Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Switch problem

77 pregleda · 1 odgovor · otvorena 08.12.2009. u 21:36

Koristim wadsl internet ( antena koja je povezana sa mreznom kartom ) i zelim tu konekciju podijeliti na 3 racunara. Kupio sam switch sa 5 portova + UpLink port i dovoljno kabla da sve to izvedem ali, naravno, negdje zapinje.
Nisam siguran gdje trebam prikljuciti antenu, na mreznu kartu glavnog racunara ili na switch ( na UpLink port ili na neki drugi ).

Ja sam probao sve varijante, kada prikljucim antenu na UpLink port, i pritom uspostavim vezu sa mreznom i switch-em nemam nikakvu konekciju. Kada antenu prikljucim na port 1 switch-a, a mreznu i port 2 switch-a povezem onda mogu koristiti internet na racunaru, kada bih zelio povezati jos jedan racunar ( port 3 switch-a i mrezna ) mogu ih povezati, ali ne mogu koristiti istu konekciju u isto vrijeme na svim racunarima, eh kako to da omogucim ???

Znaci ja sam cackao sve i svasta, citao tutove i sa google-a i sa gamers-a, mjenjao IP adrese, ukljucio Internet Connection Sharing ali nisam uspio biti istovremeno na vise racunara...

Ako neko moze pomoci bio bih mu jako zahvalan...
kucaj http://192.168.1.1/ i onda id: admin pw: admin staviš ruter mod i eto ga. trazi tamo podesavanja ppqe (tako nesto) ukucas podatke i eto ga
probaj kabal od konekcije ukljucit ruter pa switch pa racunari u switch (iskljuci firewall na svim racunarima)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.