Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

problem - ADSL

145 pregleda · 13 odgovora · otvorena 25.11.2009. u 14:11

- Juce mi je lago adsl , restartovo sam modem...
Kada sam se kreno da konektujem stoji mi "Connecting through WAN Mini port (pppoe)"..i onda tako stoji jednu minuttu i izbaci mi Error 678: "the remote computer did not respond. For further assistance."
Pokusao sam opet restartovat modem , provjerio sam sve kablove,sve je uredu...zvao sam adsl da pitam u vezi ovog problema..Rekli su mi da idem disabled , enable ..
No imam jedan "x" na Local Area Connection 2..
Rekli su da ne smije biti taj "x" i da ga se moram rjrsiti nekako..sve sam pokusavo al' nemoze..I josh su mi rekli da izbrisem neke drivere i da opet instaliram drivere od mrezne kartice...al' medjutim ja nemam taj cd...
Sta sad ? Kako da rijesim ovaj problem ?

Nagrada premium g.ba i 2 KM kredita ..
Hvala unaprijed svima i molio bi admine ili moderatore da ne brisu temu..

#
Nije ovo moj problem vec od jarana??[ Zamolio me je da ja dignem temu umjesto njega (: ]

EDIT : samo da kazem da kod mene juce nije lagalo , a kod ovog mi jarana lagalo..
i u mene je tako isto :( nemogu da napravim konekciju da se loguje preko ikonice znas nego automacki mi je logovano cim dodjem na komp :( jbiga kazu nije do njih nego je do mene :( ovako cu trpiti i ja do 1.1 onda zovem neka pave ;) neka nazove 1422 prijavi Smetnje trazit ce username i pw i dodju sutradan odma oni i naprave ;D tako su i meni
alfabet je napisao/la:
to znaci da nema vezu PC sa modemom , pogledaj kablove
zans ti citat ? procitaj josh jednom..
rekao sam da je sa kablovima sve u redu ..

EDIT:
AL ON MI JE REKO DA JE PROVJERAVO SVE KABLOVE I DA JE UREDU SA NJIMA
farell je napisao/la:
zans ti citat ? procitaj josh jednom..
rekao sam da je sa kablovima sve u redu ..

EDIT:
AL ON MI JE REKO DA JE PROVJERAVO SVE KABLOVE I DA JE UREDU SA NJIMA :-(
dA Greska je do kablova i da znam citati

1
xpcman, on Oct 26, 2008 12:23:47 am BST

*
*
*
*

Probaj
1. Iskljuci monitor (znam da nema veze ali uradi)
2. Iskljuci modem koji povezuje PC i komp i izvadi kabal zatim cekaj minut,
3. Restartuj PC
4. Kad se restatuje ubaci kabal. i vidi
alfabet je napisao/la:

1

*
*
*
*

Probaj
3. Restartuj PC
alo boze nema veze s kablovima poslusaj mene zovi njih i ja sam otvarao temu prije nekdian.Nema fajde zovi 1422 neka prijavi smetnje neka kaze neradi nista cijeli modem stao,donjet ce drugi modem i cao ;)
alfabet je napisao/la:

1

*
*
*
*

Probaj
3. Restartuj PC
imali kakve veze sto su mi rekli da instaliram mreznu karticu i rekli su mi da obrisem drivere od modema i da ih opet instaliram al nemam CD. ??

Samo restartuj kompjuter meni se tako rijesi a zna se desiti pocesto. Ako nista uradi onaj kako zovu global(massive) restart iskljuci modem iz struje raskopcaj ga svog i ostavi 15 minuta da stoji , tako modem "zaboravi" sve sto je znao i bude ok.
Meni se to desilo neki dan oko 00:30h. To je nesto do njih. Jer je doslo do kvara kod nadprovajdera (T-com-a). Sacekaj dan dva pa vidi. Jedino sto bi mogao uaditi je System Restore na datum kad je sve radilo, mada cisto sumnjam da ce mu to pomoci. Skines "Driver Detector" vidis koja ti je mezna i skines druvere za nju i reinstall ih.

Ako nista od ovog ne bude funkcionisalo, nazovi podrsku i nek ti dodju da poprave, na kraju krajeva oni su placeni da odrzavaju konekcije a ne ti. Tako kakav god da ti se poblem pojavi zovi ih.
To se i meni desilo prije 2 dana,znaci konekcija mi prije toga radila perfektno i onda odjednom puce nakon nekih 5h..Krenem da se konektujem : Connecting through WAN Mini port (pppoe) i tako stoji neke 2 minute,i izbaci mi error 678..Gasio sam i ja modem,restartovao par puta racunar..Kablove vadio i pokusavao na razne nacine,ali to je do njih ne do tvog prijatelja,oni mogu naglabati da je do nas,ali je u vecini slucajeva do njih..I onda pod hujom i svom tom nervozom sam ugasio PC,i eto dosla mi konekcija sabahile
farell je napisao/la:
imali kakve veze sto su mi rekli da instaliram mreznu karticu i rekli su mi da obrisem drivere od modema i da ih opet instaliram al nemam CD. ??

ti sve sto trebas jeste CD koji si dobio uz modem ukoliko nemas CD uz modem tj ukoliko ti nije instaliran software za modem , mozda si slucajno obrisao odkud znam naravno da ti nece raditi,
alfabet je napisao/la:
ti sve sto trebas jeste CD koji si dobio uz modem ukoliko nemas CD uz modem tj ukoliko ti nije instaliran software za modem , mozda si slucajno obrisao odkud znam naravno da ti nece raditi,
problem je zato sto meni nije dosao CD sa modemom [jaranu]

farell je napisao/la:
problem je zato sto meni nije dosao CD sa modemom [jaranu]

:-X
ti nemas instaliran software za modem ? pa nemas sta a trazis onda uzmi od druga CD ako imate isti net
Hvala svima koji ste pokusali pomoci, evo maloprije dosao momak iz adsla i zamjenio modem jer je moj crko

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.