Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ADSL freezona HITNO

176 pregleda · 11 odgovora · otvorena 03.12.2009. u 11:32

Pozzzz

E vako hocu da namjestim freezonu ...skinuo sam BIHnet komunikator...i kad ga instaliram i pokrenem trazi da kucam neki mail i pasvord....Sad mene interesuje dali je taj e-mail ja trebam svoj neki ukucat i koji pasvord treba da kucam ....

Hvala unaprijed....
samo ukucaj svoj id i pw od konekcije....
http://www.gamers.ba/forum/7/70563/-tut-freezone/
A kako da skidam sad muziku i igre...??? Jel mi treba neki GRABIT program...??
FREEZONa radi samo za stranicu www.bih.net.ba i nijedna druga stranica nemoze biti otvorena pomocu FREEZONE i ja sam skido freezonu ali kad sam to shvatio obriso sam je
KONAMI je napisao/la:
A kako da skidam sad muziku i igre...??? Jel mi treba neki GRABIT program...??
daa treba ti grabit samo preko njega mozes skida sa free zone
uNfaithable je napisao/la:
FREEZONa radi samo za stranicu www.bih.net.ba i nijedna druga stranica nemoze biti otvorena pomocu FREEZONE i ja sam skido freezonu ali kad sam to shvatio obriso sam je
omg ti si glup xD
blago raceno

s freezonom istina nemozes ici na druge stranice
al zato mozes skinuti pun qurac igrica,filmova,serija, programa
a da ne potrosis ni jedan mb konekcije...

ako to nije prednost onda neznam....
http://www.gamers.ba/forum/7/70563/-tut-freezone/
ukucaj id i pw od konekcije
gledam taj link i sve to imam........ali kad instaliram gradbit idem upload sa lijeve strane bih.alt.binaries.... I onda on pocne kao uplodovat .............sta dalje kako da skidam jel to trebam cekat da se popuni.....trosi li to limit...???
KONAMI je napisao/la:
gledam taj link i sve to imam........ali kad instaliram gradbit idem upload sa lijeve strane bih.alt.binaries.... I onda on pocne kao uplodovat .............sta dalje kako da skidam jel to trebam cekat da se popuni.....trosi li to limit...???
pa da trosi limit nebi se zvala freezona -.-' znaci napravis konekciju ili preko bihnet komunikatora se connect na nju i onda odes na grabbit ukucas one servere freezone i skidaj sta hoces i koliko hoces, ne trosi ti limit ...
NighT007 je napisao/la:
pa da trosi limit nebi se zvala freezona -.-' znaci napravis konekciju ili preko bihnet komunikatora se connect na nju i onda odes na grabbit ukucas one servere freezone i skidaj sta hoces i koliko hoces, ne trosi ti limit ...
izvini sto citiram........

Ali kako na grabit da skidam sta da radim pokusavao sam nesta upload............sta im je to ???? kojaopcija da skidam sa grabit-a???
KONAMI je napisao/la:
izvini sto citiram........

Ali kako na grabit da skidam sta da radim pokusavao sam nesta upload............sta im je to ???? kojaopcija da skidam sa grabit-a???
Kako doci, konektovati se u free zonu ?

Prije svega, morate biti korisnici jednog od ADSL paketa. Sljedeci korak, potreban vam je bihnet komunikator( http://www.bhtelecom.ba/privatni_komunikator.html ).

Nakon inastalacije BIHnet Komunikatora u polje BIHnet Email Adresa ukucati svoju BIHnet adresu, odnosno username. U polje lozinka ukucati svoj password prilikom konekcije. Nakon opcije spasi, komunikator pravi dvije vrste net konekcije, jednu koja se moze koristiti kao obicni ADSL a drugu, ono za free zonu. Pritiskom na spasi, Komunikator vas pita koju konekciju zelite ostvariti, Internet ili Free.

Kako skinuti nesto sa free zone ?

Dalje, to je sam ulazak u free zonu. Sa " free " konekcijom mozete vidjeti samo bihnetovu stranicu, neke usluge iste, bez mail mogucnost, forum i ostale stvari, to otkrijete sami.
Da biste nasli sta se nalazi u free zoni i poceli skidati, potreban vam je grabIT ( http://www.shemes.com/index.php?p=download )

Nakon inastalacije grabita potrebno je ukucati server sa kojeg cete skidati ili na koji cete stavljati ono sto vama odgovara. U ovom slucaju, brzo, bolje, to je server news.bih.net.ba

Nakon toga, otvara se prozor u kojem stoji da ukucamo profil name i host name, radi raspoznavanje, ukucajte u oba news.bih.net.ba. Nakon toga iznad gore, u dodatnim poljima ima opciju subscribe na taj server. Nakon sto ste to uradili, vrsimo Refresh grouplist. Kad se obavi navedeno, u dijelu All groups (news.bih.net.ba server) moze se vidjeti spisak svih grupa koje postoje. No, nas zanimaju samo one koje u sebi sadrze rijec binaries, pa u polje Only show groupnames that contains name ukucamo binaries. Tada na grabit nadje sve grupe koje sadrze navedeno, i vrsimo subcribe, znaci, klik na grupu, a onda subcribe. Kad smo izabrali odredjene grupe sa kojih zelimo skidati, pritisnemo u lijevom dijelu na server, odnosno na news.bih.net.ba. i vrsimo full update grupa. Klikom na grupu, nakon zavrsenog update-a vidimo sadrzaj na istima.

c/p sa bihnet foruma ...;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.