Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pet godina zatvora za Muniba Ušanovića

509 pregleda · 41 odgovor · otvorena 23.11.2009. u 19:51

Pet godina zatvora za Muniba Ušanovića

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš oglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora, potvrđeno je Feni iz izvora bliskih Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH je visokorangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plaće i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

c/p
KONACNO !

btw. Jos samo Ilju Dominkovica da zatvore i to je to
Bilo je i vrijeme.
nek su dobili
papci jedni nasli su od koga ce krasti
5 godina je premalo

btw. procitao maloprije na sportsport.ba
e neka tako treba neka neka dosla cica na kolica sad placite pi**e :D
Sada ce jos neki gori papak da dodje... i ovo malo sto je ostalo da pokrade.. i jos vecu utaju poreza da "nakrci"
fala na informaciji, ali sada to vec svi znamo
Kakva nam je država dobro je i 5 godina, odnosno ovde nema države ovo je propast živa i trebo je dobit 20 godina i vratit ono što je pokro, ako ne vrati porodica bi ispaštala.
To je moje mišljenje.
5 godina je malo, koliko su oni samo unistili onaj savez i nas fudbal ... njemu je malo to !
Bice 2-3 mjeseca u zatvoru i izaci.Ne znam sto mislite da ce lik odlezati 5god
Ima pravde ima boga !!!:@:@ Trebamo skupiti 100km dati kakvom zatvoreniku ili mu kupiti 10 steka cigara da izjebe Muniba XD
Zena od Muniba Ušanovića predaje meni demokratiju !
suiCidal je napisao/la:
Bice 2-3 mjeseca u zatvoru i izaci.Ne znam sto mislite da ce lik odlezati 5god
Nece lezati cijelo vrijeme, nekad ce ustati da prohoda i sjedit ce

Jedna za Ilju:

Iljo, Iljo, krme debelo, krme debelo!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.