Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ADSL ruter

93 pregleda · 4 odgovora · otvorena 30.12.2009. u 19:16

pozz
jedno pitanje "rikno" mi je Airlive WL-5470AP, tacnije pregirio WAN port od udara groma :* i sad imam belaj. Od prijatelja sam uzeo ADSL ruter koji mu netreba pa me interesuje dali ovaj ADSL ruter moze da mi zamjeni AP.
Pokusavao sam pristupiti ADSL ruteru, znaci prikopcao sam mrezni kabal u racunar i ADSL ruter (port 1) i prvo sam kucao 192.168.1.1 ali nisam mu uspjeo pristupiti kucao sam i druge IP adrese ali ništa.
Znaci u taj ADSL ruter/modem bi trebao da ubacim mrezni kabal preko kojeg mi ide konekcija i da u modemu/ruteru napisem svoj username i pasword i da tako imam konekcu.

Znači nije mi provajder BH Telecom već Dasto Semtel, dali je moguce to izvesti. Dalje bi kopcao ostale racunare mreznim kablom.

Hvala ;)
Prije svega zavisi koji je ADSL roter. Default adresa za pristup routeru moze biti razlicita, npr. kod mene je 192.168.0.1 a moze biti i neka druga, zavisi od routera, pogledaj na internetu za taj router koja mu je default adresa.

A to sto ti kontas nece ti raditi. Jer kod tebe je to AP a ovo je obicni ADSL router. Ja imam D-Linkov Wireless router i njega moram prvo prikopcat na obicni modem da bi radio i da preko njega radi na ostalim racunarima net. Router kao router sluzi da mozes prikpcat vise racunara u lan ili na internet. A tebi treba router sa AP a ako je taj router od BiHneta onda sam siguran da on to nema.
Ja mislim kad postavis novi ruter da trebas install drivere koji su potrebni (trebao bi neki cd doci sa kutijom i ruterom)
Nije fazon u tome. Ako sam ga dobro skontao njemu treba Access point a to sto je on dobio je obicni router, kao sto sam gore napisao on sluzi da umrezi vise racunara ili da se na vise racunara moze pristupiti na internet preko jedne konekcije, ADSL router ne sluzi kao AP vec da na njega spojis konekciju (kao sto je kod mene preko speedtouch modema) i onda ja mogu na vise racunara koristiti taj internet i umreziti ih.

A ako je default adresa promjenjena mozes da saznas koja je tako sto ces u pokrenes cmd (run>cmd) pa tu ukucaj "ipconfig" i tamo gdje ti pise Default Gateway e to ti je ta adresa za pristup.
WL5470AP-
default IP adresa: 192.168.100.252
sluzi kao WLAN AP, WLAN ROUTER, WLAN CLIENT itd...

adsl router-
default ip adresa: zavisi od modela do modela
sluzi kao DSL router......WAN router

sto znaci da ta dva uredjaja su slicni samo sto su i jedan i drugi routeri, tesko da ces adsl router da spojis na wireless :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.