Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

Spojiti Divx i subtitle !?

472 pregleda · 21 odgovor · otvorena 03.12.2009. u 21:45

Lepo veče vam želim.

Naime, imam jedan problemčić koji sam pokušao rešiti sam, ali ne ide, pa ne ide.

Potrebno je da spojim (stopim) Divx film sa .sub ili .srt fajlom, tako da to bude samo jedan fajl kako bi se moglo gledati na DVD playeru. Dakle, treba zalepiti prevod na film, kako to?

Posto znam da je moguce jer vec imam nekoliko takvih filmova koje sam kupio nekada davno, potrazio sam par programa na netu i prelistao par topica na nekim forumima, pa sam nasao ovaj program: PocketDivXEncoder_0.3.60

Medjutim, meni nikako nece da se to odradi kako treba sa ovim programom, zasto - ne znam!

Valjda neko pronadje resenje. Hvala lepa!
NIJE MOJE KOPIRAO SAM SA NETA >>>

Vidim sve vise ima pitanja kako zalijepiti titl u film (napraviti jedan fajl)
pa evo da vam pokusam objasniti u par rijeci i slika

za ovo ce nam trebati dva programa i jedan plugin

Programi su:
- VirtualDub
- SRT to SSA
Plugin je:
- subtitler za virtualdub

da sad vi se nebi lomili po netu trazeci to ja sam sve spakovao u jednu mapu pa mozete skinuti
:down
http://rapidshare.com/files/215853482/programi_za_ljepljenje_titlova_na_film.rar.html
:pass
slatkocose.org pa da krenemo

Otvorimo SRT to SSA konvertor, koji ce nam nas titl prebaciti iz srt formata u ssa

Klikom na dugme "browse" pronadjite vas titl u srt formatu
Da vam titl nebi bio zute boje, promjenite ovu zutu u neku koja vam odgovara i na dnu pritisnite na "convert".
Sa SRT to SSA smo zavrsili mozete ga zatvoriti

Otvorite VirtualDub i sa njim otvorite vas film (File/Open video file)
Kad ste otvorili vas film idete na Video/Filters

Otvorice vam se novi prozor i kliknite na dugme "Add"

Klikom na dugme "add" otvorice se novi prozor u kojem trebate pronaci plugin "subtitler" oznaciti ga kao na slici i kliknuti na "Ok"

Klikom na dugme "Ok" otvorice se novi prozor u kojem trebamo dodati nas titl koji smo na pocetku pretvorili iz srt u ssa format (klik na malo dugme pored box-a)

U lijevom prozoru vidimo orginalan film, a u desnom film sa nasim ssa titlom kako ce izgledati

Sada opet idemo u meni na "Video" pa na "Compression" da odredimo kompresiju filma

u prozoru koji se pojavio klikom na "Compression" odredimo "xvid mpeg-4 codec" (fajl od oko 700mb) i klikamo na "Ok"

I na kraju ostalo nam je samo da spasimo ovo sve kao AVi tako sto odemo na "File" i u meniju nadjemo "Save as AVI.." i oderdimo gdje da se spasi

Brzina konvertovanja zavisi od vaseg racunara (kod mene bude za 20-25 minuta)

Nadam se da sam vam pomogao

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.