Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

H1N1 - Svinjska Gripa [ Diskusija ]

1.954 pregleda · 113 odgovora · otvorena 10.11.2009. u 07:03

Juce kod nas javili da se ne ide u skolu do daljnjen zbog ovog novog H1N1 virusa (svinjska gripa - swine flu - meksicka gripa) sta vi imate da kazete na sve ovo sto se desava ? Dali ce to i nas na balkanu zahvatiti ( i ako se prica da vec jeste ) dali smo mi gameri sigurni ? Pa evo ova diskusija pa iznesite sta god mislite o ovome, pametni postovi ce se naravno nagradjivati kao i sto ce se glupi kaznjavati.

Ja iskreno mislim da je to sve poreklom iz je***e Amerike, svetska kriza, zele smanjiti broj ljudi na svetu a pritom i zaraditi $$$ nekim njihovim 1337 lekom protiv ove bolesti, a verujem i da je situacija previse napuhana od strane medija ..
- Dobro pametno sto neidete , oce da vas zastite na neki nac , a drugo ja mislim da je Balkan vec zahvatila H1N1

- Mozda smo sigurni , mozda nismo -.- nez sta bi ti rekoo

Citiram : "Ja iskreno mislim da je to sve poreklom iz je***e Amerike, svetska kriza, zele smanjiti broj ljudi na svetu

I ja mislim da je kriva Amerika za sve :/

Pogledaj samo ovo :

http://www.svinjskagripa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=439:jutarnji-list-razbija-pet-mitova-o-virusu-h1n1-oboljet-e-svaki-trei-ovjek-na-zemlji&catid=46:svijet&Itemid=29

GAMERIMA NECE NISTA BITI , JER JEDNOSTAVNO SAMO SJEDE U KUCI ! I NO LAJFAJU !

Uobičajeno je mišljenje da se virusi gripe od osobe do osobe šire dišnim kapljicama od kašljanja i kihanja. Ovo se događa kad se dišne kapljice od kašljanja ili kihanja zaražene osobe šire zrakom i talože se na nosu i na ustima osoba koje se nalaze u blizini.
kao govore i da nije tako opasna kao sto su mediji napuhali :S:S
malo opsanija od obicne gripe :$:$
Dali ce to i nas na balkanu zahvatiti ( i ako se prica da vec jeste ) dali smo mi gameri sigurni ?

~~ Da li ce to i nas zaraziti --> Vezze neam jer nisam upucen u situaciju
~~ Da li smo mi gameri sigurni --> I mi smo isto ljudi kao i ostali pa ne znam cemu takvo pitanje ?
adeen je napisao/la:
Dali ce to i nas na balkanu zahvatiti ( i ako se prica da vec jeste ) dali smo mi gameri sigurni ?

~~ Da li ce to i nas zaraziti --> Vezze neam jer nisam upucen u situaciju
~~ Da li smo mi gameri sigurni --> I mi smo isto ljudi kao i ostali pa ne znam cemu takvo pitanje ?

Zato sto se virus prenosi putem rukovanja, ljubljenja , kontakta s ljudima sto nazalost nisu osobine nekog gamera-no lifera
U Sarajevu se prica da se pojavila al mi idemo u skolu xD
vLexinho je napisao/la:

Zato sto se virus prenosi putem rukovanja, ljubljenja , kontakta s ljudima sto nazalost nisu osobine nekog gamera-no lifera
sta hoces da kazes stime
U Bosni nista nije uspjelo,pa nece niti recesija,a niti svinjska gripa :) ne brinite se :P
bega je napisao/la:
U Bosni nista nije uspjelo,pa nece niti recesija,a niti svinjska gripa ne brinite se
e vjeruj mi da ce gripa uspjeti

cuvajte se svi ..
Neznam vlado sta da ti kazem,dali je istina dail uopste postoji ta gripa ili je to neka druga "gora"!!!.Ja mislim da je to sve bila namjestalja da izmisle neku gripu i da sto vise prodaju ljekova protiv nje.Ali izmisljajuci tu gripu svjebali su sve i nema nam ljeka za to.Vidis ljudi izdana u dan umiru,evo citam na dnevnik.hr juce umro jedan covjek od navodno "H1N1 gripe"
kajot je napisao/la:
U Sarajevu se prica da se pojavila al mi idemo u skolu xD
Ja sam cuo nesta da ako se situacija pogorsa u nas da ce samo vrtici biti zatvoreni a za skole ne znam(mozda nam ranije pocne raspust).

Kad smo sve mogli izdrzati vala mozemo i ovo:):D
-~- Ameri puste virus iz svoga laba u mexico i on odmah kriv..
~ Dobro si rekao za ovaj 1337 ljek to ce biti uskoro
~ U BiH lagano dolazi evo juce javili da od svih testova 50%je bilo pozitivno
~ Moje misljenje
Ma jesu N00B-ovi treba ih u zatvor ovo je krivicno djelo VLADA :S
( mozda Obama rjesi situaciju :P )
Ali stvarno nisu normalni poubijaju pola svijeta i sada oni nesto :@
J0k33R je napisao/la:
Neznam vlado sta da ti kazem,dali je istina dail uopste postoji ta gripa ili je to neka druga "gora"!!!.Ja mislim da je to sve bila namjestalja da izmisle neku gripu i da sto vise prodaju ljekova protiv nje.Ali izmisljajuci tu gripu svjebali su sve i nema nam ljeka za to.Vidis ljudi izdana u dan umiru,evo citam na dnevnik.hr juce umro jedan covjek od navodno "H1N1 gripe"
Izmisljena gripa, a koliko je ljudi od nje do sad umrlo samo da pitam?

@EDIT:

Ma boga mi bojim se gripe nego sta :S. Kada je zahvatila skoro pola balkana (srbija,hrvatska...) boga mi ja se bojim da ne dodje i do nas . Ali sto mi je neki dan otac rekao kaze da rukama uopste ne dodirujemo lice tj. prljavim rukama, i da se usta i nos svaki dan moraju ispirati malkice slanijom vodom. To je to sto ja znam, nadam sa da nece biti kao sto je u drugim drzavama.
Sretno svima, cuvajte mi se
Bitno je da je svinjska gripa izljeciva,ako se na vrijeme otkrije,a posto su simptomi kao i oni od obicne sezonske gripe lako je ustanoviti.Ako vas temperatura drzi 3 dana odma doktoru i pregledat se.

Kazu da se cak oboljeli sa jakim imunim sistemom nemoraju lijeciti oseltamivirom i zanamivirom.Zato treba se sto vise vitamina C uzimat....kupite u prodavnici one sumece tablete i to je to.Higijenu odrzavat,prat ruke,lice itd jer se gripa prenosi na uobičajen način kako se inače širi virus gripe, putem kihanja i kašljanja.Nemojte se unosit ljudima koji su bolesni u lice i to je to.

Ja se licno nebojim,sve dok se nebude prenosila zrakom nema razloga za paniku.Dobro je to sto su zatvorili skolu,mjera predostroznosti je uvijek dobro dosla.

Kod nas u Lukavcu ni ne razmisljaju o tome :D
tiete je napisao/la:
Izmisljena gripa, a koliko je ljudi od nje do sad umrlo samo da pitam?

@EDIT:

Ma boga mi bojim se gripe nego sta :S. Kada je zahvatila skoro pola balkana (srbija,hrvatska...) boga mi ja se bojim da ne dodje i do nas :(. Ali sto mi je neki dan otac rekao kaze da rukama uopste ne dodirujemo lice tj. prljavim rukama, i da se usta i nos svaki dan moraju ispirati malkice slanijom vodom. To je to sto ja znam, nadam sa da nece biti kao sto je u drugim drzavama.
Sretno svima, cuvajte mi se ;)
znam da je ljetos bilo preko 5.000 mrtvih ljudi u svijetu od svinjske gripe:(

A sad koliko je nezzz:(
Za sve su to ljudi krivi.
Ja mislim da je glavni razlog zagadjenost vazduha nista vise.
iXXXXXew je napisao/la:
znam da je ljetos bilo preko 5.000 mrtvih ljudi u svijetu od svinjske gripe

A sad koliko je nezzz
Nazalost buraz tako je
Gameri su, ajmo reci, najzasticenija trenutno skupina. Zasto ? Zato sto pola nas ne provede 1h napolju kako treba. Inace, u globalu, mislim da svinjska gripa nece zahvatiti BiH. Ako i bude, bice zbog retardirane vlade koja nista ne zna neg' uzimat lovu i krast narod.

Sveukupno svinjska gripa ne dostize populaciju pticije, a vjerovatno nece. Ne znam ni sam sto je zovem svinjska gripa a ne H1N1, mozda samo zato sto sam se navikao tako govoriti. Nek oproste oni koji jedu svinjetinu. (mada malo ko jede danas)

Ako i budu kakve preventivne zastitne mjere u svijetu, kod nas ce se to uvesti za nekih p'o godine, prije sigurno ne. Kasnimo za svijetom kao sto je Afrika kasnila.
Bez premisljanja bih pomogao nekome, stim rizikom da se i ja zarazim. Maske nevjerujem da su dovoljna zastita, jer samo brate stavis nesto na nos i kad pridjes bolesniku udahnes jako i cuvas dah.

Da ne duljim mnogo da odgovorim na pitanje :

Zahvatiti ce vecinu balkana, ali mimoce ja mislim ove malo juznije zemlje.
Mi gameri smo najsigurnija skupina ljudi trenutno
Ma zahvatilo je i neke razvijenije zemlje a da nece nas
U mojoj skoli iz 4.ih razreda je bilo par slucajeva svinjske gripe kad su se vratili sa exkurzije.Pa za tjedan dana nije nas bilo 10 u razredu.Mene hvala Bogu nije jos.Al govore da je zeznuta gripa.Visoka temperatura,umor nemos ustat itd.Al oni gadovi iz skole jos nista ne govore o prekidu skoleMorali smo cak i proslu subotu ic u sk kako bismo nadoknadili neki tamo dan.
Gameri su sigurni.samo su kuci.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.