Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problemi sa ADSL-om zbog oštećenja optike u Hrvatskoj

288 pregleda · 16 odgovora · otvorena 20.11.2009. u 11:36

U proteklih sedam dana korisnici ADSL usluge BH Telecoma u nekoliko navrata osjetili su poteškoće sa konekcijom, a prema riječima Nađe Lutvikadić, portparola ove kompanije, otežan saobraćaj izazvan je oštećenjem u optičkoj proceduri nadprovajdera (T-Com Hrvatska), u mjestu Bošnjaci u Hrvatskoj.

"Otežan saobraćaj se odvijao u četiri termina kada BH Telecom ostaje bez 70 posto svojih kapaciteta internet saobraćaja", rekla je Lutvikadićeva.

Do problema sa konekcijom je u dolazilo u četiri približno ista vremenska termina, a razlog tome su radovi na infrastrukturi u Hrvatskoj.

"U istom terminu se na određenoj lokaciji u Hrvatskoj izvode radovi na lokalnoj infrastrukturi koji izazivaju prekid optičkog kabla. BH Telecom odmah reagira kontaktirajući nadprovajdera radi sanacije", rekla je za Sarajevo-x.com Lutvikadićeva.

Nakon učestalih problema pojavile su se različite informacije o uzrocima kvara, između ostalih da opterećenje nastaje zbog nove usluge Moja TV, što je Lutvikadićeva negirala još jednom potvrdivši da je jedini problem prekid optičkih kablova u susjednoj zemlji.

Na pitanje šta se u ovakvoj situaciji preporučuje korisnicima, strpljenje ili pronalazak alternativnog internet priključka, Lutvikadićeva je rekla da s obzirom na navedeno obrazloženje i objektivan problem izazvan na drugom terenu, BH Telecom može samo istaći da je do sada imao samo pozitivne kritike korisnika u vezi ADSL usluge.

"Nije nam u interesu da nam korisnici imaju lošu konekciju te molimo za strpljenje s obzirom da problem nije nastao našom greškom, odnosno, nije u direktnoj nadležnosti BH Telecoma. Predstavnici BH Line-a i Centra za odnose sa operatorima su u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz Hrvatske kako bi se što hitnije rješio pomenuti problem",

Preuzeto sa sarajevo-x.com.
Nek' poprave vise j**o ih sav svijet; ne mogu google otvorit' .
Samo nek popravljaju...
Eo sad je vec bolje, ali prije 2,3 dana... uzas.
Znaci downloadujem file od 388mb. I pise dole brzina downloada: 1.02kb / sec. 4 dayz left :O
A juce kad je doslo na normalu: oko 200.300kb / sec 15mins left ^^

Cloud je napisao/la:
Ocami, meni sve perfekt radi
3 dana nije radilo kako treba, evo i danas opet nesto sporo ...
kako kada.. vecinom...

od 15:00 do 18:00 i kasnije navecer zestoko pritisne konekcija...

jadno!
Pu, j**o te ovaj internet i ovakva država.

Kome ja dajem 30+ KM za ovo sranje i ko mi krade limit svakog mjeseca radi gluposti?

Jadno.
jebote adsl treba se prabacit na jaci smori me lag
ADSL iz krajnosti u krajnost juce mi ping bio 200 dnas ne prelazi 10
zato ja volim svoju zonu , jest da je veca karina od ADSLa al eto
Cloud je napisao/la:
takodjer u jednom trenutku google otvara 10 dana a sad ga otvori dok trepnes ocm
Ma joj nikad nije problem do njih,uvjek je do nekoga drugog..

Nosi ih bre u pi**u materinu,ja se je***o patim da imam dobru konekciju,ne mozes je imati pored debila koji te gule iz dana u dan..Placamo ih za nista
papci uvijek neshto prava ne možes stranice otvorit a rade od 1 do 5 ?!
Konekcija je***o štopa ovo im se ne smije dešavati :S
ADSL sucks :$
od 2 do 5 nemozes google otvoriti i onda procepi radi ko sunce.

jedva cekam moja tv da prekucam youtube.

ima da skinem i ono sto se nemoze skinuti sa neta.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.