Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zasto gaming ?

470 pregleda · 20 odgovora · otvorena 05.12.2009. u 16:31

Eh ovako ,neznam kako i zbog cega al' dodje mi nesta da napisem ovu temu i da cujem razne price i razlicita misljenja .

Ovako sta za vas predstavlja ,gaming u ovom slucaju CS i sta mislite da mozete/nemozete postici time ( igranjem).

Nemoj sada da bude "ja sam popio sinoc 3 litra pive ispusio 10 panjeva trave jbo te kanter ofo ono"
Ja licno igram ,ali nisam no lifer sto bi se reklo i po meni je to teska rijec i moze se o tome diskutovati satima .

Vidim da nije bilo odavno ovakve teme pa eto odlucio sam da vas pitam zbog cega igrate CS,wow ili sta vec ?
Jel' mislite da mozete uspjeti ,i zbog cega ste uopce poceli igrati.

Nemojte brisati temu ,i ako vec pisete postove nemojte skretati s teme .

Hvala
Ne igram nikakve igrice, a spavam sedmično 3-4 sata ( nekad i dosta više, nekad uopšte nemam granice ne spavam 5 dana spavam posle tog 2 dana ) ... Uglavnom uvijek pretjeram. Razlog je uvijek internet. =/

to je fucking zlo. anyway, nisam igr'o nikakvu igricu e'o već 1,5 godinu ...
Counter-strike 1.6 igram oko 4 godine...
Igram cisto radi zabave neocekujem nesto veliko koji mix neki cw sa drugovima itd...nista veliko
Fina tema. Pa da počnem s nadovezivanjem na WoW :

WoW sam počeo igrati najviše radi prijatelja koji su to već duže vrijeme prije mene igrali, dok sam ja tuk'o Countera. I tako igrajući, vidim da nema nikakvog smisla po čitav dan i noć samo ubijati druge igrače, ili pak gubiti, bez ikakvog cilja. Zato se odlučim instalirat' WoW i lagano igrat', igra koja bar ima neki cilj, i u kojoj uvijek možeš nešto novo "pronaći" za sebe.

Neke posebne definicije nema, sad da nešto tu pametujem o WoWu, sigurno će se nać' neko drugi ko će nešto više i bolje napisat', u svakom slučaju, ipak se nekad nađe opet malo vremena i za razgazit' koju partiju na Deathmatchu

Eto toliko ^^ kthxspy
~ Gaming mi ne predstavlja nista drugo nego samo zabavu , a CS sredstvo relaxacije, znaci nista pretjerano . Dnevno igram CS mozda nekih 3 sata max, jer mi je vecinom mrsko ...

~ Ako zelimo zivjeti od gaminga , to u nasim zemljama necemo postici , treba otici negdje vani i probati nesto, Faruk Pita nam moze biti primjer toga ...

~ Ja ne nolifeam po noci , normalno ko svaki drugi covjek spavam ponoci , jer nikake mi koristi bit online po noci , a po danu da ne mogu dici glavu od sna ...

<3 chus +'
Prije sam igrao cs da bih se dokazao nekome, a gdje je tu zabava?
Sad nekad udjem u source ili 1.6 i uopste ne gledam score, pure phun.

Isto tako kad nekad izadje nova igra, skinem ili kupim pa prekucam i izbrisem, cista zabava...

Prije nisam htio prihvatiti tu cinjenicu ali igrice su zaista gubljenje vremena, mozda ponekad zaigrat nesto kad nemas sta drugo raditi, ali ako radis ono sto zelis u zivotu onda neces imati to vrijeme kada ne radis nista drugo..

Post dobio aplauz od LudaCris

igram da ubijem dosadu jedini razlog :) al opet za sve treba imati mjeru ,npr. necu zbog cs-a izlazak sjebat il tako nesto :)
Jason je napisao/la:
Ne igram nikakve igrice, a spavam sedmično 3-4 sata ( nekad i dosta više, nekad uopšte nemam granice ne spavam 5 dana spavam posle tog 2 dana ) ... Uglavnom uvijek pretjeram. Razlog je uvijek internet. =/

to je fucking zlo. anyway, nisam igr'o nikakvu igricu e'o već 1,5 godinu ...
Eh sad ,kao sto je neko rekao ,neznam ko i neznam gdje sam procitao ,ide" moderno " dobar i ljudi prave nove igracke i jedan od njih je PC .

Da li nedostaje ono "staro" vrijeme ,kada je raja izlazila vani i igrala fudbala,kosarke citav dan ?
Djelimicno se slazem s tobom internet je u jednu ruku zlo ,a u jednu ruku veoma korisna "stvarcica" samo sto ga neki zlouptrebljavaju i ne cesto pretjeraju.

Hahhaha Jasone

I ja sam isto ovisnik . Igram CS-A oko 4-5g . WoWa 2.5 godine sad najvise igram wowa csa kad wow dosadi al to se nikad ne desi
= CS - Naravno prije sam igrao po 5-6h na dan cs-a sada igram po 2-3h cak i ne upalim svaki dan.Naravno idem na treninge ,trcim,vozim bike da ne budem na kompu po cijeli dan i da ne budem ko konj naravno.Pa postici sumnjam da cu sta ali igram cs-a 4g. prvo sam igrao cs 1.5 sa rajom nisam znao pojma odemo u net i igramo ali sada je to ipak Cs 1.6

Eto mozda budem igrao za kakav klan nebeski ali sumnjam da ce biti sta od nebeskog

= Wow - Prije sam igrao wowa po 10h na dan i u internetu bio po cijele dane i spavao tamo ali sreca pa mi je neko dao cd pa sam ja to install sve ali nezz sta sam dirao da sam namjestio uglavnom danas ne bih znao napravit Wow da igram i tako to.Da znam igrao bih ga sada Sa wowom tesko da cete ista postici osim debljine i no life-anja.

Eto te sam dvije igrice igrao jes da igram sada samo cs 1.6 i to je to.

Naravno i prije sam igrao Cabal prije nekih 4-5mj. al posto mi je komp u qrcu sada ne mogu igrati mislim mogu ali mozda ce mi nesto srati.I od Cabla tesko da cete nesto postici.Kako sam rekao jedino od Cs-a i nista vise.

I Samo bih zelio da pozdravim Baba,Majku,4Brata,6Sestri,Tatu,mamu i to bi bilo to.

Zz
ZeN4mi0 je napisao/la:
igram da ubijem dosadu jedini razlog :) al opet za sve treba imati mjeru ,npr. necu zbog cs-a izlazak sjebat il tako nesto :)
Je***o se slažem qme. +1
- igro cod1 bash ono 24/7
- preso na cod2 igro ga tu i tamo, moze se i za ovo reci 24/7
- trenutno igram cod4 s mnogo uspjeha, nagrada, para sto je najvaznije, odigram 2 sata po danu i to je to
- i svi ovi sto kazu ostavi se igrica, ovo ono mogu me povuc za q, sve je to uredu djevojke, izlasci, pa ko voli popit, pusit ha hu ok je sve to, al kakvo je vrijeme doslo u Sarajevu bgm zapito bih se bil izlazio tako cesto
Only 4 fun ^.^

Cs pucam da bih ubio dosadu, mada se puca i kad se ima sta radit'. Al' najsmijesnije mi je sto znam da od tog' nemam nista i da necu imat', a opet igram po 3-4 sata dnevno ..

ONE WORD: Zarazno ..

cu
Igram CoD2, krenuo ga igrati tamo početkom 2007. Igrao 2,5 godine i prestao, i sad me nešto povuklo da opet krenem igrati.

Ne igram ga baš kao prije, 7-8h na dan, igram kad mi je ćejf. Danas igrao pola sata sa drugarima iz mog grada. Malo se štelim, vraćam skill U noći kad mi je dosadno, negdje oko 22h, upalim CoD2 i igram do 1-2, onda uđem na G.ba da vidim ima l' šta zanimljivo, onda na msn, pričam malo. Pa opet malo uletim na DM i et'

DRAKEN1 je napisao/la:
Eh sad ,kao sto je neko rekao ,neznam ko i neznam gdje sam procitao ,ide" moderno " dobar i ljudi prave nove igracke i jedan od njih je PC .

Da li nedostaje ono "staro" vrijeme ,kada je raja izlazila vani i igrala fudbala,kosarke citav dan ?
Djelimicno se slazem s tobom internet je u jednu ruku zlo ,a u jednu ruku veoma korisna "stvarcica" samo sto ga neki zlouptrebljavaju i ne cesto pretjeraju.

nah, zlo je stvarno, da si gledao fight club mogao si vidjeti šta je projekat "Mayhem" fino kaže lik da sve što mi posjedujemo , tj. stvari koje posjedujemo, na kraju posjeduju ( OWNAJU , PWNAJU! ) nas ... etc, uništavali su po gradu kompjutere, i na kraju su sve banke u gradu digli u vazduh. zašto?

zato što kad nema novca, nema ni kriminala. Svi smo 0 , sve ide od početka. I sad ne mogu bit stara vremena košarka fudbal ha hu tamo vamo , kad lete noževi i ovako i onako ... i no lajferi se bodu ba , sve ovo retardirano vrijeme postalo ne vrijedi više ništa, ništa više nikome nije sveto ... najgore je što "geekovi" poput mene previše skontaju toga, pa više ne mogu bit ko obični ljudi ... =/ jer je već tad kasno, izgubiš sve moguće pojmove za vrijeme , izgubiš taj osjećaj kako je nekome bit prijatelj, momak ... etc

uglavnom ne valja to ... al' eto ne valja mnogo stvari pa ih rade ljudi...
Gaming mi je svakodnevnica.

Svako jutro kad se probudim / jedem / kafa, ovo ono / sjednem za računar, provjerim g.ba; fb, sarajevo-x, dnevnik.r [navika] i uđem u cs, odigram koju partiju?

Zašto?

Zato što mi je to je***a navika, od 6 - 7 razreda sam počeo visiti po netu, mirc / cs-lan.

Al' znao sam neke granice, mi pored toga što smo igrali cs-a / il' ostalih igrica, igrali smo i klikera, skrivaća, lopte, košarke a danas ova nafurana djeca, čim se dignu iz kreveta, čim progledaju na oči, sjednu za računar i igraju cs-a / etc 24 / .
Mi smo znali neke granice, j**o te.
Igram igrice kao npr. cs, trackmania i tako te, al' za sebe nikada ne bih reko da sam no lifer. Jer ja kada god imam priliku izadem napolje igramo fudbala, kosarke i tako to,a naravno i pored toga prvo skola pa onda... I takoder uvijek sa jaranima iz razreda odemo subotom u grad, prosetamo uzmemo sok i polahko. Za mene je no lifer sirok pojam i ko je god no lifer neka zna da nece nista postici u zivotu igranjem igrica, nemarom, da nista ne uce itd.

kkthxbye. ;)
Jason je napisao/la:
nah, zlo je stvarno, da si gledao fight club mogao si vidjeti šta je projekat "Mayhem" fino kaže lik da sve što mi posjedujemo , tj. stvari koje posjedujemo, na kraju posjeduju ( OWNAJU , PWNAJU! ) nas ... etc, uništavali su po gradu kompjutere, i na kraju su sve banke u gradu digli u vazduh. zašto?

zato što kad nema novca, nema ni kriminala. Svi smo 0 , sve ide od početka. I sad ne mogu bit stara vremena košarka fudbal ha hu tamo vamo , kad lete noževi i ovako i onako ... i no lajferi se bodu ba , sve ovo retardirano vrijeme postalo ne vrijedi više ništa, ništa više nikome nije sveto ... najgore je što "geekovi" poput mene previše skontaju toga, pa više ne mogu bit ko obični ljudi ... =/ jer je već tad kasno, izgubiš sve moguće pojmove za vrijeme , izgubiš taj osjećaj kako je nekome bit prijatelj, momak ... etc

uglavnom ne valja to ... al' eto ne valja mnogo stvari pa ih rade ljudi...
Svaka cast ,nije nikakvo ulizivanje ali svak cast priznas sta i kako radis .
Citao sam ove postove ispod i znam da nije istina pola toga sto pisu ali nvm

Vrijeme je tako svaki dan procitas ,gledas kako su ovog izboli ovog ispucali ,a vlasti ne poduzimaju skoro pa nista .

Samo neznam do kad ce ovo sve trajati ,da li ce ici na bolje ,malo smo skrenuli sa teme al' et .
Da se malo vratimo na temu od gaminga imaju koristi ,pr0 gameri i proizvodjaci te "gaming opreme".

Ali kada odesh na tur i vidis raju da se druzi ,onda je to fkt nesto dobro .

EDIT:
@hole
Pa eto jbt ja sam '92 godiste znaci relativno sam jos uvijek mlad ,ali jbt sto kazes igrali smo autica,klikera ,kosarke ,fudbala ali to kao da je izumrlo
Nikako mi nisu jasni ti likovi, sto se hvale da nisu gameri, jer oni popiju tri litre pive, i pouse tri panja trave...
Sad ste vi cool?? Pa bolje je biti nolifer, sjediti za racunarom 24/7 nego raditi ta sranja kojim se vi hvalite. Ja nit pusim i pijem, nit sam non-stop za kompom. Slobodno vrijeme provodim sa curom, sa rajom, igrajuci lopte (anti-talenat), sjedem za racunar da odigram Icy Tower na fb... radi raje :P
Igram iz zabave, i kad mi je dosadno.
Sta mos postici, u BIH nista .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.