Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Scariest Movie

449 pregleda · 43 odgovora · otvorena 26.10.2009. u 17:33

Well,
Čitav svoj život tražim neki baš *strašan* film. Psihološki horor, npr. Da nije kao Seed ili Carver ( najbolesniji filmovi )

Da nađe je***e tinejdžere i da ih muči , da im kliještima *slupa* jaja. I tak' te glooposti.

Nemojte pisati filmove liek:
Amityville Horror , Halloween , Friday The 13th , Nightmare on elm street , Seed. I one japanske wannabe horor filmove koji jednostavno nasmiju. <_<

Kakav film mora bit?
- bez ofirnog ubijanja , rezanja djelova tijela
- da se ta osoba koja prepada tu osobu igra sa njenim umom
- da stvari misteriozno nestaju
- a da glavni glumac/glumica bude poput retardirane plavuše koja ne zna šta se atm dešava.

anyway , u get teh fuckin point. Može bit nešto poput onog The Stranger , ili pak Surveillance ( onaj opsjednuti idiot što prati onu curu pa hoće da je killne xD )

Ne treba mi link , ne skidam filmove samo ih kupujem <3

Svaki duži post će dobiti aplauz. npr , gdje je objašnjena radnja filma. Ne trebaju mi tj. IMDB linkovi. Jer to mogu i sam naći.

gl hf
Saw I, II, III, IV, V
Pogledaj ovaj sto je nedavno izasao "Paranormal Activity" ... Sniman kao "Vjestica iz Blaira" a prica se da je jedan od stasnijih horora koji su ikada izasli... Skino , nisam gledo , cekam bolje dane ...

I jos jedan , prema tvome opisu : The.Mothman.Prophecies
jesil gledo Antichrist (2009) mislim onak film cudno zavrsava,nije bas za svakog al et:S
Kao što je spY-an napisao -> Exorcism of Emily Rose. Lično, nisam gledao film, al' jesam trailere. Po tim trailerima i po prijateljevoj priči sam se uvjerio da je strašan...al hajd to, pored tog što ti je spY predložio ja ti još predlažem The Exorcist (nije isti kao i ovaj prije naveden).. također radi se o opsjednutoj djevojčici, koja nakon što sve duže i duže biva opsjednuta promijeni svoj izgled, lice joj se skroz unakazi, glas promijeni i radi masu natprirodnih stvari.. film je stvarno najstrašniji koji sam ikada gledao(gledao sam ga sa jedno možda 8-9 godina XD i svega se sjećam kao da sam ga jučer gledao).. Bitna stvar-film je rađen po istinitom događaju a ne ko ova komercijalna sranja tipa SAW itd itd.. sretno!
ney je napisao/la:
I da, meni se jako svidio film po imenu "Twilight" . Ako ga nisi gledao, toplo ti preporučujem.. Ipak, ako nevoliš vampire i tako to onda ti se i neće svidjeti..

Stay Alive ( Ostati živ )

Meni se svidio film. Naime, radi se o grupi gejmera koji cijeli život igraju igrice. Jedan član dobija igricu po imenu Stay Alive. Kada je umre u igrici, umire u pravom životu. Ostali prijatelji oplakuju kasnije njegovu smrt. Našli su igricu, i oni su je također počeli igrati. Da bi ostali živi moraju naći vješticu iz igrice u realnosti i ubiti je. Dalje ti neću pričati neće biti zanimljivo..
O moj je***i Bože. Twilight mi preporučuješ?

Bokte što se ne ubiješ :S ?

Vidi koji je Twilight žanr. Za wannabe emo ku**e i gayeve. kthxdie
Nisam siguran dali si gledoa film znaci radnja u filmu je kao neki covjek fata neke ljude koji su radili lose u zivotu drogirali se nekome nesto ukrali znaci svi koji su nesto lose ucinili on ih hvata i pati ih postavlja im neke zagonetke zadatke ako to ne urade on ih pati i te stvari cini mi se da film ima 6 dijelova taj momak sto ih pati on kao nije dobar sa mozgom i pokusavao je da sebe ubije medjutim nije uspio i sada se okrene na drugu stranu tj ovu gore sto sam ispricao :D
- Istjerivac djavola , samim tim sto je proglasen najstrasnijim filmom valjda dovoljno znaci. A uglavnom, radi se kako je djavo usao u djevojcicu i pokusavaju na razlicite nacine da ga protjeraju. Medjutim nema nijedne scene ofirne, bas su ono uradjene u skladu sa nekim normalnim vidjenjima, nista ti se ne cini kao iz crtanog i sl.
Memson je napisao/la:
The exorcist stara skola , prejak
Ima ovi novi Orphan i Drag me to Hell ( mada u ovom ima malo odvratnih scena , ali je pristojan horor )
Paranormal activity dobar film
Resident Evil beli gledo al et
Night Of The Living Dead
30 Days of Night
The Final Destination Triology
28 weeks later
28 Days later od mene prejaki :$
Paranormal Activity

Izasao prije par dana ja mislim, film je niskobudzetni napravljen za 7 dana. Al bolestan.

http://www.paranormalactivity-movie.com/about2.html
http://www.imdb.com/title/tt0080491/

evo i jedan quote sa ovog foruma, na kojem ima predobrih naslova;

"Ovaj film je djavolja rabota. Definitivno nije za svakoga. Na Tv-u se ranije vrtela cenzurisana verzija ovog ostvarenja ali zato ko izdrzi da odgleda necenzurisanu alal vera, alal vera.... Milorad je pomenuo je 'Salo-120 dana sodome', to je tek nebuloza teska. Jedna riba je ispeglirala kad je odgledala scenu. Nenormalno skroz."
Jason4baja je napisao/la:
*njami njam * baš me privlači taj naslov filma.

MPAA:
Rated R for disturbing and perverse behavior throughout, including violence, gruesome images, strong sexual content, nudity, drug use and language.

Oh jeh
A brate zar sumnjas u moje kvalitete ? <3
infusion je napisao/la:
A brate zar sumnjas u moje kvalitete ? <3
nikad gade <3

igraš još cs ?
Jason4baja je napisao/la:
nikad gade <3

igraš još cs ?
Igram brate, kad imam vremena! Samo tebe nema i sto ugasi clan je****i sunce

HARD FOLK <3

[youtube]6IfgbuMgUkA[/youtube]

soba 1408 :))))) http://www.youtube.com/watch?v=jDXVlMP212g
extraaaaaaa

mrtve ptice http://www.youtube.com/watch?v=eUJEwKGJwJ4
infusion je napisao/la:
Igram brate, kad imam vremena! Samo tebe nema i sto ugasi clan je****i sunce

HARD FOLK <3

[youtube]6IfgbuMgUkA[/youtube]

Ja baš prest'o igrat CS odavno xD smor postalo .. e'o sad ću napravit klan opet znaš da mi je Kemo bio obris'o acc onda xD pa i klan otiš'o sa accom.
omen 666

The Mothman propheciec(Mothmanova prorocanstva)-po istinitom dogadjaju, meni licno film je drama aza pogledat...a i kad shvatis da je zapravo po istinitom dogadjaju onda se bas zamislis i pocmes kontat da li je ovo moguce...

The Doll Master
Za početak - ne, ovo nije stosedamdeseti nastavak Full Moonovih Puppetmaster ili Dollman serijala. Makar sam i ja po imenu mislio da je neka B jeftinjava, ovaj film nam dolazi iz zemlje u kojoj je horror u zadnjih par godina postao totalno in stvar - Južne Koreje. Stvarno već sto godina nisam pogledao neki azijski horror, pa eto da se malo vratim u đir filmova koji jedini u zadnjih par godina gledatelju daju kvalitetnu horror atmosferu, pa čak i povremeni scare momenat. “Doll Master” ili u originalu “Inhyeongsa” počinje sa jednostavnim, ali efektnim uvodom o mladom zaljubljenom čovjeku koji je u čast svoje odabranice srca napravio i lutku koja liči na nju. Velika ljubav naprasno puca kada netko siluje i ubije djevojku, a lokalni “pravednici” za to optuže njega, te ga linčuju i ubiju. Zakopaju ga u šumi i pokraj njega postavljaju lutku. Da stvar bude zanimljivija, lutke, kada ih netko voli, mogu u sebe primiti ljudske duše.
Radnja se šalta u sadašnjost, gdje u stilu “House on the Haunted Hill”, ekstravagntna žena u kolicima, u svoju šumsku viletinu zove 5-6 mladih ljudi. Oni dolaze tamo da ih se fotografira, pa da postanu modeli za njenu novu kolekciju lutaka, ali žena za njih ima drugačije planove.
Iz perspektive horror elemenata, moglo bi se reći da je ovo nekakav uspješan crossover između tipičnog J-Horror novoga vala (duge kose itd.) i blagodati spooky lutaka. Sama kuća je super osmišljenja, jer su recimo obični elementi poput lustera ili WC školjke ovdje modificirani tako da su vizualno spojeni sa nekakavim lutkama koje izlaze iz zidova. Uz to, poznati zvukovi iz Ju-On filmova (krckanje kičme ili šta već), su ovdje malo drugačiji, malo realniji (što ne znači bolji) jer baš dobro prikazuju zvučne efekte koji nastaju kada bi se lutke počele pomalo micati.
Vizualni izgled filma je pri kraju malo pokvaren sa prilično blesavom i nepotrebnom scenom okretanja glave, ali sve u svemu “The Doll Master” je prilično solidno djelo, sa dobrom atmosferom i zanimljivom pričom. Dok će nekima na trenutke film možda djelovati pomalo usporeno (pogotovo dok ne krene akcija), sve to ide u plus prema razradi kompleksnog odnosa između glavne protagonistice i živuće lutke.

sve u svemu valja pogledat...
Micheal Myers - Ako nisi gledao, pravo je extra film , ja se istravio
Ovo moras pogledati,ako nisi pogledaj,jer zaista je horor prejak, a najjvaznije sto je radjen po istinotom dogadjaju.

Ukratko :
~Neka cura, se doseli sa jedne strane Amerike, u drugu u potrazi sa poslom.Nadje posao,zaposli se kao sekretarica u jednoj firmi, sve fino.
Jednog dana joj dodje jedna stara zena,poderana ( Kasnije se saznaje drevna prorocica .. ) bez jednog oka, sva unakazena u licu, i moli za pomoc, umire od gladi. Cura poziva security da je izbace, a baba joj na izlazu rece nesto na egipatskom, kao ukleta si sa 13 neki prorocanstva.
Cura veli supljak. Zavrsava posao,kad baba u njenom autu ceka sa nozem...... itd itd itd .....

Obavezno pogledaj movie trailer na you tube, i vise ce ti biti jasno :
DO KRAJA POGLEDAJ VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=eXN3r1EGXZ4

have a fun <3 : [youtube]BUZTybLlWKI[/youtube]
eN je napisao/la:
Micheal Myers - Ako nisi gledao, pravo je extra film , ja se istravio
Kol'ko ja znam Michael Myers je film 'Halloween', right?

@tema

Exorcism Emily Rose

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.