene na facebook na jednom starom acc na kojem je bilo par biliona chipova....Svaki dan takvi fazona dobijem 50komada ...
Phishing, ma samo kloc može otvorit tako šta, dobivam ija masu mailova na taj fazon, većinom fejs, zato uvijek otiđeš na sajt ukucavanjem u browser, a nikad na taj link...
Ma bilo je toga a i bice, lagano delete i uzivaj Ma najgore je to sto ja dobivam mailove na mail na kojem mi nije registrovan acc Tuga
Dobio sam mailova i mailova [email uklonjen]
[email uklonjen] itd itd.
al ofirni su previse=)
a i sam znas da blizz nikad nece trazit acc. info
a taj mail sto si ti postavio je vec malo bolje odradjen =)
Dobio sam i ja taj identican nekoliko puta, i ako sam igrao na privatnom serveru.
crazy187 je napisao/la:
Phishing, ma samo kloc može otvorit tako šta, dobivam ija masu mailova na taj fazon, većinom fejs, zato uvijek otiđeš na sajt ukucavanjem u browser, a nikad na taj link...
na neciju radost, takvih je danas puno<.<
Mesoha je napisao/la:
eo sad sam mu unjeo

Username:big
password : fail
Glp ko tocak ussername nemoze nikako biti tako nego mail !

I ja sam vakav mail dobio sta sam im se napsovo cekam da mi lik odgovori pa cu upload ss
meni doalze mailovi na mail na koji mi wow acc nije registrovan
meni dolazi 20ak mailova na taj fazon prljavog i zastarjelog phishinga :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.