Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

malomrtveOo

211 pregleda · 8 odgovora · otvorena 25.11.2009. u 17:38

@ Sa zakasnjenjem da objasnim jos nesta

KO IMA 2 RACUNARA MORA NAZVATI TELECOM NA 1422 I TRAZITI ZAHTJEV ZA "VISESTRUKE KONEKCIJE"

Tek kada ima visestruke konekcije moze da ide po ovom tutorijalu i ovo vrijedi samo za one koji imaju 2 eventualno 3 racunara na istom modemu !

Eh ovako da rjesimo i ovo za sva vremena jer ja stvarno neznam kako neko moze imati modem u Route modu (to ti je upalis racunar i na netu si) jer svaki modem u Bihnetu je setovan po defaultu na Bridge mode ( ikonica, cake, klikanje etc )

Eh ovako se to radi i molio bih temu u zanimljive

(NAPOMENA !!!! OVAJ TUTORIJAL JE SAMO ZA ONE KOJI IMAJU "PARADIGM MODEM" KO IMA DRUGI NEKA IDE NA http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html NEKA IZABERE SVOJ MODEM I NEKA RADI PO NJIHOVIM TUTORIJALIMA, SLICNI SU)

1. kao prvo ukucate sljedecu IP adresu u (WINDOWS EXPLORERU) ko ga nema ili ga nezna otvoriti neka ide na Messenger i neka klikne na poruke otvorit ce mu se IE

(na slikama je mozzila, ali to je glede tutorijala, IE je puno sigruniji)

Kome nemoze na IE neka proba sa mozillom a kome to nemoze stacu vam ja mjenjajte provajdera

IP adresa : 192.168.1.1

"Ako nekome nece da udje na sljedecu stranicu onda neka ide ovako dalje (kome udje neka saceka)

Prvo

Drugo

Trece

Properties > Internet protocol > Use the following IP adress

Ukucate fino u prvom redu "192.168.1.1" i kliknete "TAB" i dobijete ovaj skvad brojeva "OK" sljedece

2. E sada kada smo ukucali "192.168.1.1" dobijete sljedecu stranicu

3. Idete na Setup Wizard

4. Izaberete porijeklo i dobijete ove fensi brojeve idete "CONFIG"

5. Stavite Enabled na Bridge mode i gotovo, modem ce se sam rebutirati i imacete mogucnost da idete na net preko ikone

(Ugl ovdje nedje imate da kucate USER i PASS nemoram vam to valjda pisat to se podrazumjeva da znate)

A ako hocete da ukucate tudji USER I PASS nema fajde blokirani ste

Nemoram vam govoriti da trebate ici Start > Connect > nadjete konekciju i povucete je na desktop ili u Task bar

Ako nemate ikone kreirajte novu konekciju kao i svaku drugu i dobicete je, a ako to neznate stacu vam ja procackajte internet
[I]"Kad si u bridge modu, posto imas 2 PC-a , nemozes u isto vrijeme biti na netu i na jednom i na drugom. "
[/I]
To mi je rekao covjek kao obrazlozenje zasto mi se nije htjelo connectovati na net na sestrinom PC-u.

Jel ovo istina? Rekao je da neki modemi tehnicki ovo ne podrzavaju.

Ili me lik ladno' odjebo da ga ne smaram? (kako to u BH Telecomu cesto rade)

P.S.
Jesil ovo uradio dok si bio inspirisan razgovorom samnom ovo jutro
ScandaL je napisao/la:
[I]"Kad si u bridge modu, posto imas 2 PC-a , nemozes u isto vrijeme biti na netu i na jednom i na drugom. "
[/I]
To mi je rekao covjek kao obrazlozenje zasto mi se nije htjelo connectovati na net na sestrinom PC-u.

Jel ovo istina? Rekao je da neki modemi tehnicki ovo ne podrzavaju.

Ili me lik ladno' odjebo da ga ne smaram? (kako to u BH Telecomu cesto rade)

P.S.
Jesil ovo uradio dok si bio inspirisan razgovorom samnom ovo jutro
Ja imam 4 racunara kuci i svi smo na netu, ja mislim da je to iskljuceno, mada to je offtopic

ja imam "SWITCHER" kuci tako da me to nezanima
Ako hocete da se sam konektuje racunar ako je upaljen router:

kliknemo save i to je to
je**********e je napisao/la:
Ja imam 4 racunara kuci i svi smo na netu, ja mislim da je to iskljuceno, mada to je offtopic

ja imam "SWITCHER" kuci tako da me to nezanima
A jesil mozda cuo da ovo neki modemi ne podrzavaju? Kod mene je Speedtouch, neznam koji jbg. Nisam sad kuci.

I da li ovo sve trebam uradit na sestrinom racunaru?
ScandaL je napisao/la:
A jesil mozda cuo da ovo neki modemi ne podrzavaju? Kod mene je Speedtouch, neznam koji jbg. Nisam sad kuci.

I da li ovo sve trebam uradit na sestrinom racunaru?
Svaki modem podrzava nego je to problem, modem ti nije ono sto ti pishe boldirano na okviru modema, i kod mene je speed touch pa odakle ovo "Paradigm ?"

kada dodjesh kuci idi na

http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html

Ovako pricati nema smisla sve je objasnjeno

je**********e je napisao/la:
Svaki modem podrzava nego je to problem, modem ti nije ono sto ti pishe boldirano na okviru modema, i kod mene je speed touch pa odakle ovo "Paradigm ?"

kada dodjesh kuci idi na

http://www.bhtelecom.ba/uputstva_adsl.html

Ovako pricati nema smisla sve je objasnjeno

A gdje da vidim koji mi je modem? Posto na ovoj stranici, kako vidim, nalaze se upustva za ljude koji znaju koji modem posjeduju.
ScandaL je napisao/la:
A gdje da vidim koji mi je modem? Posto na ovoj stranici, kako vidim, nalaze se upustva za ljude koji znaju koji modem posjeduju.
Uzmeš ga u ruke, okreneš, i ima etiketa bijela na kojem piše ime modema.

Ili, u najgorem slučaju, moraš malo potražiti kad ga okreneš jer ne'đe ima, 100%.

Ako nema j**i mu majku.
Meerza je napisao/la:
Uzmeš ga u ruke, okreneš, i ima etiketa bijela na kojem piše ime modema.

Ili, u najgorem slučaju, moraš malo potražiti kad ga okreneš jer ne'đe ima, 100%.

Ako nema j**i mu majku.
Hahahaha, za majku ga.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.